- 25 Ocak 2018
- 170
- 296
Merhaba benim esimde azospermi fsh 30 suan igne kullaniyor.Tedavinin 1. Ayindayiz haftaya son ignesini vurup kontrole gidicez.Rica etsem bana biraz yaşadiginiz sürecten bahseder misinizVar canım benimde eşim azospermi fsh 45 di testesteronda çok düşüktü iğne kullandı hormonlar düzeldi ama sperm testinde yine çıkmadı sonra mikro tese oldu ve sperm bulundu Şuanda hamileyim sakın umudunu kaybetme
Kusura bakma canim yeni gordum mesajini tese ameliyati oldu eşim orada sperm cıkmayınca patalojiye gönderdiler . Bildigime gore tese başarısız olunca pataloji oyle yapılıyorİyi günler peki patalojiye gönderebilmek için tese mi olması gerekiyor yoksa kendi verincede oluyor mu
Saol canım sizede geçmis olsun . Onceden hic tedavi olmadık. Hangi doktora gittiysek tüp bebekle olur normal yoldan olmaz dediler . Maddi durum olmadığı için tüp bebek yaptıramadik. İnternetten bir doktor gordük bitkisel kur yapan ondan ilaç aldiķ ama hicbir faydasını göremedik . Sonra bi sekilde tup bebek icin gerekli parayi bulduk. Hastaneye gittik ondada sperm cikmadi bu yuzden tup bebekte yapilamadi . Tabıki hayal kırıklıgı oluyor .Doktorumuz ameliyat sonrasi geldi simdiden konusmak icin erken patoloji sonucuna gore konusucaz sizinle dedi. Bi hafta sonra patoloji sonucunu almaya gittigimizde Doktorumuz bize dediki ilerde kendiliğinden bile sperm çıkışınız olabilir .vucudun sperm üretiyor ancak biyere kadar oluyor sonra duraklıyor biz tedaviyle bunu duzelticez dedi . Eşime hormon tahlilleri yapti . Testesteron hormonu düşük cıktı . Onun icin igne kullaniyor esim 3 aydir . 10 gun sonra doktora gidicez artik tedavinin faydası olmus gormek icin . Bu arada doktorumuzun adi nuri deniz canimAynı durumdayım canım geçmiş olsun. Primer spermatosit seviyesi. Tese öncesi tedavi oldu mu şimdi hangi doktordasınız.
Duraklama var sizde bizimde o şekilde erken evre sadece. Ama normal sperm çıkışı olmaz tedaviyle anca ilerleyebilir oda İnşallah güzel sonuçlar alırsınız. Hangi evrede duraklıyor acaba patoloji de ne yazıyorSaol canım sizede geçmis olsun . Onceden hic tedavi olmadık. Hangi doktora gittiysek tüp bebekle olur normal yoldan olmaz dediler . Maddi durum olmadığı için tüp bebek yaptıramadik. İnternetten bir doktor gordük bitkisel kur yapan ondan ilaç aldiķ ama hicbir faydasını göremedik . Sonra bi sekilde tup bebek icin gerekli parayi bulduk. Hastaneye gittik ondada sperm cikmadi bu yuzden tup bebekte yapilamadi . Tabıki hayal kırıklıgı oluyor .Doktorumuz ameliyat sonrasi geldi simdiden konusmak icin erken patoloji sonucuna gore konusucaz sizinle dedi. Bi hafta sonra patoloji sonucunu almaya gittigimizde Doktorumuz bize dediki ilerde kendiliğinden bile sperm çıkışınız olabilir .vucudun sperm üretiyor ancak biyere kadar oluyor sonra duraklıyor biz tedaviyle bunu duzelticez dedi . Eşime hormon tahlilleri yapti . Testesteron hormonu düşük cıktı . Onun icin igne kullaniyor esim 3 aydir . 10 gun sonra doktora gidicez artik tedavinin faydası olmus gormek icin . Bu arada doktorumuzun adi nuri deniz canim
Amin canim insallah sadece primier spermatosir asamasinda duraklama yaziyor hangi evrede oldugu yazmiyorDuraklama var sizde bizimde o şekilde erken evre sadece. Ama normal sperm çıkışı olmaz tedaviyle anca ilerleyebilir oda İnşallah güzel sonuçlar alırsınız. Hangi evrede duraklıyor acaba patoloji de ne yazıyor
Anladim canım tsk ederimKusura bakma canim yeni gordum mesajini tese ameliyati oldu eşim orada sperm cıkmayınca patalojiye gönderdiler . Bildigime gore tese başarısız olunca pataloji oyle yapılıyor
@Yasnaz var.Kızlar genetik ve inhibin testlerini yaptırdık, sonuçların çıkmasını bekliyoruz. Ege Can Şerefoğlu hocaya gideceğiz. Daha evvel onda tedavi olan veya bilgisi olan var mı?
Biz 2 yil önce bahceci klinigindeydi orada tedavi oldukKızlar genetik ve inhibin testlerini yaptırdık, sonuçların çıkmasını bekliyoruz. Ege Can Şerefoğlu hocaya gideceğiz. Daha evvel onda tedavi olan veya bilgisi olan var mı?
Ben öneririm ama herkeste başarılı olacak diye bir durum yok ben gidin derim olumsuz olur Allah korusun iyice bir araştırıp Ona göre görünün Zaten şu anda bahçecide değil baska bi merkezde sanirimDönüşünüz için teşekkür ederim, önerir misiniz? Nasıl bir doktor? Eşimde tek taraflı inmemiş testis durumundan kaynaklı azospermi var.
Oylede olur spermlerinizi baska bi merkeze tasiyabilirsiniz.Tabii herkesin değerleri farklı, buna bağlı olarak sonuç da farklı olabiliyor. Fertijin'de sanırım. Ama ameliyatı ona yaptırıp, tüp bebek olursa orada yaptırmak istemiyorum
Benim eşimde kemoterapi kaynaklı Azospermi gittiğimiz ilk iki doktor direkt mikro tese önerdi biz yaptırmadık şimdiki doktorumuz 6 - 9 aylık bir tedavi önerdi onu uyguluyoruz vücüdun sperm üretip üretmediği veya üretimin hangi aşamada durduğu her 3 aylık tedavi sonunda yapılacak ayrıntılı sperm testinin sonucunda belli olacak bu testte Ankara İstanbul ve Adana da yapılıyormuş bildiğim kadarıylaArkadaşlar merhaba, çok çok uzun bir konuşma olduğu için hepsini tek tek okuyamadım. Bizde eşimin azosperm olduğunu öğrendik. Hormon testleri normal, varikosel çıkmadı. Çocukken geçirdiği akciğer ameliyatı (enfeksiyon, ateşli rahatsızlıklar ) nedeni ile olduğunu düşünüyor doktorlar. Genetik testi verdi sonuç bekliyoruz. Morfoloji de ilk 3 çıktı sonra 0 çıktı bu arada. Mikro tese, pesa bu tarz operasyonları araştırıyoruz ama öncesinde bir tedavi süreci oluyor mu? Doktor ilaç tedavisi veririm ama pek işe yaramıyoruz maddi olarak ta yıpratır demiş. Ben operasyon öncesi bir tedavi süreci var mı onu merak ediyorum. Ayrıca vücutta sperm üretimi olup olmadığı nasıl anlaşılıyor? İlaç kullananlar var ise ne tür ilaçlar kullandı? Kafam çok karışık ve bu konu da burada çok tecrübeli insanlar var
6-9 aylık tedavi de hangi ilaçları kullanıyorsunuz acaba? Biz istanbuldayız acaba nerede yapılıyor bu ayrıntılı sperm testi ? Sperm 15 milyon ama hareket 0. Fsh 5.36 , inhibin b ye baktıracağız bir de üretim ile alakalı oda bilgi verebiliyormuş sanırım.Benim eşimde kemoterapi kaynaklı Azospermi gittiğimiz ilk iki doktor direkt mikro tese önerdi biz yaptırmadık şimdiki doktorumuz 6 - 9 aylık bir tedavi önerdi onu uyguluyoruz vücüdun sperm üretip üretmediği veya üretimin hangi aşamada durduğu her 3 aylık tedavi sonunda yapılacak ayrıntılı sperm testinin sonucunda belli olacak bu testte Ankara İstanbul ve Adana da yapılıyormuş bildiğim kadarıyla
Bazı doktorlarda testisten biyopsi alıp onu inceleyerek bakıyormuş sperm üretimi olup olmadığına ama benim eşimin tesisleri kemoterapi den zarar gördüğü için doktor bize bu parça alıp tahlilde gönderme yöntemini önermedi testislere daha fazla zarar vermemek adına
Sizin durumunuz bizden çok çok iyiymiş bizde sperm 06-9 aylık tedavi de hangi ilaçları kullanıyorsunuz acaba? Biz istanbuldayız acaba nerede yapılıyor bu ayrıntılı sperm testi ? Sperm 15 milyon ama hareket 0. Fsh 5.36 , inhibin b ye baktıracağız bir de üretim ile alakalı oda bilgi verebiliyormuş sanırım.
Rabbim şifa versin tez vakitteSizin durumunuz bizden çok çok iyiymiş bizde sperm 0
İlk onbeş gün haftada 4 iğne, gün aşırı klomen ve sabah akşam 2 tane kullanılmak üzere 4 ilaç 1 tane vitamin takviyesi verdi
Birde uzunca bir liste hazırladı yemesi ve yememesi gerekenler
Test nerede yapılıyor bilmiyorum doktor sadece yapılan illeri söyledi ama hangi kurumlarda yapıldığını henüz araştırmadım.