senağlamasenağlamaya mutsuzum bugün kımse okumuyo yazdıgımısenağlama
canım ne biliyim hiç bişey anlamadım birden okuyunca allahım hepimizin yardımcısı olsun allahım güldür yüzümüzü amin arkadaşım inşallah herşey düzelir...:Saruboceq:belgincim üzülme banada ii göründü rapor.ayrıca en azından hücre varmış eşinde.bir şekilde gelişim sağlanır tedaviyle.bizde o da yok biliyosun(
Belgincim ben raporunu degerlendireyim. Seminifer demek tüpçük demekmiş araştırdım tubuler bez anlamına geliyor Raporda deniyorki yapılan biopsi sonucunda tüpçük bezlerinin bir kısmı küçük çaplı olup bazılarında bozulma görülmektedir. Bu bezlerde sadece sertoli hücreleri ile döşelidir (Sertoli hücreleri sperm üretmekle görevlidir.) Spermatoglum görülmemiştir demek olgun sperm hücresine rastlanmamıştır deniyor. Aşağıdaki yazıyı Kaan Aydosun sitesinden aldım.
(Testis biyopsisi hipospermatogenez gelen olguların %85'i civarında, erken spermatid duraklaması olan olguların ise %80'inde TESE sırasında ICSI'de kullanılabilecek matür spermatozoa elde edilebilmektedir.)
Sizde spermatid duraklaması olduğu yazıyor raporda yani spermler olgunluğa erişemiyor.
Kaan Hocanın sitesinden
HİPOSPERMATOGENEZ (Germ Hücre Hipoplazisi) Seminifer tübülüs başına düşen germ hücre sayısı azalmıştır. Matürasyon zinciri normaldir ancak spermatogonyum, spermatositler, spermatidler ve spermatozoa dahil bütün basamaklarda orantısal azalma vardır. Sonuç olarak, matür hücre sayıları çok düşmüştür ve germinal epitel gevşek, incelmiş, çok az hücreli görünümdedir (Resim 4,5). Çoğu örnekte bir miktar spermatozoa bulunabilir. Tübülüslerin tunika propriası genellikle kalınlaşmıştır ve Sertoli, Leydig hücreleri morfolojik olarak normaldir. Tubulus çapları normal limitlerdedir.
ANDROLOJİ SİTEMİZE HOŞGELDİNİZ burayı dikkatlice oku resimli anlatıyor.
Raporunuzda leydig hücreleri nomal olduğu yazıyor.
%50 HİPOSPERMATOGENEZ (Germ Hücre Hipoplazisi) mevcut diyor.
%50 başlangıç spermatosit sevyesinde duraksama var diyor.
Spermatogenez erkekte sperm üretimi-Dr.Alper Mumcu (www.mumcu.com) bu siteyede göz at cok detaylı şekilde sperm gelişimi ile ilgili bilgi veriyor. Spermler 3 evrede gelişimlerini tamamlıyor sizde 1. evreden sonra gelişemiyor.
Kaan Hocaya biopsi raporunu mutlak gönder yada göster canım. Tedavinizi ona göre şekillendirecektir. Sizde sperm üretimi var fakat gelişim evresini tamamlayamıyor. Dolayısı ile spermcik döllenme yeteneği kazanamıyor.
Umarım bunlar işine yarar Belginim. Senide anne yapalım istiyorum kizzzz...
Canım sen ve eşin benim umut kaynagımsınız eşini diğer formdan tanıyorum zaten peki canım sizin rapordada buna benzer şeyler yazıyormuydu bi baksana....:1no2:canım bence pataloji raporunuz iyi gibi;bende eşimle kaan hoca nın yanına gitmiştim ve hoca rapora göre
spermatid ve aşamaları olduktan sonra sperm vardır demişti;spermatosit de sperm evrelerinden bildiğim kadarıyla
hayırlı günler kızlarrrrrrrrr.ben bugün sabah eşimi işe gönderdim cumartesi sabah gelecek kismet olursa o zamana kadar yanlız takılacağım..................zamanı ümreye gitti geldi ama kaynanası esir aldı galiba onu artık gelmiyor topiğe hayırdır inşallah..................belgincim inan ben anlamam o raporlardan falan anlasam kendi raporumuzdaki yazıları çözerdim .............ama elnas gayet güzel açıklamış araştırmacı karı bak hemen bulmuş çözmüş işi.........gamzesezer hoş geldin canım
kızlar ya kkan aydosa gidecez bayramın haftasına ozaman agidecek olan varmı tanışalım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?