Erol Evgin: Parmak basanla 3 üniversite bitirenin oyu aynı mı?

Bi kac ornek verir misiniz mesela saglikta nerdeydik nereye geldik?

Ama oyle yuvarlak cumlelerle sira bekliyoduk falan derseniz yazdigim icin buyuk bi pismanliga bogarsiniz beni :KK43:

Ya ne yuvarlayayim bunun yuvarlamadimi kalmis bayan Kör görmuyor diye gunesin suçu ne ki??? Sagliktan hele hic dem vurmayin Amerikanin ornek aldigi uygulamaya calistigi fakat beveremedigi saglam bir saglik sistemimiz var.saglikta donusumden al her turlu.asil siz yuvarlamayin kabul edin.ha kabul etmiyorsaniz sizlerin kaybi malesef oturun aglayin halinize.

Ya ne yuvarlayayim bunun yuvarlamadimi kalmis bayan Kör görmuyor diye gunesin suçu ne ki??? Sagliktan hele hic dem vurmayin Amerikanin ornek aldigi uygulamaya calistigi fakat beveremedigi saglam bir saglik sistemimiz var.saglikta donusumden al her turlu.asil siz yuvarlamayin kabul edin.ha kabul etmiyorsaniz sizlerin kaybi malesef oturun aglayin halinize.

Gece gece koptum valla, ABD bizim sağlık sistemine hayrannnn kalmış ama becerememişler işte?!? Dünyanın süper gücü, bizim hastane kuyruklarına özenmiş ama yapamamış???

John Hopkins, Stanford vb sayılı tıp fakülteleri çeşitli araştırmalar yürütüyor orda, ama bizim sistemimizi bir türlü uygulayamıyorlar....onlara da yazık tabi.

Gece gece koptum valla, ABD bizim sağlık sistemine hayrannnn kalmış ama becerememişler işte?!? Dünyanın süper gücü, bizim hastane kuyruklarına özenmiş ama yapamamış???

John Hopkins, Stanford vb sayılı tıp fakülteleri çeşitli araştırmalar yürütüyor orda, ama bizim sistemimizi bir türlü uygulayamıyorlar....onlara da yazık tabi.

offf bu çok fenaydı yaw :KK43:

doktora gidebilirsin ama kaliteli hizmet almıosun kişi bası hizmetler az böle sallıcagına oecd verilerini aç bak türkiye son sıralarda.harcama fazla çünkü gereksiz ilaç verilio, gereksiz tektikler yapılıo,özel hastaneler zibil gibi arttı kar var cünkü.o an cebinden cıkmıo die para harcamıorum sayamassın gsyh'nın büyük payı bunlara gidio. sırf doktora görünmek seni memnun edebilir ama beni etmio.aglarsam buna aglarım senin muhteşem güneşini göremediğime deil .

Uuuv bu ne asabiyet boyle ,sakin olun heyecanlanmayin.

Amerika neyi begenmis,saglikta donusum dediginiz sey ne,hastaneler hala tiklim tiklim,bi mr icin iki ay sira bekleniyo hala,teknolojik alt yapi sayesinde uzaktan randevu almak mi gelisme ,katki payi desen hala var,özel hastaneler ates pahasi,aile hekimlikleri recete yazma kurumu haline gelmis ...

Yol,kopru,metro deyin ama saglik sistemi muhtesem demeyin,inanilir yani yok.

Herneyse,
Uslubunuzu hic begenmedim.
Bu usluptaki bi insanla daha fazla diyalog kurmamin mumkunu yok.

Size iyi geceler.

Amerika neyi begenmis,saglikta donusum dediginiz sey ne,hastaneler hala tiklim tiklim,bi mr icin iki ay sira bekleniyo hala,teknolojik alt yapi sayesinde uzaktan randevu almak mi gelisme ,katki payi desen hala var,özel hastaneler ates pahasi,aile hekimlikleri recete yazma kurumu haline gelmis ...

Herneyse,

Size iyi geceler.

Inanin o yorumu yazarken gram asabi degildim. Siz farkli fikirlere tahammul edemiyorsunuz ondan oyle gelmistir.
Bu arada sagliktan iyi anlarim diyorsan bunu da bilmelisin.aile sagligi merkezlerinin kurulus amaclarindan biride 2. 3. Basamak saglik merkezlerindeki gereksiz yigilmalarin onune gecmek.yani evet recete yazmak gorevleri.bunun icinde varlar baska seyler icinde. Sizin o aylarrca sira beklediginiz hastanelerde genel itibari ile devlete kendini bir turlu teslim edemeyen hastaneler.yakinda devletin olacaklar o zaman oralardanda kaliteli hizmet alinabilecek.yazacak okadar cok sey varki.fakat insan bosa konustugunu hissedince anlatasi gelmiyor.hem ben anlatsam ne anlatmasam ne gorunen koy klavuz istermi.gormek isteyene hersey acik net ortada.

Herneyse,

Size iyi geceler.

Sizin nedense surekli kucumsediginiz devletimizin hastanelerinde tepeden tirnaga butuuunn tetkikleriniz yapilir ve hicbir ek ucret odemeden ayrilirsiniz.ve yine sizlerin yucelttigi o avrupanizda ikinci bir asama tetkik icin hoooppp hadi bakalim eller cebe deyi 100 lerce euro nuzu cebinizden aliverirler...bunun gibi bircok sey .evet Turkiye nin belkide girmesine gerek kalmiycak avrupa birligine

Sizin nedense surekli kucumsediginiz devletimizin hastanelerinde tepeden tirnaga butuuunn tetkikleriniz yapilir ve hicbir ek ucret odemeden ayrilirsiniz.ve yine sizlerin yucelttigi o avrupanizda ikinci bir asama tetkik icin hoooppp hadi bakalim eller cebe deyi 100 lerce euro nuzu cebinizden aliverirler...bunun gibi bircok sey .evet Turkiye nin belkide girmesine gerek kalmiycak avrupa birligine
Prostat kanseri teşhisi koyulan babama bağırsaklara sicrama var mi bakilmasi icin mr istendi. Mr icin agustos ayi sonuna gun verildi. Bizim cok sukur disarida parali cektirecek durumumuz vardi. Parasi olmayanlar evde ölümü beklesin. Hastanelerde sira beklenmiyor ya artik

Söylemek istenilenle yani niyet ile sözler , ifadeler uyumlu olmayabilir bu durum düşüncenin yanlış olduğu anlamına gelmez.

Doğru bir şey söylediğini düşünüyorum. Benim tatlı babuşkamın(babaanne) siyasetle yakından uzaktan ilgisi yoktur mesela, benim fikirlerim veya bir başkasının fişkirleri doğrultusunda oy kullanması ne kadar etik ve ne kadar sağlıklı sonuç verir.

Ohoo sayılamayacak kadar çoklar.

Yeni bir şey değil ki bu. Üzerinden neler geçirdik biz bu muhabbetlerin.

tabiki ayni olacak sistemin dengesini tutanda bu ya , yüzyillardir dünyanin heryerinde böyledir fakir cahil insani yola getirmesi yani istedigini yaptirmasi kolaydir cok soru sormazlar itiraz etmezler az la yetinirler gözü kapali arkandan gelirler dünyadaki tüm ezilenler fakirler ayaklansa ne olur düsündünüsmü hic ama yapmazlar itaat ederler susarlar umarlar vs coguda kabullenmistir sindirilmistir vs yönetenlerin yönetilenlere karsi en büyük silahi da din dir ( eski cagda hristisyanlikta kral halki rahiple dizginlerdi ..) monarchie döneminin bitimiyle asil kaybedenler kiliseler oldu ama islamiyette halan devam etmekde zaten insanlarin yasam sartlarina bakildiginda kolaylikla anlasiliyor , ....özünte egitimsizligin aslinda dünyadaki en büyük kötülük oldugunu anlayamadan göcüp gidenler var veyahut yasayanlar .....yani düsüncelerim böyle ......

Inanin o yorumu yazarken gram asabi degildim. Siz farkli fikirlere tahammul edemiyorsunuz ondan oyle gelmistir.
Bu arada sagliktan iyi anlarim diyorsan bunu da bilmelisin.aile sagligi merkezlerinin kurulus amaclarindan biride 2. 3. Basamak saglik merkezlerindeki gereksiz yigilmalarin onune gecmek.yani evet recete yazmak gorevleri.bunun icinde varlar baska seyler icinde. Sizin o aylarrca sira beklediginiz hastanelerde genel itibari ile devlete kendini bir turlu teslim edemeyen hastaneler.yakinda devletin olacaklar o zaman oralardanda kaliteli hizmet alinabilecek.yazacak okadar cok sey varki.fakat insan bosa konustugunu hissedince anlatasi gelmiyor.hem ben anlatsam ne anlatmasam ne gorunen koy klavuz istermi.gormek isteyene hersey acik net ortada.
farklı görüşlere saygılıyız tabiki.belki bilgilisin ama amerika bile bizim saglık sistemimize hayran dediğin anda olayı bitirdin ne yalan söylim.amerika bikere bu konuda örnek alınacak bi ülke zaten deil. kötü olan saglık sistemlerni düzeltirken model olarak da türkiyeye bakalım dediklerini hiç sanmıorum avrupada cok daha iyi örnekler varken.yok bu konuda bi makale calışma fln varda biz okumadıysak yolla da aydınlanalım.herkesin evi ilaç dolu faydası varmı yok,doktora gidioruz da doktorlara ne kadar güveniosun pardon sen güveniosundur da insanlar ne kadar güvenio haberin varmı.her yapılan seyde gercekten ihtiyac varmı yoksa ticari kaygı mı var düşünür olduk.en azından biz düşünüoruz üstelik senin sandıgının aksine kişi eleştirmek için deil saglık sistem eleştirisi adına düşünüoruz bunları.senin gördüklerini görmedikleri için birilerine altyapılarını bilmeden, bu konuyla alakalı olup olmadıklarını bilmeden körsünüz diosan asabisindir,tavrın da hoş deildir.

Bu ne cüret !

Kendi ulkemde gittigim hastaneyi,yaptirdigim tahlilleri lutufmus gibi hangi hakla bana karsi kullanmaya calisiyosunuz.

Elestiri, sizin hayata bakisinizda kücümsemekle esdegerse bu sizin probleminiz,kendinizi sorgulayin.

Devlet benim devletim ,saygi siniri icinde istedigim gibi elestiririm.

Neyse daha fazla yazmak istemiyorum,inandiginiz pamuk sekeri pembesi utopyanizi o guzel,saygili ve buram buram nezaket kokan uslubunuzla anlattiginizda ''anlayabilecek'' insanlara anlatin artik !

Bu ne cüret !

Kendi ulkemde gittigim hastaneyi,yaptirdigim tahlilleri lutufmus gibi hangi hakla bana karsi kullanmaya calisiyosunuz.

Elestiri, sizin hayata bakisinizda kücümsemekle esdegerse bu sizin probleminiz,kendinizi sorgulayin.

Neyse daha fazla yazmak istemiyorum,inandiginiz pamuk sekeri pembesi utopyanizi o guzel,saygili ve buram buram nezaket kokan uslubunuzla anlattiginizda ''anlayabilecek'' insanlara anlatin artik !

Genelde oyle yapiyorum zaten.

Bu ne cüret !

Ici bos bir paragraf yazi okumaya erindim resmen.had bildirir nitelikte gereksiz bi ofke patlamasi.

X