esenyurt hakkında bilgi

esenyurtt ahhhh :50: bende evlenerek istanbul' un anadolu yakasından 5 ay önce oraya gittim. maalesef iyi bi yer diyemiycem.
Allahtan çalışıyorumda orda pek vakit geçirmiyorum. evi otel gibi kullanıyoruz. eşim çok uzun yıllardır orda oturuyor. aslında ordan ev almak tercihimiz değildi ama kısmet ordan oldu işte :17: hafta sonu dışardan gelen çocuk sesleri ve inşaatta çalışma sesleri insanı çıldırtır derecede. :53: akşam olunca apartmandaki üst kattakilerin bağırarak konuşmaları çok sinir bozucu. eğer zorunlu değilse, sakın tercih etmeyin derim. biz evin borcu biter bitmez satıp taşınmayı düşünüyoruz kısmetse..

teşekkür ederim başka alternatiflere bakıcam artık

1. Sayfadan itibaren hemen hemen esenyurtu bilen herkesin yaptığı yorumlara birdaha göz atın ,hatta benim yazdıklarımada ,anlarsınız o zaman neden ucuz olduğunu ,50 bine bile ev var ama alan yok ,alanlarda memeleketten istanbulun taşı toprağı altın diye göçmüş ,maddi durumu buna yeten insanlar ,e haliyle o bölge bu tip insanlarla dolu ,sen ben gibi kişilerde nezih olmadığı için tercih etmiyor ,her eve 5-6 çocuk var ve inanın bana yazın hele o çocukların hepsi sokakta ,seslerinden duramassınız ,kışın da tabi evlerde o çocuklar ve gürültülerinden kavga çıkartacak cinnet geçirecek duruma gelirsiniz,çoğu kadın türkçe bilmiyor anlaşması zor,komşuluk yapamassınız ,ancak kendi aralarında komşu olurlar siz içlerine girmek istemessiniz,aile yapıları size bize uymaz.sadece iş imkanı olarak bakmayın ,orada yaşayacaksınız ve bu biraz zor,hırsızlık çok fazla ,kapkaç ,madde kullanan gençler falan filan yani güvenli değil.

ne demek istediğinizi anladım.. teşekkürler.. orada yaşayanlara Allah kolaylık versin..

eşim bayrampaşada çalışıyor bende eğer oraya çalışırsak ordan bi iş bulmaya çalışırım sadece metrobüslemi ulaşIMI VAR OTOBÜSLE EMİNÖNÜ FATİH BAYRAMPAŞA TARAFLARIna ulaşım nasıl oluyor

Direkt Eminönü'ye otobüs yok, Bakırköy' e var. Taksim'e çift katlı var.. Metrobüs kullanıyoruz biz , tek vasıtayla Avcılar'a ( 15-20 dk ) ordan metrobüsle Kadıköy'e kadar gidiyor işte.. Benim işim yürüme mesafesinde o yüzden yol sorunumuz yok...oturduğumuz site güvenlikli, sakin.. komşular açısından da çok şanslıyız,sessiz sakin yardımseverler, çoğu çalışan memur insanlar zaten bizim sitede...Ev alıcaksanız zaten sitelerden alın , buralarda mahallelerde oturulmaz güvenli değil pek.. Merkezde oturuyoruz biz, Alışveriş için Akbatı, Marmara Park'a gidiyoruz, gezmeye Büyükçekmece 'ye gidiyoruz genelde, ya da atlayıp metrobüs'e Bahçelievler, Bakırköy vs gidiyoruz.. Böyle işte..

Son düzenleme:
Direkt Eminönü'ye otobüs yok, Bakırköy' e var. Taksim'e çift katlı var.. Metrobüs kullanıyoruz biz , tek vasıtayla Avcılar'a ( 15-20 dk ) ordan metrobüsle Kadıköy'e kadar gidiyor işte.. Benim işim yürüme mesafesinde o yüzden yol sorunumuz yok...oturduğumuz site güvenlikli, sakin.. komşular açısından da çok şanslıyız,sessiz sakin yardımseverler, çoğu çalışan memur insanlar zaten bizim sitede...Ev alıcaksanız zaten sitelerden alın , buralarda mahallelerde oturulmaz güvenli değil pek.. Merkezde oturuyoruz biz, Alışveriş için Akbatı, Marmara Park'a gidiyoruz, gezmeye Büyükçekmece 'ye gidiyoruz genelde, ya da atlayıp metrobüs'e Bahçelievler, Bakırköy vs gidiyoruz.. Böyle işte..

yardımınız için teşekkür ederim

Valla yazmadan geçemeyeceğim.Sakın ama sakın taşınmayın buraya:1:
Farklı kültürden insanlar çok var,Doğu kültürü özellikle aralarında iyi insanlar var ama geneli aşırı muhafazakar ve çok kavgacılar.
Sokaklar vs. çok pis.Uyuşturucu,hırsızlık çok var.Kiraları da gereksiz yere pahalı.Minübüsten özellikle çok çektim,tacizler çok fazla ,sonra insanları da genelde kaba.Binaları gelişmiş olabilir ama içindeki insanlar gene aynı.Burada çocuk falan da büyütülmez ayrıca,bacağım kadar boyu olan çocukların ağzından ne küfürler duydum.
Ben de burda yaşıyorum ama iğreniyorum ,güvenli falan da değil,daha 3-4 ay önce okulumuzun arkasında bir adam başı taşla ezilerek öldürüldü.Liseler çok fena,geçen aynı şekilde okulumuzda bıçaklanma oldu,yolda afedersiniz gömlek giyip içinize askılı giyseniz bile(açıkta bir şey yok) gene de yiyecek gibi bakıyorlar.
Gene de siz bilirsiniz ben bir an önce üniversite tutturup gitmek istiyorum buradan .:19::19:

Back