Erol Evgin: Parmak basanla 3 üniversite bitirenin oyu aynı mı?

İşte zaten o zamanlar gerçek demokrasi vardı, her görüşten bir çok parti vardı, mesela Baykal'a mı kızdın hemen oy oranını düşürüp ceza veriyor diğer yakın bulduğuna oy veriyordun. 3 parti tek partide toplandı ama bu iyi birşey mi, hayır değil. Evet CHP'ye çoğu zaman kızıyorum, ben körü körüne bağlanamam bir partiye, yanlış yapınca doğru diyemem. CHP'yi reel hayatımda çok fazla eleştiririm. Yani Atatürk'ün partisi diye, sol diye körü körüne oy vermiyorum ama CHP'den iyisi olsa ona oy veririm elbette. Var mı alternatif, yok. Ve çoğu SHPli, DSP'li küstü, oy bile vermiyor emin ol. O 3 partinin oyları darmadağın oldu, hepsi CHP'ye gitmiyor ki. CHP'ye oy veren sağcısı, milliyetçisi yok mu, sürüyle. Ya da AKP'ye oy veren ama AKP'den zerre haz etmeyen de sürüyle. Hep alternatifsizlik sebeplerimiz.

Benim alternatifim zaten AKP ya da MHP olamaz. Alternatif olmayınca da en yakın bulduğum partiye veririm. CHP'ye kızma sebebim ise pasif olması, bazı şeyleri idrak edememesi ve revize olamaması. Hala eski topraklarla idare ediliyor. Ama onun harici görüşüme en yakın partidir, bazıları gibi AKP'ye sövüp sövüp ama ne yapalım oy veriyoruz demem yani CHP'ye oy verirlken içim cız etmez en azından.Haaa Akşener gelse belki MHP derim, zaten artık partizanlık kalmadı ki ülkede. AKP seçmeni ve AKPli olmayan seçmen var. Alternatifler ve demokrasi bitirildi.

Benim görüşüm tek başına iktidar iyidir şeklinde değil, koalisyon istikrara engel olamaz. Baraj bile olmamalı, her görüş meclise girmeli. Daha çok sağ, sol, milliyetçi parti kurulmalı ama öyle eften püften değil, gerçekten sesini duyuran partiler olmalı. CHP'ye de alternatif olmalı, AKP'ye de.

Bu arada hakkımdaki düşüncelerin için sağol, onore oldum... :)

Şimdi bi kere oy verirken milliyetçilik din Atatürkçülük gibi söylemleri bırakıp ilk önce tarih bilmek gerek sadece yakın tarih değil İslamiyet öncesi Türk'lere kadar gitmeli bu öğrenim. Sonra dünya tarihinde ki ülkelerin tarihine de en azından göz atmalı. Siz kalkıp burda sol partinin iktidarını da gördü bu millet sağ partilerin iktidarını da derseniz tarihi hiç bilmediğiniz ayan beyan ortada olur. Görüşüm sosyal demokrattır. Şimdi siz bunu da kalkıp al işte bu da solcu diye yaftalayacaksınız ama olsun sonuçta tarih kavram bilmeyen insanlar çok. Bu ülke de sizin tabirlerinizle konuşuyorum sağ partiler başa geldiğinde hep bir refah yaşanmıştır çünkü varlıklı ailelerin çıkarları hep korunmuştur. adnan Menderes'in toprak ağalarının mallarını korumak için bulunduğu girişimleri biliyorsunuz diye varsayıyorum. Daha öncesinde 2. Dünya savaşı sırasında da sol hükümetin kıtlıktan dolayı zenginlerden varlık vergisi aldığını bunu haksız kazanç sağlayanlarında bedel ödemesi için ve aç olan yoksul halka yardım edebilmek için yaptığını fakat bu yaptırımın tabi ki zengin kesimde hoş karşılanmadığı bu yüzden zenginledi zengin eden sağ partilerin oluşmasına sebep olunduğunu da bildiğinizi varsayıyorum. Zaten bundan sonra da sol ne Zaman iktidara gelse sağ parti yandaşı zenginler talimatla mallarını geri çekip karaborsa üzerinden halka sarmıştır ve sol hükümetler dış borçları ödemele uğraşmıştır bağımsız olabilmek adına. Bu yüzden sağ parti iktidarını da sol parti iktidarını da biliyoruz diyenler önce açıp bi tarih okuyun da sonra BİLİYORUZ. Deyin bi zahmet

Okuma yazma bilmeyen me akli selim dedelerimiz ninelerimiz var uc degil on universite okuyan hergeleyi cebinden cikarir erol evgin in gidis yolu dogru da sonuc yanlis oy verenlerden akli selim olanlarla hergele olanlarin bir olmamali

Bosuna dememisler eski toprak diye

Oy vermedeki onem akil olgunlugu olmali bence kiytirik bi kagit parcasi degil

Saçmalamış .

Aynı Evgin kafası , mevcut iktidar kendi gönlünü hoş eden bir partiden olsa yine beğenmeyecek miydi oyları ... ?

Aynı Evgin Atatürk'ün köylü milletin efendisidir sözüne saygı duymuyor mu ...?

Aynı Evgin'e bende farklı üstülüklerimi öne serip , seninle aynı oy hakkına sahip olmak istemiyorum desem ne hisseder ....?

Ay çok haklı. Bütün gün iş yerinde nette takılıp tatil yerleri bakan, instagram'da fotoğraf atan üniversite mezunu plaza işçileri ve memurlar; sabahlara kadar bilgisayar oyunu oynayan, sosyal medyada bir iki espri kasmaya çalışan, dünya meselesi gibi uzun uzun dizi yorumları yazan üniversite öğrencilerimizin tabii ki de oy bakımından ayrıcalıklı olması lazım.

Bahsettiklerin malesef ülkemizin kanayan yarası.
Türkiye'de tanımlar çok komik. İki taraf da birbirini cahil nitelendiriyor. Fakat birbirini cahil olarak nitelendiren tarafların hangisi diğerinden farklı? Karşı tarafı cahil olarak niteleyen taraf sanki füze mi uçurdu, icat mı yaptı, buluş mu buldu; yoksa nobel ödülü mü aldı?

Bana sorarsanız nasıl olmalı? Vergi vermeyen oy kullanmasın. Devlete yük olan oy kullanmasın. Mesaisini internette oyun oynayan memur amir de memuriyetten atılsın.

ne dağdaki çobanı ne de parmak basan insanımızı küçümsemeye kimsenin hakkı yok kusura bakmayın... beğenilmeyen partilere oy verenlerin çoğunluğunu hatta yarısını onlar değil okumuş aydın sanatçı kesimde oluşturuyor. ağızdan söz çıkarken tartılıp ölçülmeli ya ben bir laf ediyorum da ne ediyorum denilmeli. sanki o partiye ya da partilere oy verenler sadece cahil kesimmiş gibi söz edilmemeli...

su konuda haklısınız ülkede inşaat sektörüne ciddi yatırım yapılıyor ama saglık konusunda deneyimli biri olarak katılmam mümkün deil,öncelikle teknoloji cagına denk gelmesini mevcut iktidarın basarısı olarak algılamak bana mantıklı gelmiyor.ilacını alırken az ödemek ? yaslılık aylıgı vs bunlar hep sgknın icraatleridir bunlar olurken cocugunuzun 65 yasına kadar çalışacagı gerceginden faydalanıyorsunuz yani cocugunuzun gelecek neslin emeğini sömürüoruz,extra bi sosyal hak yok.en son ne zaman devlet hastanesinde ultrason cektirdiniz bilmiorum ama 2 aydan önce gün olmuyor.böyle düşünenlerle aynı ülkede mi yaşıyorum anlamakta zorlanıyorum.eğitim sistemimizden bahsedilmemiş ama eğitim sistemimiz özelleşti eskiden 2,3bin liraya dershane sisteminden faydalanırken artık 3 ila 5 katı ödeyerek temel liseye kayıt olunabiliyor.devlet tesvikinden herkes faydalanamıyor.dershaneler kötü derken daha beteri geldi.ülkedeki eğitimcilerin çogu devlette calışmak isterken devlet okulları boş ,mezun gençler özel okulların kucagına itiliyor.ufacık kadrolar için torpillilerin arasından sıyrılarak atanma umudu tasıyorlar.90dan az puan almama ragmen 5 sene bekledim ordan biliorum. eğitim seviyesi sürekli yapılan değişiklikler yüzünden yerlerde bknz ygs sonuçları mat ortalaması yanlış hatırlamıosam 5. ve en önemlisi yargıya güven,bagımsız yargı.daha da önemlisi ayrılmış,birbirini anlamayan toplum yapısı ve idarecilerin bunu sürekli körüklemesi...

Sen sagliktan iyi anliyormussun ben ise tam icindeyim...nereden nerelere geldigimizin tamda farkindayim bu yaklasimla kimseyi ikna edemezsin.nefesin cumlelerin bosa.biz egitimli nesil asil biliyoruz farkin farkindYayiz okey.

yaklaşımımda ne gibi bi sorun var onu anlayamadım.söylediklerime bak su konuda yanılmışssın o aslında böyle( ki ben kendimce öyle yaptım) desen senin tabirinle okey de böyle biraz havada kalmış

Sen sagliktan iyi anliyormussun ben ise tam icindeyim...nereden nerelere geldigimizin tamda farkindayim bu yaklasimla kimseyi ikna edemezsin.nefesin cumlelerin bosa.biz egitimli nesil asil biliyoruz farkin farkindYayiz okey.

Bi kac ornek verir misiniz mesela saglikta nerdeydik nereye geldik?

Ama oyle yuvarlak cumlelerle sira bekliyoduk falan derseniz yazdigim icin buyuk bi pismanliga bogarsiniz beni

Uffffff sorma biz eskiden sabah 5 te kalkar hastaneye sira yazdirmaya giderdik.simdi sak.int sak telefom aninda al randevu yaa okmeydani arastirmaya gittim.pufffff ozel.hastane halt etmis.isine gelen isine geleni gorur evde yasli hizmeti aile hekimligi neler saysam bilemedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…