Temiz çıktı çok şükür.Merhaba fragile x tahlil sonucunuz ciktimi durum nedir arkadasim merak ettim
Cok sevindim...gercekten zor bir surec olurduTemiz çıktı çok şükür.
Bu testlerden bende yaptırmak istiyorum. İlla bi dr.un istemesimi lazım. Ben gitsem devlette genetikle görüşsem yapmazlar mı?
Bu testlerden derken arkadasim onlarca tasiyicisi olunabilecek genetik hastalik var bunun kalio bir testi yokBu testlerden bende yaptırmak istiyorum. İlla bi dr.un istemesimi lazım. Ben gitsem devlette genetikle görüşsem yapmazlar mı?
Ben Erken menopoza girdim fsh reseptörlerine ve beta gibi testlere bakiliyormus fragile-x , kromozom analizi gibi. Bunu gidip devlette bi genetikceye anlatsam uygun olanı bana yaaprlarmi? Mesala fsh yüksek amh düşük ama neden gibi sorsam?Bu testlerden derken arkadasim onlarca tasiyicisi olunabilecek genetik hastalik var bunun kalio bir testi yok
Senin aile hikayene ve fizyolojik durumuna bakarak tahmin ederek olabilme ihtimalini dusunerek su hastalik olabilir diyerek yapılır genetik tasiyicilik testi
Senin sikayetin ve sulalende olan vakalar obemli
Olabilir ..ama tasiyicilik testi cok pahali degil tabi butce meselesi bildigim kadariyla okmeydani ssk nin genetik bolumu yapiyormus bizlerden bahset orneklerden belki yaparlarBen Erken menopoza girdim fsh reseptörlerine ve beta gibi testlere bakiliyormus fragile-x , kromozom analizi gibi. Bunu gidip devlette bi genetikceye anlatsam uygun olanı bana yaaprlarmi? Mesala fsh yüksek amh düşük ama neden gibi sorsam?
Olabilir ..ama tasiyicilik testi cok pahali degil tabi butce meselesi bildigim kadariyla okmeydani ssk nin genetik bolumu yapiyormus bizlerden bahset orneklerden belki yaparlarBen Erken menopoza girdim fsh reseptörlerine ve beta gibi testlere bakiliyormus fragile-x , kromozom analizi gibi. Bunu gidip devlette bi genetikceye anlatsam uygun olanı bana yaaprlarmi? Mesala fsh yüksek amh düşük ama neden gibi sorsam?
Tamam canım çok teşekkür ederim bi sorayım hastanelereOlabilir ..ama tasiyicilik testi cok pahali degil tabi butce meselesi bildigim kadariyla okmeydani ssk nin genetik bolumu yapiyormus bizlerden bahset orneklerden belki yaparlar
BENİMDE DURUMUM AYNI AMH 0,009 FSH 40 VE GENETİK TESTİMDENDE BU SONUÇLAR ÇIKTI.Arkadaşlar aramızda birçok kişi var düşük amh ile uğraşan ,
bende maalesef onlardan biriyim ..
Yas 29. Amh 0.64
ve ailemde zihinsel engelli bireyler var,
doktorlar amh ımın düşük olmasından ve ailemdeki zihinsel vakalardan yola çıkarak
FRAJIL-X (fmr-1) geni ile ilgili tahlil yapmak istediler - iyiki de istemişler
ben frajl -x sendromu taşıyıcısı çıktım ve o ana kadar yumurtalık yetmezliğim açıklanamamıştı ..
doğal olarak açıklandı nedeni ..
şöyleki bu mutasyonlu gen aktarılan erkek çocuklarda ağır zihinsel engele, kız çocuklarda bazen hafif zihinsel bulgulara yada benim gibi taşıyıcı olmaya neden oluyor
yani ben de bulunan bu mutasyona uğramış gen çok fazla olmadığından bende zihinsel engele değilde yumurtalık rezervimde azalmaya yol açmış durumda
tabi doğacak olan erkek ve kız çocuklarımada aktarma olasılığımda %50 ve taşıyıcılık boyuntundamı zihinsel engel boyuntundamı olacağı bilinemiyor.
bu nedenle eğer taşıyıcılık var ise
genetik setup yapılıyor (3000 euro ) ve sonrasında çıkarılan genetik haritaya göre sağlıksız embriyolar ayıklanıyor yani o mutasyonlu kromozoma sahip embriyolar imha ediliyor ..
bu yapılan genetik tarama işlemlerini cgh, ngs ile karıştırmayın... yapılan bu işlem tek gen hastalıklarında uygulanıyor frajil -x gibi yani aileden miras olrak aktarılan taşıyıcılıkla çocuğunuza bulaştırdığınız genetik miras hastalıklar için kişiye özel yapılan bir çalışma
..o nedenle de fiyatı 3000 euro
sonrasında bu genetik taramadan sağlıklı çıkan embriyolara birde kromozom analizi yapılıyor eğer isterseniz (down sendromu gibi translokasyonla oluşan hastalıkların tespiti için ) cgh,ngs gibi bununda fiyatı 350 usd embriyo başına ..
şuanda ben bu durudayım ..
genetik setup çalışması bitti oluşan embriyolar çalışmanın sonucuna göre elenecek
evet amh ım düşük 0.60
evet yumurtam az çıkıyor ama yapılabilecek birşey yok
rabbim zaten sağlıklı evlat verecekse yine verecek ,vermiyecekse de vermicek ama madem elimizde bu şansımız var neden gelecek nesillerimize bu sıkıntılı durumu aktaralım ..
zor bir süreç allah benim ve benim durumumda olan herkesin yarımcısı olsun ..
BU KONUDA BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLARIN BİLDİKLERİNİ PAYLAŞMALARINI RİCA EDİYORUM
merhaba bu konuya yorum yazabilmek için siteye üye oldum.Arkadaşlar aramızda birçok kişi var düşük amh ile uğraşan ,
Yas 29. Amh 0.64
doktorlar amh ımın düşük olmasından ve ailemdeki zihinsel vakalardan yola çıkarak
ben frajl -x sendromu taşıyıcısı çıktım ve o ana kadar yumurtalık yetmezliğim açıklanamamıştı ..
şöyleki bu mutasyonlu gen aktarılan erkek çocuklarda ağır zihinsel engele, kız çocuklarda bazen hafif zihinsel bulgulara yada benim gibi taşıyıcı olmaya neden oluyor
yani ben de bulunan bu mutasyona uğramış gen çok fazla olmadığından bende zihinsel engele değilde yumurtalık rezervimde azalmaya yol açmış durumda
tabi doğacak olan erkek ve kız çocuklarımada aktarma olasılığımda %50 ve taşıyıcılık boyuntundamı zihinsel engel boyuntundamı olacağı bilinemiyor.
genetik setup yapılıyor (3000 euro ) ve sonrasında çıkarılan genetik haritaya göre sağlıksız embriyolar ayıklanıyor yani o mutasyonlu kromozoma sahip embriyolar imha ediliyor ..
bu yapılan genetik tarama işlemlerini cgh, ngs ile karıştırmayın... yapılan bu işlem tek gen hastalıklarında uygulanıyor frajil -x gibi yani aileden miras olrak aktarılan taşıyıcılıkla çocuğunuza bulaştırdığınız genetik miras hastalıklar için kişiye özel yapılan bir çalışma
sonrasında bu genetik taramadan sağlıklı çıkan embriyolara birde kromozom analizi yapılıyor eğer isterseniz (down sendromu gibi translokasyonla oluşan hastalıkların tespiti için ) cgh,ngs gibi bununda fiyatı 350 usd embriyo başına ..
genetik setup çalışması bitti oluşan embriyolar çalışmanın sonucuna göre elenecek
evet amh ım düşük 0.60
rabbim zaten sağlıklı evlat verecekse yine verecek ,vermiyecekse de vermicek ama madem elimizde bu şansımız var neden gelecek nesillerimize bu sıkıntılı durumu aktaralım ..
merhaba, siz de mi fragile x taşıyıcısısınız benim için de bu teşhis daha yeni konulduBENİMDE DURUMUM AYNI AMH 0,009 FSH 40 VE GENETİK TESTİMDENDE BU SONUÇLAR ÇIKTI.
merhabalar benim tüp bebek tedavimi bitirdiler fsh düşmüyor yumurta oluşmuyor diye. doktor araştırıyorummerhaba, siz de mi fragile x taşıyıcısısınız benim için de bu teşhis daha yeni konuldufsh yüksek amh yerlerde tüp bebek tedavisi görüyorum yolunda gitmiyor işler :S sizde durum nedir tedavi görüyormusunuz
Bende hangi doktora gittiysem bu degerlerle olmaz tedaviyi birak dediler ankarada aygul demirola gidiyorum aygul hoca ben tahlilleri degil seni tedavi edecem senin gibi olup hamile kalan hastalarim oldu dedi 1yildir gelisme kaydedemedik ama gidip geliyorummerhabalar benim tüp bebek tedavimi bitirdiler fsh düşmüyor yumurta oluşmuyor diye. doktor araştırıyorum
peki etkileri ya da hormonlrında bi değişme falan oldu mu?Bende hangi doktora gittiysem bu degerlerle olmaz tedaviyi birak dediler ankarada aygul demirola gidiyorum aygul hoca ben tahlilleri degil seni tedavi edecem senin gibi olup hamile kalan hastalarim oldu dedi 1yildir gelisme kaydedemedik ama gidip geliyorum
Arkadaşlar aramızda birçok kişi var düşük amh ile uğraşan ,
Yas 29. Amh 0.64
evet amh ım düşük 0.60
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?