- 19 Aralık 2020
- 224
- 252
- 37
Amin inşallah tez zamanda güzel haberler veririz birbirimize.Rabbim tasiyamayacagimizdan fazla yük vermezmis canimm. Korkma ve destegini hic eksik etme. Ilk zamanlar bana da eşimin ailesi cok laf etti. Adananin kavurucu sıcaginda corap giymedigim icin, soguk su ictigim icin cocugum olmuyormussonra esim, karimin hic bir seyi yok bende sorun var dedi ama sorununu söylemedik. Sustular. Ama sonra da hep yanimda evlat söyle güzel böyle güzel muhabbetleri yaptilar. Neyse onlardan da kurtulduk cok sukur. Rabbim görsün bizleri insallah. Tez zamanda hayirli güzel haberler aliriz insallah...
Amin Allahım cümlemize nasip etsin.Canim benim cümleye başladigim gibi sizin durumunuzda belki cileyi sadece siz cekiyorsunuzdur dedim. Sizin pencerenizden öyleymis. Rabbimm tez zamanda size hayirli ve saglikli bir evlat nasip etsin insallahh.
Iyi ki burasi var da dert yoldaşı oluyoruz birbirimize.. bizi bizden başkasi da anlamaz. bizler ilk degiliz son da olmayacagiz bunu unutmayalim. Rabbimin verdigi de sinavdir vermedigi de. Nolur gülmeyi eksik etmeyin, kendinizi mahrum etmeyin. Zaten yasadiklarimiz zor, nolur hayati kacirmayin. Ben eşime hep derim, ya sen kötü bir insan olsaydin ya birbirimizi sevmeseydik ya çocugumuz olsaydi ama biz hic anlasamayan mutsuz bir cift olsaydik. Çabalayalim ama hayati kacirmayalimAynen öyle hani suan sanki sen bensin öyle konusuyorsun eminim sen ben bile değil bir coğumuz biriz cümlelerimiz dualarımız derdimiz bir. Bende öyle inan dua ediyorum bi taraftan istiyorum bi taraftan hayırlısını diliyorum bi taraftan Allahım senden geldiyse başım üzerine deyip yine de dua ettiğim için değişik hislere kapılıyorum. Rabbim derdimizin dermanını versin. Eli yüzü düzgün hayırlı bir evlat nasip etsin hepimize inşallah. Vermezse de nasip tabi ki. Ama elimizden geleni yapacağız ki tevekkül etmiş olalım. Yıllarca hayal kurduk sevgiliyken cocuklarımızın isimlerini düşündük bilemedik böyle seylerin varlığından haberdar değildik şimdi insanlara yutkunarak cocuk düşünmüyoruz diyebilmek bile bizleri yaşımızdan 2 kat daha olgun yaptı. En son ne zaman ağız dolusu güldük mesela hep düşünüyorum. Çok mutluyuz ama sanki bi yerimiz eksik gülüyoruz birden mutlu olmak harammış gibi durup gülmekten imtina ediyoruz. Anlatsak cilt cilt Kitaplar cıkar her birimizden her sayfası gözyaşı dolu. Hepimiz dua edelim birbirimize
Canim siz bilirsiniz tabi ama, söyleseniz sorun oldugunu tedavi oldugunuzu belki sorular azalir. Detay vermeyin tabiki. Ama nasil bir aile yapiniz var bilmedigim icin çokta bi sey diyemiyorum.Amin inşallah tez zamanda güzel haberler veririz birbirimize.
Biz henüz hiç kimseye söylemedik ikimizin ailesi de hafta bir soruyor
İlk öğrendiğimizde ( o zamanlar durumu daha biz bile algılayamanıştık olayın şokundaydık çünkü daha önce Azospermiyi hiç duymamıştık) ben dedim ailelere söylemeyelim nasılsa farklı bir şehirdeyiz sessiz sedasız tedavi olalım diye e tabi sonra bunun öyle kolay tedavi edilebilir birşey olmadığını anladık. Şimdi de eşim söyleyelim falan demiyor o demeyince bende diyemiyorum kendini kötü hissetmesin diye yoksa Söylesek aileler destek de olurlar diye tahmin ediyorum.Canim siz bilirsiniz tabi ama, söyleseniz sorun oldugunu tedavi oldugunuzu belki sorular azalir. Detay vermeyin tabiki. Ama nasil bir aile yapiniz var bilmedigim icin çokta bi sey diyemiyorum.
Ailemin bilmesi benim icin hem maddi hem manevi büyük destek sagliyor bize. Esimin ailesinin bilmesi manevi olarak afedersiniz bir halta yaramiyor, maddi destek onlardan asla istemem zaten öyle bir destekte yok. Ben eş ailesinden cok yaraliyimİlk öğrendiğimizde ( o zamanlar durumu daha biz bile algılayamanıştık olayın şokundaydık çünkü daha önce Azospermiyi hiç duymamıştık) ben dedim ailelere söylemeyelim nasılsa farklı bir şehirdeyiz sessiz sedasız tedavi olalım diye e tabi sonra bunun öyle kolay tedavi edilebilir birşey olmadığını anladık. Şimdi de eşim söyleyelim falan demiyor o demeyince bende diyemiyorum kendini kötü hissetmesin diye yoksa Söylesek aileler destek de olurlar diye tahmin ediyorum.
Adam ne kadar kafaya takıyorsa artık "Kurban Bayramında memlekete gitmek istemiyorum evde dursak olur mu gidersek herkes bebek var mı diye soracak" diyor
Bir buçuk yıl oldu evleneli ama yaşlarımız çok da küçük olmadığı için biz hemen istemiştikAilemin bilmesi benim icin hem maddi hem manevi büyük destek sagliyor bize. Esimin ailesinin bilmesi manevi olarak afedersiniz bir halta yaramiyor, maddi destek onlardan asla istemem zaten öyle bir destekte yok. Ben eş ailesinden cok yaraliyimkonu onlara gelince hemen sallayasim geliyor bu insanlari hic anlamiyorum. Sevgilin olur ne zaman nişan, nişanlanirsin dugun ne zaman, evlenirsin cocuk ne zaman, 1. Cocuk olur 2. Ne zaman... uzar gider böyle. Insanlarimiz hadleri olmayan seylere cok meraklilar. Eger söylemek istemiyorsaniz, bir süre cocuk düsünmediginizi söyleyin. Kac yillik evlisiniz
Aynen aklimiz yetmiyor onlarin aklina ihtiyacimiz varBir buçuk yıl oldu evleneli ama yaşlarımız çok da küçük olmadığı için biz hemen istemiştik
Sorana zaten "şimdilik düşünmüyoruz, daha vakti var" falan diyorum da başlıyorlar nasihate "Bak çok geciktirme sonra olmaz, Daha neyi bekliyorsun, İlerde daha zor olur bakmak, 35 den sonrası riskli, Kariyer için mi bekliyorsun anne olmak dünyadaki en iyi meslekten daha iyi......…............. " gibi bir yığın laf
He benim aklım bunlara yetmiyor deyip bir tane patlatasım geliyorda olmuyor işteyine susup geçiştşren biz oluyoruz
Amin inşallahAynen aklimiz yetmiyor onlarin aklina ihtiyacimiz varben de neler neler duydum bu 4 yilda. Bazen alistim diyorum gülüyorum bazen de fena esiyorum karsimdakine. Rabbim yüzümüzü güldürsün insallahhh
asamanız cok guzel cogu arkadasın 1 yılda geldıgı sevıyeden baslıyorsunuz.zaten bıldıgım kadarıyla hıpo yu celalettın hoca cabk tedavıye cevap veren bır grup.tez zamanda kucagınıza hayırlısıyla alırsınız ınsallahIyi günler, esim hipo-hipolu. Bir sene önce tedaviye almanyada basladi. Maalesef burda sifir ilgi var ignelerde degisiklik bile yapilmiyor. Biz c.peruda tedaviye baslama karari aldik bugün semen analizi sonucu geldi. Sizce nasil tedavinin suan hangi asamasindayiz? Sifir bilgiyle soruyorumEki Görüntüle 2863628 Eki Görüntüle 2863629
Bizde 7 yıldır evliyiz aynı nasihatlardan banada gına geldi ben bıktım cevap vermekten onlar bıkmadı aynı şeyleri söylemekten, olmuyorsa doktora gidin demekten benimde bazen canım sıkılıyor he olmuyor doktor mu önerecen diyiveresim geliyorBir buçuk yıl oldu evleneli ama yaşlarımız çok da küçük olmadığı için biz hemen istemiştik
Sorana zaten "şimdilik düşünmüyoruz, daha vakti var" falan diyorum da başlıyorlar nasihate "Bak çok geciktirme sonra olmaz, Daha neyi bekliyorsun, İlerde daha zor olur bakmak, 35 den sonrası riskli, Kariyer için mi bekliyorsun anne olmak dünyadaki en iyi meslekten daha iyi......…............. " gibi bir yığın laf
He benim aklım bunlara yetmiyor deyip bir tane patlatasım geliyorda olmuyor işteyine susup geçiştşren biz oluyoruz
Bir de olmuyorsa doktora gidin tavsiyesi varBizde 7 yıldır evliyiz aynı nasihatlardan banada gına geldi ben bıktım cevap vermekten onlar bıkmadı aynı şeyleri söylemekten, olmuyorsa doktora gidin demekten benimde bazen canım sıkılıyor he olmuyor doktor mu önerecen diyiveresim geliyorhalbuki düşünseler bir insanın isteyince çocuğunun olacağının garantisi mi var Rabbimle sözleşme mi yaptım ben 7 yıl sonra çocuk istiyorum o zamana kadar kafam rahat dursun diye ben de biliyorum yaşım geçiyor bende biliyorum zamanla daha zor olacağını ama bunu bile düşünemiyorlar malesef
Bir de doktora gidin tavsiyesi var zaten bu bizim aklımıza hiç gelmemiştiBizde 7 yıldır evliyiz aynı nasihatlardan banada gına geldi ben bıktım cevap vermekten onlar bıkmadı aynı şeyleri söylemekten, olmuyorsa doktora gidin demekten benimde bazen canım sıkılıyor he olmuyor doktor mu önerecen diyiveresim geliyorhalbuki düşünseler bir insanın isteyince çocuğunun olacağının garantisi mi var Rabbimle sözleşme mi yaptım ben 7 yıl sonra çocuk istiyorum o zamana kadar kafam rahat dursun diye ben de biliyorum yaşım geçiyor bende biliyorum zamanla daha zor olacağını ama bunu bile düşünemiyorlar malesef
Ürolojinin işi tedavi etmek degildir. Üroloji tese alanında iyidir. Bunun için en iyi ürolog araştırılıp secilmelidir. Mikrotese ameliyatında sperm ureten kanallar tahrio edilir ve alınır. Bu nedenle 3 ten fazla tese yapılması uygun gorulmez. Tedavi ise hormonların uzamanı olan endokrin ve dahiliye uzamanları tarafından yapılır. Bakın hanım efendi sizinle düzgün konusuyorum. Tedavisiz tese olmak cok sakıncalıdır. Burada boş bilginizle insanları yanlış yönlendirmeyin. Biz teseye karşı degiliz tedavisiz teseye karşıyız. Celalettin hocanın başarılarını görmeyecek kadar kör ve tese kurbanlarının ahını işitmeyecek kadar sağır olmadığınız düşünüyorum. Ama hickimsenin boylesine iyi bir uzmandan faydalanmamasını isteyecek kadar nesiniz bilmiyorum ... gelin sizde eşinizle sizde tedavi olun sonrasında neden daha önce gitmedim diye üzülmeyin pismanlik duymayın. Hoca ot vermiyor biz inek degiliz. Hocanın alanı hormonlar oldugu icin ilac ve igne tedavisi ile hormonları düzeltiyor. Bunun yanında takviye edici vitaminlerle tedaviyi destekliyor. Cevremde bu sayede evladı olan insanlar var. Neden insanların yolunu kesiyorsunuz. ?Merhaba kizlar,
Burayi uzun suredir takip ediyorum. Bir çoğunun çocuğu oldu. Bir cogu hamile. Bu grup herkese umut olsun.
Tese den korkmayın. Uzmanlar tarafından yapılan ameliyatlarda hic korkmayın. Tese zararli soyle boyle diyenlere hic inanmayın. Sadece cok cok iyi doktorlara görünmek gerekiyor.
Azosperm o kadar hassas bir konu ki, kullanılmaya cok müsait maalesef. Size ot satmak isteyenlerden sizi 5 6 yil tedavi edeceğim diyenlerden uzak durun. Branşı üroloji olan cok cok iyi doktorlar var ülkemizde. Yurtdisindan bile geliyorlar bu urologlara. Bu isin tedavisi urologlar ile yapiliyor. Ülkemizde cok iyi urologlar olduğu icin cok şanslıyız.
Allah hic birimize tedavisi olmayan hastalık vermesin. Dermansız dert vermesin.
Biz urolog ile devam ettik. Sperm sorunumuz kalmadi. Simdi ngsli 4 adet embriyo oluşturuldu. Transfer aşamasındayız.Ürolojinin işi tedavi etmek degildir. Üroloji tese alanında iyidir. Bunun için en iyi ürolog araştırılıp secilmelidir. Mikrotese ameliyatında sperm ureten kanallar tahrio edilir ve alınır. Bu nedenle 3 ten fazla tese yapılması uygun gorulmez. Tedavi ise hormonların uzamanı olan endokrin ve dahiliye uzamanları tarafından yapılır. Bakın hanım efendi sizinle düzgün konusuyorum. Tedavisiz tese olmak cok sakıncalıdır. Burada boş bilginizle insanları yanlış yönlendirmeyin. Biz teseye karşı degiliz tedavisiz teseye karşıyız. Celalettin hocanın başarılarını görmeyecek kadar kör ve tese kurbanlarının ahını işitmeyecek kadar sağır olmadığınız düşünüyorum. Ama hickimsenin boylesine iyi bir uzmandan faydalanmamasını isteyecek kadar nesiniz bilmiyorum ... gelin sizde eşinizle sizde tedavi olun sonrasında neden daha önce gitmedim diye üzülmeyin pismanlik duymayın. Hoca ot vermiyor biz inek degiliz. Hocanın alanı hormonlar oldugu icin ilac ve igne tedavisi ile hormonları düzeltiyor. Bunun yanında takviye edici vitaminlerle tedaviyi destekliyor. Cevremde bu sayede evladı olan insanlar var. Neden insanların yolunu kesiyorsunuz. ?
O zaman çözüm uretirken baskalarinin umut oldugu doktorlari ot veriyor diye kotulemeyin lutfen. Bakın ben yazdığım mesajda hic bir doktoru kotulemismiyim ? Tabiki ürologlar bas tacı hepimizin en sonunda gidecegi yerler orası. Ama hormonal tedavi ile bitkiseller vitaminler ile testisin içi onariliyor iyilesiyor. Bunun sonucunda tese olanlardan daha kaliteli ve iyi spermler çıkıyor. Bunu bilmeyenlere cozum onermek daha dogru olur. Umarım tez vakitte anne olasınBiz urolog ile devam ettik. Sperm sorunumuz kalmadi. Simdi ngsli 4 adet embriyo oluşturuldu. Transfer aşamasındayız.
İsteyen herkes istediği doktorda tedavi olur sizin gibi ben de yorumlarımı yazdim. Bu yorumları yazarken 10 lar a doktor kontrolu yapildi. 10 larva dahiliye uzmanina gidildi. 1000 lerce bu konuda makale okudum. Yabancı kaynak araştırması yaptım. Sonunda da fikirlerimi yazdim. Herkes yazmakta ozgur kimse kor sağır dilsiz degil. Biz 2 yılımızı harcadık ve sonuc aldik. Umarim burda olan herkes gebe kalir. Amac tartışma yaratmak degil cozum önermek.
Biz sözü geçen doktora da gittik. Verdiği tedaviyi hic bir uroloji doktoru önermedi. Tabi ki binlerce ilac kullandık. Sperm dna hasari icin oksidatif stresi önleyici vitaminler kullandık. Kaan aydosun isirgan otu önerisini uyguladık. Haftada 2 gun nohut yemegi yedi esim. Ama bilimsellikten uzak durmadık.O zaman çözüm uretirken baskalarinin umut oldugu doktorlari ot veriyor diye kotulemeyin lutfen. Bakın ben yazdığım mesajda hic bir doktoru kotulemismiyim ? Tabiki ürologlar bas tacı hepimizin en sonunda gidecegi yerler orası. Ama hormonal tedavi ile bitkiseller vitaminler ile testisin içi onariliyor iyilesiyor. Bunun sonucunda tese olanlardan daha kaliteli ve iyi spermler çıkıyor. Bunu bilmeyenlere cozum onermek daha dogru olur. Umarım tez vakitte anne olasın
Biz gidiyoruz cnm ilaclari kullnmaya baslayali 2 hafta olduArkadaşlar yakın zamanda celalettin peruya giden veya gidecek olan varmı.
Merhaba, Embriyolarınızı neden ngs ye gönderdiniz? Kaçı gitti kaçı geri geldi acaba?Biz urolog ile devam ettik. Sperm sorunumuz kalmadi. Simdi ngsli 4 adet embriyo oluşturuldu. Transfer aşamasındayız.
İsteyen herkes istediği doktorda tedavi olur sizin gibi ben de yorumlarımı yazdim. Bu yorumları yazarken 10 lar a doktor kontrolu yapildi. 10 larva dahiliye uzmanina gidildi. 1000 lerce bu konuda makale okudum. Yabancı kaynak araştırması yaptım. Sonunda da fikirlerimi yazdim. Herkes yazmakta ozgur kimse kor sağır dilsiz degil. Biz 2 yılımızı harcadık ve sonuc aldik. Umarim burda olan herkes gebe kalir. Amac tartışma yaratmak degil cozum önermek.