Ersağ ürünlerini duyanlar, kullananlar, bilenler....

arkadaşım bitkisel olduğunu söylüyor popüler bir marka Amway kullanıyor.Hacı Şakir Granül Matik almaya karar verdi :) bebişi de olacak,kendisi de çok hassas ciltli.

Ah ahh iste insanlar böyle kandiriliyor...
Arkadasınızdan o bitkisel dediği deterjanin icerik bilgilerini isteyebilir misiniz?
Eger zor gelirse yazmak fotosunu çekip size versin.sizde burda benimle paylaşın hep beraber icerik analizi yapalım bakalım hangi mucizevi bitkiyi kullaniyorlarmis...ahh ahh hacı Şakir cok mu bitkiselmis!!
Birde bebeği icin kullanacakmış cok üzüldüm valla.
Bu arada bahsettiginiz iki markada maalesef ABD ürünü

bu siparişim için değil sonrası için sormustum :)

iptal etmek için sponsora gerek yok bence.kendimiz iptal edebiliriz diye düşünüyorum.henüz bir iptal söz konusu olmadı da sadece tahmin yürütüyorum

iptal etmek için sponsora gerek yok bence.kendimiz iptal edebiliriz diye düşünüyorum.henüz bir iptal söz konusu olmadı da sadece tahmin yürütüyorum

Siparis iptali icin şirketi arayıp halledilebir ayrica ödemesi yapılmamış siparis zaten kendisi iptal olur.

Sponsor , üyenin rehberidir her konuda üyeye yardımcı olur.

Mikelaze sıvıda kapak kapak koymuyorsun. her iki tür için de bir kapak deterjan; birisinde ek 1 kapak aktif, diğerinde ek 4 kapak aktif koyuyorsun, aktifin kapağı da küçük zaten. Ben de fazladan bir adet bulunduruyorum :)

bayanlar tüy azaltıcısını aldım ama henüz kullanmadım kullanan var mı? işe yarıyor mu? birde hergünmü kullanacağiım?

çok iyi yapmışsın süper bir ürün ben çok memnunum herkesede tavsiye ediyorum
aslında her akşam kullanman gerek o zaman farkı hemen farkedeceksin
ama ben yine tembellik edip bazen kullanıyorum bazen unutuyorum ama yine bile çok fark var

dayanamadım arkadaşıma dün mesaj attım içeriği göndermesi için.ama bugün yazabiliyorum içeriği.malum ürünün renkliler için olanını kullandığını söyledi.
5-15 noniyonik yüzey aktif madde,5 den az polikarboksilat,sabun,fosfaratlar -yazmış ama bana fosfanat gibi geldi- ayrıca enzimler,parfüm,buty phenly methylpropional,hexyl cinnamal içerir yazıyor diye mesaj göndermiş.

Son düzenleme:
Zehirsiz Ev | KILAVUZ (A-Z) bu linkte içeriklerde kullanılan maddelerle ilgili açıklamalar yapılmış.çok az inceleme fırsatım oldu.güzele benziyor :)

sitede ürünlerin içerikleri ile alakalı analizlerde yapılıyor.otopsi başlığı altında http://www.zehirsizev.com/tag/otopsi/
mesala camsil matikle ilgili...ambalajında yazanların gerçek olmadığıyla alakalı "listenin tam olmadığının bir başka göstergesi de, ürün mavi renkli olduğu halde, etiketinde herhangi bir boyar maddeden bahsedilmemesi." açıklamışlar.şüpheci yaklaşınca bu demek oluyorki içerikler de gerçekleri her zaman anlatmıyor(muş).

of deterjanlarla ilgili ne yazmışlar "Deterjanlar, sabun olmayan sürfaktanlardır. Petrokimyasal tabanlı, sürdürülebilir olmayan, sentetik ürünlerdir. Genellikle alkilbenzensülfonatların da dahil olduğu, mekanik yıkamaya yardımcı kimyasal bileşen karışımlarıdır. 1. Dünya Savaşı sırasında, sabun yapacak hammaddelerdeki kıtlık sonucu sentetik sürfaktanlar kullanılmaya başlamıştır. "

bunları okudukça da resmen içimize kimyasal bombalar atılmış bu kimyasallar yavaş yavaş hayatlarımızı eritiyor diye düşünmeye başladım.bu gerçekten çok ciddi ve korkutucu bir gerçek...

Son düzenleme:
eşimin arkadaşı da bitkisel ürünler sattıklarını söylemiş eşim akşam diyor bir bak bakalım oradakiler nasıl diye.alabiliriz oradan dedi.ne oldu kendin düzmece yalan bunlar diyordun dedim :)
arkadaşına sormuş gerçekten bitkisel mi bunlar diye.daha adam kendi sattığına inanmıyor.yani öyle diyorlar da inandırıcı değil demiş.
şimdi internet sitesine baktım.resmen taklit ürünler gibi ambalajları.bir de bitkisel demişler maşallah çamaşır suyunu da,yumuşatıcısını da her bir şeyi üretmişler.
en basitinden bulaşık deterjanı yazmışlar.deterjan kelimesi bile bana çok kimyasal bir kelime geliyor :) tekrardan deterjanın kelime anlamına bakarsak : "Deterjan, petrol türevlerinden elde edilen, temizleme, arıtma özelliği bulunan, toz, sıvı veya krem durumunda olabilen kimyasal madde." bu kelimeyi bile kullanırken kimyasal olduklarını kabul etmişler zaten.Ersağ'da dikkatimi çeken buydu.çok sade bir şekilde bulaşık sıvısı yazmaları.ya da çamaşır tozu tabirini kullanmaları.bunlar bile katkısız sade geliyor :)

Son düzenleme:

bir sürü bir şey varmış yahu pek anlamam ama ben ersağdaki o anyonik noniyonik neyse, o maddelerden de rahatsızım. bunlar da neymiş

o sitedkei kimyasalların çıktısını aldım ben hem otopsi kısmı çok ilgi çekici, Uğur Dündar izliyormuş gibi oluyor insan

hiç bu açıdan bakmamıştım, ben de bunlar ne sıvısı diyor ya diyordum o markanın adı neymiş, merak ettim

günaydın bu arada ersağ kullanıcıları ve meraklıları

Son düzenleme:
Şunu söylemek istiyorum. Bu işler tamamen rant meselesi hani bir firma bu alanda iyi satış yapıyor bizim Türklerden biri de akıllılık edip yurt dışından ithal ürünleri getirtiyor benzer özellikte olanları. Girişimci kişileri hep taktir etmişimdir.
Ürünleri kullanmış değilim. ama çok yanlış açıklamalar yapıyor satan distribütörler onlara şahit oldum. Söylediklerine göre Türkiyede yapılıyor diğerleri gibi değilmiş.Bitkisel diye söyleniyor. Hatta hiç kimyasal yokmuş. Sonra bende bir araştırayım dedim. Kendi sitelerinde belgelerine baktığımızda firmanın ismi Ersağ Endüstriyel ve Kimyasal ürünleri pazarlama turizm. Gıda İnş San şirketi olarak geçiyor.Ve yurt dışından ithal edildiğini gördüm. Çoğu insan sattığı ürünü araştırmıyor. Bence bu konuda dikkat etmeli insanlar. Artık bilgisayar çağındayız ve kimsenin böyle şeylere kanmaması lazım. Mesela Amwayin ürünleri içerikleri sitesinde var. Onlarda da yanlış anlatanlar var bu konuyu. Bence içindeki kimyasalların olup olmadığına değil de en az zararı görme açısından bakmak lazım olaya.
Bizim insanımızın yanlış algıladığı birşey de ürünlerin bitkisel olması ile organik olduğu anlamı çıkarılıyor. Bu pek mümkün değil doğrusu. Her bitkisel ürün organik değil.
Birkaç senedir ülkemizde organik ürün konusunda çok hassaslaşıldı. Bu ürünlerin satışında da bu hassas nokta üzerinden satış yapılmaya çalışılıyor. Ben bu ürünlere karşıyım anlamı çıkmasın. Gerçekten iyi ürünlerse neden kullanılmasın. Doğrusunu söylemek gerekirse ben Amway i tercih ederim. Ürünlerini kullandığım ve iyi sonuçlar aldığım için söylüyorum.

Son düzenleme:
yurtdışından ithal edildiğini nerden gördünüz :44: gösterir misiniz? nereye bakmamız gerekiyor bu ibareyi görmek için?
ben de incelemiştim ordaki belgeleri? ki zaten ithale karşıysanız bahsettiğiniz marka ithalin kralı :44:
tercih etme hakkınızı kullanmak için birden fazla markayı kullanmanız gerekir. siz amway'i kullanmışsınız, tercih etmemişsiniz bence mesela ben de ersağ kullanıyorum. ama her ikisini de kullanıp birinde karar kılsaydım, asıllı bir tercih meselesi o zaman olurdu artı hiç kimyasal olmadığını kim iddia etti size? ürünlerin içeriğine bakıyoruz herhalde burda sayfalardır sülfat tartışması yapıldı, biz kullandığımız ürünün artısını da eksisini de gören, objektif kullanıcılar olmaya çalışıyoruz

Son düzenleme:
arkadaşlar şu etiket uyuşmazlığı problemi için yazdığımız kişi bana mail atmış, etiketin fotosunu istiyor öğlen çekip göndereyim

Kendi sitesinde Analiz raporları diye bir bölüm var. Firma ithalat, ihracat ve alım satım firması olarak görünüyor. Bu da ithal edildiği anlamı çıkarıyor bende bilmem yanlış mı anlamışım. Bütün ürünleri ithal değildir belki de bir kısmı öyledir. Bakın ben önyargılı değilim dikkat ettiyseniz ersağ kötü diye de bir kelime kullanmadım. Sadece distribitörlerin yanlış cümleler kullandığını hatta amwayde de benzer durumların olduğunu söyledim. Dediğiniz gibi artı ve eksileri görebilmek lazım. Şöyle söyleyeyim benim tercihim ersağla amway arasında değil çünkü ersağı kullanmış değilim ben iç piyasadakilerle kıyasladım markette satılanlarla kendi çapımda ve amwayda karar kıldım. Ben ithale de karşı değilim dikkat ettiyseniz cümlelerimin başında Türkiyeye getireni taktir ediyorum dedim bu iş tamamen pazarlama işi ve iyi ürün satıyorsanız zaten bir sıkıntı oluşmayacaktır ve kısa sürede duyulacaktır diye düşünüyorum. Ki ithale karşı olmak bu ülkede çok saçma olur. Kullandığımız bir çok ürün ithal zaten.

bence ithal olan rithadır (sapindus mukorossi miydi). fabrikanın denizlide olduğunu biliyorum, hatta ziyarete gitsek esma hanım ben zaten amway ersağ karşılaştırması yapamam, o tarz muhabbetleri sevmem. firmanın fanatiği değilim, kendi evim için ürün alıyorum sadece şimdiye kadar bana en masum gelen marka olduğu için başladık bakalım, işin açıkçası sabun cevizinin (ritha) de bunda çok katkısı var

Evet haklısınız daha oncede söylemiştim ritha bitkisinin ana vatanı hindistandir.
Bitki hindistanda dogal olarak yetismektedir.ersag bitkiyi patenti altına alarak ithal etmektedir.orjİnal bir sekilde yani.
Tüm urunler Türkiye'de Denizli'de uretilmektedir.zaten ambalajlarda da üretim yerinin Denizli olduğu yazıyor.
eger gercegini kullandığını iddia ediyorsa ki evet organik Ritha ve organik argan yağını orijinal ülkelerinden ithal etmek zorundadır.
Dogal olarak firmanın bu yetkiye sahip olması icin de bu doğrultuda ithalat ve ihracat ruhsatının varlığı şarttır.
Zaten urunler birçok avrupa ülkesine (almanya,hollanda,fransa,.......)gonderilmektedir.

Size yazarken herkesin dikkate alacağını düşünüyorum.

Hangisi ithal bilmiyorum doğrusu. Bence de ziyarete gitmekte fayda var.

Hosgeldiniz,
Tercih elbetteki sizin....
Ama tercih ettiginiz urunlerin tamamı ABD de üretiliyor. Zamanında a....y markasını büyüteç altına aldığımda bırakın organik olmasını icinde ana etken madde olarak bitki kullandığını da maalesef görememiştim.
Bitkilerin latince isimlerini cok iyi okurum.
Bir temizleyicinin icine iyi koksun diye sentetik kimyasal koku katıyorlar adını da bitkiselİz koyuyorlar.
İyi o zaman markette satılan tüm deterjanlar bitkisel o zaman hatta kokulu çamaşır suları bile... :)

Biz zaten burada doğru bilinen yanlışları kendi çapımızda çözmeye çalışıyoruz.birbirimizdn bu konuda cok yardım alıyoruz.markaya koru körüne bağlanmak buradakilere yakışmaz.bilincli insanlar ozelliklede bilincli annelerin kullandığı urunlerin icinde ne olduğunu araştırması gerekiyor bence.

Ama karistirmamamiz gereken konu daha evveldE söylediğim gibi bitkinin ANA ETKEN MADDE olarak kullanılması. Yardımcı bitkilerde dE devreye giriyor tabiki ama ersagda temizleme ısını yapan kısım rithanin ta kendisi.

Umarım burada paylasilanlar bizler gibi sizin de farkindaliginizi artırır.

Bu arada dileyen herkes Ersag fabrikayı ziyaret edebilirmiş.keske imkanım olsa en onde ben giderim.

Ne yalan soyliyim ben de dört gözle mesajınızı bekliyordum.

Bahsettiginiz A.way deterjanin icerigindeki maddeler piyasadaki ariel,omo,persil :) içeriklerinde de bulunuyor.
Ben zaten bunlari biliyordum ama belki formülü yenileyip insana ve doğaya zarar vermeyecek hale getirdiklerini bir an icin düşünmüştüm.ama maalesef.....

İcerikte bırakın etken madde olarak bitki kullanılmasını yardımcı madde olarak bile bitki kullanılmamış.ve bu urunler elden ele bitkiselmis! Diye satılıyor.cogu kimse araştırmıyor e kimisi araştırsa da anlamıyor ne diyelim satis yapanın vicdanı nasil el veriyor fosfatli fosfanatli ürünlere bitkisel demeye.

Fosfatlar ve “Boğulan” Deniz Canlıları

Fosfatlar, çoğu çamaşır deterjanının ve evsel temizlik ürününün temel maddesi. Çünkü suyu yumuşatarak sürfaktanların daha kolay köpürmesini sağlıyorlar. Ayrıca kirleri parçalayarak, temizlenecek yüzeylerden çıkmalarını kolaylaştırıyorlar. Bazı deterjanların %30’undan fazlası fosfatlardan oluşuyor!

Ne var ki, fosfatlar, hem insan hem de çevre sağlığı için zararlı. Fosfat içeren deterjanlarla temizlenen eşyaların üzerindeki kalıntılar, mide bulantısı, ishal ve deri tahrişine neden olabiliyor.

Ancak fosfatlarla ilgili en önemli kaygı, çevre için oluşturdukları tehlike. Fosfatları atık sulardan temizlemek zor bir iş olduğu için, atık sulardaki fosfatın çoğu akarsu, göl ve denizlere karışıyor. Fosfatlar, yosunlar için gübre yerine geçerek, aşırı çoğalmalarına yol açıyor. Bu yosunları parçalayan bakterilerse sudaki oksijeni tüketiyor. Böylece aynı bölgede yaşayan balıklar resmen “boğuluyor.”

Fosfatlar ve “Su Lekesi” Savaşları

İyi haber, yavaş yavaş fosfatsız deterjanların da üretilmeye başlaması ve bazı ülkelerde deterjanların fosfat içermesinin yasaklanması. Fosfatsız deterjan kullanılan bölgelerde su kalitesi anlamlı derecede yükseliyor.
Kaynak:
Dr. Mercola, Care2

Evet AB ülkelerinde fosfatin kullanımı yasaklandı.fosfatsiz urun üreten ersagin Avrupa'da cok fazla tercih edilmesinin sebebi bu olabilir.

Evet kızlar tekrar etmekte fayda görüyorum.turkiye de fosfatsiz çamaşır tozu üreten ve icerisinde etken madde olarak bitki kullanan ilk ve tek firma Ersag dir.guvenle kullanabilirsiniz....

Hoşbuldum :))

Ben Denizliliyim merak ettim doğrusu ilk fırsatta gittiğimde fabrikayı ziyaret etmek isterim.

Tabiki hepsinin ABD de üretildiğinden haberim var. sonuçta firmanın ismi Amerikan yolu demek. Tam bir amerikan firması. Ben ithalata karşı değilim ama kaliteli ürün olduktan sonra neden Türk malını tercih etmeyelim ki. Ama malesef temizlik ürünleri olsun kozmetik ürünleri olsun yurt dışına bağımlıyız ki bir çok üründe de olduğu gibi. Türk firmaları bile artık bir çok ürünü çinde üretim maliyeti uygun diye ordan getirtiyorlar.

Ben her şeyi araştırma taraftarıyım. Açıkcası içeriğindeki maddelerden haberdarım kullandığım ürünlerin. Ersağ konusunda içeriklerini bildiğimi söyleyemem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…