- 22 Aralık 2018
- 2.997
- 2.643
- 53
- 35
- Konu Sahibi Tweetyybomb
Bile bile ailecek gizlemeniz ne fena bir durum. O da bir evlat yahu. Hayatlar bu kadar mı ucuz gözünüzde
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Şu kelimelerin bir insan için nasıl bir yıkım olduğunu tahmin edemezsiniz. Kimse annesini babasını kardeşini seçemez. Konu sahibinin söylememe kararını desteklemiyorum. O kız bunu bilmeli.Kendi uyuşturucu bağımlısı bitik kardeşini kıza kakalayacaksınız yani. İlerde bu ortaya çıkınca kızın ailesi sizin aileyi fena rencide eder, ezer geçer yalnız. Böyle sinsi sinsi susarak çocuğunuza sahip çıkmış olmuyorsunuz, başka insanları kandırıyorsunuz. Erdemli olmaktan, sorumlu olmaktan çok uzakta davranıyorsunuz ailece. Bunun bedelini de ödetirler. Not: bu konuya ilk mesajımda üslubum çok farklıydı, konu sahibinin anladığı ve hak ettiği dil bu.
Nasıl böyle bir seti saklamasına, bununla ilgii söylediği yalanlara alet olursunuz? Akil alır gibi değil.
23 yaşında resmen evlenince düzelsin diye tum bencilliginizle nişan yapmışsınız.
Yazık değil mi o kıza?
Sizin bas edemediginiz belâyla o nasıl baş edecek?
Evlilik bir çeşit tedavi mi?
Takipte kalın. Etrafımızda sizin gibiler çok,kıza söylemeli miyim söylememeli miyim sorunsalımı çözdünüz. Söylememeye karar verdim. Kardeşime kimsenin psikolojik şiddet uygulamasına da izin vermeyeceğim. Kız da akıllı olsun ve doğrularını kendisi bulsun. Teşekkür ederim vicdanıma yenilmeme izin vermediğiniz için.
Bir bayan konu acmis iki cocugu var esinin madde kullandigini fark.etmis...Sizde vicdan var mı ki?
Gencecik kızın hayatını bitireceksiniz Allahtan da mı korkmazsınız? Haydi evlendiler diyelim, ne olacak kardeşiniz iyileşecek mi, yne kliniğe girip çıkacak kız da perişan olacak, sonra da boşanıp basıp gidecek. O kız size bilip de söylemediğiniz için öyle bir ah eder ki, 2 dünyada kurtulamazsınız.
Sizin gibi aileye yazıklar olsun.
Evlenince düzelsin diye bencillikle Nişan yaptıklarını nereden biliyorsunuz ?
Konu sahibi öyle birşey mi Yazmış ?
Veya öyle bir imada mı bulunmuş ?
Bazı önyargılı yorumlara Hayret ediyorum cidden. Fikir vermek yerine azar vermeye yazılıyor sanki.
Söylenmesi gerektiğine Katılıyorum ama hiç tanımadığınız Kardeşinin Rahatsızlığı için çaresizce konu açan birine hunharca Kardeşini yamamaya çalıyorsun Tarzı üslubunuzu hoş bulmadım. Zaten bu kadın üzgün ...Saklamalarindan biliyorum.
Sizin kızkardesiniz var mı?
Varsa evlendiğinde damat beyin meğer uyuşturucu müptelası olduğunu ve ailesinin bunu sakladığını ogrenseniz ne hissedersiniz?
Insanlık mi bu?
Ben de önyargılı bulmanıza hayret ettim mesela.
Nerede yasiyorsunuz?
Burası türkiye.
Burada kadınlar ikinci sınıf insan muamelesi görür.
Neyi bilip bilmeyeceklerine başkaları karar verir.
Kadinin bacak arasına kadar herkes söz sahibi iken iş erkeğe gelince herkes sus pus olur.
Hayatini etkileyeceği psikolojik rahatsızlıklar, madde bağımlılıkları, evliliğe engel olacak tüm kusurlar ört bas edilir.
Bunu yaparken de elalemin kızı paspas edilir.
Sizce önyargılı miyim, realist mi?
Ben ikincisi olduğumu düşünüyorum.
Söylenmesi gerektiğine Katılıyorum ama hiç tanımadığınız Kardeşinin Rahatsızlığı için çaresizce konu açan birine hunharca Kardeşini yamamaya çalıyorsun Tarzı üslubunuzu hoş bulmadım. Zaten bu kadın üzgün ...
Üzgün ki gelip tanımadığı kişilere problemini anlatıyor. Bu kadar can yakıcı olmak niye ?
2 erkek kardeşim var. Biri henüz küçük.
Diğeri de 24 yaşında evlendi.
Şimdi 5 yıllık evli.
Daha evlilikten once görüştüm eşi ile, kimse tanışmadan, o zaman açıkladılar böyle böyle aileler dahil olsun, süreci başlatalım istiyoruz diye.
2 si de 23 yaşında.
Destek veririm ama erken dedim.
Gelinimize,
seninle bir sorunum yok, ama kardeşim için erken, bu süreçte canınız sıkılır. Kardeşim henüz çekirdek aile ile kok ailesini ayırıp idare edecek olgunlukta değil, dedim.
O zaman
Vay efendim, görümce gelini istemiyor, oldu.
Kız hem hak verdi hem kirildi .
1 yıl süren soz, nişan, kina, dugun, evlilik hazırlıklarında o kadar yıprandılar ki,
2 aylık evliyken abla keşke en azindan 2 yil daha bekleseydik, sen haklıydın dedi.
Ki o süreçte ben annemi bir cok seyde bastirdim. Elimden ne kadar geldiyse.
Ben ailemi de tanıyorum kardeşimi de.
Ayyy yaşasın diyip sarılır, kenara çekilmesini de bilirdim.
Kardeşimi kötülemek için söylemedim, doğruyu söyledim.
Saklamadım. He o an kıymet bildiler mi?
Hayır.
Ama en azından şimdi bana güvenir ikisi de.
Madde bağımlısı kardeş evlenmek istiyor.
Karşıdaki kızın durumdan haberi yok.
Ailesi de oğulları istiyor, iş bozulmasın diye susuyor..
Niye? Oğulları her istediğini elde edecek şımarık çocuk, kızın günahı ne? Neyin oyuncağı?
Ailelerin kafasında evlenirse düzelir var, yada aman oğlumuz kızmasın, istediği olsun daha kötü olmasın. Peki ya kız? Bencillik değil mi bu?
Konu da kardeşinin rahatsizligi degil.
Öyle olsa ona çözüm arardık
Konu kızdan saklıyorum, söyleyeyim mi?
Nisan olmuş soylememis.
Zaten buradaki yorumları da okuyup vardığı sonuç, kızın aklı olsunda anlasın, kardeşimi ezdirmeyeceğim :)
Sen söylersen kardeşin seni suçlayabilir.Kendisi söylesin seni çok iyi anlıyorum Allah yardımcınız olsun..Merhaba herkese. Hesabımı yeni açtım bu konu için. Kardesim yıllardır uyusturucu bağımlısı ve yeni nişanlandı. Biz uyusturucuyu bıraktı dediğimiz dönemde üniversite okuyordu. Okulu bitti ve memlekete döndüğünde yeniden başladı. Sürekli başa dönüyoruz. Önce inkar sonra yakalandığını anladıkca rahat davranmalar ve doktor yolu. Bir hafta tedavi sonra yenıden aynı seyler. Maneviyatın yanında maddi kayıbın lafı bile olmaz ama artık çok yorulduk. Sürekli yalan söylüyor nişanlısına ve bizide bu durumun içine çekiyor. Her seferinde ona inanıp yenıden ayağa kalkması için yardım ediyorum ama ben yalan söylemekten bıktım artık. Daha 23 yaşında küçüklüğünden beri sorunlu bir çocuk. Şimdi benim size sorum ne yapmalıyım? Nişanlısının hayatı kararsın istemiyorum. O bununla baş edemez ne oldugunu bile bilmez. Ona söylemeli miyim ya da kardeşim mi söylemeli ne olacak böyle bilemiyorum.
Hanımefendi, elbette neye nasıl yorum yapacağımı size sormayacağım, burada bir vicdansızlık varsa o da bu hiç bir şeyden habersiz genç kadına yapılandır. Siz özel durumunuzdan dolayı hassasiyet gösterdiniz, bağımlı ve sorumsuz kişinin tarafıyla empati yaptınız bu sizin sorununuz. Böyle bir konuda sessiz kalmak kimse kusura bakmasın yalan söylemektir. Ajitasyonu bırakıp gerçekçi olabilseydiniz siz de bunu görürdünüz.Şu kelimelerin bir insan için nasıl bir yıkım olduğunu tahmin edemezsiniz. Kimse annesini babasını kardeşini seçemez. Konu sahibinin söylememe kararını desteklemiyorum. O kız bunu bilmeli.
Ama insanların ne kadar çaresiz kalabileceği konusunda belli ki bizim kadar çaresiz kalmamışsınız. Evet yaram vardı gocundum. Yazdığınız yorum ok gibi saplandı ciğerime. Madde kullanan bir abim var benimde. Sizin elinizden hiç birşey gelmez ve günün sonunda elinizde kocaman bir sıfırla kalbinizdeki acıyı derinleştirirsiniz.
Konu sahibinin ne kadar büyük bir ikilemde olduğunu ben bilirim. Anlatmasa vicdan azabı çekecek anlatsa kardeşini daha büyük bir bataklığa sürükleyecek belki de.
Oradan bu yorumu yapmak sizin için çok kolay. Bitik kardeşinizi kakalıyorsunuz demek. Ailenizdeki herhangi bir bireyi değiştirip yerine başkasını koyabilir misiniz ? Yada kronik hale gelmiş ama sizin elinizden hiç birşey gelmeyen ailenizi kahreden bi olayı görmezden gelebilir misiniz ?
Dilerim Allah'tan ne sizi ne de sevdiklerinizi bu çaresizliğe düşürmesin. Ne sizin ne de sevdiklerinizin ayağına taş değdirmesin. Ama sizde şu yorumu yaparken elinizi vicdanınıza bir koyun. Bu insanları çaresiz bırakan ikilemde bırakan kararların ne kadar zor verilebildiğini düşünün öyle yorum yapın bundan sonra.
Söylenmesi gerektiğine Katılıyorum ama hiç tanımadığınız Kardeşinin Rahatsızlığı için çaresizce konu açan birine hunharca Kardeşini yamamaya çalıyorsun Tarzı üslubunuzu hoş bulmadım. Zaten bu kadın üzgün ...
Üzgün ki gelip tanımadığı kişilere problemini anlatıyor. Bu kadar can yakıcı olmak niye ?
Bence bağımlıdan kasıt sokakta gördüğümüz baliciler vs gibi değil normal hayatına devam ediyor, dışarıdan bakınca sağlıklı bir insan gibi duruyor ama gizli gizli bu zehiri kullanıyor. Ve şimdilik bir zararını görmediği için de bunun sadece ‘zevk’ verdiğini düşünüyor. O kadar çok ki böyle bağımlılar... Öğretmenler, doktorlar, polisler, öğrenciler... Toplumun her kesiminde varlar. Farketmeseler bile uyuşturucu sınıfına giren bütün maddeler beyinde, düşünme şeklinde aksaklığa/farklılığa yol açıyor. İşte bu yüzden sosyal medyada, dizilerde bu tür şeylerin normalleştirilmesine karşı ciddi bir savaş verilmeli. İlk atandığım sene bayan bir öğretmen arkadaşın “ot” diye tabir edilen maddeyi kullandığına şahit oldum ki bakın bahsedilen madde resmen sosyal medyanın sevimleştirdiği çocuklara empoze ettiği zıkkım, o hali berbattı. Ne diyeyim çevremizden neslimizden ülkemizden yok olup gitse keşke. O yüzden nişanlısının haberi olmaması normal. Bu iğrenç şeyi kullanırken belki de işim var diyordur. Yazık kıza da aileye de.Ya bu nasıl konu bir kere nişanlandığı kızın bunu anlamamış olması çok düşük çok belırtı gosterır bir de bağımlı bana burası garip geldi.
Hadi saf kız bir şey anlamadı e be ablacığım nasıl nişan yaptınız yahu?
Yazık değil mi?Eroin bagımlısı diyorsunuz kliniğe yatırın kızada söyleyın.