- 12 Eylül 2014
- 3.790
- 6.951
-
- Konu Sahibi noclearmind
henüz erken diyorum ev için ama yatırım yapmak ev almak değil ki altın alın uzun vadeli çok kazandırır.30 a doğru bakmaya başlarsınız evlere elinizdeki peşinatla 4000 le ev borcuna girilmez daha gençsiniz hiç mi yaşamayacaksınz gezip giymeyeceksiniz?Öncelikle merhaba diyerek konuya girmek istiyorum
24yaşındayım, mezun olduğumdan bari aile borclarına yardım ettim kasımda bitiyor çok şükür
Aylık gelirim cok olmamakla 3 bin lira şuan.
Kasımdan sonra ek olarak ailemin katkı da bulanacagı ek bin lira gelirim olacak.
Yatırım amaçlı ev almak istiyorum, istanbulda yaşıyoruz burada evler en asağıya 300 binle başlıyor. Yani bu demek oluyor ki uzun yıllar bankaya borçlanacagım. Siz olsanız bu yaşta cok yüklü bi borcun altına girer miydiniz?
Yoksa bu ev alma işini daha sonraki yıllara ötelermiydiniz?
Ek olarak önümüzdeki 2 3 sene evlenme gibi bi durum yok. Zaten aday adayım bile yok :)
Ben bankaya atacagım parayı ev borcuna öderim diye düşünmüştüm burdan da geniş bi kitleye ulasabileceğim icin sormak istedimhenüz erken diyorum ev için ama yatırım yapmak ev almak değil ki altın alın uzun vadeli çok kazandırır.30 a doğru bakmaya başlarsınız evlere elinizdeki peşinatla 4000 le ev borcuna girilmez daha gençsinizhiç mi yaşamayacaksınz gezip giymeyeceksiniz?
Anadoluda olmasa bile tekirdağ Civarını değerlendirebilirim aslında.İllaha İstanbul'dan olması mı gerekiyor? Yatırımlık,nasılsa oturmayacaksiniz. Çok daha ucuz fiyata - hatta kiracisiyla satılık evler var Anadolu'da. Boyle bir yer alsanız sanki daha rahat olur sizin için. Kira parası+ailenizin katkısı+ sizin ödeyeceğiniz parayla daha kısa sürede bitirebilirsiniz borcu.
İşime güveniyorum sağlıktayım cünkü ben cıkmadan kimse beni cıkarmaz o yüzden bi borca girmeyi düşünüyorum Dediğinizde mantıklı tabiki ama ben daha cok bankaya atacagımı borca ödeyeyim ev dha cok değerlenir diye düşünmüştümHemen hemen aynı yaştayız. Aylık gelirim 3 bin lira olsa ve fazladan bin lira da gelirim olsa ev almak çok mantıklı olurdu. Ama şu devirde çok da mantıklı değil sanırım, o yüzden de yatırımı başka yerlere yapardım. Altın alabilirsin mesela. O bin lirayı yok sayarak her ay bin liralık altın alsanız uzun vadede evin peşinatını çok çok rahat toparlarsınız. En azından ilerde kredi çektiğinizde ödeyeceğiniz vadeyi düşürürsünüz. 3 bin lirayla da bekar bir kadın olarak her istediğinizi yaparsınız. Bence gelecek bin lirayı yok sayarak devam edin.
Arabanın cok götürüsü masrafı yok mu sizce? Durduğu yerde bile masraf çıkarıyor bakımı vsAraba almanı tavsıye ederım.Bıraz birikmişin olmadan yüklü bir kredi çekmek mantıklı değil çok uzun zaman alacak belkı başka ıhtıyaclar doğacak hayatın bın bır türlü hali var.Elbette senin fikrin ama arabada bır yatırım güzel bir başlangıç olur.Kendin için bırseyler yapma düşünceni tebrık ederım
300 bini komple krediyle ödeyeceksen saçmalarsın.O kadar faizi niye amele gibi ödeyeceksin.Üstelik 3 bin gelirin var ne kadarını ayıracaksın.Ne kadar az ödersen o kadar faiz biner.Vazgeç o sevdadan.Hesap aç para biriktirÖncelikle merhaba diyerek konuya girmek istiyorum
24yaşındayım, mezun olduğumdan beri aile borclarına yardım ettim kasımda bitiyor çok şükür
Kasımdan sonra ek olarak ailemin katkı da bulanacagı ek bin lira gelirim olacak.
Yatırım amaçlı ev almak istiyorum, istanbulda yaşıyoruz burada evler en asağıya 300 binle başlıyor. Yani bu demek oluyor ki uzun yıllar bankaya borçlanacagım. Siz olsanız bu yaşta cok yüklü bi borcun altına girer miydiniz?
Ek olarak önümüzdeki 2 3 sene evlenme gibi bi durum yok. Zaten aday adayım bile yok :)
Amerikada doğmadım için kendimi garanti altına almayalım ve sonsuz arkamda maddi olarak duracak bi ailem yok. Ben destek cıkmasaydım, o ek bin lira desteği bile göremeyecektim. Sizin dediklerinizi her genç birey ister arzular ama öyle bi dünyam yok benim maalesef, keşke olsaydı.Hiç yaşamayın, ülkeyi ve dünyayı görmeyin.
Farklı kültürler, insanlar tanımayın.
Yeni deneyimler yaşamayın.
Kimsenin elinden tutmayın ya da siz tutturmayın.
Tek amacımız bir dikili ağacımız olsuna çalışalım duralım....
MerhabaÖncelikle merhaba diyerek konuya girmek istiyorum
24yaşındayım, mezun olduğumdan beri aile borclarına yardım ettim kasımda bitiyor çok şükür
Genel hatlarıyla bahsettim tabi. Biraz peşinat biriktirmek sonrasını borçlanmak daha mantıklı300 bini komple krediyle ödeyeceksen saçmalarsın.O kadar faizi niye amele gibi ödeyeceksin.Üstelik 3 bin gelirin var ne kadarını ayıracaksın.Ne kadar az ödersen o kadar faiz biner.Vazgeç o sevdadan.Hesap aç para biriktir
İşime güveniyorum sağlıktayım cünkü ben cıkmadan kimse beni cıkarmaz o yüzden bi borca girmeyi düşünüyorum Dediğinizde mantıklı tabiki ama ben daha cok bankaya atacagımı borca ödeyeyim ev dha cok değerlenir diye düşünmüştüm
Mesele destek görmemiz değil ki, idealleriniz.Amerikada doğmadım için kendimi garanti altına almayalım ve sonsuz arkamda maddi olarak duracak bi ailem yok. Ben destek cıkmasaydım, o ek bin lira desteği bile göremeyecektim. Sizin dediklerinizi her genç birey ister arzular ama öyle bi dünyam yok benim maalesef, keşke olsaydı.
Genel hatlarıyla bahsettim tabi. Biraz peşinat biriktirmek sonrasını borçlanmak daha mantıklı
[/QUOTE/]
Araba alabilirsin yatırım olarak düşünüyorsan
Amerikada doğmadım için kendimi garanti altına almayalım ve sonsuz arkamda maddi olarak duracak bi ailem yok. Ben destek cıkmasaydım, o ek bin lira desteği bile göremeyecektim. Sizin dediklerinizi her genç birey ister arzular ama öyle bi dünyam yok benim maalesef, keşke olsaydı.
Arabaların da yanına yanasilmiyor ve araba ayri bir gider kapısı ...acil arana ihtiyaci yok ise altin ya da usd oneririmAraba almanı tavsıye ederım.Bıraz birikmişin olmadan yüklü bir kredi çekmek mantıklı değil çok uzun zaman alacak belkı başka ıhtıyaclar doğacak hayatın bın bır türlü hali var.Elbette senin fikrin ama arabada bır yatırım güzel bir başlangıç olur.Kendin için bırseyler yapma düşünceni tebrık ederım