Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Canım kendini çok güzel ifade etmişsin inan bütün duygularını aşağı yukarı herkes yaşıyordur ya da yaşamıştır bu grupta ki. Kabullenmesi çok zor yaşaması ayrı zor... biz de öğreneli 2 sene olucak nerdeyse ve bilinmez kapalı bir kutu için eşim kabul etti ve ameliyatı oldu yeni oldu on gün geçti daha... inan o ameliyat 2 saate yakın sürdü ama benim ömrümden ömür gitti çok zor gerçekten zor beklemesi.. ne olacağını bilmiyosun çünkü ya tamam ya devam. Allahıma binlerce kez şükürler olsun bizim ameliyatımızda bulundu ve donduruldu hatta embriyo bile oluştu 🤲 Allahım çok büyük hepimize herkese yardımcı olsun bu yolda ki...
Çok teşekkür ederim 🙏🏻Sizin adınıza o kadar sevindim ki 💜🙏🏻 Umarım bizde güzel haberlerle döneriz 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

Sanki kendi duygularımı okudum burda. Aynı şeyleri hissediyoruz. Aslında rahat olmaya çalışıyorum ama Bugün bizim de doktorumuz Haziran ayında benim adetimin 2. Günü iğneleri kullanmam gerektiğini ve eşimin de 12. Gün tese ameliyatına alınacağını söyledi. Yani duyduklarımı sanki çok anlamadım. Çok aşırı stresliydim. Cuma günü ilaçlarımı yazdırmaya gittiğimde doktorun asistanına tekrar sorucam bu kez. Bahcecide tedavideyiz biz de.

Hepimiz aynı duygular içindeyiz ve bende sizin yazdıklarınızı okuyarak güç topluyorum💜🙏🏻 Umarım hakkımızda hayırlısı olur, güzel haberlerle döneriz 🙏🏻

Canım kendini çok güzel ifade etmişsin inan bütün duygularını aşağı yukarı herkes yaşıyordur ya da yaşamıştır bu grupta ki. Kabullenmesi çok zor yaşaması ayrı zor... biz de öğreneli 2 sene olucak nerdeyse ve bilinmez kapalı bir kutu için eşim kabul etti ve ameliyatı oldu yeni oldu on gün geçti daha... inan o ameliyat 2 saate yakın sürdü ama benim ömrümden ömür gitti çok zor gerçekten zor beklemesi.. ne olacağını bilmiyosun çünkü ya tamam ya devam. Allahıma binlerce kez şükürler olsun bizim ameliyatımızda bulundu ve donduruldu hatta embriyo bile oluştu 🤲 Allahım çok büyük hepimize herkese yardımcı olsun bu yolda ki...
Peki sizce eşimle beraber hazırlanmalı mıyım yoksa beklemeli miyim? Çünkü çıkmama olasılığı da var ve eğer çıkmazsa ben boşuna hormon tedavisi almış olacğaım ve çok büyük bir hayal kırıklığı yaşayacağım 🥲siz nasıl bir yol izlediniz acaba

Peki sizce eşimle beraber hazırlanmalı mıyım yoksa beklemeli miyim? Çünkü çıkmama olasılığı da var ve eğer çıkmazsa ben boşuna hormon tedavisi almış olacğaım ve çok büyük bir hayal kırıklığı yaşayacağım 🥲siz nasıl bir yol izlediniz acaba
Canım inan ki biz doktor yönlendirmesiyle iş yaptık. Çıkmayabilirdi ve boşa hormon almış olabilirdim ama biz göze aldık bu durumu. Ama bazı konuştuğum arkadaşlar önce ameliyatı yaptırmayı tercih etmiş sonra tüp bebek yaptırmışlar. Bence doktorunla ve eşinle görüş iyice düşün öyle ilerle, acele edilcek bir karar değil çünkü ☺️

Canım inan ki biz doktor yönlendirmesiyle iş yaptık. Çıkmayabilirdi ve boşa hormon almış olabilirdim ama biz göze aldık bu durumu. Ama bazı konuştuğum arkadaşlar önce ameliyatı yaptırmayı tercih etmiş sonra tüp bebek yaptırmışlar. Bence doktorunla ve eşinle görüş iyice düşün öyle ilerle, acele edilcek bir karar değil çünkü ☺️
Haklısın canım teşekkür ederim yine de 💜🙏🏻

Amin inşallah. Fulya Acıbadem de çok iyi sanırım. Çünkü çok denk geldim hep olumlu şeyler okudum.
Vallahi ürolog la ilgili bir bilgimiz yoktu prof vs değil sadece tüp bebek merkezinin iyi olduğunu biliyodum bir de kadın doğumcuya tanıdık yönlendirdi öyle kendiliğinden gelişti herşey canım. 2yılda 3 ayrı ürolog gezdi eşim hepsi iyi hastanelerdi aslında. Ama kader kısmet biraz benim inancıma göre , bunda karar kıldık hakkımızda hayırlısı olsun dedik öyle başladı, Allah iyi doktorlarla karşılaştırsın hepimizi

Vallahi ürolog la ilgili bir bilgimiz yoktu prof vs değil sadece tüp bebek merkezinin iyi olduğunu biliyodum bir de kadın doğumcuya tanıdık yönlendirdi öyle kendiliğinden gelişti herşey canım. 2yılda 3 ayrı ürolog gezdi eşim hepsi iyi hastanelerdi aslında. Ama kader kısmet biraz benim inancıma göre , bunda karar kıldık hakkımızda hayırlısı olsun dedik öyle başladı, Allah iyi doktorlarla karşılaştırsın hepimizi
Evet çok haklısınız iyi bir doktora denk gelmek çok önemli. Biz ilk önce medicalpark Bahçelievler’e gittik oradaki doktor azospermi olduğunu söyledi eşime. Ancak size tüp bebek yapılmayacak halk arasında herkes herşeye tüp bebek diyor dedi. Karar verin gelin tedaviye başlayalım dedi. Neyse 1 hafta sonra gittik bize 3. Kata tüp bebek bölümüne gidin size tüp bebek yapılacak dedi. Biz şok olduk daha doktor ne yapacağını bilmiyor 🤣

Evet çok haklısınız iyi bir doktora denk gelmek çok önemli. Biz ilk önce medicalpark Bahçelievler’e gittik oradaki doktor azospermi olduğunu söyledi eşime. Ancak size tüp bebek yapılmayacak halk arasında herkes herşeye tüp bebek diyor dedi. Karar verin gelin tedaviye başlayalım dedi. Neyse 1 hafta sonra gittik bize 3. Kata tüp bebek bölümüne gidin size tüp bebek yapılacak dedi. Biz şok olduk daha doktor ne yapacağını bilmiyor 🤣
Biz ilk öğrendiğimizde pislik doktor direk eşime senin çocuğun olmaz dedi tüp bebek ameliyat tedavi vs demedi bile off çok zor günlerdi neler yaşadık ama biliyorum ki anlıyosunuz... umudu kaybetmeden sabır etmek çok önemli Allahım herşeyin vaktini bilir 🤲❤️

Biz ilk öğrendiğimizde pislik doktor direk eşime senin çocuğun olmaz dedi tüp bebek ameliyat tedavi vs demedi bile off çok zor günlerdi neler yaşadık ama biliyorum ki anlıyosunuz... umudu kaybetmeden sabır etmek çok önemli Allahım herşeyin vaktini bilir 🤲❤️
Bazı doktorlar gerçekten çok vicdansız. Eşimin de hormonlarına baktı tese yaparız ama çok da umutlu olmayın birşey çıkmaz zaten bu değerlerle dedi. Ki yani çok da yüksek değildi değerler. Çok üzülmüştük. Çok dogru diyorsunuz allahım herşeyin vaktini bilir 🎈😻

İyi günler
14 aylık evliyim 2 ay önce eşime azospermi teshişi konuldu. Kan değerleri normal, tıkanıklık yok, FSH iki ay önce 11'di 15 Aralık'ta verilen tahlilde 8 çıktı, Testesteron iki ay önce 3,46 idi 15 Aralık'taki tahlilde 4,26 çıktı. Genetik tahlillrimiz henüz çıkmadı ama doktorumuz onu emin olmak için yaptırdı genetik bir problem olmadığını düşünüyor ancak eşim 8-9 yaşlarında iken kemoterapi - radyoterapi tedavisi görmüş ve doktor muhtemelen kemoterapi kaynaklı azospermi gelişmiş diyor. Bu durumda olupta mikro tese ile sperm bulunan veya bebeği olan var mı?
Kendimi çok kötü hissediyorum daha da kötüsü eşim benim bu halimi görünce daha çok üzülüyor. Onu üzmeyi hiç istemiyorum ama üzüntümü belli etmemeyi de başaramıyo
İyi günler Arkadaşlar geçen hafta eşime detaylı sperm tahlili yapıldı ve sonuç sc1 (grede 3 ) çıktı doktor 3 ay daha tedavi uygulayıp tese ameliyatı yapalım diyor ve sperm bulma konusunda çok ümitli konuştu ama biz tese konusunda hala emin değiliz bu seviye ile ameliyata girip olumlu sonuç alan var mı

Öncelikle bu dertten muzdarip olan tüm kardeşlerime Allah'tan şifa ve sağlıklı evlatlar diliyorum. Derdime geçecek olursak biz evliliğimizin 2.yılında eşimin sperm sayısının 100.000 olduğunu öğrendik. Tup bebek önerildi. Kürlerle ve kloman kullanarak sayıyı 200.000 e çıkardık bir negatif tup bebek denememiz oldu. Aradan 1.5 yıl geçti ve tekrar tedaviye başlamak istedik.doktorumuzun onerisiyle 2 aydir da Emodex kullaniyorduk. Bana da teatrio vermisti. Amaç embriyo kalitesini arttirmakti.Ama 2 canlı 5 cansız olmak uzere sadece 7 sperm çıktı. Testi tekrar edelim dedik perhiz süresi yanlış oldu diye düşündük ikinci testimizde de 0 cıktı. Doktorum adetin 3. Gunu gel eşine de tese yapılacak büyük ihtimal dedi. Ben doktorumuzun ilgisine zaten güvenmezken şimdi güvenim hepten gitti. Bizi herhangi bir ürologa yönlendirmedi bile. Şimdi kendi kendimize doktor arayışı içindeyiz. Tese olsun istemiyorum emin olmadan. Bitkisel kürlere başlayacağız yeniden ve varsa hormon tedavisi. Konuyla ilgili ne zaman araştırma yapsam telefonu ağlayarak bırakıyorum elimden. Tam bir haftadır ne yaptığım belirsiz ani krizler geliyor tutamıyorum kendimi. Benim durumumda olan ya da bu konuyla ilgili bilgisi olan varsa beni aydınlatırsa çok sevinirim. Düştüğüm yerden kalkacak hali bulamıyorum kendimde dert döksem beni anlayacak kimse de yok.

Eşi iğne vurulan arkadaslar, koldan uygulama yaptiniz mi hic ? Doktor yapabilirsiniz dedi ama hep göbekten yapiyorduk ilk defa koldan denedik. Göbegi biraz dinlendirelim dedik :) aklima takilan sey acaba igneyi koldan da vurunca ayni etkiyi gösterir mi ? Koldan uygulama yapanlar tecrubesini paylasirsa sevinirim.

X