• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eş ailelerinde ayrimcilik. Siz soyleyin ne yapiyim.

Aykilil

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2017
582
419
33
34
Merhabalar. Ben ve kiz kardesim evliyiz. Babam benim esimin ailesini sevmez. Ablamin esinin ailesine bayilir. Olabilir. Yapacak birsey yok. Bu arada olumsuz hicbirsey yasanmadi iki ailede de.

Uzun olacak biraz kusuruma bakmayin.

Esimin ailesi biz ablamlar ve babam ayni sehirde yasiyoruz. Esimin ailesi bayramlarda babama ziyarete gider. Babam birisinde bizim dememizle giderse birisinde gitmez. Ayda yilda bir bizde karsilasmazlarsa gorusme olmaz. Esimim ailesi ramazanda iftara davet eder bazen. O kadar.

Simdi ablamin esinin ailesi baska sehirde yasiyor. Ne zaman ablamlara gelseler babam siz de gelin der hatta tavir yapar. Hatta siz de davet etseniz der. Hatta ve hatta babam kendi evine davet etmisti onlari gecen sene oglen gidip yemeklerini ben yapip evime donmustum. Ablam da aksam esi ve ailesiyle gitmisti babama.

Gecen yilbasinda ablamlar sehir disindalardi. Ben de babam yalniz kalmasin diye bize cagiralim dedim. Evimize de yeni tasinmistik. Dedim ki esime de haksizlik olmasin. Yeni yil yeni ev kutlama gibi olsun ailelerimizi cagiralim yemek yiyelim. Babami aradim soyledim. Memnun olmayarak kabul etti. On dk sonra aradi. Ben gelmeyim. Baska yere sozu var de. Siz esinin ailesini cagirin. Ne konusuyum onlarla ben gelmeyim dedi. Tamam sen gelmeyeceksen onlari da cagirmam aileler birarada olsun diye cagiracaktik dedim.
Sonuc olarak kimseyi cagirmadik. Evde esimle oturuyoruz. Saat dokuz gibi babam aradi. Evde misiniz tek basima sikildim size geliyorum diye. Geldi bir iki saat oturup gitti.

Simdi bu sene ablamlar yine yok. Biz muhtemelen yine evdeyiz. Siz soyleyin ben ne yapiyim. Bu arada daha onceki sene ablamin esinin ailesi gelmisti. Cagirmisti ablam. Yilbasini orda gecirmisti babam.

Bariz bir ayrimcilik var bana gore. Ama vicdanim da rahat degil.

Ne zaman biraraya gelinse hep ablamin esinin ailesinden anilardan konusulur. Babam benim esime onlari anlatir gibi seyler de var. Esim simdiye kadar bana hicbirsey soylemedi bu konuda. Babami da cok sever.

Ben kararsiz kaldim. Ne yapmaliyim ve haksizlik var mi sizce.

Anlatacak o kadar cok sey var ki. Aklima geliyor surekli. Ben nisanliyken nisanlimla simdiki esimle kisitli zamanlarda gorusurduk. Babam surekli gitmemi istemezdi. Ev alisverisi yapacagiz desem birlikte yapariz derdi. Yani sikintilar cekmistim. Ablam nisanliyken nisanlisi babamin evinde kaldi evlenene kadar. Ablam babam nisanlisi nisanlisinin ailesi birlikte tatile bile gittiler.

Ama ilk evlenene oluyor genelde olan.

Ben de ailenin ilk evleneni olarak çileyi çektim, benden sonrakiler daha rahattı nişanlılıklarında vs. Ben nişanlanana kadar kaç yıllık sevgilimi annem görmezden gelirdi, ama benim düğünüme kardeşimin sevgilisi davet edildi mesela.

Ben bunu ayrımcılık gibi görmüyorum, yaşanmışlıklar insanları değiştiriyor.

Babanız eşinizin ailesine somut bir kötülük yapmadığı sürece anlaşamıyorlar diye kızamazsınız. Ayrı ayro görüşün, bir araya getirmeye çalışmayın.

Allah baska dert vermesin.

Babam kaynanami sevmiyor diye dertlenemem. Sevmesin. Ne kaybederim? En son kac yil once karsilastilar acaba onu dusunuyorum.

Herkes herkesle anlaşacak diye bi şey yol belli ki babanin frekansı diğer dünürle tutmuş yapacak bi sey yok..

İyi de anlaşamayabilirler

Ya da hayata bakıp açıları farklıdır beklentiler sohbetler farklıdır

Karşı taraf alıngandır ay bize bunu dedi şu yönü ile bizi aşağıladı vs diye düşünen dünya insan var

Neden ille de görüştürmek kaynaştırmak istiyorsunuz ki

Bence ayrımcılık olarak düsünmeyin. Ayrımcılık yapiyorsa da dünürleri arasinda yapıyor kendi cocuklari arasinda değil. Demekki kafası diğer aileyle daha uyumlu. Sizin eşinizin ailesiyle o kadar uyuşmuyor vakit geçirmekten zevk almiyor demekki, olabilir. Ablanızla sizin aranizda değil ki bu ayrımı. Sirf sizi seviyor diye neden kendini zevk almadığı insanlarla görüşmek için zorlasın ki?
Mesela benim eşimin ailesiyle benim bile kafam uyuşmuyor, vakit geçirmekten zevk alamıyorum onların sohbet konuları bile bana çekici gelmiyor.
Benim babam neden onlarla yakin değil diye düşünmek hic aklima gelmedi.

Kiz kardesim yarin bir gün evlendigi zaman onun eşinin ailesiyle babam iyi olursa pek kiskanacagimi sanmıyorum. Hatta belki kafamiz uyuşursa ben bile kendi kayın ailemden daha cok onlarla görüşebilirim olabilir yani.

Sevmediğini düşünüyorsanız iki aileyle plan yapmayın bence.Eşiniz için de onun ailesini ayrı davet edip ilgilenseniz babanızın yapmasin dan daha çok mutlu etmiş olursunuz. (Benim başıma gelse bende üzülürüm ama yapacak bişey yok )

Sizin babanizi çağırdıginiz ortama " haksızlık olmasın diye" eşinizin ailesini de cagirmaniza gerek yok ama babanızın sizde bile sürekli kardeşinizin esinden ve onun ailesinden bahsetmesi de çok normal değil.Bu konuya yönelik duygularinizdan babanıza başbasayken ,onu suçlamadan bahsedebilirsiniz.

Tabi ki dünürler kıyaslanılıyor.. ister istemez... bu durumla karşı karşıya kaldım.. kaç kere.. ama hiç bir şey yapmadım..

Siz bu kadarcik seyden bile vicdan yaparken babaniz da sizin icin birkac saat dunurlerine katlanabilir diye dusunuyorum

Sevmediğini düşünüyorsanız iki aileyle plan yapmayın bence.Eşiniz için de onun ailesini ayrı davet edip ilgilenseniz babanızın yapmasin dan daha çok mutlu etmiş olursunuz. (Benim başıma gelse bende üzülürüm ama yapacak bişey yok )
Normal sartlarda babami yalniz cagiririz hep. Her hafta yalniz gorusuruz. Gecen sene yilbasi diye boyle bir davet ediyim iki aileyi de dedim. Iki aile de benden bwkliyordu cubku. Sonuc olarak babam gelmeyim dedi. Ben de esimin ailesini de cagirmaktan vazgectim. Ama sonra babam tek geldi.
Bu sene yilbasinda ne yapmaliyim ki? Sorumluluk hissediyorum.

Kızkardeşinizle beraber kendi eslerimiz ile bir plan yapın.

Ama ilk evlenene oluyor genelde olan.

Ben de ailenin ilk evleneni olarak çileyi çektim, benden sonrakiler daha rahattı nişanlılıklarında vs. Ben nişanlanana kadar kaç yıllık sevgilimi annem görmezden gelirdi, ama benim düğünüme kardeşimin sevgilisi davet edildi mesela.

Ben bunu ayrımcılık gibi görmüyorum, yaşanmışlıklar insanları değiştiriyor.

Babanız eşinizin ailesine somut bir kötülük yapmadığı sürece anlaşamıyorlar diye kızamazsınız. Ayrı ayro görüşün, bir araya getirmeye çalışmayın.
Aynen ya. Buz sevgılıyken görüntülü zor konusurduk haftada bırkca kez sehır dışındaydı. Kardeslerımın sevgılılerı eve davet edılıyor. Kayınvalıde kayınpeder görümcem bız nısanlıyken eşim gelınce mahvederlerdı benjmle görüşüyor onlarla az görüşüyor diye şimdi görümce hanım a kızım yasadıgı şehre git e tanış görüş o gelemıyorsa modundalar.. Ayrımcılık mı yaşanmış lık mı bılemıyorum adı neyse ama benım çoğu vakıf zoruna gidiyor

Normal sartlarda babami yalniz cagiririz hep. Her hafta yalniz gorusuruz. Gecen sene yilbasi diye boyle bir davet ediyim iki aileyi de dedim. Iki aile de benden bwkliyordu cubku. Sonuc olarak babam gelmeyim dedi. Ben de esimin ailesini de cagirmaktan vazgectim. Ama sonra babam tek geldi.
Bu sene yilbasinda ne yapmaliyim ki? Sorumluluk hissediyorum.
Hissetme arama da .otur esinle başbaşa gecır. Adam istemiyor zorla degıl yada eşının ailesi ile aran iyiyse sadce onları cagır

Babaniz cocuklari arasinda ayrim yapmiyor ki, esinizin ailesiyle anlasamiyor dolayisiyla gorusmek istemiyor gayet dogal geldi bana.
Babam esimin ailesini en son 10 yil once falan gormustur muhtemelen, bunda dert edecek bir sey yok inanin.

Ben şimdiye kadar yorumumu konuyu açarken verdiğiniz bilgiye göre yaptım ve açıkçası babanizi sevimsiz memnuniyetsiz bir amca olarak kafamda canlandirdim. Sizin açtığınız diğer konuları okuyunca esini de anneciğini de başbaşa bırakın gidin babaniz ile yalnız keyifli bir yeni yil geçirin diyesim geldi.

Herkes herkesle iyi olamaz. Ortada ille kavga dovus olmasi gerekmiyor sevmiyordur bitti yani. Siz de ille gorusturecem diye ugrasmayin bence. Evde otursun babaniz yilbasinda.

Back