Eş ailesi ile görüşmek zorunda mıyız?

Tiryandafila

Çok ŞÜKÜR.
Pro Üye
6 Aralık 2009
6.191
2.814
723
Bu konuda ki fikirlerinizi merak ediyorum, eş ailesiyle görüşme olmazsa olmaz mıdır bir evlilikte?
16 senelik evliyim, bugüne kadar kendime göre kayınvalidemin tavırlarıyla ilgili çok sıkıntı yaşadım ve hep mesafeliydim, ayrı şehirlerdeyiz ama sene de en az 2 kere görüşmek zorundayız. Aralarda benim görüşmediğim zamanlarda oldu ama bu bizim evliliğimize illa ki sorun olarak yansıyor.
Görüşmediğim bir dönemden sonra eşimin isteği ile ve benim de artık bu gerginlikten bıkmam üzere geçenlerde gelip 10 gün kaldılar ama kadın ne yaşarsak yaşayalım hiç değişmiyor, sene de 1 görüşmek bile zulüm.
Mesela; benim izlediğim bir program var , programı zaten saygımdan lafını bile etmediğim açmadığım halde , böyle saçma sapan program gibi yorum yapıp, her akşam kendi saçma sapan dizilerini bize izletmesi gibi, he ben zaten sesimi çıkarmıyorum , misafirdir gidene kadar takılsın diyorum ama benim izleyemediğim program hakkında ne konuşuyorsun.
Sarma sarıyoruz, oğluda yaprakları açıyor, orada eşime takılıyorum, sinirli şekilde bana “ ne biçim sarıyorsun, doğru düzgün sar” diyor, öyle mi al kendin sar , demediğim için kızıyorum kendime şuan.
Benim kendime göre bir uyku düzenim var, mevzu olunca , “ sen zaten yata yata” gibi cümleler kuruyor.( özel bir çocuğum var, dinlenmek istediğim ya da geceleri oturduğumuz zamanlar oluyor)
Daha da bunun gibi beni devamlı rahatsız eden bir çok lafı ve tavrı var.
Bayram tatilinde normalde biryere gitmeyecektik kısa diye, uzayınca şehir dışındaki kendi anneme gitmeye karar verdik, 2-3 günlüğüne, herşeye rağmen iyi niyetimle oğlumunda benim de keyfim yerinde olursa annenlere de geçebiliriz dedim eşime, ama kayınvalidenin haberi yok bundan, hatta eşim telefonda pek uygun olmayacağını da söyledi, dönüş yolunda arayıp, döndüğümüzü duyunca, ben bekliyordum şöyle böyle diye duygu sömürüsü yapıyor. Gelene kadar eşimin suratını çekmek zorunda kalıyorum, onlara gitme zorunluluğum olduğunu bilseydim kendi anneme de gitmezdim.( ikisi de farklı şehirdeler)
Ben bu adamla ve bu kadınla hayatıma nasıl devam edeceğimi bilemiyorum, en azından eşimin hatrı için sene de 1 evimde katlanayım diyorum oda yetmiyor, huzursuzluğu birşekilde dağılıyor evimize, adam benim annesini sevmediğimi ve görüşmek zorunda olmadığımı bir türlü kabullenemiyor, gerçekten mecburi mi , olmazsa olmaz mı?

Ben hic gorusmemeyi uygun bulmuyorum kendi adima. Ama 10 gün yatili kalmak istemezdim. Biz suan farkli ulkelerdeyiz kayinailemle henuz ziyaret gerceklestirmedik ama sanmiyorum 10 gun kalacagimizi 5 gun filan kaliriz.
Ben sevmesem de esim icin esimin yaninda bulunuyorum ortamda ki gelmiyorum desem asla eşim zorlayacak kavga edecek biri degil ama evli kardesleri filan var toplaninca herkes esiyle geliyor onu tek basina birakmayi kendim istemem başta bana bir sey demese de üzülür yani ben üzülürdüm.

Ama eşim de kaynanama sonsuz konusma hakki vermez. Esiniz surat yapacagina annesinin agzindan cikanlari biraz sınırlandırsın ondan sonra surat yapsin. Kimse elin kadinin bik biklanmasini cekip durmak zorunda degil sabah aksam evlendi diye.

Zorunda değiliz, ama zorundayız.
Ben de çok sıkıntı yaşamış biri olarak, eşim için tahammül ediyorum.
Zorunlu ilişkileri hiç sevmesem de maalesef, kültürümüzün bize dayattığı mecburiyetler ile hayatımızın tam ortasına giriyorlar…

Ben hic gorusmemeyi uygun bulmuyorum kendi adima. Ama 10 gün yatili kalmak istemezdim. Biz suan farkli ulkelerdeyiz kayinailemle henuz ziyaret gerceklestirmedik ama sanmiyorum 10 gun kalacagimizi 5 gun filan kaliriz.
Ben sevmesem de esim icin esimin yaninda bulunuyorum ortamda ki gelmiyorum desem asla eşim zorlayacak kavga edecek biri degil ama evli kardesleri filan var toplaninca herkes esiyle geliyor onu tek basina birakmayi kendim istemem başta bana bir sey demese de üzülür yani ben üzülürdüm.

Ama eşim de kaynanama sonsuz konusma hakki vermez. Esiniz surat yapacagina annesinin agzindan cikanlari biraz sınırlandırsın ondan sonra surat yapsin. Kimse elin kadinin bik biklanmasini cekip durmak zorunda degil sabah aksam evlendi diye.
Karşı taraf zaten ayrı alem, bal gibi benim sevmediğimi ve aramızda sıkıntı olduğunu bildiği halde 10 gün kalacağım diye diretiyor, yazık kayınpederim erken dönelim diyor, o diretiyor.
Benim eşime göre onun söylediklerinde hiç bir sıkıntı yok.
Benim bakış açım hep zaten eşimin fikirlerinin ve tavırlarının önemli olması olduğuydu, kayınvalidem nasıl biri olursa olsun beni çok ilgilendirmiyor, eşimin bazı durumları ve arada sıkıntı olduğunu kabullenemiyor ve müdahale edilmesi gerektiği yerde müdahil olmuyor olması, en azından beni teselli ediyor olmaması.
Teşekkür ederim 🙏

Zorunluluk değil ama eşinin ailesi sonuçta, eşin de üzülmesin diye idare etmek gerekiyor, aynısı bize yapılsa eşler gelmek görüşmek istemese kabul edemeyiz bence... Tabii bu kimseye sınırsız, konuşma karışma hakkı vermiyor 😂

sene de bir iki gorusmeyse duymazdan gel boşver kocanda sallasın dursun suratını zaten özel bi çocuğunuz varmış bide onların nazıyla niyazıyla kendınızı üzmeyin . 16 sene gecmıs boşanmamışsınız demek ki evliliğinizde başka problem görmüyorsunuz .

Sizde eşinize surat sallayın ne yaptığının farkına varsın şunu söyleyin ona sen Benı korumadığın ıcın onlarla beraber ezdiğin için 16 senedir hıc bana saygı sevgi gosterılmedı aradaki terazi sendin ama sen hep Benı aşağı çektin .
Belki anlar

Maalesef zorunlu diyecektim taaa ki 10 günü görene kadar! 10 gün nedir? Bence kayınvalidenizi evinize davet etmek yerine siz onlara kalmaya gidin en azından 3-5 gün kalıp dönersiniz, 10 gün katlanmaktansa 5 gün katlanmak çok daha iyidir en azından

Ya hic gorusmemek ya 10 gun yatili kalmak :) araniz yok mu?
Benim var, mesela onlar gelip 3-4 gün hadi 5 gün kalsınlar, ben de her sene zorunlu hizmet gibi hissettirilmeden gidip geleyim keyfimce.
Bakın şöyle, özel bir çocuğum var ve annemde bile stres içinde 2-3 gün zor kaldım ama annemin evini bile ilk defa görüyorum taşındığından beri. Oğlumun uyku , tuvalet sorunları oluyor, ben devamlı orda burda bu durumları kaldıramıyorum, ben evimde rahatım, hele eşimin ailesinin orada sadece aileyle kalsa iyi 20 kişi bütün sülale hergün beraber geziyorlar , bir orada bir burada, o kadar yorucu ki, kimse sen ne yaşıyorsun sormuyor. Hadi onlar sormuyor, anlamıyor, benim eşime ne oluyor peki, ona göre de sene de 1-2-3 katlan ne olacak.

Maalesef zorunlu diyecektim taaa ki 10 günü görene kadar! 10 gün nedir? Bence kayınvalidenizi evinize davet etmek yerine siz onlara kalmaya gidin en azından 3-5 gün kalıp dönersiniz, 10 gün katlanmaktansa 5 gün katlanmak çok daha iyidir en azından
onlar gelip 3-4 gün hadi 5 gün kalsınlar, ben de her sene zorunlu hizmet gibi hissettirilmeden gidip geleyim keyfimce.
Bakın şöyle, özel bir çocuğum var ve annemde bile stres içinde 2-3 gün zor kaldım ama annemin evini bile ilk defa görüyorum taşındığından beri. Oğlumun uyku , tuvalet sorunları oluyor, ben devamlı orda burda bu durumları kaldıramıyorum, ben evimde rahatım, hele eşimin ailesinin orada sadece aileyle kalsa iyi 20 kişi bütün sülale hergün beraber geziyorlar , bir orada bir burada, o kadar yorucu ki, kimse sen ne yaşıyorsun sormuyor. Hadi onlar sormuyor, anlamıyor, benim eşime ne oluyor peki, ona göre de sene de 1-2-3 katlan ne olacak.

Benim var, mesela onlar gelip 3-4 gün hadi 5 gün kalsınlar, ben de her sene zorunlu hizmet gibi hissettirilmeden gidip geleyim keyfimce.
Bilemiyorum ya cok cok zor, arayi hep bozuk tutunda bu gelmeli kalmali yatmali olayi olmasin, yuz verdim ayiya misali olmuş, fırsatı bulur bulmaz yayilmislar.
Esiniz anlamiyorsa da kendi bilir.
Ya daaa kacamiyorsunuz diyelim, gelip kalacaklar, keyfinizden hic ödün vermeyin, o programı acip kahkahalarla izleyin, anlatabildim mi bilmiyorum, rahat takilin ki siz rahatsiz olacaginiza o olsun.

Bilemiyorum ya cok cok zor, arayi hep bozuk tutunda bu gelmeli kalmali yatmali olayi olmasin, yuz verdim ayiya misali olmuş, fırsatı bulur bulmaz yayilmislar.
Esiniz anlamiyorsa da kendi bilir.
Ya daaa kacamiyorsunuz diyelim, gelip kalacaklar, keyfinizden hic ödün vermeyin, o programı acip kahkahalarla izleyin, anlatabildim mi bilmiyorum, rahat takilin ki siz rahatsiz olacaginiza o olsun.
Ben normalde bunları çok güzel yaparım gerçekten, hakediyorda.
Bu geldiğinde bayadır görüşmediğimiz için dersini almıştır, heralde ağzına sahip çıkar diye düşündüm biraz ama yanılmışım, bir de aman ne zamandır gelmiyorlar sıkıntı çıkmasın, nasıl olsa gidecekler dedim ama sonra bana sıkıntı oldu. He ben diğer odada gıcık olduğum için gidip iizledim programımı, şimdi olsa , ben senin her gün saçma sapan dizilerini izliyorum ya derim.

onlar gelip 3-4 gün hadi 5 gün kalsınlar, ben de her sene zorunlu hizmet gibi hissettirilmeden gidip geleyim keyfimce.
Senede 1-2-3 katlanalım da tek seferde 10 gün ne? 10 gün olunca senede 1-2 olmuyor, senede 10 oluyor? Valla allah yardımcınız olsun ne diyeyim. Burada önemli olan eşinizin tutumu, ama onlar gelince de sürekli onları rahat ettirmeye çalışmayın, rahat olunca kalıyorlar demekki 10 gün? Direkt laf sokmadan soğuk yapın ara ara, hani çok da belli etmeden rahatsız hissetsinler gerçi ederler mi bilmiyorum ama aklıma gelen bu

6 yıldır evliyim 2 kere gördüm ve görüşmemeye karar verdim . Oğlu ve torunu gidiyorlar ben ne gidiyorum ne de görüşmek istiyorum bayramda bile gitmedim biraz eşininiz anlayışına kalmış bir durum sorun olmuyorsa görüşmemek en iyisi

Back
X