Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Tulaycim tesekkürler canim, seni daha cok görmek istiyoruz aramizda. Tedavi nasil gidiyor?

Banbancim senin icinde dua ediyoruz tabi canim, korkmaniz cok normal. Insallah hic beklemediginiz güzel sonuc alirsiniz.

Tosbikcim son durum nedir canim, hala gelmedin. Insallah kötü bir durum yoktur.

Esi azospermi olan hanimlarin listesi a.s.

artik umutsuz...............azospermi, 15 yillik evli, e vitamini bitkisel caylar,
...................................baharda mirotese olacak, xxx
atesbelgin....................sebepsiz azospermi, 6 yillik evli, fsh: 18.39 testesteron: 3.88,
.................................. 2006 da mikrotese basarili, tüp bebek basarisiz, Gürgan kilinikde
baharson......................xxx
banban.........................gec indirilmis testis sorunu, 7 aylik evli, yeni ögrendiler,
...................................keciboynuzu kürü, 8 ocak alman hastanesinde
...................................yeniden test yapilacak,
damlali.........................xxx
dryaa22........................azospermi, bitkisel hap kullandi, sperm sayisi 28e cikti,
...................................1. tüp bebek tedavisinde, xxx
fatos1983......................klynefelder sendromu, 4 yillik evli,
....................................2006da tese ile sperm bulundu, keciboynuzu kürü,
....................................martta memorial de microtese olacak
harzem.........................2006da tesa basarisiz, xxx
melissa78.....................xxx
nevbahar.......................xxx
nilay74..........................sebepsiz azospermi, 10 yillik evli,
....................................genetik ve hormonlar normal, 2 mikrotese basarili
....................................3 mikroenjektion basarisiz, keciboynuzu pekmezi,
....................................16 ocak mikrotese tarihi belli olacak
nzmyhn.........................xxx
ozlemsu33....................azospermi, 2,5 yillik evli, fsh: 13.86, lh: 6.26
....................................testesteron: 1.61, keciboynuzu kürü, bal, ceviz, findik
....................................xxx
senayda........................sebepsiz azospermi, 14 yillik evli, degerler normal,
....................................2006da basarisiz micotese ve microenjektion? xxx
sultan49........................azospermi, 2,5 yillik evli, xxx
sympatique....................7 ocak randevusu var, xxx
tosbik81.........................tek tarafli testis inmesi, fsh ve lh eksikligi 2,5 yillik evli,
.....................................keciboynuzu kürü, 2002de sperm bulunamamis,
.....................................yeniden test yaptiracak, xxx
tulay24..........................cift tarafli inmemis testis ameliyati,
.....................................polikistik over, fsh: 38 üstü, 2,5 yillik evli,
.....................................aralik 2008de microtese oldu, 12 sperm bulundu ve
.....................................10 tanesi donduruldu, Besiktas jinemedde
.....................................1. microenjektion tedavisine baslayacak
umudumnerde.................testis kücüklügü, 1,5 yillik evli, degerler fsh: 71,45,67
.....................................testesteron: 7.5, genetik normal, nohut kürü ve keciboynuzu kürü,
.....................................alman hastanesinde tedaviye baslayacak,
umutolsun......................genetik problem, 3 yillik evli, 1 sene önceki fsh: 50,
.....................................ilac kullandilar, keciboynuzu, kuruyemis balli karisim,
.....................................2 mikrotese 1 tüp bebek basarisiz,
vavelya...........................sebepsiz azospermi, 2 yillik evli, Fsh: 30 testesteron: 9,
.....................................caksir, cinko, macun, keciboynuzu, larginine, nohut kürü,
.....................................19 ocak yeniden test yapilacak, nisanda mikrotese olacak
vili..................................xxx
zaman............................inmemis testis sorunu, 1 tüp bebek basarisiz,
.....................................alman hastanesinde tedavi olacak, xxx

Bilgileri eksik olan arkadaslarimizin yaninda xxx isareti var.
Eklemek veya düzeltmek isterseniz bana bildiriverin.Şeniz
Önemli olan bilinorsa azosperminin nedeni,
mikrotese yapildiysa sperm bulundumu- kac tane bulundu
Simdiki tedavi süreci

Azospermiye ragmen hamile kalan hanimlar: :nazar::nazar::nazar:

Mucize 1: ealsnas dan alinti: Hikayemi kısaca anlatmak istiyorum. 2006 Eylülde
evlendim eşimde sorun olduğunu bilmiyordum o nedenle 4 ay kadar korunduk malum
yaş 30 geçmeye başladığı için bebek düşünmeye başladık 1 yıl kadar denedik
olmadı. Ben Kasım 2007 gibi doktora gittim hormon tahlili rutin kontrol bir sorun
çıkmadı. Doktor benim ileri tetkiklerim için(rahim filmi yumurt takibi vs) için öncelikle
eşimde problem olmadığımını bilmemiz gerekiyor dedi. Testi eşimin işlerinden dolayı
ertelemek zorunda kaldık kendisi yurtdışına gitmişti

Mart 2008 de özel bir klinikte spermiyografi yapıldı sonuç olarak eşimin Azospermi
olduğu ve doğal yoldan veya aşılama ile hamile kalamayacağım direk microinjeksiyon
tedavisi olmamızı önerdiler. Bu arada eşim spermiygrafi testini 2 ay sonra tekrarladı
bunun yanı sıra hormon testleri yapıldı ayrıca Türkiyede üroloğa da muaye oldu
herhangi genetik yada fiziksel bir sorun bulunamadı. Zannediyorum eşim küçükken
geçirmiş olduğu ateşli bir hastalık neticesinde bu sorun oluşmuş.

Temmuz 2008 de tedavimize uzun protokol ile başladık. Bu arada benim
kullandığım Gonal F hormon ilacını eşimede yapması için verdiler. Oda benimle
beraber yumurta toplama gününe kadar kullandı. 1 Agustos 2008 de 3 embriyo ile
transferim yapıldı. Sadece 1 tanesi tutunmayı başardı şu anda 24+5 günlük
hamileyim Deniz oğlumuz yolda. Tedavimi Gürgan Clinicte Timur Gürgana yaptırdım.
eşim Azospermi olduğu için sorunsuz olarak direk tüp bebek ve ilaç raporu aldık.
Şunuda ayrıca belirtmek istiyorum.

Azosperminin nedenlerinin iyi araştırılması Genetikmi, Kanal tıkanıklığımı, Hormonal
sebeblermi, Üretim yetersizliği veya başka sebeblermi bilinmesi tedavide hangi
yöntemle sperm aranması ve ne yapılması, tedavinin başarı şansı konusunda önem
taşıyor. Tedavi esnasında rahat pozitif ve en önemlisi inanmak çok önemli. Ben
Azospermi konusunda çok araştırma yaptım ve bazı makaleler tezler okudum o
nedenle tedavi sırasında çok rahattım hep olacağına inandım. Sizlerde umarım tez
zamanda anneliği tadarsınız... Selamlar.

Mucize 2 acelya- xxx
Mucize 3 civciv1981- xxx

Mucize bebeklerine kavusmayi bekleyen acelya, ealsnas ve civciv kardeslerimizi
tebrik ediyoruz. Bu zor yolda nasil sabirli kaldilar ve hangi tedavileri uyguladilar
bize yazarlarsa memnun oluruz. kaydirigubbakcemile3

Allah nazarlardan korusun :CüvCüv::CüvCüv::CüvCüv:

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba kızlar.Vallahi ancak girebildim
Sabah temizliği bitirdim gezmeye gittim.E eve gel yemek hazırla filan bu saat oldu.

merhaba vavelya.

canım biz memorial hastanesinde 2005 yılında başladık tedaviye eşimin dr. semih özkan benim drum. banu hanımdı ki şuanda umut tüp bebekde çalışıyo.. ben banu hanımdan dr olarak çok memnun kaldım herne kadar bize teklifi yanlış olsada ilgili bi dr kendisi..
canım eşimin testesteron 6. 06 aslında referans aralığına göre normal bu sonuç. LH11.72 FSH20.22 işte bu iki hormon yüksek çıktı. ama bizim genetik test yapılmıştı eşime buna bağlı değil dedi dr. normal çıkmıştı sonuçları.. bu arada eşime daha önceki yıllarda biyopsi yapılmıştı ve gelişmemiş hücreler var denmişti bize ardından 3yıl sonra yapılan m.tesede hücre mücre yok dedi dr.bilmiyorum ama çok çok zor dönemler geçirdim.. zor atlattım.. özellikle yakın çevremdekiler birer ikişer doğum yapmaya başlayınca ne bileyim dahada zor oluyo... bu kıskançlıkmı deilmi bilmiyorum duygularım karmakarışık oluyo...alışıyoruz napalım

bu arada kök hücreyle ilgili defalarca sorular sordum drlara ama hep araştırma aşamasında deyip duruyolar.. büyük bi ümitle bekliyorum gelişmeleri şnşallah rabbim yüzümüzü güldürücek hayırlısıyla.... bu arada sizin durumunuz nedir canım????

Canım sizin hormon değerleriniz bizimkinden daha iyiymiş okuyunca ameliyattan daha cok korkmaya basladım.
Acaba bizde de cıkmıycakmı senağlama
Cok korkuyorum.En cok ta ameliyat günü dısarda sonucu beklemek beni tedirgin ediyor.
Kalbim dayanamaz gibi geliyor senağlama
Bazen cok umutsuz oluyorum.Rabbim ne olur hepimize yardım et

vavelya naptın canım bittimi temizligin bugün hiç görünmedi

Canım bitti temizlik ama belim kopuyo su an .Bel kaslarım cok zayıf.Hemen ağrıyolar.

canım biz genetik test yaptırmadık dogru söylemek gerekirse ne oldugunu bilmiyorum canım biraz anlatırmısın bana bu konuyu

Genetik test dediğiniz y mikrodelasyon testi dimi.Bize bir tek onu yaptılar

Artvinli9876, sidar72, siss20, hayrunisa61 arkadaslar. Topigimize gelip bizlerle sorunlarinizi paylastiginiz icin cok tesekkürler. Eger listemizde yer almak isterseniz, bize bildiriverin.
Sizlerin desteginede ihtiyacimiz var.

Hayrunisa canim, mikrotese olali 3 sene gecmis, bence tekrar denemekte fayda var. Belkide cikiverir ve hemen tedaviye baslarsiniz Allahin izniyle.

Atasbelgincim genetik testi yaptirmanizda fayda var canim. Eger dogustan kromozom eksik veya fazlaligi varsa cikiyor. Normal kan tahlili yapiliyor.

Vavelyacim kendini cok yorma canim, güclü olmalisin. Mikrotese cok kisa süren bir islem aslinda, bizim 2 kez oldu, ama herbiri beni cok yipratti. Basim öylesine uyustuki, düsünmeye halim kalmadi. Elim ayagim titredi sürekli. Cok zor bir bekleyis, onun icin kendimizi hazirlayip gitmemiz gerek. Cok zor, ama üstesinden geleceksin insallah.

Bugün ne desen se içim cok sıkılıyor
Kalbim sıkısıyor gibi oluyor hayırdır insallah :çok üzgünüm:

Atasbelgincim genetik testi yaptirmanizda fayda var canim. Eger dogustan kromozom eksik veya fazlaligi varsa cikiyor. Normal kan tahlili yapiliyor.
canım biz spermiyogramda sperm çıkmayınca dırek tüpbebek için gittik bize oranın ürologu sadece genel muayene yaptı sora tese yapıldı bulundu ve emriyolar tutmadı tekrar yaptırmak için gittigimizde doktorumuz üretim var ama dedi spermler bi yere kadar gelişip duruyo şu anda onun üzerinde çalışıyoz bekleyin dedi 6 ay 1sene kadar bu kadar yanı bide hormon testi yapıldı canım sence neden bekletiyordur yazdıklarımdan ne çıkardın canım işte böyle yani dua edip bekliyorum spermde bozukluk olması sence genetikmidir ben pek anlamadım canım

Bugün ne desen se içim cok sıkılıyor
Kalbim sıkısıyor gibi oluyor hayırdır insallah :çok üzgünüm:

canım benim içinde bulundugumuz bu üzücü durumdandır belki sıkıntıların sıkılma güçlü ol canım inşallah herşey düzelecek hepimiz için....bazen bende çok sıkılıyorum tatlım:teselli:

Vavelyacim kendini cok yorma canim, güclü olmalisin. Mikrotese cok kisa süren bir islem aslinda, bizim 2 kez oldu, ama herbiri beni cok yipratti. Basim öylesine uyustuki, düsünmeye halim kalmadi. Elim ayagim titredi sürekli. Cok zor bir bekleyis, onun icin kendimizi hazirlayip gitmemiz gerek. Cok zor, ama üstesinden geleceksin insallah.

Cok zor nilaycım cok zor. senağlamasenağlama
Rabbim biz esabır versin.Hele hayrünisanın yazdıklarını okuyunca daha da telaşlandım.
En azından ameliyat gününe kadar yapılacak olan spermiogramlar da bir tanede olsa sperm cıksa en azından üretim olduğunu bilsek.
O zaman bekleme süreci cok daha kolay olurdu sanırım

arkadaslar esim dok goruştu 6 aylık iğne tedavisi vermiş daha sonra mikro tese isallah 6 ay içinde sperm uretimi başlar fazla umutsuz konusmamış çok az da olsa umudumuz var artk...
Nilaycım ben listeyi kopyalayarak bilgilerimi güncelliyorum tekrar emeğine sağlık..

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar.eşimede teşhis konulduktan sonra yapılmadık tahlil tes kalmadı her denileni yaptık.dr.memorialde semih beydi.en son orada karar kıldık.ameliyat olumluydu.hepinizi çok iyi anlıyorum.

Esi azospermi olan hanimlarin listesi

artik umutsuz...............azospermi, 15 yillik evli, e vitamini bitkisel caylar,
...................................baharda mirotese olacak, xxx
atesbelgin....................sebepsiz azospermi, 6 yillik evli, fsh: 18.39 testesteron: 3.88,
.................................. 2006 da mikrotese basarili, tüp bebek basarisiz, Gürgan kilinikde
baharson......................xxx
banban.........................gec indirilmis testis sorunu, 7 aylik evli, yeni ögrendiler,
...................................keciboynuzu kürü, 8 ocak alman hastanesinde
...................................yeniden test yapilacak,
damlali.........................xxx
dryaa22........................azospermi, bitkisel hap kullandi, sperm sayisi 28e cikti,
...................................1. tüp bebek tedavisinde, xxx
fatos1983......................klynefelder sendromu, 4 yillik evli,
....................................2006da tese ile sperm bulundu, keciboynuzu kürü,
....................................martta memorial de microtese olacak
harzem.........................2006da tesa basarisiz, xxx
melissa78.....................xxx
nevbahar.......................xxx
nilay74..........................sebepsiz azospermi, 10 yillik evli,
....................................genetik ve hormonlar normal, 2 mikrotese basarili
....................................3 mikroenjektion basarisiz, keciboynuzu pekmezi,
....................................16 ocak mikrotese tarihi belli olacak
nzmyhn.........................xxx
ozlemsu33....................azospermi, 2,5 yillik evli, fsh: 13.86, lh: 6.26
....................................testesteron: 1.61, keciboynuzu kürü, bal, ceviz, findik
....................................xxx
senayda........................sebepsiz azospermi, 14 yillik evli, degerler normal,
....................................2006da basarisiz micotese ve microenjektion? xxx
sultan49........................azospermi, 2,5 yillik evli, xxx
sympatique....................7 ocak randevusu var, xxx
tosbik81.........................tek tarafli testis inmesi, fsh ve lh eksikligi 2,5 yillik evli,
.....................................keciboynuzu kürü,
.....................................6 aylık iğne tedavisi sperm çıkışı olmazsa mikrotese yapılacak
tulay24..........................cift tarafli inmemis testis ameliyati,
.....................................polikistik over, fsh: 38 üstü, 2,5 yillik evli,
.....................................aralik 2008de microtese oldu, 12 sperm bulundu ve
.....................................10 tanesi donduruldu, Besiktas jinemedde
.....................................1. microenjektion tedavisine baslayacak
umudumnerde.................testis kücüklügü, 1,5 yillik evli, degerler fsh: 71,45,67
.....................................testesteron: 7.5, genetik normal, nohut kürü ve keciboynuzu kürü,
.....................................alman hastanesinde tedaviye baslayacak,
umutolsun......................genetik problem, 3 yillik evli, 1 sene önceki fsh: 50,
.....................................ilac kullandilar, keciboynuzu, kuruyemis balli karisim,
.....................................2 mikrotese 1 tüp bebek basarisiz,
vavelya...........................sebepsiz azospermi, 2 yillik evli, Fsh: 30 testesteron: 9,
.....................................caksir, cinko, macun, keciboynuzu, larginine, nohut kürü,
.....................................19 ocak yeniden test yapilacak, nisanda mikrotese olacak
vili..................................xxx
zaman............................inmemis testis sorunu, 1 tüp bebek basarisiz,
.....................................alman hastanesinde tedavi olacak, xxx

Bilgileri eksik olan arkadaslarimizin yaninda xxx isareti var.
Eklemek veya düzeltmek isterseniz bana bildiriverin.
Önemli olan bilinorsa azosperminin nedeni,
mikrotese yapildiysa sperm bulundumu- kac tane bulundu
Simdiki tedavi süreci

arkadaşlar merakımdan soruyorum.eşlerinizin ameliyat olacağını söylüyorsunuz.sizin tedavileriniz başladım tüp bebek merkezinde.hiç kendi tedavinizden bahsetmiyorsunuz.

arkadaslar esim dok goruştu 6 aylık iğne tedavisi vermiş daha sonra mikro tese isallah 6 ay içinde sperm uretimi başlar fazla umutsuz konusmamış çok az da olsa umudumuz var artk...

Canım ne iğnesi o.Ben hiç bu kadar uzun iğne tedavisini duymamıstım.
Eşine hangi testi yaptılar ve sonuclarınız nasıl cıktı.
Bu iğne testesteron içinmi?

arkadaşlar merakımdan soruyorum.eşlerinizin ameliyat olacağını söylüyorsunuz.sizin tedavileriniz başladım tüp bebek merkezinde.hiç kendi tedavinizden bahsetmiyorsunuz.

Eşimin ameliyatı Nisan ayında olacak.Bende 2 nisan gibi hastalanacağım için o tarihte istanbulda olucaz.Benim yumurta takibi işlemlerim baslıycak.Yumurtaların toplanacağı günde eşim ameliyat olacak

Canım ne iğnesi o.Ben hiç bu kadar uzun iğne tedavisini duymamıstım.
Eşine hangi testi yaptılar ve sonuclarınız nasıl cıktı.
Bu iğne testesteron içinmi?

canım eşim hipogadanizm yani fsh ve lh değerleri çok dusuk onları yukseltmek için normalde en az 6 ay iğne tedavi gormesi gerekiyor hergun 1 iğne...
yukselme sansı varmıs az ihtımal de olsa ....

Nilaycım ben listeyi kopyalayarak bilgilerimi güncelliyorum tekrar emeğine sağlık..

canım bende duymadım öyle bi igne hakkımızda hayırlısı canımCADIARZU

canım eşim hipogadanizm yani fsh ve lh değerleri çok dusuk onları yukseltmek için normalde en az 6 ay iğne tedavi gormesi gerekiyor hergun 1 iğne...
yukselme sansı varmıs az ihtımal de olsa ....

Canım insallah umduğunuzdan cok daha iyi sonuclar alırsınız.
Hiç ameliyata gerek kalmadan sperm cıkar insallah.
Bak en azından fsh ve lh yükseltebiliyolarmıs ilaçla.
Keske bizimkinide düşürebilseler.

X