Geçmiş olsun. Üroloğa giderek kan tahlili yaptırın ve hormonal değerlerinizi ölçtürün. Testisler için ultrason çektirin. Genetik test yaptırmanızda yarar var, bazı hastalar genetikten kaynaklı olabiliyor. Skrotal renkli doppler ultrason, karyotip analizi ve y-mikrodelesyon testlerini yaptırmanızı öneririm. Genetik testler araştırma hastanelerinde 1.5-2 ayda çıkıyor. Özel laboratuvarlarda da ücret öğrenerek yaptırabilirsiniz. Sonuçlara göre iyi bir ürolog ve tüp bebek merkezinde tedaviye başlayın.Herkese merhaba bende bugün eşimin azosperm olduğunu öğrendim gerçkten moralim bozuldu ama umudumu kaybetmedim asla biraz araştırma yaptım ve 2 çeşit azosperm olduğumu öğrendim 1. Si hormonal bozukluktan kaynaklı ilaçlı tedavi 2. Si ise tıkanıklık ve cerrahi işlemle tedavi olabiliyormuş sizlerde tedavi olanlar varmı ? Ve nasıl bir tedavi ?
hangi doktorda tedavidesiniz?Merhabalar arkadaşlar hemen hemen hepinizin mesajlarını okudum Allah en kısa ve en hayırlı zamanda hepinize/hepimize hayırlı sağlıklı uzun ömürlü zürriyetler nasip etsin inşallah
Benim eşim klinefelter sendromlu dolayısıyla da azosperm. Doktorumuz hormon değerlerinin ve testis büyüklüğünün beklediğinden iyi olduğunu söyledi bu yüzden de çok umutlu konuştu tese için. Ama benpek ümitli değilim sanırım hayal kırıklığı yaşamaktan korkuyorum
3 ay klomen kullanmasını istedi zaten tese olabilmesi için 3 tane spermiogram testi olması gerekiyomuş biz 2 kere yaptırdık şu an klomenin 2.ayında.
Eşi klomen kullanan olduysa bişey sormak istiyorum benim adetlerim düzensizdi zaten evet ama eşim klomen kullanmaya başladığından beri yani 2 aydır siklusum çok uzun sürüyor yani geçen 56 gün bu ay da 50yi göreceğim sanırım bağlantılı olabilir mi acaba
Başakşehir şehir hastanesinde İbrahim Orkunt Ayaz beyhangi doktorda tedavidesiniz?
benim eşim de 3ay arimidex kullandı, ama micro tesede bulunamadı.
asıl hormon iğneleri kullanması lazımmış,
Başakşehir şehir hastanesinde İbrahim Orkunt Ayaz bey
Benim eşim 1 seneyi geçti arimidex kullandı sonrasında micro tese oldu bizde de bulunamadı canım. Doktor sonrasında hormon iğnesi başlayalım 6 ay sonra tekrar tese dedi bizde cesaret edemedik. Nasıl olur bilmiyorum ki tekrar tese iyi bir fikir değil. İğne kullansak tese olmasak nasıl olur diye düşünüyorum amahangi doktorda tedavidesiniz?
benim eşim de 3ay arimidex kullandı, ama micro tesede bulunamadı.
asıl hormon iğneleri kullanması lazımmış,
arimidex eşimi mahvetti resmen, inanılmaz isteksizlik yaptı , 6ayda ancak normale dönmeye başladı.Benim eşim 1 seneyi geçti arimidex kullandı sonrasında micro tese oldu bizde de bulunamadı canım. Doktor sonrasında hormon iğnesi başlayalım 6 ay sonra tekrar tese dedi bizde cesaret edemedik. Nasıl olur bilmiyorum ki tekrar tese iyi bir fikir değil. İğne kullansak tese olmasak nasıl olur diye düşünüyorum ama
Eşinizin hormon değerleri nasılarimidex eşimi mahvetti resmen, inanılmaz isteksizlik yaptı , 6ayda ancak normale dönmeye başladı.
valla canım hormon tedavisinin de garantisi yok, biz de bunu da yapıp olmuyorsa kısmet diyeceğiz artık
kullandığımız iğnelerle belki hızlı bir gelişim olur, ejakulattan SD3-SD4 aşamasındakilerle elsi falan denenebilir belki
Eşinizin hormon değerleri nasıl
Benim eşimde sükür öyle bi yan etkisi olmadı ama malesef sperm de çıkmadı tesede. Bize de hoca spermatid çıksa geliştirirz dedi ama işte sonrasında teseye sıcak bakmıyoruz. İnşallah Allahım şifalarımızı versin.arimidex eşimi mahvetti resmen, inanılmaz isteksizlik yaptı , 6ayda ancak normale dönmeye başladı.
valla canım hormon tedavisinin de garantisi yok, biz de bunu da yapıp olmuyorsa kısmet diyeceğiz artık
kullandığımız iğnelerle belki hızlı bir gelişim olur, ejakulattan SD3-SD4 aşamasındakilerle elsi falan denenebilir belki
Bunlar iğnelerden sonraki değerler mi önceki mi?3aylık hormon iğnelerinden sonra gayet iyi seviyelere geldik ,çok şükür
ama daha tedaviye 4ay kadar devam ederiz herhalde ,
her ay sonunda tahlillere göre devam ediyoruz
siz herhangi bir ilaç & takviye kullanıyor musunuz şimdi?
FSH 2,9
LH 2
T.TESTESTERON 4,99
iğneden sonraki değerler bunlarBunlar iğnelerden sonraki değerler mi önceki mi?
Yani iğneleri değerleri düşürmek için mi verdiler yükseltmek için mi
Biz şu an klomen kullanıyoruz proxed plus aldık yeni onu da kullanmaya başlıcaz 1 ay sonra test vericek zaten
amin canım,Benim eşimde sükür öyle bi yan etkisi olmadı ama malesef sperm de çıkmadı tesede. Bize de hoca spermatid çıksa geliştirirz dedi ama işte sonrasında teseye sıcak bakmıyoruz. İnşallah Allahım şifalarımızı versin.
Açıkcası okadar yoruldum ki -eminim sizlerde çok yoruldunuz- bende biran önce doğal yoldan çıkış olsun diye mucize bekliyorum. Çok zor rabbim imtihanlarımızda kolaylıklar versin.amin canım,
tesede sperm çıkmayan , hatta kök hücre çıkmayan da var
tesede sperm çıkan da var,
tesede çıkmayıp ta sonrasında doğal yolla sperm çıkan da duydum,
mucizeler olabiliyor,
Rabbim herbirimizin hakkında hayırlısını nasip etsin inşallah
Bizim de tedavi öncesiiğneden sonraki değerler bunlar
ilk başladığımızda bu değerlerdeyi eşim
FSH 55
LH 14
T.TESTESTERON 3,7
Tese den önce detaylı sperm testi vermiş miydiniz ben de burda duydumiğneden sonraki değerler bunlar
ilk başladığımızda bu değerlerdeyi eşim
FSH 55
LH 14
T.TESTESTERON 3,7
doktor yönlendirmesi olmadığı için tese öncesi yaptırmamıştık.Tese den önce detaylı sperm testi vermiş miydiniz ben de burda duydum
Amiiin amin inşallahdoktor yönlendirmesi olmadığı için tese öncesi yaptırmamıştık.
ama hormon tedavisi öncesi detaylı test verdik ki gelişimi takip edebilelim diye.
Allahım önümüze doğru insanları çıkarsın, sonuca ulaşabilmek için hangi doktorda ise hayır onunla yolumuza devam etmeyi nasip etsin inşallah
Onu bırakın doktor tavsiyesinde hoca tavsiyesinde bulunuyorlar bana .Bizde 7 yıldır evliyiz aynı nasihatlardan banada gına geldi ben bıktım cevap vermekten onlar bıkmadı aynı şeyleri söylemekten, olmuyorsa doktora gidin demekten benimde bazen canım sıkılıyor he olmuyor doktor mu önerecen diyiveresim geliyorhalbuki düşünseler bir insanın isteyince çocuğunun olacağının garantisi mi var Rabbimle sözleşme mi yaptım ben 7 yıl sonra çocuk istiyorum o zamana kadar kafam rahat dursun diye ben de biliyorum yaşım geçiyor bende biliyorum zamanla daha zor olacağını ama bunu bile düşünemiyorlar malesef