• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erzak kapları ne kullanıyorsunuz?

EylulSirma

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2010
118
4
118
İstanbul
kıslar bide şu erzak kapları hakkında bilgi alabilir miyim?
Benim cam var ama
cama sığmayanları öyle poşetlerde koyuyorum o da bozuluyor
ve çok dağınık duruyor.
Hani yanlardan kapatılıyor ya kare oalanı var, dükdörtgen olanı var
plastik alsam mı almasam mı?
Bana yardımcı olur musunuz?

tupperware alabilirsin hem bozulmaz, hemde plastik değil sağlıklı, şahsen ben cam sevmiyorum ağır olur kullanışlı değil giib geliyor bana

ben cam kullanıyorum erzak kaplarımı tamamen sağlık açısından,büyük camlar alır aslında 2 kgluklar falan.tupperwarelarda yinede uzun süre saklamalı birşey kullanmamaya çalışıyorum.normal plastık kaplarımda ise bir 2 saatlık kalacak şeyleri saklamaktayım.işe götürmek için falan...

Ben baklagiller için bahsettiğin plastik kaplardan kullanıyorum,çok da memnunum :34:
Baklagiller için plastik kapların pek zararlı olduğunu düşünmüyorum ..
Kahvaltılıklar için de cam saklama kapları kullanıyorum

bence de cam kullanın kesinlikle büyük olanlarından alın.onlara da sığmayacak kadar çoksa bez torbalardan alın,ya da dikin diktirin: )hava alıyor onlardan da kelebeklenme olmuyor.ama tabi çok da almamak lazım diye düşünüyorum ben baklagil,yedikçe alınsa daha iyi .sürekli kontrole gerek kalmaz.

Çay şeker de falan cam kullanıyorum.
Baharatlarda porselen
Kuru bakliyat vs. Mika kullanıyorum.
En saglıklısı cam aslında benimde bazı şeyler poşette de dediğin gibi dagınık duruyor

kıslar bide şu erzak kapları hakkında bilgi alabilir miyim?
Benim cam var ama
cama sığmayanları öyle poşetlerde koyuyorum o da bozuluyor
ve çok dağınık duruyor.
Hani yanlardan kapatılıyor ya kare oalanı var, dükdörtgen olanı var
plastik alsam mı almasam mı?
Bana yardımcı olur musunuz?

canım ben az olan erzaklar için Paşabahçe bayblon olanları var onları kullanıyorum boyboy büyük erzaklar içinde herevin diye bir marka var onu kullanıyorum plastik bence kullanma pekte sağlıklı değiller resimleride şunlar :

Eklentiler

• $pasabahce_babylon_kavanoz_seti_3_lu.webp
    $pasabahce_babylon_kavanoz_seti_3_lu.webp
    19,4 KB · Görüntüleme: 428
  • $untitled.webp
    $untitled.webp
    3,6 KB · Görüntüleme: 290
  • $3.webp
    $3.webp
    2,3 KB · Görüntüleme: 294
En iyisi bez bezde saklayıp şık cam kavanozlara koyuyoruz biz. Bittiköe bezden kavanozlara boşaltıyoruz. Kahvaltılıklar en iyi tupperlarda saklanıyo.

tupperware alabilirsin hem bozulmaz, hemde plastik değil sağlıklı, şahsen ben cam sevmiyorum ağır olur kullanışlı değil giib geliyor bana

ben de oyle saniyordum ama bir arastirma okudum maalesef aldigim tum tupperlar evde bekliyor.

Tupperware urunlerinde cogunlukla 2,4 ve 5 numarali plastik kullaniliyor. (dikkat etmek lazim bazi urunlerinde 7 numarali plastik de kullaniliyor (ozellikle mikrodalga urunlerinde) Bu urunler (2,4,5) BPA'siz ama maalesef BPAsiz olsa da isiya maruz kaldiginda hepsi yiyecege bulasiyor.

Ben sadece tupperware in buzluk urunlerini kullaniyorum cunku onu kullanmasam mecbur buzdolabi poseti kullanacgim ki o cok daha sagliksiz. Yani bence mumkun oldugunca plastikten uzak durmak lazim.

Ay dur aklima gelmisken soyleyeyim, sert plastikten kettle'lar var ya, komple kanserojen

Son düzenleme:
cam en sağlıklısı bencede.. benimde hep camlarda durur..fazlasıda bez keselere diyeyim onlara koyuyorum.. zaten mutfaımda 3 çekmecem var (yani dolabım az zaten) ben en altını sırf erzakları toplamak için kullanıyorum.. etraf dağınık olmuyor..

bez kese dediğimde kullanmadığım yastık kılıflarının ihtiyaca göre 2 ye yada 4e böldüm.. ağız yapacağım kısmı 4 parmak kadar içe doğru kıvırdım fazladan olan parçayı yada herhangi bir bez parcayı kuşak niyetiyle 4 parmaklık kısımdan geçirip büzdürüp bağladım oldu kese ;)

plastiğe çok mecbur kalırsam da yoğurt kaplarım var kare-yuvarlak-dikdörtgen.. onları kullanıyorum geçici olarak ama.

kahvaltılıklarım bile cam kapaklı minik kaselerde durur..

Ben baklagiller için bahsettiğin plastik kaplardan kullanıyorum,çok da memnunum :34:
Baklagiller için plastik kapların pek zararlı olduğunu düşünmüyorum ..
Kahvaltılıklar için de cam saklama kapları kullanıyorum
evet bende plastik kullaniyorum
valla bende memnunun.
zaten tez tez tüketip yikiyorum.makinada degil özellikle elde yikiyorum.

canım ben az olan erzaklar için Paşabahçe bayblon olanları var onları kullanıyorum boyboy büyük erzaklar içinde herevin diye bir marka var onu kullanıyorum plastik bence kullanma pekte sağlıklı değiller resimleride şunlar :

benim bir kilar dolabim var orda yandan çitçitli plastik kaplarda
kuru baklalarim var.
tezgah üstünde ilk fotodaki ahsap kapakli buyuk kavanozlarim var
çay şeker var içlerinde.sürekli tükettigim şeyler var.
dedigim gibi gerisi kilarda.
işte böyle$20140211_020941.webp$20140211_020920.webp$20140211_021234.webp

Back
X