canım benim eee napalım sende sırdaşım dostum olmasaydın.sen zaten hep bunları gelinin dogsun diye yapıyosun senii gidiiiikaydirigubbakcemile3 öpüyorum emegin için sagol iyiki varsınŞenizBelginim sizin sorununuz maturasyon duraklaması Kaan hocanın sitesinde detaylı açıklamış ama teknik terim cok fazla kısaca tedavisi Tese ve ICSI olarak yazmış tabi bunlar yapılmadan eşine mutlak bir tedavi uygulanacaktır canım. Kız araştırmacı yazar yaptın beni sabahtan beri araştırıyom işi gücü bıraktım... Ama olsun arkadaşım için değer...
MATURASYON DURAKLAMASI
Böyle testislerin histolojik muayenelerinde belli bir evreye kadar normal spermatogenezin sürdüğü ama bundan sonra germ hücrelerinin daha ileri maturasyon göstermedikleri izlenir. Histopatolojik bir tanı olup, değişik nedenlere bağlı olarak gelişir.
Tüm biyopsilerin %4-30'unda izlenir. Sıklıkla primer spermatosit seviyesindedir. Üçte bir olguda bilateraldir.
Etyolojisi genetik ya da sekonder nedenlere bağlıdır. Genetik olarak trizomi, dengeli otozomal anomaliler (transloklasyon, inversiyon) veya Y-kromozom delesyonları rol oynarlar. Sekonder nedenler arasında radyasyon, kemoterapi, antibiyotikler, ısı, sistemik hastalıklar (karaciğer, böbrek yetmezlikleri, sickle cell anemi) sık rastlanılır. Bazı olgularda CREM (cAMP responsive element modulator) eksikliği söz konusudur. Bunlarda round spermatid seviyesinde maturasyon duraklamıştır.
Sperm analizleri azoospermi ya da parsiyel olgularda değişik derecelerde oligoastenoteratozoospermi gösterir. Çoğu OAT olgularında sperm üretimi ileri derecede bozulduğu için ejakulat azoopsermiktir ve ancak TESE ile spermatozoa bulunabilir. Testis volümleri, FSH ve inhibin-B düzeyleri normal olabileceği gibi, FSH yüksek, inhibin-B ise düşebilir. Bazı hastalarda testis volümü de azalmıştır.
Tanı testis biyopsisi ile konur. Azoospermi ya da şiddetli OAT bulunan bir erkekte FSH ve testis volümleri normal ise, obstrüksiyondan ayırt etmek için biyopsi gerekir. Klinik obstrüksiyondan şüphe edilen olguların yaklaşık %15'inde spermatogenezin ileri derecede bozulduğu bilinmelidir.
Duraklama primer spermatosit, sekonder spermatosit ya da round (yuvarlak) spermatid evresinde görülebilir. Bir hastada blok hep aynı evrede olur. Biyopsi sırasında lam üzerine yayma yapıldığında, spermatogenezi normal olan hastalarda matür spermatozoa görülürken, komplet geç maturasyon duraklamalarında görülmez. Hangi evrede olursa olsun komplet maturasyon duraklamalı hastalar azoospermi gösterirlerken, parsiyel maturasyon duraklamalı hastalarda değişik derecelerde oligozoospermi vardır. Aynı testiste maturasyon duraklaması ve hipospermatogenezin birlikte görülmesi sık rastlanılan bir durumdur.
Tedavisi ejakulat yada TESE spermi ile ICSI'dir.
canım ne biliyim hiç bişey anlamadım birden okuyunca allahım hepimizin yardımcısı olsun allahım güldür yüzümüzü amin arkadaşım inşallah herşey düzelir...:Saruboceq:
hayırlı günler kızlarrrrrrrrr.ben bugün sabah eşimi işe gönderdim cumartesi sabah gelecek kismet olursa o zamana kadar yanlız takılacağım..................zamanı ümreye gitti geldi ama kaynanası esir aldı galiba onu artık gelmiyor topiğe hayırdır inşallah..................belgincim inan ben anlamam o raporlardan falan anlasam kendi raporumuzdaki yazıları çözerdim .............ama elnas gayet güzel açıklamış araştırmacı karı bak hemen bulmuş çözmüş işi.........gamzesezer hoş geldin canım
ealsnas bide beni dogurttursana kız
aşkolsun ben karamsar degilimki sadece güzel şeyler duymak istiyorum o zaman daha çok motive oluyorum...emre bey cevap yazmış duraklama var eşinizde fakat sperm üreten bölgeler olabilir m.tese ile sperm :Saruboceq:bulunabiliar demiş...inşallahhhhhHepinizi doğurtturacam gece gunduz araştırıyorum valla. Belgin gibi karamsar birini dogurtturursam sizi daha kolay dogurttururum sanırım..:1hug:
iyiyim gamzesezer.
Biz simdilik beklemedeyiz.
Geçen hafta bir tüp bebek merkezindeki ürologla görüstü esim.
Esimde üretim olabilecegini söyledi fakat geçis yok onuda enfeksiyona bagladi.
Tekrar kan tahlileri yapilacak, spermiogram, ultrason,vs....
Bu kez tahliler hepsi tüp bebek merkezinde yapilacak.
Randevulari ekim sonuna aldik. Bayramdan sonra türkiye'ye gitmeyi düsünüyoruz.
Kaan aydos esime klomen kullansin dedi 30 gün sonra FSH, LH tahlili yapip sonuçlari yazicaz.
Türkiye'ye gidersek kaan aydos'la görüsmeyi planliyoruz.
ealsnas sen çok araştırma yapmışsın bende bişey sorcam sana.eşim m tese oldu ve sonuç sıfır.patalojide germ hücre aplazisi yazıyodu.araştırdım üretim yok demek sanırım öyle anladım yani.doğru anlamışım dimi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?