Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Merhaba 2012 de üye olmuştum kadınlar klubune. O zaman anne değildim. Şimdi anneyim. Eskiden buraya yazdığım mesajlar gözüme ilişti. Ve duygulandım. Eşim azospermdi. 5 kez tüp bebek denedik. İlk 4 de hiç tutmadı. 5.de tuttu çok şükür. Kızım oldu. 34 yaşında anne oldum. Çok zordu bu süreç. Evlendikten 11 yıl sonra anne oldum. Uğraşın biz hiç pes etmedik. Herşeyin bir zamanı varmış. O kadar gençken hamile kalamadım. 34 ünde anne oldumGerçi 34 tabi ki genç bir yaş. 24 de tüp bebek denemiş insan olarak yazıyorum. Hiç umut etmiyordum. Çok çaresiz zamanlar yaşadık. Yaşayan zaten biliyor.

Merhaba 2012 de üye olmuştum kadınlar klubune. O zaman anne değildim. Şimdi anneyim. Eskiden buraya yazdığım mesajlar gözüme ilişti. Ve duygulandım. Eşim azospermdi. 5 kez tüp bebek denedik. İlk 4 de hiç tutmadı. 5.de tuttu çok şükür. Kızım oldu. 34 yaşında anne oldum. Çok zordu bu süreç. Evlendikten 11 yıl sonra anne oldum. Uğraşın biz hiç pes etmedik. Herşeyin bir zamanı varmış. O kadar gençken hamile kalamadım. 34 ünde anne oldumGerçi 34 tabi ki genç bir yaş. 24 de tüp bebek denemiş insan olarak yazıyorum. Hiç umut etmiyordum. Çok çaresiz zamanlar yaşadık. Yaşayan zaten biliyor.

Ben maddi kısmı düşünmeden sordum kusura bakmayın. Benim de eşim bu ay mikro tese ameliyatı olacak. Eşinizin inhibin b değeri kaçtı hatırlıyor musunuz.

Merhaba. Çok sevindim 34 yaş hiçte geç değil Allahım nasip etmiş bin şükür. Nasıl bir tedaviden geçtiniz 5. Tüp bebeğe kadar. Tese oldu mu eşiniz. Benim eşim tese oldu bulunamadı nasıl bir yol izleyelim diye araştırıyorum bilmek isterim yardımcı olursanız sevinirim

Merhaba kızlar yarın tese ve opu olacak bize dua edin nolur? Estradiol 1500 çıkmş sizce normal mi ? Hormonların etkisiyle mi arttı acaba giderek artmş sonuçlarda

Merhaba kızlar yarın tese ve opu olacak bize dua edin nolur? Estradiol 1500 çıkmş sizce normal mi ? Hormonların etkisiyle mi arttı acaba giderek artmş sonuçlarda
Estradiol tedavi sürecinde aşama aşama artıyor. Allah yardımcınız olsun güzel sonuçlar alırsınız inşallah

Tabi yardımcı olmaya çalışayım. Eşim 1.tüp bebek de tese olmadı. Yaşı çok gençti. Sperm tahlili verince 5 6 adet sperm çıkıyordu. Ve onlar dondurularak 1.tüp bebeği denedik. 2.tüp bebek de artık sperm hiç çıkmadı ve tese oldu. Çok şükür cıktı sperm. Ve eşime sadece vitamin ilaçları verildi ilk 2 tüp bebekte. 3.4.5 tüp bebekte ise hep tese oldu ve yine çıktı sperm az da olsa. Ama 3.4.5 tüp bebekte eşime iğneler verdiler ve göbekten hep vurdu kendine. Yani biz kadınlar tüp bebek tedavisinde göbeğimize vurduğumuz gibi gibi. Hormonlar ile ilgili iğne bunlar. Baktım kutuya bu bizim bildiğimiz tüp bebekte kullandığımız çatlama iğneleri. Çok şaşırdım açıkçası. Ve içeriğine prospektüse baktım. Hamile kadın idrarı yazıyor içeriğinde. Yani ilginç. Ve 5.tüp bebek de uzun protokol tüp bebek tedavisi uygulandı bende. Diğer 4 ü kısa protokol tüp bebek tedavisiydi. Doktorum bu Tedaviyi artık uygun gördü. İyiki de öyle görmüş. Eşimin fsh hormon değeri yüksek olduğu için azosperm. Sizin eşinizin de ondan dolayı mı acaba.

İlk tese kez olduysa bir daha olamaz diye bişey yok. Ben bi kaç kez olanı biliyorum. Belki şimdi çıkar. Ama tedavi olup. Ben eşimin olduğu iğneler çok güvendim. Fsh kaç eşinizin onu merak ettim. Hormondan dolayı mı acaca azosperm. Bizde öyleydi çünkü. Belli bi aralığı var çünkü. O sayı yüksekse sperm çıkmıyor işte. Ama çok şükür bizim tese ile çıktı sperm. Ama eşim şimdi yine sperm tahlili olsa sıfır çıkar. Veya şu an tese olsa belkide sıfır çıkar Allah bilir.

Çok enteresan yaa nasıl bulunmuyo semra hanım hangi hastane

Benim eşimin testosteron hormonu düşüktü 1 sene arimidex kullandı iyi oldu sonrasında tese yaptı doktor ama cıkmadı. Fsh 11-13 öyle çıkıyor değişiyor. İğne kullanın 6 ay sonra tekrar tese dedi bizde teseden korkuyoruz artık açıkcası ya yine çıkmazsa diye. Oyüzden sizden de bilgi almak istedim teşekkür ederim. Çok şükür ki sizde tese de sperm çıkışı olmuş. Umarım bizlerde biran önce evlat sahibi olabiliriz

Yaa benim eşimdede horöon kaynaklı azosperm var sürekli 0çıkıyo umutlandım hangi doktora tese oldunuz acaba

Bizde daha önce 1 kez tese olundu, sonuç 0 çıktı fakat sonrasında başka doktora gittik ardışık sperm testi yaptırdık round spermatidler görüldü. Yani spermler gelisebiliyormus fakat eşimde hormon bozukluğu varmis genetiklerinde sorun yokmuş rahatsızlığı sonradan olmuş FSH değeri 24 hormonlar bozuk bu yüzden normale göre sperm daha dusukmus ve testlerde bile olgun sperm gorulmuyormus. Doktorun tecrübesi de çok önemli çünkü herkes tese ameliyatinda sperm bulamiyor bir çok odağı atlıyor bize inhibin b ve ardışık sperm tahlilleri yapılmadı ustelik, bizim sadece sağ tarafa bakılmış sol taraf açılıp geri kapatilmis tedavisiz bir teseye başlamıştık sonuç 0 cikti eşime sende tıkanıklık var denildi tıkanıklık olmadığını öğrendik . şuanda 6 aylık bir tedavideyiz iğne ve hap kullanıyor eşim. 3 ay sonra sperm çıkisi olurmu bilmiyorum doktor oladabilir dedi aşama asama sizlerle paylaşıyor olacağım ilk tesemiz 0 çıksada round spermatidleri duyduktan sonra çok sevindik (round spermatid bilenler bilir spermin kuyruk çıkarmamış hali yuvarlak sperm) bu şekilde olup gebelik elde eden kişiler lütfen cevap yazabilir mi ?

Son düzenleme:
Yaa benim eşimdede horöon kaynaklı azosperm var sürekli 0çıkıyo umutlandım hangi doktora tese oldunuz acaba
1 tanesinin adı Şafak Hatırnaz bir diğerinin adını hatırlamıyoruz çünkü tüp bebek uygulayan doktorum yapmadı o işi. Hastane içerisinde olan bir prof yapmıştı o teseyi

Dualarım sizinle. Anlıyorum korkularınızı. Ama belki güzel haberler alırsınız. Umutsuz olmayın lütfen. Benim eşimin abisi de böyle o da aynı sorun. Onlarda evlat sahibi olmak için uğraşıyorlar

Dualarım sizinle. Anlıyorum korkularınızı. Ama belki güzel haberler alırsınız. Umutsuz olmayın lütfen. Benim eşimin abisi de böyle o da aynı sorun. Onlarda evlat sahibi olmak için uğraşıyorlar
Bizde kimsede yok eşimde var Allahım yardım etsin tüm evlat sahibi olmak için emek verenlere dua edenlere. Bazen elden bişey de gelmiyor ki Allah çaresiz bırakmasın. Bizde hala düşünüyoruz işte iğnelere baslasak mı diye bakalım hakkımızda hayırlısı olsun

eşinizin hormon değerleri normal değerler arasında mı nedir güncel durum? fsh ile ters orantılıymış inhibin ilk kez mi yaptırdınız

eşinizin hormon değerleri normal değerler arasında mı nedir güncel durum? fsh ile ters orantılıymış inhibin ilk kez mi yaptırdınız
inhibin b yi ilk kez yaptırdık
Estradiol 57.42
Lh 1.56
Fsh 5.58
Testesteron 3.74
15 gün oldu bu testleri yatırali vitamin ve iğne kullanıyor esim merional 150lik haftada 3 kere, ovittireal haftada 2 kere kullanıyor

e2 yuksek gelmıs onun ıcın doktor ılac verıyor onun dısındakıler normal gbı duruyor canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…