Erken yaşta ev borcuna girmek mantıklı mı?

Şu anki maaşınızla ve teminat vermeden ev alamazsınız zaten. Ayda 3000 civarı olacak ödemeleriniz neyle yaşıcaksınız maaş zaten 3000. Şu dikili ağaç mevzusuna da ayrı ayarım deprem kapıda İstanbul için ne dikili ağacı. Sağlıkta çalışıyormuşsunuz asla ölmeyecek bir alan para biriktirin daha iyi şu şartlarda. Ayrıca gezmek de sadece gezmek değildir vizyonunuz genişler bakış açınız genişler. Evet şartlar olarak hepimizin kenarda parası olması lazım az buçuk ama 24 yaşında da kendini garantiye alma yolu ev değildir.

tabi bunu başarırsanız sizin için ömürlük bir kurtulus ...bir kadninin kocasından hariç bir evi olmalı ya ..beş sene gibi kısa bir vadede odeyecekseniz alın ama olmadı araba da alabilirsiniz yatırım icin

oncelikle biraz yer,gezer,hayatimi,hayallerimi yasardim ..kalaninida altina yada doviz
felan alirdim bir birikim yapardim mutlaka en azindan ilerde pesinatim hazir olmali diye..
bir borca girip senelerce omrumun 10 15 yilini onun ugrunda harcamaya degecegini dusunmuyorum ..Allah korusun yarin bisey olsa benlede gelmiyecekki ..hastaligi var ne bileyim issizligi var..herseyi dusunmek lazim . bankaya diyemezsinki beni bekleyinnn ,durumum bu..birde ozelliklede deprem bolgesindesiniz herseyi dusunmek lazim..yeni yonetmelige gore yapilan saglam evlerde 300 den cok cok pahalidirr neysee..
bu genc yasta bu kadar borcun altindan kalkmakda zor..
kirasini odedigim surece butun evler benimmdir..

Aile arkadaş ortamın uygunsa ye iç gez seyahatlere çık. Çunku evlenip.cocuk oldugunda zaten buuk cogunluk evdesin. Bol.bol biirikim yaparsin o zaman. Belli bir yaştan sonra hem zaman olmuyor hem de enerji. Paran olsa da zamanin olsa da saglik sorunlari nedeni ile gezilemiyor. Ben olsam paramla surekli yeni yerler kesfetneye çalışırdım.
Ama ortamın müsait değilse kiptaşın topraktan girerek ev sahibi olabildiğin projeleri oluyor. Onları takip edebilirsin. Kiptaş evleri zamanla çok değerleniyor.
Bu arada her an evlenebilirsin. Bazen insanlar hiç umulmadık bir zamanda esi ile karşılaşabiliyor. Nasip kısmet isi.

Altina yatirim yapmani oneririm hele ki su sira dusmusken bugun icin piyasayi bilmiyorin ama

Bankadan altin hesabi actirin inan ki 3 4 yila bir altin iki katina 3 katina cikiyor
Evden daha karli arkadasinda dedigi gibi yan illerdende alabilirsin

2 sene önce ev aldık 33 yaşındaydım 10 yıllık çektik krediyi..
Bence al derim gözümüzü karartmalıyız ki bir malımız olsun bize ait..hiç düşünme çünkü düşündükçe işin içinden çıkamıyorsun biz çok düşünmüştük alsak mı almasak mı diye en sonunda ben eşime bir daha asla kiraya çıkmam bunu bil dedim ve evimizi aldık..taşıt kredimizin son iki aylık borcu kalmıştı onu kapatıp hemen ev kredisine başladık çokta iyi yapmışız..ev fiyatları giderek artıyor belki birkaç sene sonra almakta daha da güçlük çekiceksin o yüzden al diyorum..hem ordan da kiraya verirsen senin eline 2 bin geçse fena mı??

Ben evliyim. Esimle cok istedik ev alalim diye. Ama fiyatlar asiri yüksek. 40bin bile pesinatimiz yok. İsyerinin garantisi yok. Kredi cekmeye cesaret edemedik. En azindan memur olsaydi girerdik. Ama ozel sektor suan cok guven veremiyor...

Bence ev yerine altın tercih edebilirsiniz yatırım amaçlı evet yıllar sonra 300 bine aldığınız ev 400 olacak ama ödediğiniz faiz vs ile hiç bir karınız olmayacak

Tek yatırım biçimi ev almak değil hatta bence getirisi en az olan şey ev almak hele bir de banka kredisi ödeyecekseniz. Çok gençsiniz öyle eğlencenizden gezmenizden genel kültürümüzden kısacak kadar yatırım peşine düşmeyin. Ama şu gelecek olan ek geliri yok farzedin ve dövize altına paylaştıracak biriktirin. Az çok birikince peşin olarak mesela arsa alabilirsiniz. Şöyle söyleyeyim ben İstanbul’da ev aldım; reel olarak verdiğim parayla kafa kafaya ancak geldi sıfır kar. Dövize fonlara ve Çanakkale’de minik bir arsaya yatırdığım para ise sürekli katlanıyor. Yani araba bile evden çok kar etti.

bu dönemde bol paranız yoksa mal sahibi olmak için didinmeyin derim. altın benzeri yatırımlar yapın paranıza para katın

Maas bence ev almak icin az. Kredi cekip borc odeyeyim diye zorlamak yerine 1 veya 2 sene icin altin alip kendinizi birikime zorlasaniz daha iyi olur. Pesinat onemli.
Su donemde hele o kadar buyuk bir borcun altina girmek cok riskli.
Yasiniz daha cok genc. Yarinlarin ne getirecegi belli olmaz. Paranizi biriktirseniz 30unuzda zaten bir eviniz olur. Arti stres olmazsiniz. Buyuk risk almazsiniz. Her ay yuklu borc odemek insanin hayat enerjisini alan bir durum

Babasız beş kurussuz büyüdüm memurum aynı zamanda ama evlenene kadar ev alayim diye düşünmedim daha 24 yaşındasınız bu yaşlar bir daha geri gelemeyecek benimde arkadaşlarım var sizin gibi çok erkenden ev borcuna giren ama bakıyorumda herseylerinden kısıyorlar birikim yapın bir güvenceniz olsun ama bu yaşta böyle bir borç yükü hiç te mantıklı değil

ev parasının belirli kısmını peşin olarak elinizde bulundurmak zorundasınız aksi halde bankadan kredi çekemezsiniz zaten. mevcutta böyle bir birikiminiz var mı ?
yani gidip 300bin tl yi çat diye çekemeyeceğinizi biliyorsunuz değil mi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…