Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Burada paralı çalışan varsa sabah aksam doktor öven sen ve bir kac kişidir
Ya bak artık gerçekten çok oluyorsun. Benim ve benim gibilerin amacı doktor övmek değil beyinsiz misin anlamak istemiyorsun. Kardeş bak anlatıyoruz anlamıyorsun adamlar gözüne soka soka kanıtlarla konuşuyor yine anlamıyorsun. Adam diyorki ilerleme kat ettik bi seviyeye geldik. Hala bildiğini okuyon. Hayret bir şey ya hoşuna mı gidiyor bunca insanı karşına almak. Zaten şu saatten sonra cevap vermeye tenezzül etmem git kendine bi daire çiz kendi çapında eğlen yani.

Bir daha benim yorumlarima yorum yapma.

Böyle bilgiler bizim için daha önemli faydalı en azından siz kötüleme yapmıyorum diyorsunuz daha ne yazdiginizi konustugunuzu bilmiyorsunuz bence siz yazdıklarınızı okuyun derim sanırım denge problemi var

Bir daha benim yorumlarima yorum yapma.
Zaten yorum yapacak bı faydalı bilginizde yok takılı kalmış plak gibi aynı kişi yi kotuleyerek prim yapmaya çalışıyorsunuz.daha ne dediğini bilmeyen biri için yorum yapmak bile zaman kaybı kendinizde anlamissiniz helal

Dedigim gibi burda potansiyeli belli kişilere artik cevap vermiycem her koyun kendi bacağından asılır. Zaten benim amacım bu sayfayı okuyanlar sizin gibi insanların cahil yönlendirmelerine maruz kalmamasını saglamak.
Azospermi ilk duyduğunuz an büyük bir şok yaşıyorsunuz. Öncelikle bir urologla görüşüp azosperm sebebini öğrenmeye çalışmalısınız. Benim arastirdigim kadariyla da sebepler asagi da sıraladığım başlıklar seklinde olabiliyor.
1. Inmemis testis operasyonu
2. Azf a, b delesyonu:
burda doktorlar tese bile onermiyor diye biliyorum.
3 azf c ve d delesyonu:
normal tup bebek ile ya da tese ile sperm bulunuyor genellikle
4. Küçükken geçirilen atesli hastalik
5. Tikaniklik,
bu durumda sperm oluyor ama cikis olmuyor tedavi degil operasyon ile sperm aliyorlar.
6. Kemoterapi görmek
7. Sebepsiz durumlar

Doktor sebebini muayene ve hormon testlerine bakarak çıkarabiliyor.

Bu aşamada bizden istenilen testler
1. Hormon testleri
2. Azf a b c d delesyonu testi:
bu test oldukca pahali devlette ucretsiz yaptırabilirsiniz. Spermiyogram sonrasi urolog genetik bölümüne yönlendirip bu testin yapılmasını istiyor.
4. Muayene
5 varikorsel muayenesi
6 doppler çekimi burda tıkanıklık var mi diye bakiliyor.

Bu testler sonucunda nasil bir yol izlenilecegine karar veriliyor. Doktorlar tedavi yoluna da gidebiliyor sorun genetik ise dogrudan tese yapmayı tercih ediyorlar. Sorun tıkanıklık ise de ya cerrahi bir operasyon yapılıyor ya da spermler alınıp tup bebege yonlendiriliyor

Canım raporun şartları tam olarak neler biliyormsun

Canım rapor hangi şartlarda veriliyor peki
Azospermi durumunda hic bir şarta bakılmadan veriliyor. Bulundugunuz illerde hangi hastanelerden tup bebek raporu alınır araştırın.
esinizin spermi ileri hareket 5 milyon altındaysa 3 defa spermiyohram isteniyor sizi de kontrol ediyorlar . Heyete çıkıyorsunuz.Rapor veriyorlar.

Canım raporun şartları tam olarak neler biliyormsun
Esiniz azospwrmi mi?
Eger öyleyse ozelde yaptırdığınız 2 tane 6 ay içindeki spermiyoglarimi yanınıza alın. Tup bebek raporu veren hastanenin uroloji bölümüne gidin. Doktor orda da spermiyogram isteyecek verdiğinizde sifir cikarsa uroloji onay verecek.
Bu asama da siz de kadin doguma gideceksiniz sizlerden de
1. Smear testi
2. Rahim filmi
İstenecek. Hastane reglnin 2. Ya da 3. Gunu kan tahlillerinize bakacak sonrasinda sizi heyete gondercek. Heyet ixin de cogu hastane 1 gunde tum tetkikleri yaptiriyor. O ay da raporunuz cikmis oluyor. Yani 3 4 gun gitmeniz gerekir en kotu ihtimalle.

15 20 motil cikis oluyor. Bu azospermi değil diye biliyordum ama bi ürolog azospermi sayilir zaten demişti

Sizde artık kendi cahil yazılarla başkalarının belki gerçek doğru insanlarla karşılaşmasına engel oluyorsunuz.keske bizim ilk azo sperm hastasi olduğumuzda umutlarimiz hayallerimiz maddi manevi yikimlarimiz olduğundan önce bulsaydik.sizin gibi insanlar at gözlüklerini takmış insanlar cahil bencil oluyor başkalarını küçümseyen umutları alınmış insanların umut buldukları kişilere dalga geçen basit insanlarsiniz.milleti kışkırtan sonrada o insanları küçümseyen basit kisilersiniz.sizin verdiğiniz bilgilerde sizin gibi subhelidir. Başkasına saygısı olmayan kişinin bilkiside basit ben biliyorum egoları.

Faydalı bilginiz varsa paylaşır yardımcı olursunuz.
Milleti aşağılayan üslup la bir çok insanin hakkına giriyor dediklerinin yaşadıkları ile dalga geçiyorsunuz.allaha havale ediyorum ben sizi.

Bana yazdığınız onca hakaret o kadar iftira sonrasi ben size hakkimi helal etmiyorum allaha havale ediyorum.
Burada yazdıklarım senin gibilere degil zaten yorum yazma yazdıklarıma artik

Bana yazdığınız onca hakaret o kadar iftira sonrasi ben size hakkimi helal etmiyorum allaha havale ediyorum.
Burada yazdıklarım senin gibilere degil zaten yorum yazma yazdıklarıma artik
Dönüp önce kendi yazdiklariniza dönüp bir bakın derim..
Başkalarınin yaşanmış ve sonuç almış paylaşımlarına hakarete varan aşağılayan sözler..
Siz gerçekten ne halde olduğunuzu bilmiyorsunuz.
Allah yardımcınız olsun.
Ama önce başkalarına başkalarının sonuç aldıkları tedavi yöntemlerine saygı duyun.
Herkez bir umut belki faydası olur umut oluyor diye yazıyor.siz dalga geçip asagilayasiniz diye değil..

Devlet hastanesi degilmi canim? Bizde Allah nasip ederse başlayacağız
Yok normal devlet hastanesi yapmiyormus bizde gittik sorduk. Mesela bursada sadece birtane arastirma hastanesi var sadece o veriyormus cnm. Cok büyük bir hastane oluyor mutlaka ankaradada vardir öyle bir tane oraya gitmen lazim. Sadece bir randevuyu bile 4 ayda veriyorlar cok uzun sürüyor isler orda ama bütün tahlileri yapiyorlar ve hastaligini arastiriyorlar. Bide rapor icin kadininda gitmesi gerekiyormus, yani bende bütün testleri yapiyorum orda suan. Bakalim raporu ne zaman cikartcaklar. Ankaradan baska kimse yok mu burda belki bile vardir hastane ismini?

Canım rapor hangi şartlarda veriliyor peki
Günaydin cnm, simdi söyle esimden istenilen seyler bunlardi: gen testi, ultrason test, tüm kan tahlileri ve getirebildigi kadar cok spermiogram testleridi. Sadece ama erkek gitmiyor kadındanda tüm tahlileri istiyorlar: Normal kan testi, adet 3 günü ve 21 günü kan testleri, normal ultrason adet sonrasi, bide histerosalpingografi ( adet ilk günü randevu ile) gereken malzeme listesini ( balonlu hsg yatak pedi yedek kiyafet). Rapor icin mutlaka iki tarafta lazimmis (cok sacma aslinda ama neyse). Sonra bütün evraklar toplanip erkek toktoru cikartcak sanirim (kurul toplancak dendi bize. Ama suan esim gen test sonucunu bekliyor bende faha histerosalpingogrqfi olcam neyse o artik. Ama bir taraftan iyi bende komple check up yaptirlicam

Peki çocuk varsa da rapor oluyor mu bizim doğal yoldan 5 yıl önce oldu çocuğumuz. Çok araştırdım ama net bi şey yazmıyor hiçbi yerde

Peki çocuk varsa da rapor oluyor mu bizim doğal yoldan 5 yıl önce oldu çocuğumuz. Çok araştırdım ama net bi şey yazmıyor hiçbi yerde
Onu bilmiyorum cnm ama insallah ikince bebisinde olur Randevu alıp gidin sorun bence mutlaka yardım ediyorlardır

Inşaallah canım inşaallah hepimizin de olur. Siz kaç yıldır bekliyorsnuz
8 senedir evliyiz ama 1.5 sendir ugrasıyoruz. Genc evlendigimiz icin istememistik erken ama suan pismanım, azospermi sonradanda oluyormus. Bunları nerden bilelim. Ben her sene düzenli olarak kadın doktoruna giderim ama esim ilgilenmedi malesef hic ☹

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…