Erol Evgin: Parmak basanla 3 üniversite bitirenin oyu aynı mı?

Acaba 3 univ. bitirmisle parmak basanin insanligi bir mi Allah askina

Kimin insanligi daha iyi ?
Etrafinizdaki 3 universite bitirmis 100 kisi
Ve parmak basanlarin hepsini tahlil ettiniz ve parmak basanlarin daha insancil olduguna bilimsel olarak mi karar verdiniz ?
Yoksa amaaaaaaann dur uni.mezunlarina bi sallayayim
Parmak basanlari oveyim manasinda mi bu yazdiklariniz ?
Bana sallamak kismi daha yakin geldi cunku

Amann sanki oyle olunca bisey degisecek basa gecen kendi yolundan gidecek giderken de paralari hortumlicaklar butun partiler ayni benim siyaset anlayisim bu zaten sevmem siyaseti yok koyuncular yok putcular yok bilmem neciler

Bence de oy sistemi olmasın o zaman demokrasi kaldırılsın Padişahlık olsun babadan oğula geçsin:KK53:
yani oy sistemi saçma bu en mantıklısı :KK45::sinirli:En Büyük KK
Sanki yok :KK70: adam seçilmiş Başbakanı koltuğunda etti damadini bakan yaptı hahahahahajaja hala padişahlik demokrasi diyorlar

Tam anlamıyla öyle, bunun sonu olmaz. Kaldı ki cahil olup olmamaya kim karar verecek kıstaslar ne olacak o da ayrı muamma.

Demokrasinin iyi tarafı herkes eşit haklara ve fırsatlara sahip (teoride öyle). Kötü tarafı ise, gerçekten cehalet ortalamayı düşürür. Çan eğrisi gibi. Böyle bişey de var sahiden.

Yine de elimizdeki en iyi sistem bu yani. İnsanoğlunun olduğu yerde zaten ideal diye bişey olmaz, insanlık boyunca kör topal geliştirdiğimiz sisteme talim.

diyelimki madem hayal kuruyoruz zaten olmayacak bişey, eğer olsaydı da bir ülkeyi herşey çok güzel olacak, hak eşitlik özgürlük gelecek diye 3 diplomalılar darbeyle vs falan yönetime gelselerdi, (halkında 3 diplomalı bir bölümü ve yönetecek olanlar) gidenlerden daha da diktatör olurlardı:KK53:

ve kesinlikle parmak basan diye küçümsenen kesmin öğretnim düzeyinide arttırmaya çalışmazlardı, neden adam kendine rakip yetiştirsin, kolay idare edilecek koca bir halk varken, bu işin kaymağından vazgeçsin.
Öğrenim düzeyinin ahlak ya da etik anlayışıyla hiç bir alakası yok.
uzmanlaşmak, meslekleşmek istenen konuyla alakası var. İnsan insandır, eğilimleri yönelimleri aynıdır

sonuçta bu yönetimde darbeydi, iç savaştı gibi bişeylerle tarihe karışırdı:KK53:

dediğin gibi madem mükemmel yok, en iyisi herkesin eşit olması, yoksa kadınlar için bişey çıkar, ırklar için bişey çıkar, öğrenim düzeyleri için bişey çıkar, insanlar hangi yaşta olduklarına göre fişlenir mesela, sonu kesinlikle yok

Son düzenleme:
Yani oyle eski bi cagda yasiyoruz ki dogru haklisiniz.millet sadece ampul diyo ok diyo hilal diyo ona gore oy veriyo.yani ne tv var ne radyo var.ne yapilan yollar goruluyor ne kopruler ne hastaneler ne camiler ne kultur merkezleri ne metrolar ne metronusler...yasli parmagini basan amcam hastaneye gidince randevusunu alip gelmis olmuyor, ilacini alirken az odedigini farketmiyor, yaslilik ayligi almiyor dogru sizde haklisiniz ya.okuma yazma bilmeyen teyzem bakima muhtac cocugu icin devlet uardimi almiyor, bakima muhtac yaslisi icin aylik almiyor, evladini askere gondermis fakir teyzem aylik almiyor, vs de vs. DOGRU SADECE SEKLE OY VERIYORLAR!! Icraatleri goremiycek kadar cahiller hatta akillari yokki algilayabilsinler(!!!) degil mi?
Yollarrrr, köprülerrrr, hastanelerrrr:ruh:
Hastaneye giden amca ne kadar ödediğini bilse keşke. 2023 deyip duruyorlar yahu 2016dayız hastaneye randevu alıp gitmek büyük bir iş mi yani? Evladını askere göndermiş teyzeye Allah sabır versin. Oğlunun orada çektiği rezilligin bedeli olamaz.
Operasyonlarrrrr, terör örgütü bitirildiiii. Oraya göreve gidenler Allah'a emanetti haberiniz var mı? Eşimin kaldığı yeri göstersem size yaptıkları kahvaltıyı, yemeği, bitmesin diye yudum yudum içtikleri suyu göstersem size keşke :KK51:
Ama yollar önemli:KK54:

1 genel,2 yerel,1 referandum ,1cb ,1 tekrar secimde gorevliydim.
Bunlarin 3'ü (genel,referandum,yerel) uzak dağ kirsali digerlerinde ise ege'nin kirsal koyundeydim.Sunu cok net soyleyebilirim ki kirsal kesimin %70 i kime neden oy verdigini bilmiyor.Hadi verdi bu yuzdenin yarisindan cogu da donup ulkede secim vardi sonuclari ne oldu diye bile bakmiyor..Hukumetin secimlerde basarili olmasinin en buyuk payi da budur.
Merkezde sonuc ne olursa olsun son sözü kirsal soyluyor. En son yerel secimde bulundugum ilce merkezinde chp baya bir onde...O gunku teskilatlar arasi bilgi akisi,telefon trafigi malum..Sevindik ettik.Ama malum yerel secimlerde sayim uzun suruyor.Koylerde kimin Bel. Baskani olacagiyla ilgilenmezler.Umurlarinda degildir.Tum koyun pur dikkat nefesini tutarak takip ettigi tek sayim vardir.O da muhtar ve aza secimi.Oyle uzun surdu ki sayimlar teskilatlar bizden bilgiyi alip genel merkeze haber vermesiyle chp'li adayin secimi kaybetmesi bir oldu...Kirsal her zaman secimin belirleyicisi.Ama dedigim gibi bunlarin yarisindan cok fazlasi da secim varmis,oy verilecekmis...Bunlardan fazlasiyla uzak...Su anda istenen de hedefe ulasilan da bu zaten.
Mission completed yani :)

Öyle bir yazılıyor ki ,sanki CHPye oy veren kişilerin hepsi üni mezunu ,kültürlü insanlar:KK30:.Genelde AKPye oy veren cahil ,okumamış kesim diye adlandırılıyor.:super:Ama benim çevremde de çoğu sırf sadece sol parti olduğu için CHPye oy veren ,gündemi bile takip etmeyen CHPye oy veren insanlarla dolu.

Oy kullanmaya gittigimde bi adam annesini getirmis yasli bi teyze ve 3-4 yere oy atmak lazimdi belediye muhtar basbakan vs. Gibi tam hatirlamiyorum oglu tarif ediyor basbskani ampul belediyeyi ok muhtarida filancaya atcsksin diye teyze girdi iceri ve hepsini birbirine karistirmis oglunun kararlarini bile uygulayamadi yani ve oy gecersiz oldu cunku hepsine ikiser defa basmis:KK43:( bu durumda direk iktidardaki partinin isine yariyor tabiki dolayli olarak bence belli bir yas ustu oy kullanmamali

Öyle bir yazılıyor ki ,sanki CHPye oy veren kişilerin hepsi üni mezunu ,kültürlü insanlar:KK30:.Genelde AKPye oy veren cahil ,okumamış kesim diye adlandırılıyor.:super:Ama benim çevremde de çoğu sırf sadece sol parti olduğu için CHPye oy veren ,gündemi bile takip etmeyen CHPye oy veren insanlarla dolu.
AKP li olduğunu bildiğim herkes bu konuda karşı çıktı beklediğim gibi :KK70:

AKP li olduğunu bildiğim herkes bu konuda karşı çıktı beklediğim gibi :KK70:
Seni döyerim bak,her yazdığıma muhalefet olma:sopa:.Doğruyu söylüyorum ben.:pGeçen gün bahsetmiştim ben,kürt komşuma neden HDPye veriyorsun oyunu dediğimde ben kürtüm o yüzden ,alevilerde CHPye veriyor ona kalırsa demişti,yani AKPye özel durum değil:süslü:

Öğrenim düzeyinin ahlak ya da etik anlayışıyla hiç bir alakası yok.
uzmanlaşmak, meslekleşmek istenen konuyla alakası var. İnsan insandır, eğilimleri yönelimleri aynıdır

aynen katılıyorum. Keşke insanlar matematik, fen, türkçe, yabancı dil gibi derslerin dışında değerler eğitimini de yeterince alabilse de o zaman gerçekten eğitimli ile eğitimsiz arasındaki farkı konuşabilsek...

Seni döyerim bak,her yazdığıma muhalefet olma:sopa:.Doğruyu söylüyorum ben.:pGeçen gün bahsetmiştim ben,kürt komşuma neden HDPye veriyorsun oyunu dediğimde ben kürtüm o yüzden ,alevilerde CHPye veriyor ona kalırsa demişti,yani AKPye özel durum değil:süslü:
Hahahaha di mi her yazdığına cevap veriyorum farkettim ben de. Özür dilerim :KK43:

İnsan hakları açısından rezalet bir açıklama.
Ülkemizde eğitim seviyesinin her alanda olduğu gibi ülkenin gidişatını değiştirdiği doğrudur.
Fakat üniversite okumak insanı aydın yapmıyor maalesef.
Etrafımda gördüğüm nice iyi okullarda okumuş, iyi yerlere gelmiş insanlar görüyorum. Kimi CHP'li kimi AKP'li kimi HDP'li.
Şu aşağıdaki açıklamadan yürümek daha mantıklı değil mi? Madem cahilin tercihlerinden mutsuzsun. Eğitimin artması için uğraş ver. Bence böyle ayrıştıcı yorumlar cahil diye nitelendirilen insanları itiyor, tıpkı CB'nın siz biz muhabbeti yapıp bizi itmesi gibi.

Teorik olarak komşunuza saygı duymak zorundayım, duyuyorum fakat kendi içimde kalbimde komşunuza bu kafayla oy veren kimselere saygı duyamıyorum. Kabul edemiyorum. :KK57:
Böyle örnekler olunca etkiye tepki böyle ezikleme muhabbeti açılıyor.:KK47:

Teorik olarak komşunuza saygı duymak zorundayım, duyuyorum fakat kendi içimde kalbimde komşunuza bu kafayla oy veren kimselere saygı duyamıyorum. Kabul edemiyorum. :KK57:
Böyle örnekler olunca etkiye tepki böyle ezikleme muhabbeti açılıyor.:KK47:
Malesef benim görüşümü beni o parti temsil ediyor deyip oy veren var.Ezikleme muhabbetini sen ben açsak neyse de ,bir sanatçının açması hoş olmamış.Onu dinleyen herkes üni mezunu mu?Kasetlerini dinleyen,konserlerine giden hep okumuş ,kültürlü insanlar mı?Onlara da hakaret etmiş oluyor.

valla zamanında Aysun Kayacı'ya az sallamadım ben de,
ama şimdi farklı düşünüyorum.
Genel seçimler neyse de 2010daki referandumda biliyorsunuz bir çok madde vardı, HSYKnın yapısına dair çok ciddi değişiklikler oylandı,
okuma yazma da yeterli değildi o referandum için mesela, HSYK nın açılımını bilmeyen kişilerin o referandumda oy kullanması ne kadar doğru idi.

Kimin insanligi daha iyi ?
Etrafinizdaki 3 universite bitirmis 100 kisi
Ve parmak basanlarin hepsini tahlil ettiniz ve parmak basanlarin daha insancil olduguna bilimsel olarak mi karar verdiniz ?
Yoksa amaaaaaaann dur uni.mezunlarina bi sallayayim
Parmak basanlari oveyim manasinda mi bu yazdiklariniz ?
Bana sallamak kismi daha yakin geldi cunku
Yani :işsiz:buradaki one cikma arzusu mu demeli konuya yorun lutfen kisi yorumunu elestirme ne alaka

X