Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
evet ya düşüğü yükseltebiliyorlar vavelya ya bizim gibi fsh ı almış başını gidiyorsa kimse bişey yapamıyor.nasılsın vavelya iyi misin biraz daha ben de dün öyleydim artık bigün iyi bigün kötü olmak yaşam tarzımız olacak sanırım :KK43:

evet ya düşüğü yükseltebiliyorlar vavelya ya bizim gibi fsh ı almış başını gidiyorsa kimse bişey yapamıyor.nasılsın vavelya iyi misin biraz daha ben de dün öyleydim artık bigün iyi bigün kötü olmak yaşam tarzımız olacak sanırım :KK43:

Sağol canım eh işte biraz toparladım.Eşim çay koydu getirdi.Birazda sırtıma masaj yaptı.İyi geldi.

Bazen kendime bile sasırıyorum bu olayı nası bu kadar sakin karsılıyorum diye.Bazen cok rahat ve mantıklı olabiliyorum
Ama işte böle bazende sıkıntı içimde patlıyor sanki.
Su Nisan ayı hayırlısıyla bir gelse keske

canım biz spermiyogramda sperm çıkmayınca dırek tüpbebek için gittik bize oranın ürologu sadece genel muayene yaptı sora tese yapıldı bulundu ve emriyolar tutmadı tekrar yaptırmak için gittigimizde doktorumuz üretim var ama dedi spermler bi yere kadar gelişip duruyo şu anda onun üzerinde çalışıyoz bekleyin dedi 6 ay 1sene kadar bu kadar yanı bide hormon testi yapıldı canım sence neden bekletiyordur yazdıklarımdan ne çıkardın canım işte böyle yani dua edip bekliyorum spermde bozukluk olması sence genetikmidir ben pek anlamadım canım

Canim bazi doktorlar nedense bilgi vermekten cekiniyor, belkide genetikte bir problem cikmadi. Onun icin bahsetmedi. Eger tesede sperm bir kez bulunduysa, bir daha bulunma sansi cok yüksek. Istersen genetik sorusunu doktora bir sor. Siz 2006 da tese olmustunuz, normalde beklemeye gerek yok. Spermlerin gelisim problemi ile hicbir bilgim yok canim, seni yanlis yönlendirmek istemem. Ama bekleyin dedigine göre, sperm tahlilleri arasinda bile zamanla degiskenlik oluyor. Sanirim o nedenle dedi öyle.

Cok zor nilaycım cok zor. senağlamasenağlama
Rabbim biz esabır versin.Hele hayrünisanın yazdıklarını okuyunca daha da telaşlandım.
En azından ameliyat gününe kadar yapılacak olan spermiogramlar da bir tanede olsa sperm cıksa en azından üretim olduğunu bilsek.
O zaman bekleme süreci cok daha kolay olurdu sanırım

Biliyorum canim, hic kolay degil bu belirsiz bekleyis. Allah sabir versin sana. Her durum birbirinden farkli, onun icin telaslanma hemen.

arkadaslar esim dok goruştu 6 aylık iğne tedavisi vermiş daha sonra mikro tese isallah 6 ay içinde sperm uretimi başlar fazla umutsuz konusmamış çok az da olsa umudumuz var artk...
Nilaycım ben listeyi kopyalayarak bilgilerimi güncelliyorum tekrar emeğine sağlık..

Tamam canim gördüm, tesekkürler. Insallah ignelerin faydasini görürsünüz.

canım sagol sorularımı yanıtladıgın için bekliyorum napıyım başka şansım yok nisanda tekrar aramayı düşünüyorum belki o zaman tamam yapalım der vavel yaya diyorum ama bende nisanı sabırsızlıkla bekliyorum gelirmi nisan ayı arkadaşım gelirmi...

arkadaşlar merakımdan soruyorum.eşlerinizin ameliyat olacağını söylüyorsunuz.sizin tedavileriniz başladım tüp bebek merkezinde.hiç kendi tedavinizden bahsetmiyorsunuz.

Canim bazi durumlarda tüp bebek tedavisine baslamadan önce, tese yapilmasi daha mantikli oluyor. Cünkü eger sperm bulunamazsa bosuna oluyor bütün calismalar. Onun icin bizde tese sonucunu bekliyoruz tabi.

Sağol canım eh işte biraz toparladım.Eşim çay koydu getirdi.Birazda sırtıma masaj yaptı.İyi geldi.

Vavelyacim oh ne rahat, masajlar caylar. keske benim esimde evde olsaydi dedim simdi. Garibim calisiyor hala, 3 vardiyeli oldugundan her hafta degisik düzen oluyor bizde.

Bazen kendime bile sasırıyorum bu olayı nası bu kadar sakin karsılıyorum diye.Bazen cok rahat ve mantıklı olabiliyorum
Ama işte böle bazende sıkıntı içimde patlıyor sanki.
Su Nisan ayı hayırlısıyla bir gelse keske

Canim sen merak etme, zaman öyle cabuk geciyorki. Özellikle yas ilerledikce zamanla yarisiyoruz sanki. Önemli olan sonuc güzel olsun, biz bekleriz biraz daha. Istersen kendine bu ara bir mesgale bul canim. Biliyorum insanlarin sorularindan biktik, ama yeni cevreler bazen cok iyi geliyor.

tövbe Allahım sen bilirsin sen neylersen güzel eylersin.Allahım hakkımızda hayırlısını versin
iyi geceler arkadaşlar:a015:

Canim bazi durumlarda tüp bebek tedavisine baslamadan önce, tese yapilmasi daha mantikli oluyor. Cünkü eger sperm bulunamazsa bosuna oluyor bütün calismalar. Onun icin bizde tese sonucunu bekliyoruz tabi.

Vavelyacim oh ne rahat, masajlar caylar. keske benim esimde evde olsaydi dedim simdi. Garibim calisiyor hala, 3 vardiyeli oldugundan her hafta degisik düzen oluyor bizde.

Canim sen merak etme, zaman öyle cabuk geciyorki. Özellikle yas ilerledikce zamanla yarisiyoruz sanki. Önemli olan sonuc güzel olsun, biz bekleriz biraz daha. Istersen kendine bu ara bir mesgale bul canim. Biliyorum insanlarin sorularindan biktik, ama yeni cevreler bazen cok iyi geliyor.

Canım benim eşimde eve yorgun geliyor coğu zaman ama çayı hep demler sağolsun.

Aman hangi cevreye girsem e hadi daha cocuk yokmu diye soruyor benimde canım sıklıyor.
Bugün gezmeye gittim orda benden 1 sene sonra evlenen tanıdığımızın 3 aylık hamile olduğunu öğrendim içim buruk oldu yine.Hadi darısı sana dediler.Amin dedim.(insallah bir mucize olursa amin)

Kizlar ben cikiyorum, esim gelmeden bir corba yapayim. Yemegi önceden hazirlamistim. Buralari müthis soguk geciyor bu sene. Gecen gün -17 ydi, Almanyada 30 yildir böyle soguk olmamis. Yerde pek kar durmazdi, bu sene günlerdir heryer bembeyaz. Kisin güzelligide bir baska oluyor, ama ben hep yaz olsun istiyorum.hihoyyyt

Öncede yazdigim gibi haftasonlari pek giremiyorum, listemiz hergün yayinlansin. Ben gelemezsem siz alinti veya kopya yapiverin. Cok cok öptüm arkadaslar, kendinize iyi bakin.kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

görüşürüz canım bende öptüm iyi geceler birazdan bende çıkarım

Vavelyacim biliyorum cok zor, ama özgüvenimizi sarsmalarina izin vermeyelim. Benim durum daha farkli, nerdeyse ayni zamanda evlendim arkadaslarin cocuklari evlenecek. Saka ama, ben kendimi hazirladim. Dünkü cocuklarin cocuklari büyüyor, okula basliyor. Ikincisi, ücüncüsü yapiliyor, ben hala oldugum yerde sayiyorum. Ama zamanla alistim, eskisi kadar zor gelmiyor.
Cevreye bakilirsa, hep cevre hayatimizi yönlendiriyor. Evlenme caginda ne zaman evleniyorsun, nisanlaniriz ne zaman dügün, dügün olur, ne zaman bebek. birinci olur, ikincisini yap, derken ücüncüsü, istekleri bitmiyorki.

Yazmadan duramadim, ben kactim kizlar.

arkadaslar herkese iyi geceler ben de hafta sonları pek giremiyorum bu hafta bir de arkadasımızın duğunu var vakıt bulabilirsem aktıf olurum hepinizi cok öpuyorum arkadaslar...

Hepinize iyi geceler arkadaslar.
İnsallah güzel bir haftasonu gecirirsiniz

Artvinli9876, sidar72, siss20, hayrunisa61 arkadaslar. Topigimize gelip bizlerle sorunlarinizi paylastiginiz icin cok tesekkürler. Eger listemizde yer almak isterseniz, bize bildiriverin.
Sizlerin desteginede ihtiyacimiz var.

Hayrunisa canim, mikrotese olali 3 sene gecmis, bence tekrar denemekte fayda var. Belkide cikiverir ve hemen tedaviye baslarsiniz Allahin izniyle.

canım tabiki yer almak isterim listede.. sonuçta birbirimize yardımımız ve faydamız dokunacaksa herzaman....ve umarım bigün herbirimiz hamile haberlerimizi burada duyururuz... inşalllah diyelim...a.s.

canım buarada takip ediyorum yeni gelişmeleri drlarla görüşüyorum ama ne bileyim bana ümid etmeyin diyenler oldu dr. lar tarafından... bende sabırla bekliyorum. yaşımda allahtan buna uygun.. şimdilik durum bu.. bakalım allah ne kapı açar hayırlısı olsun hakkımızda

vavelya'cım ümitsiz olma hiç bir zaman... ben nice kimseler biliyorum ne yüksek hormonlarla girdiler ameliyata m.tese için. sonuç bize benzemedi bulundu hücre... inşallah sizinde yüzünüz güler.. bilirim hastanede eşini ameliyattan çıkmasının zorluğunu..ben yaşadım ve koskoca hastanede kendimi tutamayıp ağlamaya başladım etraf kalabalıkmış deilmş hiç umrumdamıydı.....ama sonuçta rabbiminde inayetiyle atlattım geçti gitti.. sen olumlu düşün herzaman. ben çok olumsuz düşünerek başladım tedaviye baştan beri bulanamıycak hücre dedim durdum.... ama pozitif olmak gerektiğini sonradan anladım....herşeyin hayırlısı canım...bizim için ne takdir edildi bilemiyoruz.... başaracaksın inşallah dualarımız seninle canım

bu arada eşinin hormon testlerini söylermisin merak ettim.. ve tabii yapıldıysa biyopsi sonucunuda.. sevgiyle kal canım

Günaydın arkadaşlar,
Bugün test sonuçlarını öğreneceğiz öğleden sonra randevumuz var inşallah hayırlı haberler verir doktorumuz.Bende ki heyecan hat safhada nedense Allah hayırlara vesile etsin.Sizi gelişmelerden haber ederim görüşmek üzere.Hepiniz kendinize iyi bakın.

günaydın canım arkadaşlarım artık size uğramadan edemiyorum.
iyi haberleriniz gelir inşallah.Benim de midem bulanıyor hamile miyim acaba delikafadulden

Esi azospermi olan hanimlarin listesi

artik umutsuz...............azospermi, 15 yillik evli, e vitamini bitkisel caylar,
...................................baharda mirotese olacak, xxx
atesbelgin....................sebepsiz azospermi, 6 yillik evli, fsh: 18.39 testesteron: 3.88,
.................................. 2006 da mikrotese basarili, tüp bebek basarisiz, Gürgan kilinikde
baharson......................xxx
banban.........................gec indirilmis testis sorunu, 7 aylik evli, yeni ögrendiler,
...................................keciboynuzu kürü, 8 ocak alman hastanesinde
...................................yeniden test yapilacak,
damlali.........................xxx
dryaa22........................azospermi, bitkisel hap kullandi, sperm sayisi 28e cikti,
...................................1. tüp bebek tedavisinde, xxx
fatos1983......................klynefelder sendromu, 4 yillik evli,
....................................2006da tese ile sperm bulundu, keciboynuzu kürü,
....................................martta memorial de microtese olacak
harzem.........................2006da tesa basarisiz, xxx
melissa78.....................xxx
nevbahar.......................xxx
nilay74..........................sebepsiz azospermi, 10 yillik evli,
....................................genetik ve hormonlar normal, 2 mikrotese basarili
....................................3 mikroenjektion basarisiz, keciboynuzu pekmezi,
....................................16 ocak mikrotese tarihi belli olacak
nzmyhn.........................xxx
ozlemsu33....................azospermi, 2,5 yillik evli, fsh: 13.86, lh: 6.26
....................................testesteron: 1.61, keciboynuzu kürü, bal, ceviz, findik
....................................xxx
senayda........................sebepsiz azospermi, 14 yillik evli, degerler normal,
....................................2006da basarisiz micotese ve microenjektion? xxx
sultan49........................azospermi, 2,5 yillik evli, xxx
sympatique....................7 ocak randevusu var, xxx
tosbik81.........................tek tarafli testis inmesi, fsh ve lh eksikligi 2,5 yillik evli,
.....................................keciboynuzu kürü,
.....................................6 aylık iğne tedavisi sperm çıkışı olmazsa mikrotese yapılacak
tulay24..........................cift tarafli inmemis testis ameliyati,
.....................................polikistik over, fsh: 38 üstü, 2,5 yillik evli,
.....................................aralik 2008de microtese oldu, 12 sperm bulundu ve
.....................................10 tanesi donduruldu, Besiktas jinemedde
.....................................1. microenjektion tedavisine baslayacak
umudumnerde.................testis kücüklügü, 1,5 yillik evli, degerler fsh: 71,45,67
.....................................testesteron: 7.5, genetik normal, nohut kürü ve keciboynuzu kürü,
.....................................alman hastanesinde tedaviye baslayacak,
umutolsun......................genetik problem, 3 yillik evli, 1 sene önceki fsh: 50,
.....................................ilac kullandilar, keciboynuzu, kuruyemis balli karisim,
.....................................2 mikrotese 1 tüp bebek basarisiz,
vavelya...........................sebepsiz azospermi, 2 yillik evli, Fsh: 30 testesteron: 9,
.....................................caksir, cinko, macun, keciboynuzu, larginine, nohut kürü,
.....................................19 ocak yeniden test yapilacak, nisanda mikrotese olacak
vili..................................xxx
zaman............................inmemis testis sorunu, 1 tüp bebek basarisiz,
.....................................alman hastanesinde tedavi olacak, xxx

Bilgileri eksik olan arkadaslarimizin yaninda xxx isareti var.
Eklemek veya düzeltmek isterseniz bana bildiriverin.
Önemli olan bilinorsa azosperminin nedeni,
mikrotese yapildiysa sperm bulundumu- kac tane bulundu
Simdiki tedavi süreci

X