Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Selam arkadaslar. Benim eşimde inmemiş testise bağlı azosperm. 3 senedir bununla mucadele veriyoruz. Gitmedigimiz doktor kalmadı. 2 bucuk sene celalettin hocada tedavi gördü eşim. Aynı zamanda Ankara A life Semra sertyel (türkiyenin bir numaralı embriyologu) hocada sperm testi verdi. Sa' aşamasından sd4' aşamasına geldi eşim. Daha sonra burda takılı kalınca3 senenin sonunda mikro tese oldu. Tansel kaplancan (çok iyi bir ürolog) eşimden 3 tüp sperm çıktı. Spermler donduruldu ve benden yumurta toplamı islemleri basladi. Tam 17 yumurtam toplandı . 10 tanesi cok guzel dendi. 3 tanr embriyo olustu ve hic biri 5. Güne gitmedi. Ben burda şunu anladım.. arkadaslar azosperm hastalarında labaratuar çok çok cok onemli. Erkek infertilitesinde başarılı olan hastaneleri secmeliyiz. Biz hatayı burada yaptık. "centrum , gürgan , A life " bu 3 hastane erkek infertilitesi olanlar icin cok iyi . Cunku teseden cikan spermler hareketsiz olabiliyor bunun icin piezo uygulaması spermlerim boynuna elektirik verme, kalsiyum vs. Bunlar gerekli. Bunun icinde labaratuarın ve embriyoloğun tecrubesi cok onemli. Cok buyuk hata ettik. Maddi manevi çok yıprandık. Şimdiki aklım olsa mikro tese olup spermleri dondurtup a life hastanesine taşıyıp geri kalan islemleri semra sertyel hocayla devam ettirirdik. Yasadigim surecleri ve edindigim tecrubeleri paylasmak istedim. Rabbim hepimizin yüzünü güldürsün

Çok geçmiş olsun. Benim eşimde de azospermi var. 4 aydır iğne tedavisi görüyor. Önümüzdeki ay tekrar semen testi verecek. Çıkış olmaz ise bir sonraki ay tese yapılacak ancak sperm dondurmayı uygun görmedi doktorumuzu. Bu yüzden ameliyat günü benim de hazır olmam gerekiyormuş. Donrulmuş sperm ile gebelik şansı baya düşüyormuş. Buradaki yorumlardanda onu gördüm. İmkan varsa spermi dondurmadan embrio oluşumu yaptırmayı deneyin derim.

allah hepimizin yardımcısı olsun.. bende 5 senelik evliyim mikrotese de oldukk tedavide oldukk iğnede vurulduk gitmediğimiz yer de kalmadı.. ama malesef sonuç negatif.. çok zor bir süreç herşeyin en sonunda size diyecekleri şey rosi tekniğini deneyelim.. rosi denilen şeyide araştırdık olgunlasmamıs spermleri toplayıp besleyip tüp bebekte kullanıyorlar. ama şans çok düşük. birde şöyle bir durum var bu yöntemi yaptırıp çocuk sahibi olan insanların sayısı parmakla sayılcak kadar az. ileride çocuğun genleriyle ilgili bir sorun olup olmayacağı meçhul.. anlayacağınız benim işim rabbime kaldı artık.. bu konuyu tamamen kapattık. olsaydı çook güzel olurdu ama beterin beteri derler ya bende çyle düşünüyorum. böyle enazından bir tek yokluğuna üzülüyorum ya olsaydı da çaresiz bir hastalığı olsaydı, ozaman ben ne yapardım diyorum. rabbimin sevdiği kuluymuşum diyorum.. Ne diyeyim.. Hakkımızda hayırlısı..

Benzer bir süreçten biz de eşimle geçtik, sizi çok iyi anlıyorum. Tansel Bey eşimin ameliyatını yaptı, bulunan spermlerle Fulya Acıbadem’de denememizi yaptık, 3. günle çok uyumlu, çok iyi diyerek dondurulan 4 embriyomuzdan, 1’ini transfer ettik, tutmadı. Geriye kalan 3 embryonun hiçbiri de çözüldükten sonra gelişmedi (hala bazen içime kurt düşer acaba transfer edilen embryo canlı mıydı diye) Laboratuvar belki başkaları için iyidir bilemiyorum, ama bizim ikinci defa aynı yerde deneme yapmak için hiçbir nedenimiz yoktu.
3 adet dondurulmuş tese örneğimizi alıp Şişli Memorial’a geçtik. Burada, ikinci tedavimizde yumurtalarımın toplandığı gün, sıra getirdiğimiz tüplerin çözülmesine geldi ve 3 tüpte sadece 4 ‘adet’ canlı sperm hücresi bulabildiklerini söylediler, yıkıldık. O gün içinde daha üzerinden 1 sene bile geçmeden eşim 2. defa microtese olmak gibi bir çılgınlık yaptı (malesef hala tamamen toparlanamadı, onun için çok üzülüyorum ) Ama sonunda iyi kalitede olmasalar da, 4 tane blastokist seviyesinde embryomuzun oluştuğunu görebildik.

Neyse diyeceğim şu ki, biz samanlıkta iğne arıyoruz spermleri taneyle bulabildiğimiz için hepsi türünün en iyi örneği olamıyor malesef, laboratuvar ne kadar iyi olsa da embryo kalitesini sperm ve yumurta belirliyor. Tese spermlerini dondurup çözdürme riskine girme fikrine hiç katılmıyorum, yumurtaların döllenme şansını arttırmak için taze kullanılmalılar. Milyonlarca değillerse tabi..

Çok geçmiş olsun öncelikle. Çok yorucu ve zor bir deneyim yaşamışsınız. Sürecinizdeki son durum nedir acaba. Biz de 7-8 aydır bu işin içindeyiz. Eşim azospermi benim ise düşük amh sorunum var. Bir de yaşımız 38-39 malesef

Size de çok geçmiş olsun, maddi manevi güçlü kalabilmek gerçekten bir sınav bizlerin durumunda. Bizler de 35 ve 40 yaşlarındayız. Ocak ve Nisan ayında 2’şer embryo şeklinde transfer olduk ama malesef tutunmadılar. Tese sonrası 3 tüp örneğimiz daha duruyor ama içinden yeterli sayıda canlı sperm çıkacağına pek inanmıyoruz. Çıksa ve embryolar oluşsa bile belki yine tutunamayacaklar.. 3 senelik emek ve 1 senede 3 başarısız tüp bebek denemesinden sonra şu an bu konuya odaklanmamaya karar verdik. Eşim bir daha ameliyat olmayacak, sonrası için de kararı ona bıraktım. Zaman ne gösterir bilmiyorum ama artık hayatımızı yaşamaya ihtiyacımız var, bir süre bitmek bilmeyen ‘bekleme’ psikolojisine girmek istemiyorum. İnşallah buradaki herkesin şansı bol olur süreçlerinde.

Eşi azospermi olup Şuan o kadar çok hamile arkadaş var ki,herkes tek tek hamile kalıyor.Arkadaşlar Allah razı olsun Semra hoca ve celalettin perudan.Gerisi yalan.Allah onları dünyaya bu işi çözmeleri için yollamış.Semra hanım geç saatlere kadar kendisi ilgileniyor embriyo,sperm ve yumurtalarla.Celalettin hoca da ne zaman mesaj atsam bir şey sorsam muhakkak cevap verir.Onlara çok şey borçluyum eşim ve ben.Allah onlara sağlık sıhhat versin de çocuğu olmayan azospermi ailesi kalmasın

Semra hoca dediğiniz Semra kahraman mı acaba?

Semra sertyel, ankara alife hastanesi tüp bebek merkezi embriyoloğu kendisi,bu işe yıllarını vermiş.Erkek kısırlığında kendini dünya çapında geliştirmiş birisi.Dünyada tek.Japonyaya gitti rosi denilen bir şey duyuldu orada spermi olmayan erkeklerden yuvarlak hücreyle (yani spermin ilk aşaması oluyor.) Gebelikler oluşmuş.Ama semra hoca bunun ötesine bile geçti

Her gün bir sürü hamilelik haberi duyuyorum ve bi an önce elinizi çabuk tutun arkadaşlar,yumurta rezervi de düşüyor bu arada kadın doğumcu takibinde de olun muhakkak

Evet canım sana katılıyorum. Ben de Celalettin Peru ve Semra Sertyel ile yol alıp bebeğini kucağına alanlardanim. Yaklaşık 3 yıl sürdü tedavimiz çok yorulduk ama şükür ki sonu güzel bitti. Kızım 1 aylık oldu bile. Sen de sağlıkla kucağına al inşallah rabbim isteyen herkese nasip etsin

Merhaba benim de eşime bütün testleri yaptılar tüp bebek şansınız dediler olduk sonra tese ameliyatında tese bulamadılar biyopsi sonrası sertoli cell only tanısı kondu bize hiç olmayacağını söylediler ama yine de ümidimizi kesmedik hangi doktora gittiysen hangi doktoru aradîysam hepsi kaan aydos dedi burada en çok Celalettin Peru hocayı duydum çok kararsız kaldım hangisine gitmem konusunda birde maliyeti ne kadar oluyor çok merak ediyorum

Sertoli cell ne oluyor yaa hangi test ile anlaşılıyor acaba?

Biz ikisine de gittik, bizim dermanımız Celalettin hoca oldu canım. Kaan Aydosla yol alamadık. Ama kimisine de kaan Aydos çare oluyor o yüzden bir sey demeyeyim. Celalettin hoca icin olumlu referans olabilirim kesinlikle. Şimdilerde 3 aylık periyotta alınan ilaçlar 10bin civarı tutuyormuş galiba, tedavisi devam edenler daha iyi bilir. Maalesef çok pahalı, güzel ülkemde her şeyin fiyatı arttı maalesef. Her şey pahali artık. Kaan aydosun maliyetini bilemeyeceğim canım.

Teşekkürler peki size nelerden uzak durmanızı söyledi mi celalettin hoca canım

benım esımde certoly cell onlydı bızde yaklasık 2 bucuk yıl tedavı gorduk.sımdı hamıleyım cok sukur rabbım ısteyen herkese hayırlı evlat nasıp etsın ınsallah darısı sızmerhaba

benım esımde certoly cell onlydı bızde yaklasık 2 bucuk yıl tedavı gorduk.sımdı hamıleyım cok sukur rabbım ısteyen herkese hayırlı evlat nasıp etsın ınsallah darısı sıze
Hangi doktorda tedavi oldunuz acaba birde bu çerçeve içerisinde nelerden uzak durmanız gerektiğini söylediler mi acaba benim de eşimede sertoli cell only tanısı kondu

Teşekkürler peki size nelerden uzak durmanızı söyledi mi celalettin hoca canım
Genel olarak hazır, paketli, dondurulmuş gıdalardan kesinlikle uzak durmamızı söylemişti. Sağlıklı beslenmek bu süreçte çok önemliymiş. Eşime spor yapmasını tavsiye etmişti çünkü kullanılan iğne ve ilaçlar inanılmaz şişlik yapıyor vücutta.

Hangi doktor acaba hangi hastane hangi ilde ? Benim eşimde de sperm sıfir çıktı şok içerisindeyiz lütfen yardım edin nasıl tedavi yolu izlediniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…