arkadaşım bitkisel olduğunu söylüyor popüler bir marka Amway kullanıyor.Hacı Şakir Granül Matik almaya karar verdi :) bebişi de olacak,kendisi de çok hassas ciltli.
Niye iptal edeceksiniz ki?
Ayrica ödeme yapmadığınız takdirde zaten 3 gun icinde kendisi iptal olur.
Dedigim gibi tüm ayrıntıları öğrenmeniz adına sponsorunuza başvurun.
Sponsorlar bugünler icin lazım....
iptal etmek için sponsora gerek yok bence.kendimiz iptal edebiliriz diye düşünüyorum.henüz bir iptal söz konusu olmadı da sadece tahmin yürütüyorum
bayanlar tüy azaltıcısını aldım ama henüz kullanmadım kullanan var mı? işe yarıyor mu? birde hergünmü kullanacağiım?
Ah ahh iste insanlar böyle kandiriliyor...
Arkadasınızdan o bitkisel dediği deterjanin icerik bilgilerini isteyebilir misiniz?
Eger zor gelirse yazmak fotosunu çekip size versin.sizde burda benimle paylaşın hep beraber icerik analizi yapalım bakalım hangi mucizevi bitkiyi kullaniyorlarmis...ahh ahh hacı Şakir cok mu bitkiselmis!!
Birde bebeği icin kullanacakmış cok üzüldüm valla.
Bu arada bahsettiginiz iki markada maalesef ABD ürünü
dayanamadım arkadaşıma dün mesaj attım içeriği göndermesi için.ama bugün yazabiliyorum içeriği.malum ürünün renkliler için olanını kullandığını söyledi.
5-15 noniyonik yüzey aktif madde,5 den az polikarboksilat,sabun,fosfaratlar -yazmış ama bana fosfanat gibi geldi- ayrıca enzimler,parfüm,buty phenly methylpropional,hexyl cinnamal içerir yazıyor diye mesaj göndermiş.
Zehirsiz Ev | KILAVUZ (A-Z) bu linkte içeriklerde kullanılan maddelerle ilgili açıklamalar yapılmış.çok az inceleme fırsatım oldu.güzele benziyor :)
sitede ürünlerin içerikleri ile alakalı analizlerde yapılıyor.otopsi başlığı altında Zehirsiz Ev | Tag Archive | otopsi
mesala camsil matikle ilgili...ambalajında yazanların gerçek olmadığıyla alakalı "listenin tam olmadığının bir başka göstergesi de, ürün mavi renkli olduğu halde, etiketinde herhangi bir boyar maddeden bahsedilmemesi." açıklamışlar.şüpheci yaklaşınca bu demek oluyorki içerikler de gerçekleri her zaman anlatmıyor(muş).
of deterjanlarla ilgili ne yazmışlar "Deterjanlar, sabun olmayan sürfaktanlardır. Petrokimyasal tabanlı, sürdürülebilir olmayan, sentetik ürünlerdir. Genellikle alkilbenzensülfonatların da dahil olduğu, mekanik yıkamaya yardımcı kimyasal bileşen karışımlarıdır. 1. Dünya Savaşı sırasında, sabun yapacak hammaddelerdeki kıtlık sonucu sentetik sürfaktanlar kullanılmaya başlamıştır. "
bunları okudukça da resmen içimize kimyasal bombalar atılmış bu kimyasallar yavaş yavaş hayatlarımızı eritiyor diye düşünmeye başladım.bu gerçekten çok ciddi ve korkutucu bir gerçek...
eşimin arkadaşı da bitkisel ürünler sattıklarını söylemiş eşim akşam diyor bir bak bakalım oradakiler nasıl diye.alabiliriz oradan dedi.ne oldu kendin düzmece yalan bunlar diyordun dedim :)
arkadaşına sormuş gerçekten bitkisel mi bunlar diye.daha adam kendi sattığına inanmıyor.yani öyle diyorlar da inandırıcı değil demiş.
şimdi internet sitesine baktım.resmen taklit ürünler gibi ambalajları.bir de bitkisel demişler maşallah çamaşır suyunu da,yumuşatıcısını da her bir şeyi üretmişler.
en basitinden bulaşık deterjanı yazmışlar.deterjan kelimesi bile bana çok kimyasal bir kelime geliyor :) tekrardan deterjanın kelime anlamına bakarsak : "Deterjan, petrol türevlerinden elde edilen, temizleme, arıtma özelliği bulunan, toz, sıvı veya krem durumunda olabilen kimyasal madde." bu kelimeyi bile kullanırken kimyasal olduklarını kabul etmişler zaten.Ersağ'da dikkatimi çeken buydu.çok sade bir şekilde bulaşık sıvısı yazmaları.ya da çamaşır tozu tabirini kullanmaları.bunlar bile katkısız sade geliyor :)
yurtdışından ithal edildiğini nerden gördünüz :44: gösterir misiniz? nereye bakmamız gerekiyor bu ibareyi görmek için?
ben de incelemiştim ordaki belgeleri? ki zaten ithale karşıysanız bahsettiğiniz marka ithalin kralı :44:
tercih etme hakkınızı kullanmak için birden fazla markayı kullanmanız gerekir. siz amway'i kullanmışsınız, tercih etmemişsiniz bencemesela ben de ersağ kullanıyorum. ama her ikisini de kullanıp birinde karar kılsaydım, asıllı bir tercih meselesi o zaman olurdu artı hiç kimyasal olmadığını kim iddia etti size? ürünlerin içeriğine bakıyoruz herhalde burda sayfalardır sülfat tartışması yapıldı, biz kullandığımız ürünün artısını da eksisini de gören, objektif kullanıcılar olmaya çalışıyoruz
bence ithal olan rithadır (sapindus mukorossi miydi). fabrikanın denizlide olduğunu biliyorum, hatta ziyarete gitsek esma hanım ben zaten amway ersağ karşılaştırması yapamam, o tarz muhabbetleri sevmem. firmanın fanatiği değilim, kendi evim için ürün alıyorum sadece şimdiye kadar bana en masum gelen marka olduğu için başladık bakalım, işin açıkçası sabun cevizinin (ritha) de bunda çok katkısı var
Hangisi ithal bilmiyorum doğrusu. Bence de ziyarete gitmekte fayda var.
dayanamadım arkadaşıma dün mesaj attım içeriği göndermesi için.ama bugün yazabiliyorum içeriği.malum ürünün renkliler için olanını kullandığını söyledi.
5-15 noniyonik yüzey aktif madde,5 den az polikarboksilat,sabun,fosfaratlar -yazmış ama bana fosfanat gibi geldi- ayrıca enzimler,parfüm,buty phenly methylpropional,hexyl cinnamal içerir yazıyor diye mesaj göndermiş.
Hosgeldiniz,
Tercih elbetteki sizin....
Ama tercih ettiginiz urunlerin tamamı ABD de üretiliyor. Zamanında a....y markasını büyüteç altına aldığımda bırakın organik olmasını icinde ana etken madde olarak bitki kullandığını da maalesef görememiştim.
Bitkilerin latince isimlerini cok iyi okurum.
Bir temizleyicinin icine iyi koksun diye sentetik kimyasal koku katıyorlar adını da bitkiselİz koyuyorlar.
İyi o zaman markette satılan tüm deterjanlar bitkisel o zaman hatta kokulu çamaşır suları bile... :)
Biz zaten burada doğru bilinen yanlışları kendi çapımızda çözmeye çalışıyoruz.birbirimizdn bu konuda cok yardım alıyoruz.markaya koru körüne bağlanmak buradakilere yakışmaz.bilincli insanlar ozelliklede bilincli annelerin kullandığı urunlerin icinde ne olduğunu araştırması gerekiyor bence.
Ama karistirmamamiz gereken konu daha evveldE söylediğim gibi bitkinin ANA ETKEN MADDE olarak kullanılması. Yardımcı bitkilerde dE devreye giriyor tabiki ama ersagda temizleme ısını yapan kısım rithanin ta kendisi.
Umarım burada paylasilanlar bizler gibi sizin de farkindaliginizi artırır.
Bu arada dileyen herkes Ersag fabrikayı ziyaret edebilirmiş.keske imkanım olsa en onde ben giderim.