Ersağ ürünlerini duyanlar, kullananlar, bilenler....

banyo wc ile wc yi temizledin di mi? yoksa cildine mi kullandın

sıvı sabunun yanıklarda çok etkili olduğunu yağ sökücününde yaraları kapatmakta birebir olduğunu denedim ve gördüm
banya wcde cildine uygulamış olabilir bence

sıvı sabunun yanıklarda çok etkili olduğunu yağ sökücününde yaraları kapatmakta birebir olduğunu denedim ve gördüm
banya wcde cildine uygulamış olabilir bence

biliyorum canım, o yüzden sordum. kullanımını detaylandırırsa iyi olur, öğrenmiş oluruz diye...

biliyorum canım, o yüzden sordum. kullanımını detaylandırırsa iyi olur, öğrenmiş oluruz diye...

evet kesinlikle hatta bütün kullandığımız ürünleri hep amacına göre kullanmıyoruz sanırım çünkü aynı zamanda bir çok faydaları var bunlarıda detaylı paylaşmalıyız

evet kesinlikle hatta bütün kullandığımız ürünleri hep amacına göre kullanmıyoruz sanırım çünkü aynı zamanda bir çok faydaları var bunlarıda detaylı paylaşmalıyız

evet sadece temizlikte değil, diğer faydaları ile ilgili deneyimler de paylaşılsın istiyorum...

banyo wc ile wc yi temizledin di mi? yoksa cildine mi kullandın

Ayy ilahi taydin.
Yok Canim Benim, arkadasin anlatmak istedigi su ; en azindan Benim anladigim.
Insan idrari o sicaklikta dokuldugu yerdeki mikroplari buharlasma yoluyla insanin tenine yapistirir. Bu da cogu hastalik a davetiye cikarir.
Genellikle erkeklerin sac dokulme problemi COK fazladir.bunun sebeplerinden biride budur.
Kisacasi tuvaletlerimizi banyo wc ile temizledigimizde mikroplarin uremesi olmayacagi icin hastalikta olmayacaktir.
( dikkat: camasir suyu mikroplari oldurmez sadece ortami agartici ozellige sahiptir.beyazlattigi icin temizledigini mikroplari oldurdugunu sanariz AMA sadece kendimizi kandiriririz.)( genelleme yaptim-)

Son düzenleyen: Moderatör:

benim 3.kullanışım bardaklarda bir leke oluşmuyor çok şükür.sadece tencere tabanında çok az tortu kalmıştıki bu diğer deterjanımda da oluyordu.sabır lazım.bence sonuç iyi olacak.bu ürünleri kullanalı daha bir mutlu ve hevesliyim

cok ilginc yaa...
makineninin markası,yapısı,suyun tazyik derecesi, sertlik derecesi, kirec durumu,makinenin kimyasala bulaşma yoğunluğu vs.... hersey ersag bulaşıkmatikleri etkiliyor.

ama sizin ilk kullanımdan itibaren memnun kalmanız cok güzel acıkcası.

inşaallah herkes memnun kalırda saglıksız kimyasal dolu bardak tabaktan yemek yemek zorunda kalmaz insanlar...

acık söylemek gerekirse artık gittiğim evlerde birşeyler yiyip icmekten midem bulanıyor. kimbilir hangi kimyasalı afiyetle yiyorum diye defalarca düşünüyorum. ve haliyle cok üzülüyorum.
ben ki ictiğim suyu bile titizlikle araştırıp kullanan biriyken , neredeyse saf camasır suyuyla yıkanmış ama durulanamamış bardaklardan su bile icemiyorum.
iyice paranoya oldum kızlar sormayın.
ama eskiden olan hic bir rahatsızlığımı----mide bulantısı,agrısı,alerji,astım,mantar, kaşıntı ve daha neler neler---- yaşamıyor oldugum icin paranoyak olmayı tercih ederim vallahi.

yaklaşık 10 aylık evliyim.bulaşık makinemi çok fazla kullanmazdım.taki küçük bir mutfağım olunca artık kullanmaya başladım çok fazla kimyasal bulaşmış değil bu sepepten dolayı.zehirlenmeden onu kurtardım gerçekten hiç leke olmuyor.parlatıcı hiç bir şey kullanmıyordum.artık parlatıcı olarak elma sirkesi kullanıyorum.gayet memnunum sonuçtan.

dediğiniz gibi biz gereken özeni göstermeye başladıkta.şimdi de gittiğim misafirlik,ya da restaurant olsun.buralardaki tabakları,bardakları nasıl kullanacağım diye düşünmeye başladım. bu da demek oluyorki evde dikkat ettiğimiz gibi dışarda da çok dikkatli bir rejim uygulayacağız.

benim makinemde 1 yıllık, her gün kullanırdım ama tablet deterjan kullansam yarım ya da çeyrek tablet atardım, sıvı kullansam çizginin çok çok altında kullanırdım... yani tam bir deterjan pintiliği vardı. ondan herhalde çabuk alıştı benim makinede.

evet ben de eskiden kullandığım tablet deterjanın yarısını kullanıyordum

Himm demekki tezimiz dogru cikti.nekadar kimyasala bulasmissa o kadar Zor ariniyor.
Keza saclar icinde gecerli bu durum.

evet hediye dolu ersağ kolimi aldım. Yuppi:))

bu ay aldıklarım, argan yağlı nemlendirici, anti sigara oda spreyi, diş macunu, argan yağlı şampuan. bakalım ne gibi faydalarını göreceğim? merakla kullanmayı bekliyorum. kimsecikler yok ya. neyse ben hafta sonu istanbul 'a gidiyorum. pazartesi toptan okurum forumu yine. bugünün ersağ anısı: akne kreminin ayak mantarına iyi geldiğini duymuştum. ben de babama aldım ama benim haberim yokmuş, babamın ayakları iyileşmiş. bu sefer kremi hemencik kardeşim sahiplendi. annemim burnunun içinde 15 yıldır geçmeyen bir yarası vardı. dur bi süreyim demiş veeeee yara tek seferde yok olmuş. annem şaşkına dönmüş vaziyette telefon etti bana. ben de birine daha faydalı olmanın verdiği mutluluk duygusuyla havalara uçtum:)))

güzel genelleme yapmışsın. Aslında şöyle kimyasallarla temizleyince kimyasal atıklar temizlediğimiz yerde kalıyor ve idrarımız yoluyla cildimize yapışıp cilt dengemizi bozuyor. cildimiz bozuk olduğu için mikroplarla da savaşamıyor. bir sürü hastalığa davetiye çıkarıyoruz böylece(

Arkadaşlar, aslında yanlış bildiğimiz bazı şeyler var. Doktor Nevra'nın sitesinde bununla ilgili bir açıklama var. Havuz, deniz, tuvalet veya başkasının kullandığı eşyalardan bulaşması pek olası değildir diyor ve mantara sebep olan pekçok şey yazmış. Ben size özetleyeyim: Geniş spektrumlu antibiyotikler, şeker hastalığı, doğum kontrol hapları, spiral, naylon iç çamaşırı, hijyenik pedler, rahim ağzı yaraları varlığı, bazı tuvalet kağıtları, parfümlü prezervatifler, tampon diye belirtmiş.

Tuvalet temizliği tabiki çok çok önemli ama tek başına mantara yol açmaz diye düşünüyorum. En çok bilinen partnerinizde varsa size geçmesidir. Ona bile çok nadiren demiş doktor... Aslında tuvalet mantar mı yaptı sorusundan önce yukarıdaki yazılanlardan hangisi bende var diye düşünmek gerekiyor.

Sevgili yader11' ciğim taydin'ciğim... Ben maalesef bazı tersliklerden dolayı 5'te 5'i kaçırdım. Şimdi dişimi sıkacağım (biraz zor gibi), şubatı bekleyeceğim. O zamana kadar da elimdekileri bitireceğim. Size ve diğer kullanıcılara sorum: Masaj kreminin kullanım alanları, etkileri ve içeriği; diğeri de termal çamur içeriği, etkileri, kullandınız mı? Sınav sorusu gibi oldu kızlar:)) Doğru cevap verene yıldızlı pekiyi:)) Şaka bir tarafa masaj kremini biraz forumdan okudum ama termal çamur hakkında hiçkimse birşey yazmamış.

Çilekli diş macunu çocuklar ve hassas dişler için diyor. Bizler için ne kadar uygun bilemedim. Mesela diş taşını önlüyor mu, lekeleri az da olsa çıkartıyor mu?

Şimdilik aklıma bunlar geldi. Misafirim geleceği için bu kadar yazabildim. Hepinize bol bol öpücükler... Gece fırsatım olursa yazarım yine

Kızlar son dakika haberi! 10 dakika önce sol elimin üç parmağını fırının ızgarasına yapıştırdım. Bir taraftan suya tutup bir taraftan misafiri düşünürken aklıma bulaşık sıvısındaki Ritha Ablam geldi(bundan sonra benim için adı budur) hemen parmaklarıma sürdüm ve şimdi sol elimin parmaklarıyla telefon tutup mesaj yazıyorum. Çok az kızarıklık var. Acı var mı acı? Yok:) taydin sayende Ritha Ablam'la tanıştım. Benim için sen Serap Ezgü, Esra Erol, Güzin Abla karışımı birşey oldun. Aşıkları buluşturan, küskünleri barıştıran:)

Kızlar, Ersağ, Face'de bir bilgi paylaşmış. Bilenler zaten biliyordur ama özellikle bilmeyenler ve forumu yeni takip edenler için kopyala yapıştır yapıyorum:

PROPOLİS'İN 100 KAT ANTİBİYOTİK ETKİSİ VE FAYDALARI

Ersağ’ın Diş Macunu üretiminde kullandığı Propolis'in faydaları arasında diş sağlığı, deri hastalıkları, sindirim sistemi sorunlarıyla ilgili kullanımları yaygındır.. Pek çok zararlı bakteri ve mantar çeşidini engelleyen özellikte olan Propolis Çok güçlü antibiyotik etkisiyle öne çıkar.

Propolis'in İçeriği:

Propolis, reçineli ve mum kıvamında olan, arılar tarafından ağaçların tomurcuk ve kabuklarından toplanan bir maddedir. Rengi ve fiziksel özellikleri kaynağına göre değişmekte ve kovanda arılar tarafından çeşitli amaçlar için kullanılmaktadır. Propolis insan sağlığı için de son derece önem taşımakta ve normal bir antibiyotiğin 100 katı kadar etkilidir.

Propolis Anti-bakteriyel, anti-fungal (mantar), anti-viral, ateş düşürücü, antiseptik ve kolesterol düşürücüdür. Gözün yüksek basıncını azaltır. Soğuk algınlığına iyi gelir. Ağız içi sağlığı ve sindirim sorunlarının giderilmesi için kullanılır. İçeriğindeki flavonoid oranı yüksektir. Flavonoidler bilindiği gibi en güçlü antikoksidanlardandır. Propolisin araştırmalar sonucu belirlenmiş bazı faydaları aşağıda sıralanmıştır.

PROPOLİS’İN FAYDALARI:

Yaraların iyileşmesini 4 kata kadar hızlandırır.
100 kata kadar antibiyotik etki içerdiği tesbit edilmiştir.
Çok güçlü bir antioksidandır.
Kronik bronşit ve bronşiyal astıma karşı etkin çözümdür.
Diş eti iltihabı ve ağız içi ve gırtlak enfeksiyonlarını giderir.
Diş abselerine, çürüklere, ağız kokusuna karşı kullanılır.
Diş beyazlatılmasına yardımcı olur.
Sedef hastalığına iyi gelir.
Deri enfeksiyonlarını giderir.
Mantar ve zor öldürülen bakteri çeşitlerini engeller.
Soğuk algınlığına iyi gelmektedir.
Solunum enfeksiyonlarında; faranjit, kronik bronşit, nezle, burun iltihabı hastalıklarında etkin çözümdür.
Şampuana katıldığında saç sağlığına ve kepeğe karşı faydalıdır.
Sindirim sistemi rahatsızlıklarına iyi gelir. (Bağırsak Paraziti, ülser, mide iltihabı..vs)
Kulak enfeksiyonlarına devadır.(İç kulak- dış kulak iltihapları, akut kulak rahatsızlıkları)
Bağışıklık sistemi bozukluklarını düzeltir.
İltihaplanmaların her türüne faydalarıdır.(Vajina-uterus, aseptik necrosis, iltihaplanmış yaralar.. vs.)
Tüberküloza denenmiş devadır.
Ülser ve gastrite karşı arı sütü ile birlikte kullanılır.
Akut ve kronik kolite çözümdür.
Her gün bir kaç kez Propolis ekstarktı ile gargara yapıldığında, plak oluşumunu önler.
PROPOLİS'İN DİĞER ETKİLERİ:

Anti-Kanser Etkiler:
Propolis’in etanol ekstraktının karaciğer ve mesanedeki kanserli hücreleri dönüşüme uğrattığı ve gelişmelerini önlediği bulunmuştur. Bu hücre öldürücü etkiyi sağlayan maddeler, propolis’ten izole edilen quercetin, kafeik asit ve clerodane diterpenoiddir. Clerodane diterpenoid, tümör hücrelerine karşı seçici bir öldürücü etki gösterir.Propolisin, ayrıca, yumurtalık kanseri hücrelerini ve hücre bölünmesini durdurucu etkileri olduğu bulunmuştur. Ayrıca, göğüs, cilt, kolon ve böbrek kanseri hücreleri gibi insan tümör hücre kültürleri üzerinde öldürücü etkisi olduğu tespit edilmiştir. Bu etkileri oluşturan bileşenin kafeik asit fenetil ester olduğu belirlenmiştir. Propolis’ten izole edilen Artepillin C, insan mide kanseri hücreleri, insan gırtlak kanseri hücreleri kolon kanseri hücreleri üzerinde hücre öldürücü etki göstermiştir. Kafeik asit esterlerinin tümör oluşumunu kimyasal olarak engellediği görülmüştür. Bu etki, kanserli hücrelerin gelişimini sağlayan genler üzerindeki seçici toksik etki ile gerçekleşmektedir.

Antioksidan Etkiler :

Propolis içerisinde yoğun olarak bulunan flavanoidler, çok güçlü antioksidanlardır. Antioksidanlar, serbest radikalleri sönümleme özelliğine sahiptirler, böylece lipidleri korurlar ve C vitamini gibi diğer bileşiklerin oksitlenmesini ve yıkılmasını engellerler.

Kalp-Damar Etkileri :

Yoğunlaştırılmış propolis ekstraktının, kan basıncını düşürdüğü, sakinleştirici etki yarattığı ve serum glikoz oluşumunu sağladığı bulunmuştur. Propolisde bulunan dihidroflavanoidlerin kılcalları kuvvetlendirdiği ve antihiperlipidemik aktivite oluşturduğu belirlenmiştir. Ayrıca, propolisin, karaciğeri alkole ve tetraklorüre karşı koruduğu tespit edilmiştir.

Propolisin antikor oluşumunu tetiklediği ortaya konmuştur. Bir ABD-Polonya ortak çalışması sonucunda , antikor üreten dalak hücrelerinde, kontrol hücrelerine göre 3 kat daha fazla antikor üretildiği bulunmuştur. 24 saat sonra enjekte edilen 2. doz sonrasında etki daha da artmış, fakat daha ileriki dozlarda etki azalmıştır.

Anestezik Etkileri :

Propolis ve bazı bileşenleri anestezik etki göstermektedir. Yapılan deneyler sonucunda, propolisin, kokainden 3 kat, prokainden ise 52 kat daha güçlü anestezik etkiye sahip olduğu ortaya konmuştur. Anestezik etkinin, propolisteki, pinocembrin, pinostrobin ve kafeik asit esterleri sayesinde gerçekleştirildiği belirlenmiştir.

Cilt Hastalıklarına Etkileri:

Propolisin, mantar ve athlete’s foot gibi cilt hastalıklarından sorumlu olan maya ve mantarları etkili bir şekilde engellediği belirlenmiştir. Bu organizmalara karşı etki gösteren propolis bileşenleri, flavanoidler ve kafeik asit türevleridir.Bu anestezik etki, propolisin neden yüzyıllardır boğaz ağrısı ve ağız yaralarının tedavisi için kullanıldığını açıklamaktadır. Dişçilik alanında propolisin anestezik malzeme olarak kullanımı Avrupa’da patentlenmiştir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…