Tosbikcim sanırım tüp bebek tedavisi görüyorsun. Benim Eşimde benimle beraber gonal f kullanmıştı. Eşin iğne oluyor diye hiç kıyamam mıyamam deme biz bayanlar onların bin katı sıkıntılara katlanıyoruz. Allah emeklerini boşa cıkarmasın...
arkadaşlar bişey soracam özellikle ealsnas burdasın sen bu dönemleri geçirdin belki bilgin vardır.Mikroenjeksiyonda sperm kalitesinin özellikle iyi olması gerekiyomu?ben yumurtanın kaliteli olması gerektiğini duymuştum spermin hareketi zayıf da olsa mikroenjeksiyon denenir diye bilgiler aldım.Belki eşim ileriki spermiogramlarında hareketi düşükde olsa sperm çıkar mı diye düşünüyorumda.Böyle olursa denenebilinrmi?bunu çok merak ettim bizim 2 hafta sonra tekrar bir test yaptırmamız gerekiyor.İşte bir umut canım
evet canım bizim problemimizde inmemiş testis ama eşim 12 yaşında ameliyat olupda testisleri indirilmiş.Ama sonuç malum işte.Bizim en son yaptırdığımız spermiogram da tefaruatlı olduğu için 80 adet sperm çıkışı görüldü ama hareketsiz spermler.Bakalım sonuç ne olacak 3 ay boyunca belirli aralıklar test yapılacak yine doktorumuz ilaç tedavisi vermedi sadece antioksidan bir bitkisel hap verdi onu kullanıyoruz
Canım banbancım,
Son yapılan araştırmalarda spermin kalitesi dölleyebilme özelliğinin yüksek olması ile ilintili. Çok sağlıklı görünen bir spermin dölleme kabiliyeti yetersiz olabilir buda tüb bebek tedavilerindeki başarısızlığının bir sebebi. Okuduğum tezler ve araştırmalar sonucunda hareketsiz, ölü değil hareketsiz spermlerdende gebelik elde edilmiş fakat bu başarı %10 dur. Doktorların tercihi en kaliteli spermle denemek o nedenle canlı sperm bulunana kadar TESA TESE yapılır en son bulunamaz ise hareketsizlerle denenir. Benim eşimdede benzer sorun vardı. TESA ile canlı kaliteli sperm bulundu. Babancım biz 4 defa sperm testi verdik ama malesef canlı sperm bulunamamıştı onedenle TESA yapıldı zaten TESA da da bulunmasaydı direk TESE yapacaktı doktor, neyseki gerek kalmadı. Özellikle kadınlarda rahim içi endozimetri de yumurtalarda sorun yok hormonlarda gayet güzelse embriyonun tutunma şansı çok yüksek oluyor. Kızlar endişelenmeyin. Sonuçta bir tane bile sağlam sperm ile hamile kalınabiliyor ve bu yöndeki araştırmalar ve teknoloji yeni yöntemler ortaya çıkıyor.
80 cok iyi bir rakam. Bu eşinde sperm üretimi olduğunu gösteriyor.
banbancım fsh lh değerlerınız nasıl yuksek mı?
tosbikcim bizim fsh değerimiz baya yüksek fsh 35 lh değerini tam olarak hatırlamıyorum.Ya çok enteresan değilmi sizde de inmemiş testis peroblemi var ama fsh değeri düşük çıkıyor.herkesin vucuduna ayrı yansımış
canım benim inan çok sevindim :teytey:gözlerim doldusenağlama:Saruboceq:KIZLAR HAMİLEYİM SONUÇ 100.59 allahım herkese nasip etsin :):)
canım sen nasılsın ne güzel dimi derya 9 ay sonra bebegini alacak kucağınamerhaba zaman nasılsın canım napıyorsun?Negüzel derya yavrusuna Allahın izniyle kavuşacak.Umarım bizlerde aynı heyecanı birgün yaşarız
canım sen nasılsın ne güzel dimi derya 9 ay sonra bebegini alacak kucağınainşallah allahım en kısa zamanda bizede nasip eder:Saruboceq:evet canım ealsnanarkadaşımız haklı 80 cansız sperm demek üretim var demek korkma allah büyük olacak inşallah:Saruboceq:
canım sen nasılsın ne güzel dimi derya 9 ay sonra bebegini alacak kucağınainşallah allahım en kısa zamanda bizede nasip eder:Saruboceq:evet canım ealsnanarkadaşımız haklı 80 cansız sperm demek üretim var demek korkma allah büyük olacak inşallah:Saruboceq:
KIZLAR HAMİLEYİM SONUÇ 100.59 allahım herkese nasip etsin :):)