Ersağ ürünlerini duyanlar, kullananlar, bilenler....

Günaydın mikelaze ve diğer arkadaşlar :) gece uyumamışsınız, oturum yapmışsınız, gerçeklerin peşinden koşmuşsunuz :) yader11 in ikazına uyacağım, beni de kapsıyor çünkü. Çok güzel şeyler paylaşmışsınız, yarın detaylı inceleyeceğim inş. Telefonla kısıtlı oluyor incelemeler :)
Ben de bu ayki siparişimde iki veya üç tane bulaşık sıvısı almak istiyorum. Yanıkların acısını bile azaltıyor demişti yader11, yanlış hatırlamıyorsam :)

Evet ,urun yelpazesinde rithanin o ozelliginin kullanildigi urun bulasik sivisidir.
Defalarca test ettim ,kizimda bile sonuc harika.

Rithanin asirlardir yanik tedavisinde kullanildigini biliyor muydunuz?

Belki ersağ yönetimi okuyordur diye yazıyorum : D lütfen şu özel kokuyu da hediyeler arasına alsınlar. Merak ediyorum ama fiyatından alamıyorum.

Bence de okusunlar yanii..
Ozel koku dediginiz sanirim ozel oda spreyi degil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ersağ firmasının ürünlerinde kullandığı Rihta bitkisinin özellikleri nelerdir?

Ritha (Sapindus Mukorossi, Sapindus Emarginatus,Sapindus trifoliatus, soapnut tree)
(sabun agaci-sabun cevizi)
.

Hindistanda yetişen birağaçtır. Ayrıca sabun somun ağacı olarak bilinen Asya ve alt tropical bölgelerin en önemli ağacıdır. Meyveleri Temmuz ve Ağustos'ta görülür. Kasım ve Aralık aylarında olgunlaşır. Ritha odunsu sert ve açık sarı renktedir. Çinde köylüler sabun yapmak için kullanırlar. Ritha cilde sürüldüğünde cildi güzelleştirir. Çilleri giderir. Sıvı sabun ve şampuan olarak kullanılır.Hindistan da ve Nepal de çok uzun yıllardan beri halk çamaşırlarını yıkamada kullanır. Ülkemiz geçmişinde var olan kil ile çamaşır yıkama gibi. Ağacın meyvesi cilde sürüldüğünde cildi güzelleştirdiği için yerel halk arasında çok kıymetli bir bitkidir. Doğal şampuan olarak kullanırlar.

Kimyasal, insan sağlığına zarar veren, ışıltılı temizlik vaatleri ile biz insanları tuzağına düşüren ürünlerle kirlendiğimizin bilincine varan kişiler arasında temizlik ürünü olarak kullanılan ideal bitkiler arasındadır. Ritha bitkisi başta İngiltere olmak üzere pek çok avrupa ülkasinde doğal ve organik ürün marketleri ya da reyonlarında kıymet gören ve işlem görmeden dahi sabun olarak kullanılan bir bitkidir.

Ritha ev.temizliği insan vücudu ve evcil hayvan temizliğinde.kullanılır. Enfeksiyon ve böcek sokmalarına karşı kalkandır.Ayrıca cildi besler ve yumuşatır pürüzsüzlük sağlar. Çatlamış cildi özellikle elleri ve topukları onarır. Saç bakımında, kepek önleyici etkisi vardır. Saçı temizlemede etkili doğal bir köpüktür.Saçı besler saçlı deriyi onarır.Vücutta bit ve parazitlere karşı koruyucu etkilidir. Rithanın egzema, kronik kaşıntı ve sedef hastalığı gibi cilt şikayetlerinde de etkili olduğu kanıtlanmıştır.

Deterjan olarak kullanıldığında, kimyasal optik ağartıcılara ihtiyaç kalmadan beyazlatır. yünlü ve ipekleri yıkamak için özeldir.mutfak temizliğindede ritha çok değerlidir.

Diş temizleme, mücevher parlatma cam temizliği ve araba yıkama da çok etkilidir.

Bitki sprey olarak püskürtüldüğünde haşere yaprak biti ve kara sinekte dahil olmak üzere kullanılan ortamdan uzaklaştırır.özellikle allerjik olan için,nörodermatit yakınan ve hassas ciltler için kimyasal deterjanlar oyun oynar.ayrıca birçok. deterjan alerjen içerir.Ritha ile doğallığın keyfini yaşayacaksınız.

Diş çürüklerinin tedavisinde çok önemlidir. cildi temizler,saç toniğive saç temizleyici olarak kullanılan zengin ve doğal bir köpüktür. saçı temizler ve besler parlaklık kazandırır.

içeriğindeki 55 etken madde ve kırmızı neons sayesinde renkleri canlandırır biyosidal ve antibakteriyeldir.

Birçok ülkede organik temizlik ürünlerine hammade olduğu gibi ülkemizdede ERSAĞ TEMİZLİK KOZMETİK ürünlerinin patentli hammaddesidir.
Alintidir....

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar o kadar güzel şeyler yazmışsınız ki galiba ben 100 TL' ye kıyacağım :) İlk etapta hangi ürünleri alayım, bana tavsiyede bulunur musunuz?

bence temel temizlik malzemeleri olmalı.

sıvı bulaşık deterjanı olmazsa olmaz :KK42:
tuvalet-wc temizleyici (tabi bu çok kuvvetli bir temizleyici) şayet boyalı alanlar varsa benim başıma gelen durum sizin başınıza gelmesin damla konsantre halı,lekeli kumaş ve bu tür temizlikler için kullanılabiliyor.
bulaşık makinesine ilk aşamada toz bulaşık matik kullanman gerekiyormuş,makinenin aksanlarının ersağ'a teslim olması için :KK9:
bio şampuanını kullanıyorum,iki kez kullandım,kokusu güzel.saçlarım boyalı olduğu için kremsiz bu şampuan ondan başka bir bitkisel saç kremi ile kullanıyorum.

Arkadaşım kaç gün-hafta-ay kullandınız merak ettim?

Bu şampuanlar kişiden kişiye değişiyor.
Kimi ilk kullanımdan itibaren çok memnunken kîmide aşırı şikayetçi
:44:
Ama 1 ay sabredip saçınızın arınmasını beklemek gerek.

Benim yaralar kaşıntılar ve kepekler geçtikten sonra muhteşem sonuçlar aldım.
Kafamın her yanından yeni saçlar çıktı.

Valla çok çok memnunum.asla değiştirmem.

Argan yağlıyı deneyin birde. Muhakkak iyi gelecektir.

Emeksiz yemek olmuyor neyazıkki! Biraz sabır edin bence, sonuçtan memnun kalacaksınız...

emeksiz yemek olmuyor öyle düşünerekten 2 aydır kullanıyorum mucizevi şampuanı!..
ama 2 aydır da saçlarım kepeklendi kaşıntıdan duramıyorum semsert oldu
hem yıpranmış kuru hemde kirli yağlı gibi görünüyor umarım anlatabilmişimdir
sende herşeynden memnun kalmışsın enteresan.
bi marka çok iyi olabilir ama tüm ürünler birini memnun etmiş oda kk'da...

emeksiz yemek olmuyor öyle düşünerekten 2 aydır kullanıyorum mucizevi şampuanı!..

2 ay gerçekten de uzun bir süre. Acaba saçın ve derinin yapısına göre değişiyor mu etkisi? Aslında sert olmasının sebebi de silikon sls gibi maddelerin olmaması diye biliyorum ben. 2 ayda etkisini göstermediyse bence şampuanı bırakma zamanı çoktan gelmiş.Yoksa benim bildiğim saçın veya cildin 1 ay gibi bir alışma süresi vardır. Bu sürede kusar, kendini yeniler ama sen 2 aydır kullanıyorum demişsin. Demek ki faydası olmadı

bence temel temizlik malzemeleri olmalı.

sıvı bulaşık deterjanı olmazsa olmaz :KK42:
tuvalet-wc temizleyici (tabi bu çok kuvvetli bir temizleyici) şayet boyalı alanlar varsa benim başıma gelen durum sizin başınıza gelmesin damla konsantre halı,lekeli kumaş ve bu tür temizlikler için kullanılabiliyor.
bulaşık makinesine ilk aşamada toz bulaşık matik kullanman gerekiyormuş,makinenin aksanlarının ersağ'a teslim olması için :KK9:
bio şampuanını kullanıyorum,iki kez kullandım,kokusu güzel.saçlarım boyalı olduğu için kremsiz bu şampuan ondan başka bir bitkisel saç kremi ile kullanıyorum.

Bir de gördüğüm kadarıyla ayrıca halı şampuanı satılıyor. O da etkiliymiş. Bir de tül perde için olanı var. Aslında Amway kullanıp memnun kalmayan birisi olarak özellikle Türk menşeili bir firmaya kesinlikle şans vermek gerekiyor...

Amway Ameirka'da paraben kısıtlaması olduğu için oradaki ürünlerde paraben kullanmazken, burada satılan her ürününde parabenin alası var maşallah

arkadaşlar el köpüğünü mü el sıvı sabunu mu tavsiye ediyorsunuz? Bir de damlayı halıdaki çay lekesi için nasıl kullanıyorduk, ben hata yaptım sanırım, leke gitti ama etrafı sarardı sanki bu sefer de:KK43: yeni ürün alacak arkadaşım diş macunun market macunuysa onu da ekle bence. Siparişini yaparken hediye ürün seçmeyi unutma. Yarın daha ayrıntılı yazabilirim, telefon zorluyor :KK43:

Boreas09 arkadaşım diş macununda maalesef sülfat var, ama çileklide belki o da yoktur onu alabilirsin :) sülfattan başka hatırladığım başka bir zararlı madde yok araştırdığım kadarıyla tabi. Bir de halı şampuanı ilk sipariş için gerekli değil bence, damla da o işi görüyor. Hediyeler arasında olsaydı alın derdim tabi. Banyo wc yi ben çok seviyorum bu arada :KK70:

arkadaşlar el köpüğünü mü el sıvı sabunu mu tavsiye ediyorsunuz? Bir de damlayı halıdaki çay lekesi için nasıl kullanıyorduk, ben hata yaptım sanırım, leke gitti ama etrafı sarardı sanki bu sefer de:KK43: yeni ürün alacak arkadaşım diş macunun market macunuysa onu da ekle bence. Siparişini yaparken hediye ürün seçmeyi unutma. Yarın daha ayrıntılı yazabilirim, telefon zorluyor :KK43:

Yok market macunu kullanmıyorum. Eczanede satılan TTO markasını kullanıyorum. Ben macunumdan çok memnun olduğum için diş macunu almayı düşünmüyorum ama diğer ürünleri evet, düşünüyorum:)

Arkadasim 2 ay kullandigini bilmiyordum.o zaman artik birak diyelim , ne diyelim ki bilemedim!
Eger arada sacina baska kimyasal sampuan surmediysen demekki ritha sana alerji yapti.

Ben 1.5 ay cebellestim kafam yara bere icinde kaldi saclarim hizla dokuldu kepek oldu tonla!
AMA sonra sanki bunlari hic yasamamisim gibi o kazik gibi olmus saclarim ipek gibi oldu.dokulenlerin yerine yeni saclarim cikti.

Bulasikmatikle belki 1 yil savastim ve artik Ben galibim.

Ben memnun kaldiklarimida soyluyorum kalmadiklarimi da...

Taydin ve krizsavar sampuan Dan ilk kullanimda COK memnun kalmislar bu neden dikkatimizi cekmiyor ki? Hem de onlar da KK da.

Son Soz olarak iyisi mi sen o sampuani kullanmayi istersen birak artik.demekki olmayinca olmuyor...

Boreas09 arkadaşım diş macununda maalesef sülfat var, ama çileklide belki o da yoktur onu alabilirsin :) sülfattan başka hatırladığım başka bir zararlı madde yok araştırdığım kadarıyla tabi. Bir de halı şampuanı ilk sipariş için gerekli değil bence, damla da o işi görüyor. Hediyeler arasında olsaydı alın derdim tabi. Banyo wc yi ben çok seviyorum bu arada :KK70:

Krizsavar, öncelikle kullanıcı adımı tam ve doğru yazdığın için çok çok teşekkür ederim. Biliyorum biraz zor ama ne yapayım işte arkeolog olunca bir de oğlumun orjinal adı olunca bu isim benim hem kolayıma geliyor hem de çok hoşuma gidiyor... Tamam. Halı şampuanı almayacağım, damla alacağım. Bir de bulaşık sıvısı, banyo temizleyici. Üç oldu. Daha 100 tl'ye tamamlayamadım..

Dismacunlarinda kesinlikle sulfat ve turevleri yoktur....

Krizsavar, öncelikle kullanıcı adımı tam ve doğru yazdığın için çok çok teşekkür ederim. Biliyorum biraz zor ama ne yapayım işte arkeolog olunca bir de oğlumun orjinal adı olunca bu isim benim hem kolayıma geliyor hem de çok hoşuma gidiyor... Tamam. Halı şampuanı almayacağım, damla alacağım. Bir de bulaşık sıvısı, banyo temizleyici. Üç oldu. Daha 100 tl'ye tamamlayamadım..

Arkadaslarin izni olursa :KK1: Ben de tavsiyede bulunayim.
Kullanmadigim birkac urun kaldi neredeyse hepsini kullandim.
5 te 5 promosyonlarinin haricinde urunler secin.zaten oradaki 5 tanesi ya da 3 tanesi hediye gelsin .

Bence genel temizlik, banyo wc, ozel yag cozucu, damla, mobilya temizleyici,bulasik sivisi, dis macunu onceliginiz olsun.

Bu arada kullandigin dismacununun icerigini yazabilir misin?

5 te 5 promosyonlarinin haricinde urunler secin.zaten oradaki 5 tanesi ya da 3 tanesi hediye gelsin .

Bence genel temizlik, banyo wc, ozel yag cozucu, damla, mobilya temizleyici,bulasik sivisi, dis macunu onceliginiz olsun.

Canım içerik kutusunda yazıyormuş. Macunda yok. Ama inceleyip almıştım.Bir de eczacım çok methetmişti. Eczanemizde.com sitesinden şu bilgilere ulaştım:

Mantar ve bakterilere karşı koruyucu etkilere sahip Çay Ağacı Yağı içeren beyazlatıcı diş macunu ağız hijyeni için yardımcı bir ürün olup ağız boşluğu vedişeti iltihabına karşı bir koruma sağlar. Dişetinin mukozasından ve dişlerden istenmeyen mikroorganizmaların atılmasına yardımcı olmaktadır. Macundaki amünoflorür diş çürümelerine karşı mücadelede en etkin florür cinsidir.Macundaki özel aşındırma araçları yoğun beyazlaştırma etkisinin elde edilmesini mümkün kılmaktadır. Düzenli kullanımı size sağlıklı dişler ve hoş bir ağız kokusunu temin edecektir.Kısa süreli kullanımda bile ağız içinin ferahlığı ve hjyeni hemen kendini belli eder.Antibakteriyel ve antifungal özellikleriyle ağıziçi hoş olmayan kokular, enfeksiyon, aft vs… oluşumunu önler.

TTO BEYAZLATICI DİŞ MACUNU, dünyadaki kabul gören sağlık standartlarında (AVRUPA BİRLİĞİ TÜKETİCİ KOMİTESİ -SCCP-, AUSTRALIAN TTO STANDARD), GMP (kaliteli ilaç üretim) normlarında MİKRO EMÜLSÜYON yöntemiyle DR. MÜLLER PHARMA S.R.O. tarafından FDA onaylı tesislerde üretilmektedir. Güvenle kullanabilirsiniz.Klinik çalışmaları da oldukça fazladır.

Tamamdır: Diş macunu hariç, bunları alırsam 100 tl'yi tuttururum. Keşke ilk alışverişte bu 100 tl şartı olmasaydı... Ha bir de tül perde için deterjan da alacağım

Tamamdır: Diş macunu hariç, bunları alırsam 100 tl'yi tuttururum. Keşke ilk alışverişte bu 100 tl şartı olmasaydı... Ha bir de tül perde için deterjan da alacağım

Deterjanlarin yaninda camasir aktif almayi unutma Canim.

Deterjanlarin yaninda camasir aktif almayi unutma Canim.
Evet bu bilgi önemli, ben ilk alışverişte almamış beklemek zorunda kalmıştım. Diş macunuyla ilgili yanlış hatırlamışım, bakınca anladım. Başka ürünle karıştırmışım :KK43: kusuruma bakmayın. Bulaşıkmatik önemli bence, onu da almanızı tavsiye ederim piyada deterjanı kullanıyorsanız tabi. tam olarak şimdi neleri almaya karar verdiniz?

X