- 27 Şubat 2019
- 299
- 664
Selam arkadaslar. Benim eşimde inmemiş testise bağlı azosperm. 3 senedir bununla mucadele veriyoruz. Gitmedigimiz doktor kalmadı. 2 bucuk sene celalettin hocada tedavi gördü eşim. Aynı zamanda Ankara A life Semra sertyel (türkiyenin bir numaralı embriyologu) hocada sperm testi verdi. Sa' aşamasından sd4' aşamasına geldi eşim. Daha sonra burda takılı kalınca3 senenin sonunda mikro tese oldu. Tansel kaplancan (çok iyi bir ürolog) eşimden 3 tüp sperm çıktı. Spermler donduruldu ve benden yumurta toplamı islemleri basladi. Tam 17 yumurtam toplandı . 10 tanesi cok guzel dendi. 3 tanr embriyo olustu ve hic biri 5. Güne gitmedi. Ben burda şunu anladım.. arkadaslar azosperm hastalarında labaratuar çok çok cok onemli. Erkek infertilitesinde başarılı olan hastaneleri secmeliyiz. Biz hatayı burada yaptık. "centrum , gürgan , A life " bu 3 hastane erkek infertilitesi olanlar icin cok iyi . Cunku teseden cikan spermler hareketsiz olabiliyor bunun icin piezo uygulaması spermlerim boynuna elektirik verme, kalsiyum vs. Bunlar gerekli. Bunun icinde labaratuarın ve embriyoloğun tecrubesi cok onemli. Cok buyuk hata ettik. Maddi manevi çok yıprandık. Şimdiki aklım olsa mikro tese olup spermleri dondurtup a life hastanesine taşıyıp geri kalan islemleri semra sertyel hocayla devam ettirirdik. Yasadigim surecleri ve edindigim tecrubeleri paylasmak istedim. Rabbim hepimizin yüzünü güldürsün