Erken yaşta ev borcuna girmek mantıklı mı?

Aylık gelirini günümüz şartlarına göre fazla değil ki. Bütün gençliğinizi upuzun bir borca feda edeceksiniz, dahası kritik zamanlardayız yarınımızın ne olacağı belli değil. Bence hiç bulaşmayın, yok eğer ev alacağım diyorsanız da İstanbul yerine başka şehire bakın derim madem amaç yatırım

Benim nacizane fikrim suan icin para biriktirmeniz veya altina donusturmeniz. Sahsen arabayi yatirim olarak goremiyorum. Aldigin fiyata satmiyorsun birde bakimi var. Allah korusun bir kazada olabilir. Faizlerde cok yuksek. Simdilik paranizi bir kenara koyun altin alin bence.

Öncelikle merhaba diyerek konuya girmek istiyorum
24yaşındayım, mezun olduğumdan beri aile borclarına yardım ettim kasımda bitiyor çok şükür
Aylık gelirim cok olmamakla 3 bin lira şuan.
Kasımdan sonra ek olarak ailemin katkı da bulanacagı ek bin lira gelirim olacak.

Yatırım amaçlı ev almak istiyorum, istanbulda yaşıyoruz burada evler en asağıya 300 binle başlıyor. Yani bu demek oluyor ki uzun yıllar bankaya borçlanacagım. Siz olsanız bu yaşta cok yüklü bi borcun altına girer miydiniz?
Yoksa bu ev alma işini daha sonraki yıllara ötelermiydiniz?
Ek olarak önümüzdeki 2 3 sene evlenme gibi bi durum yok. Zaten aday adayım bile yok :)

24 yaşında ev borcuna girersin 34’ünde biter. Betondan bir kalen olur başını sokacağın. O on yılda evlenirsin, çoluk çocuk yaparsın düzene bir halka da sen olursun. Sonra aklın başına gelir oturur düşünürsün elinde dört duvardan başka bir şey yok.

Yaşıtların gezmiş tozmuş, bilmemkaç ülke görmüş, senin ev taksidi ödemekten para ayıramadığın tatiller yapmış, heyecanlı aktivitelere katılmış, hayallerini gerçekleştirmiş, kariyerinde yükselebilmek için ya da sırf kişisel gelişim için ücretli eğitimler almış, müzik aleti çalmayı, dans etmeyi öğrenmiş falan filan... Sen ne yapmışsın? Bir ev iki çocuk.

4 bin lira gelirle ev için borca girmek mantıklı değil. Bence her ay bir miktat para bankaya yatır yada altın al vs. Belirli bir birikim olmadan borç altına girme.
Ben üniversiteden mezun olduktan sonra ise girdiğimde her ay para biriktirmistim. Makina muhendisiyim yani matematik fizik konularina cok hakimdim özel derste veriyordum. Oldukça ıyi kazandım ve maasimdan da biriktirip 5 yıl sonra ev almıştım.

Krediyle ev almak mantıklı. Zaten kiracısı ödeyecek o kredinin tamamı neredeyse ama 300b e İstanbul dan ev alacağınıza bence fiyatı daha düşük evlere bakın. Mesela armutlu dan 1+1 lere bakabilirsiniz. Hem İstanbul a çok yakın hem yazlık bölge sezonluk da kiraya verilebiliyor hem de sezon dışında yüksekokul var öğrencilere kiraya verilebiliyor. denize 50 metre konumunda 65m2, 1+1, 5 yillikti sanırım apartman, bu Şubat 140b e satıldı mesela.

Buranın kirası çok rahat kredinin çoğunu öder. Maasinizdan çok az miktar katarsiniz o da sanırım ilk 2-3 yıl. Ev 100 ayda zaten kendi kendini çok rahat amorti eder.

Ev alırken en az parasının yarısını biriktirmek gerekiyor. Zaten 300 bin krediyi tek seferde sana vermezler diye düşünüyorum. Mesela verdiler 300 bin alınca faiziyle 600 bine gelecek. Bence paranı yatırım yapmaya kullan. Ya da araba alabilirsin o da yatırımlık iyi olur

Sizin belliki birikiminiz yok.300 bin ev icin en az 70 bine pesinat istiyor bankalar.hadi pesinatiniz olsa bile kredi miktari her ay 4 binden fazla olur.hic bir banka bu sekilde size kredi vermez.maasiniza gore veriyorlar bunu zaten biliyosunzudur.bence bin tlyi altin yapin gerisini harcayin.ileride pisman olacaksiniz

Öncelikle merhaba diyerek konuya girmek istiyorum
24yaşındayım, mezun olduğumdan beri aile borclarına yardım ettim kasımda bitiyor çok şükür
Aylık gelirim cok olmamakla 3 bin lira şuan.
Kasımdan sonra ek olarak ailemin katkı da bulanacagı ek bin lira gelirim olacak.

Yatırım amaçlı ev almak istiyorum, istanbulda yaşıyoruz burada evler en asağıya 300 binle başlıyor. Yani bu demek oluyor ki uzun yıllar bankaya borçlanacagım. Siz olsanız bu yaşta cok yüklü bi borcun altına girer miydiniz?
Yoksa bu ev alma işini daha sonraki yıllara ötelermiydiniz?
Ek olarak önümüzdeki 2 3 sene evlenme gibi bi durum yok. Zaten aday adayım bile yok :)

Bu devirde ne yapsan kar
Ben 22-23 yaşındaydım aldığımda, iyi ki diyorum hep hiç pişman olmadım

Ben işe girer girmez kredi çekip araba almıştım onun borcu bitince modeli yükseltmiştim şimdi iyi ki öyle bi yatırım yapmışım diyorum. Ama yatırım amaçlı 1+1 ev alan arkadaşlarım da çok oldu tokiye girenler de var bi araştırın isterseniz önden bi miktar verip taksitle ödüyorsunuz bildiğim kadarıyla

Boş vakitlerinde bu adamın videolarını izle (ama hızı 1x5 yap,diğer türlü katlanması zor) . Kendisi hem çok bilgili bir adam, hem çok güzel tavsiyelerde bulunuyor. Ekonomiyle ilgili bir iste çalışmis ve emlak zengini...
Hep dediği şey, kaldıraç sistemi. Yatırımlık evler için evin 4te birini biriktir,peşin ode, kalanını kredi cek. Böylece zamanla enflasyon yükselirken,maaş yükselirken senin odedigin para sabit kalacak. Aynı iki sene önce-bes sene önce bin lira çok parayken şimdi değersiz olmasi gibi. Bir süre sonra ev kendi kendini ödeyecek. Hatta (bu beyin iddiasına göre) eğer elinde evin 4te birini değil de yarısını odeyecek paran varsa bile git iki ev al ama yine 4te1 peşinat ode... Birkaç bölüm izleyip konu hakkında bilgi sahibi olabilirsin. Sana mantıklı gelmediyse internette ekonomi hakkında konuşan ve alanı ekonomi olan,kendi de nispeten zengin olan çok insan var. Oradan oraya atla,dinle bakalım birilerini.
Yatırım=ev çok eski moda bir düşünce. Belki ufkunu açacak,denemek isteyecegin, sana uygun başka yatırım araçları vardir

Bosverin evi mevi bu yasta..Maasiniz cok az.Mesleginiz ne bilmiyorum ama kariyerinize harcayin o parayi..Artik hangi alandaysaniz..Kendinize yatirim yaparsaniz eger, on sene sonra, hem begendiginiz evi alirsiniz, hem kendi maasiniza esit bir es bulursunuz, hem de ilerde cocuklariniz icin daha ornek bir anne olursunuz..

Ya altın yaptır ya da araba al. Kadınların ev almasına gerek yok diye düşünüyorum yani evlenme düşüncen varsa. Muhtemelen eşinin evi olacak çünkü. Olmasa bile arabanı satar üstüne eşinde koyar ev alırsınız her türlü.

Bi memur tanıdığımız var kadın yıllardır birikimiyle ev almış araba almış evlenince eşi, senin ne de olsa evin var orda oturalım işte dedi. Kadının arabasını da adam kullanıyor. Yani ben böyle şeylere sıcak bakmıyorum yıllarca çalış didin ev araba al sonra hazıra konsun adam.

Bi memur tanıdığımız var kadın yıllardır birikimiyle ev almış araba almış evlenince eşi, senin ne de olsa evin var orda oturalım işte dedi. Kadının arabasını da adam kullanıyor. Yani ben böyle şeylere sıcak bakmıyorum yıllarca çalış didin ev araba al sonra hazıra konsun adam.
aynen diyorlar adam maasini aileye harcıyor
Bakıyor kadin zengin

Bir borctan hemen diger borca girmektense (heleki fiyatlar böylece firlamis bir vakitde) biraz kendinize harcayin. Ben 24 yasinda olsam tekrar elimdekini cok daha iyi degerlendirirdim kendime yatirim yaparak. Cünkü ilerde onun fadyasini cok görürsünüz. Yani ev isini komple degilde bir süre erteleyin.

X