Erken yaşta ev borcuna girmek mantıklı mı?

Öncelikle merhaba diyerek konuya girmek istiyorum
24yaşındayım, mezun olduğumdan beri aile borclarına yardım ettim kasımda bitiyor çok şükür
Aylık gelirim cok olmamakla 3 bin lira şuan.
Kasımdan sonra ek olarak ailemin katkı da bulanacagı ek bin lira gelirim olacak.

Yatırım amaçlı ev almak istiyorum, istanbulda yaşıyoruz burada evler en asağıya 300 binle başlıyor. Yani bu demek oluyor ki uzun yıllar bankaya borçlanacagım. Siz olsanız bu yaşta cok yüklü bi borcun altına girer miydiniz?
Yoksa bu ev alma işini daha sonraki yıllara ötelermiydiniz?
Ek olarak önümüzdeki 2 3 sene evlenme gibi bi durum yok. Zaten aday adayım bile yok :)
Ben yaptım. Mezun olur olmaz sıfır birikimle ve tabi ailemin desteğiyle ev aldım. Içinde 2 sene oturdum sonra kiraya verdim. 2 sene de kira aldım. Evlendim borcum bitti mevcut evimi satıp eşimle daha büyük bir ev aldık. O zamanlar kredi ödemek çok zor geliyordu ama borcum bitince anladım ki parayı bir yere bağlamazsam birikim yapamıyorum. Yeni evimizin borcu bitince de arabayı değiştiririz diyoruz. Yaşımız gençken yapalım ki çalışmanın bizi zorlayacağı zamanda rahat edelim diyoruz.

Öncelikle merhaba diyerek konuya girmek istiyorum
24yaşındayım, mezun olduğumdan beri aile borclarına yardım ettim kasımda bitiyor çok şükür
Aylık gelirim cok olmamakla 3 bin lira şuan.
Kasımdan sonra ek olarak ailemin katkı da bulanacagı ek bin lira gelirim olacak.

Yatırım amaçlı ev almak istiyorum, istanbulda yaşıyoruz burada evler en asağıya 300 binle başlıyor. Yani bu demek oluyor ki uzun yıllar bankaya borçlanacagım. Siz olsanız bu yaşta cok yüklü bi borcun altına girer miydiniz?
Yoksa bu ev alma işini daha sonraki yıllara ötelermiydiniz?
Ek olarak önümüzdeki 2 3 sene evlenme gibi bi durum yok. Zaten aday adayım bile yok :)
Bu günleriniz bir daha asla gelmeyecek. Covid olamsa yurt dışına çıkın derdim ama durum malum. Asla öyle borcun altına girip de geçim kaygısı çekmeyin nasılsa ilerde çekeceksinşz en azından 1 yıl keyfinizce gönlğnğzce yiyin içğn gezin alın giyin kuşanın bir hayatın sefasını sürün. 27 den sonra falan düşünürsünüz bunları.

Yaşınız daha çok genç. Ben o yaşlarda hep gezmek görmek nebileyim hayatımı yaşamak istemiştim ve çoğunu da yaptım. Tabi dikili bir ağacım yok o ayrı :) Yani biraz bakış açısına bağlı bu mevzu. Şahsi fikrim, 10 yıl boyunca kredi borcu ödemek tükenmişlik sendromu yaratır gibi geliyor. Daha yeni araba borcuna girdik onda bile boğuluyorum zaman zaman. Sanırım özgür hissetmiyorum böyle olunca. O yüzden bence şuan altına yatırım yapın veya araba alın en azından gezersiniz.

X