- 5 Haziran 2022
- 65
- 14
Tamamen aynı durum bizde de var. 1 defa tese yaptırdık. Tedavi olumsuz oldu. Şimdi 8 ay sonra tekrar deneyebilirsiniz fakat tedaviden 2 ay önce ilaç tedavisine başlanması gerek dedi Dr.muz. Fakat yorumları okudukça tese konusunda kararsız kalıyorum. Ne yapacağımı da bilmiyorumÇok geçmiş olsun öncelikle. Çok yorucu ve zor bir deneyim yaşamışsınız. Sürecinizdeki son durum nedir acaba. Biz de 7-8 aydır bu işin içindeyiz. Eşim azospermi benim ise düşük amh sorunum var. Bir de yaşımız 38-39 malesef
Siz ilac kullanmadan direk tese mi yaptirmistiniz ?Tamamen aynı durum bizde de var. 1 defa tese yaptırdık. Tedavi olumsuz oldu. Şimdi 8 ay sonra tekrar deneyebilirsiniz fakat tedaviden 2 ay önce ilaç tedavisine başlanması gerek dedi Dr.muz. Fakat yorumları okudukça tese konusunda kararsız kalıyorum. Ne yapacağımı da bilmiyorum
Sperm oluşumu zaten min. 3 ay. O yüzden en az 3-6 ay ilaç kullanılmadan tese yapılmamalı bence . 2 ay da az geldi bana.Tamamen aynı durum bizde de var. 1 defa tese yaptırdık. Tedavi olumsuz oldu. Şimdi 8 ay sonra tekrar deneyebilirsiniz fakat tedaviden 2 ay önce ilaç tedavisine başlanması gerek dedi Dr.muz. Fakat yorumları okudukça tese konusunda kararsız kalıyorum. Ne yapacağımı da bilmiyorum
Öğrendiğimizde Dr direk tüp bebeğe yönlendirdi regl oldum muayene ettiler direk ilaçlara başladım ben ve yumurta toplama günümde benden yumurta topladılar sonrasında eşimi teseye aldılar. Hiç ilaç kullanmamıştı bu süreçte. Olumsuz sonuçlanınca 2. Seferde ilaç kullanmamız gerektiği söylendiSiz ilac kullanmadan direk tese mi yaptirmistiniz ?
Sperm oluşumu zaten min. 3 ay. O yüzden en az 3-6 ay ilaç
Siz ilac kullanmadan direk tese mi yaptirmistiniz ?
Eşimin çocuklukta geçirdiği rahatsızlıktan kaynaklı azospermi olduğunu söylediler ve ilk denememizde eşim hiç bir ilaç kullanmadı. Sadece sigara kullanmamasını önerdi Dr.muz. Bende de amh düşüklüğü var 29 yaşındayım. Sürekli tese yaptırmak doğru mu bilmiyorum. Emin değilim bu konuda ama Dr direk tese deyince de birşey diyemedimSperm oluşumu zaten min. 3 ay. O yüzden en az 3-6 ay ilaç kullanılmadan tese yapılmamalı bence . 2 ay da az geldi bana.
Allah hepimizi her hastalıkta doğru doktorlar işe karşılaştırsın. Üroloğunuz kim acaba? Tüp bebek merkezi olarak nereye gidiyorsunuz? Yaşınız daha genç en azından eşiniz 5-6 ay ilaç kullanıp normal çıkış oluyor mu diye bakılabilir diye düşünüyorum. Belki normal çıkış ile ameliyata da gerek kalmazdı. Ya da ilaç sayesinde tese de sperm bulma şansı artabilir. Yine de doktorunuz en iyisini bilir tabi. Bu sayfada 3. Tese de sperm bulunanı da okudum, tese den sonra hızlı toparlayanı da, ya da teseden sonra uzun süre zorlananı da okudum. Bunlar hepsi olasılık, burada bizim elimizde olan tek şey doktor seçimi sadeceEşimin çocuklukta geçirdiği rahatsızlıktan kaynaklı azospermi olduğunu söylediler ve ilk denememizde eşim hiç bir ilaç kullanmadı. Sadece sigara kullanmamasını önerdi Dr.muz. Bende de amh düşüklüğü var 29 yaşındayım. Sürekli tese yaptırmak doğru mu bilmiyorum. Emin değilim bu konuda ama Dr direk tese deyince de birşey diyemedim
Samsun 19 Mayıs üniversitesi hast.de bir ürolog ismini vermem yanlış olur belki yine de. Aynı hastanenin tüp bebek merkezinde yaptık ilk denemeyi. Testislerin bir kısmını açıp hücre bulundu demiş eşime operasyonda sadece. Bende de 4 sağlıklı yumurta bulunmuştu. Fakat 2. Gün arayıp döllenme olmadı dediler sadece. Farklı bir bilgi de verilmedi. Fakülte hastanesi ve özel tüp bebek merk arasındaki farkları da merak ediyorum. Maddiyattan gidemedik özele direk. Eşim önce fakülteyi denemek istedi ama çok aradayım. Sonuçta cerrahi bir müdahale görüyor.Allah hepimizi her hastalıkta doğru doktorlar işe karşılaştırsın. Üroloğunuz kim acaba? Tüp bebek merkezi olarak nereye gidiyorsunuz? Yaşınız daha genç en azından eşiniz 5-6 ay ilaç kullanıp normal çıkış oluyor mu diye bakılabilir diye düşünüyorum. Belki normal çıkış ile ameliyata da gerek kalmazdı. Ya da ilaç sayesinde tese de sperm bulma şansı artabilir. Yine de doktorunuz en iyisini bilir tabi. Bu sayfada 3. Tese de sperm bulunanı da okudum, tese den sonra hızlı toparlayanı da, ya da teseden sonra uzun süre zorlananı da okudum. Bunlar hepsi olasılık, burada bizim elimizde olan tek şey doktor seçimi sadecebu imkanımızı da çok iyi araştırarak bize en uygun doktoru bularak kullanabiliriz maalesef
Çok teşekkürler, umut oldunuz bize. Eşiniz bir defa ameliyat oldu değil mi? Farklı hastaneye geçiş yaptığınız için merak ettim. İlk tese de olan spermleri mi taşıdınız diğer hastaneyeOncelikle merhaba.cocugum olursa buraya yazip umut olmayi cok istemistim rabbim kismet etti. Esim azospermi klinefelter ve bende amh.0.61. önce esimdeki sorun tespit edildi ve microtese yapariz dusuk ihtimal ama sperm cikarsa tup bebek yapariz dedi birkac hastane ve merkez. tek umut veren abdullah arman Özdemir oldu. Bir hormon ilaci verdi 3ay onu kullandi esim.sonra microtese ile 3tup hareketli sperm bulundu. Aynı gün o sevincle hemen senin testlerini yapalim diyip beni yonlendirdi ama sevincimiz kursagimizda kaldi ve yumurtalarinda azalma var amh baktirman lazim dedi. Amh 0.61cikti ve kaliteli mi degilmi bilemeyiz toplayip bakacagiz dendi. Toplama oldu ve 4yumurta toplanms 2si bos cikmis 2si ile deneyecegiz dediler ve dollenme oldu ancak 2.gune cikmadi ikisi de. Orada devam etmek istemeyip embriyolog arastirmaya basladim cunku bence en önemlisi embriyolog. Cunku doktorlar zaten ayni prosedür uyguluyor.ayni igne ve ilaclar dozlar. Allah bin kere razi olsun embriyolog ferhat cengizi buldum ve gorusmeye gittim direk onunla muhattap oldum ve oldukca umut vericiydi. Sonra goztepe medicalparkta tedaviye basladim.once 2 yumurta toplandi havuz yapalim dediler 4adet daha toplandi. 3tanesi 5.gune ulasti ve ilk transferimde oglumu kucagima almak nasip oldu. Cok uzun oldu ancak belki aranizdan bir kac kisiye umut olabilirim. Kime gittysem olmaz dedi ama Allah büyük bol bol dua edin ve asla umudunuzu kaybetmeyinAllah isteyen herkese nasip etsin.sorusu olan varsa yardimci olabilirim seve seve.
Evet 1defa oldu onları taşıdıkÇok teşekkürler, umut oldunuz bize. Eşiniz bir defa ameliyat oldu değil mi? Farklı hastaneye geçiş yaptığınız için merak ettim. İlk tese de olan spermleri mi taşıdınız diğer hastaneye
Lütfen bana da o takviyeleri yazınSperm kalitesini artıracak takviyeler kullanmanız gerekli ve kendiniz içinde destekleyici takviyeler .doktorunuzu burda paylaşmak istemediniz sanırım özelden yazarsanız bende ona göre öneride bulunabilirim size
Hangi doktora gittiniz acabaKızlar bizimde sperm çıkışımız yoktu doktor hemen tese yapmadı bir yıldan fazla süre eşim iğne kullandı ve teseye gerek kalmadan sperm çıkışı oldu hemen tese yaptırmayın en son çare tese olsun
Doktorumuz Hediye DağdevirenHangi doktora gittiniz acaba
Kadın doğum doktoru- Tüp bebek sanırım hediye hanım. Eşinize o mu tedavi uyguladı acaba ?Doktorumuz Hediye Dağdeviren
lk gittiğimiz doktor can koşaldı o da kadın doğum doktoru eşimin ilaçlarını o verdi. Sonra o yurt dışına gitti bizi hediye hanıma devrettiKadın doğum doktoru- Tüp bebek sanırım hediye hanım. Eşinize o mu tedavi uyguladı acaba ?
anladım çook teşekkür ederim. sizin hormona bağlı azspermmiydi acaba ? nedeni neydi azospermin ?lk gittiğimiz doktor can koşaldı o da kadın doğum doktoru eşimin ilaçlarını o verdi. Sonra o yurt dışına gitti bizi hediye hanıma devretti