- 15 Eylül 2018
- 1.011
- 1.860
-
- Konu Sahibi Love_lover
Evlilik sitesinde tanışmadık zaten. Görüşmeye başlayınca ilerledi. Diğer varsayımlarınız gibi düşündüm bende tam anlamıyla olmasada farklı tahmin edemeyeceğimiz bir şey var mı gibi?bu adam normal bir iş adamı olsaydı evlenmek için sosyal medyaya ihtiyaç duyar mıydı diye sorguladım ben. ailesi memur falanken onca mal varlığına nasıl sahip olmuş? tefeci falan olmasın ayol
En ufak bir ima da dahi bulunmadım yüzük müzük. Hatta aklıma dahi gelmedi alacağı.Benim bir arkadaşta büyük yüzük hayali vardı, küçük yüzükleri beğenmiyordu. Bunu asla dile getirmese de az çok anlaşılıyordu beğendiği fotoğraflardan. Eşi bir karat, etrafıda tam tur bir yüzük aldı. Peki eşi zengin mi? Hayır, maaşı asgariden hallice. Evlenme teklif etmeden önce 20 bin lira biriktirmiş almış, arkadaşımın içine sinsin diye. Bu tarz hediyeler genel zenginliği temsil etmiyor. İnsan bazen bütçesinin üzerinde harcama yapabiliyor.
İçine sinsin diye de yani 20 bin verilmez. Kadın da istememeli adamı biliyorsa. Altın değil zor anda bozdursan havaya resmen.Benim bir arkadaşta büyük yüzük hayali vardı, küçük yüzükleri beğenmiyordu. Bunu asla dile getirmese de az çok anlaşılıyordu beğendiği fotoğraflardan. Eşi bir karat, etrafıda tam tur bir yüzük aldı. Peki eşi zengin mi? Hayır, maaşı asgariden hallice. Evlenme teklif etmeden önce 20 bin lira biriktirmiş almış, arkadaşımın içine sinsin diye. Bu tarz hediyeler genel zenginliği temsil etmiyor. İnsan bazen bütçesinin üzerinde harcama yapabiliyor.
Mesela ne geliyor aklınızaBence de karanlık işler çeviriyor
Yanlış yapmışım demek ki. Siz söyleyin diyorum bende nelere bakardınız?Ben ne olursa olsun gidip de yüzüğün fiyatını araştırmazdım. İlginç.
Asıl biz size sormalıyız galiba eş adayı nasıl araştırılır diye.
Kız, nerden anlıyorsunuz bana da söyleyin. O kadar da ayrıntı yok ki konuda.Bence de karanlık işler çeviriyor
Geçen gün personel özlükten arayıp bir iş için gelip e-devlet şifremi bilgisayarlarından yazmamı söylediler gitmekle uğraşmayayım şimdi diyip taaaak diye e-devlet sifremi verdim.... evlenilecek kızım bence????Tc kimlik no neyse de kim kime e devlet sifresi verir?
Hepimizin sınırı var siz yürüyerek oraya kadar anca demekGeçen yürüyerek gittim Batum'a
En ufak bir ima da dahi bulunmadım yüzük müzük. Hatta aklıma dahi gelmedi alacağı.
İçine sinsin diye de yani 20 bin verilmez. Kadın da istememeli adamı biliyorsa. Altın değil zor anda bozdursan havaya resmen.
Bu tarz cevaplar fikir yaratıyorMadem biliyorsunuz işini yazın biz de öğrenelim
Bir müşterim maden işletiyor
Ametist madeni var Amerika ya fuara vs gidiyor en iyi Hindistan a satıyorum diyor
Ama nakit gerekti, sıfır aldığı arabasını sattı zira parasını işi için yatırım yapıyor
Hatta çoğu kişi kirada oturup o parayla işi büyütüyor vs
Napıyorsun?Geçen gün personel özlükten arayıp bir iş için gelip e-devlet şifremi bilgisayarlarından yazmamı söylediler gitmekle uğraşmayayım şimdi diyip taaaak diye e-devlet sifremi verdim.... evlenilecek kızım bence????
Gizlim saklım desen yok.....
Böyle araştırılmaz. Araştırma değil sizin yaptığınız adamın söylediklerine göre yönlenmek.selamlar arkadaşlar. Ciddiyete giden bir ilişkim var sosyal medyadan tanıştık. 11 ay oldu ve sevgilim bu ay uzak bir ülkeye iş için gidecekken (uzun süre kalacaktı) bana bir yüzükverdi. Beni bekle, seni seviyorum dedi ( yüzük bana göre bayağı pahalı 35 bin civarı) ( başka hediyelerde aldı onlarda benim bütçemin üstünde) Bende onunla kişiliğini beğendiğim ve etkilendiğim için evlenmek çok istiyorum ama bazı soru işaretlerim var. Ortalama bir evi, ortalama bir ailesi, ortalama bir arabası olan bu kişi ticaret yapıyor. Ben pek maddiyatla ilgili şeyler konuşmadım sormadım utandığımdan ve yanlış bulduğumdan ama şimdi düşününce sevgilim görüştüğümüz süre boyunca yaşadığımız büyük şehirin bi kaç iyi yerinde arsası, bir tatil beldesinde arsası olduğundan bahsetti. Yurt dışına giderken yüklü miktarda dolar ve Türk lirası nakit (bunları gördüm) götürdü. İş içinde bayağı yüksek meblağ ayırdığını söyledi. Anne baba memur emeklisi. Bir kardeşi var okumuş çok iyi bir devlet kurumunda yüksek bir kariyeri var. Ama yinede ortalama hayat süren bu adamı nasıl araştırabilirim. Bunlar gerçek mi yoksa benim gözümü mü boyamak istiyor acaba. Kendisi ünv terk. Daha önce evlenmiş bir çocuğu var. Benden 8 yaş büyük ve ben hiç evlenmedim. Benim derdim adam zengin mi değil! bu bilgileri beni etkilemek için mi söyledi yoksa bazı erkeklerde aşağılık kompleksi ile yalan söyleme hastalığı oluyor. O beni çalıştığım yerde bir tanıdığına sorarak araştırmış geçen yaz, Tesadüfen öğrendim. Ailesine de benden bahsetmiş laf arasında geçti. Şimdi Ben onu nasıl araştırabilirim. Sizler neye dikkat ettiniz???
Problem yok ya değiştiriyorum sonraNapıyorsun?
Evet mantıklı yazmışsınız pardon. Yok o kadar değil ama bahsettiği meblağlar bayağı bayağı büyük. Kaynak nedir? Sıkıntılı işleri olmasın her şeyi mükemmel bir ilişki adam iyi anlayışlı ben anlamıyor olabilir miyim yakınmaları bunlar. Kusura bakmayın lütfenSize ima ettiğiniz, ondan pahalı yüzük alındı demedim. Örnek verdiğim insanları da mantıklı davranışlarından dolayı seçmedim. Sadece size aldığı hediyelerden başta tek kuruşu olmayabilir diyorum.
Ne ticareti yapıyor ki 35bin e yüzük alıyor üstüne sürekli hareket halinde. Pahalı hediyeler falan. Sana da şüpheli gelmedi mi?Kız, nerden anlıyorsunuz bana da söyleyin. O kadar da ayrıntı yok ki konuda.
Bana olan davranışlarına. Toplum içindeki davranışlarına. Ailesi ile olan iletişimine. Arkadaşlarıyla iletişimine. Hayvanlara karşı ilgisine. Aynı evin içindeyken olan uyumuna.Yanlış yapmışım demek ki. Siz söyleyin diyorum bende nelere bakardınız?
Bana olan davranışlarına. Toplum içindeki davranışlarına. Ailesi ile olan iletişimine. Arkadaşlarıyla iletişimine. Hayvanlara karşı ilgisine. Aynı evin içindeyken olan uyumuna.
Cinsellik anlayışına vs.
He bir şeye daha bakardım benim için çok önemliBilen arkadaşlarım çıkar buradan kesin
Aşşırı akıllı bir kadınsınız vesselam. Ben ailesi ile tanışmak istemiyordum. ( sevgilim için değil daha öncede böyle bir düşüncem vardı. ) bir ablaya bir dosta danıştım. O kesinlikle ailesi ile görüşmem aile evine gitmem gerektiğini, onları tanıdıktan sonra karar vermem gerektiğini söyledi. Yani bunun gibi farklı şeyler duyarsam bazı düşüncelerim değişir mi acaba dedim. Çocukla onun ruh sağlığı için tanışmak istemem eğer ilerlemezse çocuk için kötü anı olabilir belki bilmiyorum.Böyle araştırılmaz. Araştırma değil sizin yaptığınız adamın söylediklerine göre yönlenmek.
“beni etkilemek için mi böyle dedi” şüphesini içinize düşürdüğüne göre içinizden bir parça bazı şeylerin naylon olduğunu düşünüyor demektir. Çevresine girip ailesiyle görüşün, evlenmiş bir çocuğu var mesela çocuğu tanımıyorsunuz.
İstediği kadar bilgi vermiş.hakkındaki bilgiler maddi varlığıyla ilgili çoğunlukla. Bize anlattığınız kısmı bu yani.
Sıkıntı yok belki ben de pek farklı degilimdirSonra dolanan siz olmayın da
Yani göreceli bir sey tabii ama ben kocam suç işlese onu korumak icin elimden geleni yaparım, Legal veya illegal fark etmez, su an hapiste yatan binlerce insan var onların karısı kocası yok mu sonucta.. hayat bu, hepimiz bir gün suça sürüklenebilirizİyi gunde kotu gunde, zenginlik ve fakirlikte derken dolandiricilikta ve turlu suclarda ortak olmaya evet demiyoruz.
Dolandiricilikta yaninda olup olmamak evlilik için bir kriter olamaz herkes icin.