Eş ve Aile arasinda kalmak?

ElmaSekeriii38

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2015
1
0
23
Merhaba evleneli 1 sene olmadi eşim sürekli ailemle ilgili olumsuz yorumlar yapip Kaba konusup beni sinirlendiriyor kendisi en ufak seye takilip sinirlenen biri ama sinirli degilken melek gibi insan bana karsi e ailemi savunuyorum tabiki ama ailemde yeri geliyor eşimle ilgili olumsuz yorumlar yapiyor bu da onlarin yaninda bazen istemeden kavga ettimiz icin oluyor. Kimsenin karsilikli birbirine saygısızlığı yok ama iki tarafta bana söyleniyor ve ben yoruldum artik ben onun ailesine cok iyi davraniyorum sorun ne?
insan boyle seyler için yasamaktan vaz gecer mi ben resmen geçtim ne eşimi birakmak istiyorum ne aileme geri dönmek ama bu söylenen sözleri olaylarida unutaniyorum unutmak istedigim halde buraya yazmam belki sacma ama en azindan yorumlarinizda belki icim rahatlar.

Merhabalar, benim malesef çok sinirli bir babam Ve eşim var. Ailenin en küçük ve tek kızıyım. 4 tane abim var. 32 yaşında olmama rağmen ailem her kararıma karışıyor. Eşimle evlendiğimizde ailemden ayrı şehirde yaşamak istediğimi söyledim. İleride eşimin yanında bana ters bir şey söylenmesi yada aldığımız bir kararın sorgulanması halinde eşimle aramızın bozulabileceğini düşündüm. Aradaki köprü olmak çok zor. Eşinizle ailenizin yanında asla tartışmayın yada ailenize aranızdaki sorunlardan bahsetmeyin. Aynı şekilde eşiniz hakkında yapılan olumsuz yorumları eşinize asla aktarmayın. İnsan tanık olduğunda taraf olmak zorunda kalıyor. Eşinize karşı ailenizi savunduğunuzda daha fazla tepki çekebilirsiniz. Eşinizin belli bir hassasiyeti olmuş demekki. Ailenizi savunmak yerine eşinizin gerçekten nelerden rahatsız olduğunu iyi anlamaya çalışarak ve gerginliğini azaltmaya çalışarak bu konudaki hassasiyetini giderebilirsiniz. Benim ailem çok iyi, kötü olan sensin gibi hissettirmek yerine, hepimiz insanız hepimizin hataları olabilir, sana böyle hissettirdiklerini bilseler çok üzülürler seni çok seviyorlar aslında gibi ortamı yumuşatabilirsiniz. Eşinizin haklı alınganlıkları varsa bu konuda ailenizi uyarabilirsiniz. Eşim biraz duygusal, biraz alıngan sizi yanlış anlayabiliyor vs ve gibi. Bizi yetiştiren anne babalarımız baş tacımız. Ancak evlendikten sonra yani el içine karıştıktan sonra alışmak zor olabiliyor. Her iki tarafında birbirine alışması için zamana ve anlayışa ihtiyacı oluyor.

Arada köprü durumunda kalmak gerçekten zor, aynısını ben de yaşıyorum kontrolcü bir annem olduğu için kendine doğru gelmeyen şeyleri genelde eleştirir. Eşim aileme karşı birşey demiyor ama ben ailemde biraz daha onu oldugu gibi kabul etse daha mutlu olcam. Psikoloji bozuyor bu durum ama hayatı tecrübe ediyoruz sanırım. Eşinizle sinirlenerek değil de karşınıza alarak sakince güzelce konuşun çözemediğiniz her konu bir çığ gibi büyüyerek ilerde daha büyük şekilde çıkar karşınıza. Malesef bu durumu yönetmek sizin elinizde. Ailenizle de konuşmanız, artık ayri bir yuva kurdugunuzu, karışmalarının doğru olmadığını anlatmanız gerek. Umarım en kısa zamanda çıkarsınız bu durumdan 🙏🏾Not: yıprandığınızı anlayabiliyorum fakat şunu unutmayın lütfen, bu hayatta hiçbir şey sizden değerli değil, elinizden geleni yaptıktan sonra akışına bırakın 🌸

X