Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Çok sevindim sizin adınıza 🙏🥰 Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin 🙏

Bir de şunu sormak istiyorum. Herkes bodoslama tese olmayın, sperm varlığı olsun diyor. Bunu nasıl anlayacağız? Sperm sıfır sonuçta

Bizim spermiogram testi sonucumuz böyle kızlar. Direkt tese mi olmamız gerekiyor? tedavi nasıl ilerliyor?

Eklentiler

• IMG_20201212_233859.jpg
    IMG_20201212_233859.jpg
    158,2 KB · Görüntüleme: 55
Arkadaşlar merhana benim eşimde azosperm:KK43: genetik testinde azf c delesyonu çıktı. doktor 3 ay tedavi edip öyle ameliyat edicem dedi. Fsh 10 testeron 4 dü fsh ı düşürüp testesteronu artırıp öyle ameliyat yapıcam dedi. Benim durumumda olupda çocuk sahibi olan var mı:KK43:
Ne durumdasın acaba

Selamlar, üye olmadan burayi takip ediyordum yeni üye oldum sizlere bir sorum olacak. Sperm testi sonucunda böyle yaziyor. " Semen numunesinin direkt incelenmesi sonucu sperm hücresine rastlanilmamistir. Santrifüj sonrasi incelenmesi sonucu tüm sahada 1d grubu sperm hücresi görülmüştür. " 1d grubu sperm hücresi nedir bilgisi olan var mi ?

Merhaba kızlar, benim esimdede aynı sonuc cıktı. Biz suan yıkıldık tabi hic sperm yok demis doktor. Acaba kendi kendine yeniler mi tedavi şart olcak mıdır? 2 Hafta sonra gel tekrar bakıcagız demi. Lütfen bilgilerinizi benimle paylasır mısınız.

Merhaba kızlar, benim esimdede aynı sonuc cıktı. Biz suan yıkıldık tabi hic sperm yok demis doktor. Acaba kendi kendine yeniler mi tedavi şart olcak mıdır? 2 Hafta sonra gel tekrar bakıcagız demi. Lütfen bilgilerinizi benimle paylasır mısınız.
Spermiogram testini yenilemenizde fayda var. Yine aynı olursa iyi bir üroloğa gidin. Biz de yeni öğrendik. Renkli doppler yaptırdık. Hormon testi, genetik ve inhibin b testlerini yaptırdık. Sonuçları bekliyoruz

Süpersin cnm dikkate alcam kesinlikle. Bildircem gelişmelerden insallah iyi cıkar hepimizin 🌸

Spermiogram testini yenilemenizde fayda var. Yine aynı olursa iyi bir üroloğa gidin. Biz de yeni öğrendik. Renkli doppler yaptırdık. Hormon testi, genetik ve inhibin b testlerini yaptırdık. Sonuçları bekliyoruz
Süpersin cnm dikkate alcam kesinlikle. Haber edecim yine, insallah iyi cıkar hepimizin sonucları🤲

Merhaba kızlar, acil sizden bilgilerinizi bekliyorum. Bana yardım ederseniz coook sevinirim. Bizde çocuk olmuyor diye kontrole gittik benim eşimde hic sperm yok demiş doktor ve 2 hafta sonra tekrat teste cağırmış ve tekrar sperm testi verilcek demiş. Sizce sonucta bir değişiklik olur mu. Uyku tutmadı üzüntüden kalbime vurdu. Eğer sperm olması tedavi nasıl oluyor şansımız var mı bebek icin☹ ilk teste hic olmayıp sonra sperm bulunması garip olur gibi geldi bana, ondan önce iliskiye girdik catlma oldu diye bende acaba onun etkisi var mıdır. 2 gün sonra verdi eşim sperm testini. Kafam çok karıstı

Merhaba kızlar, acil sizden bilgilerinizi bekliyorum. Bana yardım ederseniz coook sevinirim. Bizde çocuk olmuyor diye kontrole gittik benim eşimde hic sperm yok demiş doktor ve 2 hafta sonra tekrat teste cağırmış ve tekrar sperm testi verilcek demiş. Sizce sonucta bir değişiklik olur mu. Uyku tutmadı üzüntüden kalbime vurdu. Eğer sperm olması tedavi nasıl oluyor şansımız var mı bebek icin☹ ilk teste hic olmayıp sonra sperm bulunması garip olur gibi geldi bana, ondan önce iliskiye girdik catlma oldu diye bende acaba onun etkisi var mıdır. 2 gün sonra verdi eşim sperm testini. Kafam çok karıstı
Canim doktorun 2 hafta sonra test istemesi kesin bir tanı koymabilmek icin. Tek bir teste bagli kalmamasi iyi. Ama bunun yaninda başka tahlillerde istemesi lazim. Hormon, ultrason vs. Eger durumunuz müsaitse iyice arastirip iyi bir üroloğa gidin mutlaka. Sizi üzmek istemem ama hic sperm cikmamasi pek kendi kendine düzelecek bir durum degil.Bekleyerek zaman kaybetmeyin. Ölümden başka her seye çare var elbet Allah büyüktür, Onun yaninda ne mucizeler vardir. Sadece sakin olun ve iyi bir doktor secin.

Ayrica eger iyi bir doktorda tedavi olursak tabiki bebek icin şansimiz var. Doktor dogru teshisi koyup dogru tedavi uygularsa Allah bize nasip etmisse olur 🙏

Kaan Aydos doktorumuz fakat aylardır forumları takip ediyorum sanırım insanlar yazmaya cekiniyorlar onları da anlıyorum ama burada yazılacak ufacık bir sey umut olabiliyor ya da boş yere umutlanmamiza engel olabiliyor bizim sorunumuz azfc delasyonu yani genetik
merhaba, Kaan Aydos hoca'nın tedavisinden fayda gördünüz mü?

Geçmiş olsun sizi çok iyi anlıyorum bizde Azospermi ile yaklaşık iki ay önce tanıştık daha yeni yeni alışıyorum günlerce 1 dakika uyumadan yaşadım ağlama nöbetleri geçirdim
Doktor sperm testini bizden üç defa istedi inşallah eşiniz azospermi değildir ama eğer öyleyse öncelikle sakin olup iyi bir ürolog bulmanız lazım biz gittiğimiz üçüncü doktorda tedaviye başladık çünkü lk ikisi direkt mikro tese yapmak istedi kabul etmedik.
En az iki sperm testi, ultrason, kan ve genetik testi yapıldıktan sonra nedeni belirlenip tedavinize başlanacak.
Eşimin azospermi sebebi kemoterapi kaynaklı doktor bize en az 6-9 ay en fazla iki yıl sürecek tedavi dedi. Şu an ilaç iğne ve bitkisel takviye kullanıyoruz her üç ayda bir ayrıntılı sperm testi yapılıp duruma göre ameliyat için karar verilecek.

Geçmiş olsun sizi çok iyi anlıyorum bizde Azospermi ile yaklaşık iki ay önce tanıştık daha yeni yeni alışıyorum günlerce 1 dakika uyumadan yaşadım ağlama nöbetleri geçirdim
Doktor sperm testini bizden üç defa istedi inşallah eşiniz azospermi değildir ama eğer öyleyse öncelikle sakin olup iyi bir ürolog bulmanız lazım biz gittiğimiz üçüncü doktorda tedaviye başladık çünkü lk ikisi direkt mikro tese yapmak istedi kabul etmedik.
En az iki sperm testi, ultrason, kan ve genetik testi yapıldıktan sonra nedeni belirlenip tedavinize başlanacak.
Eşimin azospermi sebebi kemoterapi kaynaklı doktor bize en az 6-9 ay en fazla iki yıl sürecek tedavi dedi. Şu an ilaç iğne ve bitkisel takviye kullanıyoruz her üç ayda bir ayrıntılı sperm testi yapılıp duruma göre ameliyat için karar verilecek.
Öncelikle geçmiş olsun 🙏 Hangi doktora gidiyorsunuz?

X