- 23 Ekim 2014
- 9.338
- 15.666
Bendeki o empati yetenegi nasil gelismisse artik yolda yururken yere bakarak yuruyorum karinca bocek falan ezmeyim diye. Suyun icine düşmüş bocekleri sinekleri kurtarıyorum boguluyor diye. En son yagmurda cikan salyangozlar eziliyor diye tek tek bulduklarimi bahcelere atarak gittigimi biliyorum. Kac kere guvercin ve kopege araba carpacak diye kendimi arabanin onune attigimi biliyorum. Benim ki biraz abarti sanirimSırf korktuğunuz için başka bir canlının canını nasıl alabiliyorsunuz anlamıyorum. Tek çözüm öldürmek değil. Bir gazeteyle yakalanıp doğaya salınabilirdi. Ben de korkarım haşerelerden ama asla canını almam. Ters dönmüş kocaman hamam böceklerini bile sopayla çevirir yoluna yollarım. Empati yeteneğiniz gelişmiş olsaydı o hayvancağızın yerine kendinizi koysaydınız kıyamazdınız.
Sizin gibiyim. Fazlası var eksiği yok. Çok sevdim siziBendeki o empati yetenegi nasil gelismisse artik yolda yururken yere bakarak yuruyorum karinca bocek falan ezmeyim diye. Suyun icine düşmüş bocekleri sinekleri kurtarıyorum boguluyor diye. En son yagmurda cikan salyangozlar eziliyor diye tek tek bulduklarimi bahcelere atarak gittigimi biliyorum. Kac kere guvercin ve kopege araba carpacak diye kendimi arabanin onune attigimi biliyorum. Benim ki biraz abarti sanirim
Sizin gibiyim. Fazlası var eksiği yok. Çok sevdim sizi
Akreple orumcekk arasiiAy yazık öldürmedende atılabilir. Bu kadar büyük olmasada kuşa doğru evrimleşmiş güve kelebekleri giriyor bizim evede. Bende üzerne büyük bir örtü atıp hafif yakalayıp camdan atıyorum. Sizde öyle yapın. Hatta bi kere akreple örümcek arası bişey girmişti eve onuda kavonozla yakalayıp atmıştık. Örtüyle beceremem derseniz bir de kavanozu üstüne kapatıp ağzına kağıt geçirerek kapatıp atmayı deneyin.
Bendeki o empati yetenegi nasil gelismisse artik yolda yururken yere bakarak yuruyorum karinca bocek falan ezmeyim diye. Suyun icine düşmüş bocekleri sinekleri kurtarıyorum boguluyor diye. En son yagmurda cikan salyangozlar eziliyor diye tek tek bulduklarimi bahcelere atarak gittigimi biliyorum. Kac kere guvercin ve kopege araba carpacak diye kendimi arabanin onune attigimi biliyorum. Benim ki biraz abarti sanirim
Sizin gibiyim. Fazlası var eksiği yok. Çok sevdim sizi
Ayyy. Yerim seni o kelebek arkadasim eline bile alabilirsin kzuuzciguarkadaşlar az önce mutfağa bi yaratık girdi kelebek desen değil yarasa desen değil ne olduğunu bilemiyorum.bilen varsa aydınlatsın lütfen. sağa sola çarpıp ses çıkartıp duruyor. 1,5 sene öncede farklı bir şehirde bunun 3 katı bişey odama girmişti(vallahi 2 değildir 3 tür) .vurup vurup gazeteyle bilmem neyle öldürememiştik. en son öldürebildiğimde yerde polen tozu gibi tozlar kalmıştı. bu da onun yavrusu evrim geçirmemişi gibi. bilen söylesin Allah aşkına.
bir de çok büyük ama fotoğraflarda küçük çıkıyor.avucunuzun içi büyüklüğünde
not: konu yeri burası olmayabilir ama vallahi çok korktum bütün apartmanı ayağa kaldırcam
Eki Görüntüle 1568047 Eki Görüntüle 1568048 Eki Görüntüle 1568049 Eki Görüntüle 1568050 Eki Görüntüle 1568051
bizim evede çok giriyor bunlardan. Deli ediyorlar beni sürekli bilgisayarımın ekranına geliyorlar. demekki canları sıkılmış. Sonra camı açıyorum kendi kendilerine gidiyorlar. o değilde. ben (okuldayken) Kırşehirdeki otogarda otobüs bekliyordum. Uçan karafatmalar vardı. yaz aylarında onlar çok korkunç. uçuyorlar. yere inince bildiğin karafatma tarzı birşey (bu böceklere karafatmamı deniyor karaböcekmi bilmiyorum adını)
Sırf korktuğunuz için başka bir canlının canını nasıl alabiliyorsunuz anlamıyorum. Tek çözüm öldürmek değil. Bir gazeteyle yakalanıp doğaya salınabilirdi. Ben de korkarım haşerelerden ama asla canını almam. Ters dönmüş kocaman hamam böceklerini bile sopayla çevirir yoluna yollarım. Empati yeteneğiniz gelişmiş olsaydı o hayvancağızın yerine kendinizi koysaydınız kıyamazdınız.
İşte gerçek anlamı ile dert
kesinlikle bdv nin hakkını veriyor
arkadaşım alay etmiyorum
o nasıl bir canlıdır
ben görsem aklımı kacirmistim
Hangi şehirde yaşıyorsun merak ettim
Allah'ın işine bak Mustafa karataş var Show da aynısından orada da var kamera çekti şimdi..eşimde diyorki tüm kelebekler zaten bir çeşit güvedir..biz ısrar ediyoruz kelebek diye hala
Bu bir kelebek türüdür arkadasim. Cok ilginc. Nerde yasiyorsunuz acaba? Sakin oldurmeyin zaten az omurleri var bari doya doya yasasin..
ışığa geliyorlar sinir oluyorum bunlara birde şu gece uçan kuşlar var yarasmıdır nedir sarhoş gibi bir oraya bir buraya uçuyor balkondan bile bakamıyorum bir tanesi tam gözümüün önünden geçmişti gözümü çıkartacaktı psikopat hayvan onlar da bir acayip eve de dalabiliyorlar .
kelebek o ya. hiç uçmuyor mu?
Ay yazık öldürmedende atılabilir. Bu kadar büyük olmasada kuşa doğru evrimleşmiş güve kelebekleri giriyor bizim evede. Bende üzerne büyük bir örtü atıp hafif yakalayıp camdan atıyorum. Sizde öyle yapın. Hatta bi kere akreple örümcek arası bişey girmişti eve onuda kavonozla yakalayıp atmıştık. Örtüyle beceremem derseniz bir de kavanozu üstüne kapatıp ağzına kağıt geçirerek kapatıp atmayı deneyin.
Kelebek işte biraz büyükçe ve tüylü antenleri oluyor ben elime alıyprum ve dışatı atıyorum elime ne gelirse geçirme fikrinede dehşetle bakıyorumkim bilir onlar bizden nasıl korkuyorlardır ve bi canlı olduğunı düşünmeden hemen eziyoruz öldürüyoruz
Önce itfaiyeyi ve polisi sonra ambulansı arayın çok büyükmüş çünkü tüm aileyş katleder evi tahliye edin :)
bizim evede çok giriyor bunlardan. Deli ediyorlar beni sürekli bilgisayarımın ekranına geliyorlar. demekki canları sıkılmış. Sonra camı açıyorum kendi kendilerine gidiyorlar. o değilde. ben (okuldayken) Kırşehirdeki otogarda otobüs bekliyordum. Uçan karafatmalar vardı. yaz aylarında onlar çok korkunç. uçuyorlar. yere inince bildiğin karafatma tarzı birşey (bu böceklere karafatmamı deniyor karaböcekmi bilmiyorum adını)