Erzurum ispirli aileye gelin giden var mı ? İspirlilernasıl însanlar ?

İyisini kötüsünü bilmem ancak Erzurum'da 5 yıl yaşamış ve Erzurumlu tanidiklari olan biri olarak emin olduğum tek şey çok tutucular.

Yemek tarifi değil ki bu kesin bir yargı belirtelim sana. Her yerin iyisi de vardır kötüsü de vardır. Ama Erzurumlular genel olarak tutucu insanlardır.
Gel gelelim, 29 yaşında ne bu acelen? Evlenmeden duramıyor musun 2. Evliliğin olacakmış biraz kendi hayatını yaşasana. Çocuklu adamla ne işin var senin bu en büyük problem zaten.
Geçen haftadan bu yana farklı aday bulmadığını umarak bu yorumu yazıyorum. Eğer. Her hafta biri için evlilik konusu açıyorsan bi psikiyatri desteği tavsiye edicem çünkü

Bununla ilgili Erzurum'a ait ilçe ilçe tarif eden ufak çaplı bir tanıtım türküsü var hemen bir nakaratini yazıyorum, "İspir'dir dedikleri şeytandır kandıkları" var gerisini sen düşün.

Ben bir Erzurumlu olarak şunu diyim İspirli erzurumu erzincani fark etmiyo kavun degilki dibini koklayasin her yerin iyiside çok kotusude onu anca aynı eve girince anlar ve tanırsın kaynana fena olabilir çünkü ben sülale de ve etrafda gördüklerim hep fena yani ona göre senin konuşup tanımam daha mantıklı mesela belki senin kaynana çok iyi olacak ben öyle diyorumda

İspirli tanıdığı olan var mı yakından uzaktan ? Bıraz ayrıntı verebılır mı
Her yörenin ilin köyün mahallenin hatta ailenin içinden iyi de çıkıyor kötü de. Atalarımız ne demiş, "Bir ağaçta gül de biter diken de" Aynı ailenin yetiştirdiği evlat bile iyi kötü olabilirken, koca İspir halkını zan altında bırakmak ayıp olur. İyi desek bir dert kötü desek bir dert. Tanışma yapılır gözlemlenir ölçülür tartılır öyle karar verilir tereddütler varsa.

Bunu kimse bilemez , iyi deriz kötü çıkar, kötü deriz iyi çıkar, aileye göre değişen bir durum bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…