Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
İyi akşamlar eşi hormon iğnesi kullanan arkadaşlar kan tahlilini igne vurulduğunun ertesi sabahimi yaptiriyorsunuz nasıl yapıyorsunuz

Benim eşim merional ve ovitrelle kullanıyor doktor merional kalçadan ovitrelle koldan dedi
Şimdilik tedavi iyi gidiyor degerler düzeldi ama göbekte yapılsa daha mı iyi olurdu bilmiyorum. Ovitrellenin kadınlarda göbekten yapıldığını biliyorum ama eşim için göbekten mi yapılmalı diye sormadık doktora koldan deyince koldan devam ediyoruz 7 aydır

Cevabiniz icin cok tsk ederim. Bizim doktor da ovitrelleyi göbekten dedi. 6 ay göbekten vuruldu eşim. 6. Ayin sonunda Ovitrellenin yanina menopur ekledi.menopur için ister göbekten ister koldan, bacaktan fark etmez dedi. Biz göbege alısınca öyle devam ettik ama artik göbeginde zorlaniyoruz koldan denedik.

Kesinlikle hazırlanmanı önermem boşuna hormon alma. bi sürü olumsuz sebebi var. Birde belki başka bir ilde tekrar tedaviye başlarsınız bide onu taşımakla ugrasma

Merhaba biz de bu ay tüp bebek tedavisine başlıyoruz. Eşimde hiç sperm çıkışı yok mikro tese olacak. Ama ben de hazırlanacağım dün ilaclarımı aldım. Sperm çıkarsa onu donduralım ben öyle tedaviye başlayım dedim ancak dondurulan spermler çözülürken bozulabiliyor bunu göze alabiliyor musunuz. Benim kuzenlerim doktor onlara da sormuştum onlar da aynısını söylediler. Spermler bozulabilir diye. Ve belki bir daha sperm çıkışı hiç olmayacak. Ki öyle korkuyorum ki o iğneleri kullanmaya ama mecbur yapıcam. Siz bi de böyle düşünün. Pişman olacağınız bir karar vermeyin.

Merhabalar çok teşekkür ederim mesajınız için Cuma günü tüp bebek tedavimize başladık Umarım sonuç güzel olur.. sürekli aklım mikrotese ameliyatında.. sperm çıkacak mı diye .. hakkımızda hayırlısı olsun

Ben de çok korkuyorum mikro tese de ya sperm çıkmazsa diye. Sonra Allah’a sığınıyorum Allah nasip ederse olacak. İğneyi kendiniz yapabiliyor musunuz

Ben de çok korkuyorum mikro tese de ya sperm çıkmazsa diye. Sonra Allah’a sığınıyorum Allah nasip ederse olacak. İğneyi kendiniz yapabiliyor musunuz de çok korkuyorum mikro tese de ya sperm çıkmazsa diye.
İğne konusu beni çok geriyor ilkini hemşire yapmıştı ilk gün sonra eşim yaptı bugün kendim yapmak zorunda kaldım ama çok korkuyorum yaparken..

bütün çileyi sanki sadece kadınlar cekiyor.
Beni yanlis anlamayin düsüncenize saygim var ama ben sizin gibi düsünmedigim icin yazmak istedim. Sizin tedavinizde belki cileyi sadece siz cekiyorsunuzdur, olabilir. Ama eşinizde sperm cikip cikmayacaginin garantisi olmadan bıçak altina yatacak. Sizce bu eşiniz icin yeterli bi cile degil midir ? Ya da eşlerimiz aylardir iğneler vuruluyorlar bu yeterli bir cile degil midir ? Haftada 4 gün igne vuruyoruz, göbegi kabul etmiyor artik koluna geçtik. Ve normalde igneden korkan nefret eden bi adam. Bu ona cile degil midir ? Bıcak altina yatmak, olusabilecek komplikasyonlar cile degil midir ? En önemlisi eşlerimizde 0 sperm olmasi, baba olamazsam eşimi anne yapamazsam fikri ve kendilerini bize karsi mahcup hissetmeleri yeterince çile degil midir ?

Kesinlikle öyle güzel anlatmışsınız ki eşlerimizin durumunu. Ben tüp bebek tedavimizde eşim ameliyata giderken yüzünde o donukluğu korkuyu gördüm ya kendimi suçladım ona o üzüntüyü verdiğim için. teseden çıktı doktor bulunamadı dedi eşime gidip nasıl söyleyeceğimi bilemedim. En başından beri içindeki fırtınaları yüreğimde hissediyorum. Söyleyemiyor ama koca dağlar birikti senelerdir. Simdi iğne tedavisi diyor doktor bi ihtimal diye istersen onu da yaparım diyor. Rabbim kimseyi o caresizlikte bırakmasın. Biran önce bizlere de şifasını versin bu derdin.

Amin, rabbim şifamızı versin herbirimize inşallah. Ayni donuklugu ve korkuyu eşim varikosel ameliyati oldugunda gördüm ben de. Şimdi bir de tese olma ihtimali. Kessinler beni diyor, komple kessinler raziyim yeter ki çaremiz bulunsun. Eşimi öyle gördükçe karsimda, her igne yapisimizda, her test sonucunda 0'ı gördügümüzde birakabiliriz, vazgecebiliriz diyorum. Dağ gibi adam, çaresizlikten karşimda yavru kedi gibi oluyor, içimi yakiyor. Ama o benden çok yanıyor. Bana şu cümleyi kurdu "seni mahrum ediyorum, sende sorun yok benim yüzümden anne olamiyorsun" bu cümlenin agirligini üstümden atamiyorum. Kim bilir ne kadar yandi içi bu cümleyi kurarken... Bende sizin gibi kendimi sucluyorum bazen, vazgecmeyi teklif ediyorum vazgecmiyor... Hakkını yiyemem bu yolda en buyuk cileyi esim cekiyor.

Kesinlikle öyle. Simdi yazılanları okuyunca diyorum ki sanki farklı evler farklı insanlar ama birebir aynı hayatlar aynı cümleler. Rabbim çektikleri her çileyi hayıra güzele cevirsin. Kesinlikle öyle dağ gibi adamlar caresiz bizim gibi göstere göstere ağlayamıyorlar bile içleri yanıyor herşeye razı benim eşimde diyor ki ameliyat öncesi ameliyat bişey değil benim korkum çıkmaması. Hiç umutsuz değildim ama hayırlısı böyleymiş dedik Allah sabrını da verir elbet. Ama caresiz bırakmasın. Evlat meyvesini tattırsın

Her evde aynı şeyler yaşanıyor galiba. Ben bu konuda elimden geldiğince ona destek olmaya, üzüntümü belli etmemeye çalışıyorum ama bu durumu bilmeden o kadar güçlü görünen adamı defalarca ağlarken gördüm artık yanında çocuk sevmeye hatta çocuktan bahsetmeye bile korkar oldum hemen gözleri doluyor başını öne eğiyor.
Geçen gün annesi ile telefonda konuşuyor hoparlör de açık annesi "bebek var mı" diye sordu. Yok dedi. Annesi "oğlum ......'yı bir doktora götür" deyince telefonu hemen kapattı ama o yüzündeki ifadeyi görmeniz lazımdı. Nasıl teselli edeceğimi şaşırdım. Ben bebekten geçtim bu yükü kaldıramamasından korkuyorum

Merhaba benim eşim igne vurulmuyor. Sadece vitamin takviyesi alıyor. Söylediğiniz gibi ben de sizin düşüncenize saygı duyuyorum. Herkesin yaşantısı farklı tabiki mesela sorun eşimde olmasına rağmen maddi manevi yıpranan ben oldum. Benim eşimin zerre kadar umrunda değil baba olamamak. İşte herkes kendi penceresinden bakıyor hayata tıpkı sizin gibi ve benim gibi.

Ha bi de eşimin ailesi her telefonda bana hamile misin bebek var mı diyorlar. Sanki sıkıntı benden kaynaklı. Ben hayatım boyunca bu kadar rahat insanlar tanımadım. Benim eşim de dahil hayatımda gördüğüm en rahat insan. Tabiki rabbim dilerse olacak. Ama bizim de biraz çaba göstermemiz gerekiyor. Yattığın yerden tedavi olmadan Allahım şifa ver demekle olmuyor. Benim eşim bu düşüncedeydi. Dediğim gibi maddi manevi yıpranan sadece benim bu olayda. Sizin eşiniz mahcubiyet hissediyor ve bu sizi üzüyor. Benim eşimde böyle bi durum yok. Ki olmasın da yani sonuçta onun elinde olan birşey degil azospermi olması. Sevgiler

Aminnn inşallahhhh... bu bizim icin büyük sınav her şey Allahtan. Başımızın üstüne. Döktüğüm her gözyasında Allahtan af diliyorum, bu gözyaslari isyan degil Allahim sadece kabullenis ve sana teslimiyet diye... biz elimizden geleni yapariz, çabalariz gerisi Rabbimin takdiridir. eşime iğne yaparken ne şaklabanliklar yapiyorum neşelensin diye. Onlarin canı sagolsun... Nasipten öte yok.

Rabbim tasiyamayacagimizdan fazla yük vermezmis canimm. Korkma ve destegini hic eksik etme. Ilk zamanlar bana da eşimin ailesi cok laf etti. Adananin kavurucu sıcaginda corap giymedigim icin, soguk su ictigim icin cocugum olmuyormus sonra esim, karimin hic bir seyi yok bende sorun var dedi ama sorununu söylemedik. Sustular. Ama sonra da hep yanimda evlat söyle güzel böyle güzel muhabbetleri yaptilar. Neyse onlardan da kurtulduk cok sukur. Rabbim görsün bizleri insallah. Tez zamanda hayirli güzel haberler aliriz insallah...

Canim benim cümleye başladigim gibi sizin durumunuzda belki cileyi sadece siz cekiyorsunuzdur dedim. Sizin pencerenizden öyleymis. Rabbimm tez zamanda size hayirli ve saglikli bir evlat nasip etsin insallahh.

Aynen öyle hani suan sanki sen bensin öyle konusuyorsun eminim sen ben bile değil bir coğumuz biriz cümlelerimiz dualarımız derdimiz bir. Bende öyle inan dua ediyorum bi taraftan istiyorum bi taraftan hayırlısını diliyorum bi taraftan Allahım senden geldiyse başım üzerine deyip yine de dua ettiğim için değişik hislere kapılıyorum. Rabbim derdimizin dermanını versin. Eli yüzü düzgün hayırlı bir evlat nasip etsin hepimize inşallah. Vermezse de nasip tabi ki. Ama elimizden geleni yapacağız ki tevekkül etmiş olalım. Yıllarca hayal kurduk sevgiliyken cocuklarımızın isimlerini düşündük bilemedik böyle seylerin varlığından haberdar değildik şimdi insanlara yutkunarak cocuk düşünmüyoruz diyebilmek bile bizleri yaşımızdan 2 kat daha olgun yaptı. En son ne zaman ağız dolusu güldük mesela hep düşünüyorum. Çok mutluyuz ama sanki bi yerimiz eksik gülüyoruz birden mutlu olmak harammış gibi durup gülmekten imtina ediyoruz. Anlatsak cilt cilt Kitaplar cıkar her birimizden her sayfası gözyaşı dolu. Hepimiz dua edelim birbirimize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…