Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
canım 2 tane bulduk onlar atıldı bırde onun dısında bır iğne daha var farklı ismını hatırlayamadım 3 biri 3 diğeri 6 gun atılacak ama bu pregnly mutlaka atılması gerekıyor eczacımız butun depoları arıyor umarım bulunur
evet derya için bende cokkk sevındım allah bızde nasıp etsin aminnn

arkadaşlar bişey soracam özellikle ealsnas burdasın sen bu dönemleri geçirdin belki bilgin vardır.Mikroenjeksiyonda sperm kalitesinin özellikle iyi olması gerekiyomu?ben yumurtanın kaliteli olması gerektiğini duymuştum spermin hareketi zayıf da olsa mikroenjeksiyon denenir diye bilgiler aldım.Belki eşim ileriki spermiogramlarında hareketi düşükde olsa sperm çıkar mı diye düşünüyorumda.Böyle olursa denenebilinrmi?bunu çok merak ettim bizim 2 hafta sonra tekrar bir test yaptırmamız gerekiyor.İşte bir umut canım

yok canım tup bebek değil hipoganadotropik hipogonadızm var esımde tek taraflı inmemiş testis fsh ve lh değerlerini yukseltmek için...

banbancım senın esinin de inmemiş testıs doktorlar ne dıyor esin için umut verıyorlar mı?

evet canım bizim problemimizde inmemiş testis ama eşim 12 yaşında ameliyat olupda testisleri indirilmiş.Ama sonuç malum işte.Bizim en son yaptırdığımız spermiogram da tefaruatlı olduğu için 80 adet sperm çıkışı görüldü ama hareketsiz spermler.Bakalım sonuç ne olacak 3 ay boyunca belirli aralıklar test yapılacak yine doktorumuz ilaç tedavisi vermedi sadece antioksidan bir bitkisel hap verdi onu kullanıyoruz

Canım banbancım,

Son yapılan araştırmalarda spermin kalitesi dölleyebilme özelliğinin yüksek olması ile ilintili. Çok sağlıklı görünen bir spermin dölleme kabiliyeti yetersiz olabilir buda tüb bebek tedavilerindeki başarısızlığının bir sebebi. Okuduğum tezler ve araştırmalar sonucunda hareketsiz, ölü değil hareketsiz spermlerdende gebelik elde edilmiş fakat bu başarı %10 dur. Doktorların tercihi en kaliteli spermle denemek o nedenle canlı sperm bulunana kadar TESA TESE yapılır en son bulunamaz ise hareketsizlerle denenir. Benim eşimdede benzer sorun vardı. TESA ile canlı kaliteli sperm bulundu. Babancım biz 4 defa sperm testi verdik ama malesef canlı sperm bulunamamıştı onedenle TESA yapıldı zaten TESA da da bulunmasaydı direk TESE yapacaktı doktor, neyseki gerek kalmadı. Özellikle kadınlarda rahim içi endozimetri de yumurtalarda sorun yok hormonlarda gayet güzelse embriyonun tutunma şansı çok yüksek oluyor. Kızlar endişelenmeyin. Sonuçta bir tane bile sağlam sperm ile hamile kalınabiliyor ve bu yöndeki araştırmalar ve teknoloji yeni yöntemler ortaya çıkıyor.

80 cok iyi bir rakam. Bu eşinde sperm üretimi olduğunu gösteriyor.

evet benım esimde 9 ysında amelıyat olmus sol testıs bulunamamıs sağ testıste bıraz kucuk dok kontrol ettı belkı bu işe yarayabılır demış aslında bızım hastalığımızda olup en az 6 ay icinde sperm cıkısı sağlanabılıyormus ama esın 2001 yılında da bu iğnenin 3 de bırı oranında 1 sene iğne tedavısı gormus yıne de sperm cıkısı sağlanamamıs dok. evlendıkten sonra tedavı olursan daha iyi olur cunku iğne kesildığı anda eskı sevıyesıne tekrar gerı donecektır demıs esimde evlı olmadığı için o donemde tedavıyı kesmıs işte boyle arkadasım...

Son düzenleme:

Anladım canım çok teşekkürler.Neyse artık hakkımızdan hayırlısı olsun.Allah alnımıza yazmışsa zaten olacaktır.Yazmadıysa kendimi paralasam da yırtsam da boşş sadece hakkımdan hayırlısını diliyorum

banbancım fsh lh değerlerınız nasıl yuksek mı?

tosbikcim bizim fsh değerimiz baya yüksek fsh 35 lh değerini tam olarak hatırlamıyorum.Ya çok enteresan değilmi sizde de inmemiş testis peroblemi var ama fsh değeri düşük çıkıyor.herkesin vucuduna ayrı yansımış

evet canım bende onu dusunuyordum sımdı cok ilginç..
esinde 80 sperm bulunması cok iyi mikro tesede bulunma sansı cok yuksek gıbı gelıyor bana ama yıne de allah bılır allah hepımızın yuzunu guldursun canım...

KIZLAR HAMİLEYİM SONUÇ 100.59 allahım herkese nasip etsin :):)
canım benim inan çok sevindim :teytey:gözlerim doldusenağlama:Saruboceq: allahım tamamına erdirsin saglıkla alırsın inşallah kucagına bebegini kendine çok dikkat et darısı hepimizin başına yarabbim

merhaba zaman nasılsın canım napıyorsun?Negüzel derya yavrusuna Allahın izniyle kavuşacak.Umarım bizlerde aynı heyecanı birgün yaşarız
canım sen nasılsın ne güzel dimi derya 9 ay sonra bebegini alacak kucağınainşallah allahım en kısa zamanda bizede nasip eder:Saruboceq:evet canım ealsnanarkadaşımız haklı 80 cansız sperm demek üretim var demek korkma allah büyük olacak inşallah:Saruboceq:

Belgincim nasilsin? Bak burdada ufak ufak hamiş haberleri almaya başlıyoruz. Darısı seninde başına olsun. Allah kucaklarınızı dolu dolu hayırlı ve saglıklı evlatlarla doldursun inşallah...

iyiyim canım benim sen nasılsın?inaşallah bebek özlemi çeken herkese yüce Rabbim hayırlı evlatlar nasip eylesin.sende üzülme olurmu kendini toparladığına sevindim.biz çok düşünüyoruz canım kafamızda hep sorular var ama iyi düşünmek gerçekten çok önemli Allah yardımcımız olsun arkadaşım iyiki sizler varsınız iyiki paylaşıyoruz sıkınılarımızı.Allah büyük artık yüce Rabbime havale ettim ben bu konuda ısrarcı olmayacağım.Dün bende çok ağladım baktım ki eşim çok etkileniyor artık onu düşünmem lazım benim için önemli olan onun sağlığı ve huzurlu olması benden yanada sıkıntısı olmasın istiyorum.Rabbime havale ettim o nasıl isterse bizim için hayırlısı ne ise o olsun.Biz ne kadar istesek de boş canım ancak Rabbim isterse olur.Bundan dolayıda rahatım artık

KIZLAR HAMİLEYİM SONUÇ 100.59 allahım herkese nasip etsin :):)

ooollleeeeeeeeeeyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy!
Rabbim şükürler olsun canım benim sonuna kadar tadını çıkar doya doya yaşa mutluluğunu inşallah çok öpüyorum Allahım sırayla hepimize nasip etsinhihoyyythihoyyytkaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemile2:teytey::teytey::teytey::teytey::hooray:

selam kader ortakları benimde birkaç ay önce eşimde azoospermi çıktı hormonları herşeyi normal ama sperm yok.isyan etmeyelim verende allah alanda.ben umudumu hiç kesmedim kesmiycemde asla yoktan var olduk hepimiz yokken var olabilir demek sizde umuzunuzu yitirmeyin arkadaşlar.umudunuzu yitirdiğiniz anda asıl ozaman kaybetmiş olursunuz.

henüz biopsi olmadı iyi bi doktor arıyoruz araştırmalarım sonucu alman hastanesinde emre bakırcıoğlunu buldum ve metini çok duydum oraya gitmeyi düşünüyoruz fakat bütün tedaviler falan toplam nekadar tutuyo bileniniz varmı cvp verirseniz çok sevinirim.bu arada ben özlem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…