Eş ataması (Memur olmayan eş-memur eş)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

b l a s t

👼🏼
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2011
1.349
1.686
333
Çanakkale
İyi günler kk üyeleri,

Bu konuyu son günlerde kafama takıyorum çünkü sevgilimle ilişkimizin geleceğini tehlikeye atıyor.

Eşlerden biri memur (öğretmen,doktor gibi) diğeri ise özel sektörde çalışıyorsa, memur olan diğerinin yanına tayin isteyebiliyor mu? Özel sektörde olanın gelme şansı yok çünkü iş olanağı bulunduğu ilde mevcut.

İnternette böyle bir şey mevcut yazıyor ancak beni nedense karamsarlık kapladı çünkü zor diye biliyorum.

Hiç böyle bir şey yapan tanıdığınız var mı? Mümkün mü böyle bir şey?

Özel sektörde belli bir sürenin üstünde bağkurlu çalışıyorsa eş durumu tayini olabiliyor. 10 sene önce bu süre 3 yıldı. Şimdi ne kadar bilmiyorum.

Üstteki 2 yorumu hiç dikkate almayın, doğru değil çünkü. Doktor kısmını bilmiyorum yalnız. Bilmediğim için doktoru da dahil edelim, doktor, asker, hakim değilseniz, eşinizin 1 yıllık sigortası varsa tayin istersiniz yanına. Son 2 yıl içinde 1 yıl olması gerekiyordu sanırım, gün kısmını detaylı aratmanız lazım.

Ayrıca iseyeceğiniz yerde uygun kadro da olması lazım elbette.

Baktım. Doktorlar stratejik personel olarak geçtiği için, diğer kişi tayin istiyor.

Tam net bilmiyorum tabi ama benim kuzenim özel okulda öğretmen, eşi de devlette öğretmen, devlette olan eş,özelde çalışan eşin olduğu şehre tayin istedi ve geldi.

Burada sorun memur olan zorunlu hizmetini tamamlamadıysa çıkıyor..eğer tayin olunan yer zorunlu hizmet bölgesi de değilse her yıl evliliğin devam ettiğini, eşin de işinin devam ettiğini belgelendirip çalışılan kuruma verilmesi gerekiyor.

Hayır her kurumda farkli uygulama var 2 tarafında söylediği doğru değil. Öğretmen kardeşim bu şekilde tayin aldi fakat zorunlu hizmet bölgesinden geldi belli puanı vardı
Fakat sağlık bakanlığında 2 yıldır onay alamayan tanıdıklarım var
Belediye gibi var ama yok yerlerde ise neredeyse imkansiz

Bunları söylerken kaynağınız nedir?

Konu sahibi, ödenen prim gün şartını sağlarsanız tabi ki istersiniz.
Ben kendi durumuma göre yorumladım 5 sene önce bunu yapmak istedik ve yapamadık. O zamanlar eşimin zorunlu dogu görevi vardı, bu sebepten mi bilmiyorum ama memur olsaydı olurdu denilmişti bize.

bi arkadaşım hemşireydi
kız karamanda hemşire
eşi özel sektörde başka il de
2 yıl kız karamanda çalıştı
eşinin işi dolayasıyla geldi
özel sektörde 2 yıl ssk lı çalışma şartıyla
kurumdan kuruma değişir mi bilmiyorum

Özel sektörde çalıştığı yerde sanırım bir yıldan fazladır sigortalıysa -yıl konusunda tam emin değilim- eş durumu tayini ile öğretmenler gidebiliyor. Kaç arkadaşım o şekilde gitti eşlerinin yanına ya da memleketine. Millet bilmeden sallamış. 🤔

bu bilginin en net alınacağı yer, memur olanın kendi kurumu, bakanlığıdır. yani memur olan kendi kurumuna soracak, en detaylı ve doğru bilgiyi öyle alacak. ben kurumunuzda/bakanlığınızda şu kadar senelik kadrolu memurum, evlilik yapmak istiyorum eşim şu ilde şu kadar senedir özel sektörde çalışıyor. ben kendisinin yanına tayin olabilir miyim, hangi koşullarda bu hakka sahibim diye sorup öğrenmesi lazım.

Üstteki 2 yorumu hiç dikkate almayın, doğru değil çünkü. Doktor kısmını bilmiyorum yalnız. Bilmediğim için doktoru da dahil edelim, doktor, asker, hakim değilseniz, eşinizin 1 yıllık sigortası varsa tayin istersiniz yanına. Son 2 yıl içinde 1 yıl olması gerekiyordu sanırım, gün kısmını detaylı aratmanız lazım.

Ayrıca iseyeceğiniz yerde uygun kadro da olması lazım elbette.

Baktım. Doktorlar stratejik personel olarak geçtiği için, diğer kişi tayin istiyor.
Merhaba, düz memur olarak tayinim başka şehire olursa tayin hakkı olsa bile belli bir süre mi geçmesi gerekiyor mu benim eşim de özelde çalışıyor bilginiz varsa

İyi günler kk üyeleri,

Bu konuyu son günlerde kafama takıyorum çünkü sevgilimle ilişkimizin geleceğini tehlikeye atıyor.

Eşlerden biri memur (öğretmen,doktor gibi) diğeri ise özel sektörde çalışıyorsa, memur olan diğerinin yanına tayin isteyebiliyor mu? Özel sektörde olanın gelme şansı yok çünkü iş olanağı bulunduğu ilde mevcut.

İnternette böyle bir şey mevcut yazıyor ancak beni nedense karamsarlık kapladı çünkü zor diye biliyorum.

özel sektörde ise erken nikah yapıp , tayin işlemleri için başvuruda bulunuyorsunuz , bizzat bizim öyle oldu ama tabi ne iş yaptığı da önemli sanırım ....biz 6 ay önce nikah yapmıştık düğüne 1 hafta kala netleşti :( zorlu süreçler allah yardımcınız olsun

Memura göre değişir. Öğretmen daha rahat tayin alabiliyor. Ama diğer memuriyetlerde nasıl olur bilmiyorum. Bir de özel sektördeki eşin prim gününü doldurmuş olması şartı var.

İyi günler kk üyeleri,

evet mümkün belli bir çalışması sigortası şusu busu var diye biliyorum bi araştırın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X