Erken yaşta ev borcuna girmek mantıklı mı?

24 çok genç bir yaş değil mi böyle şeyler için o_O Yirminin başındayım başka bir şey mi okusam diye düşünüyorum:KK51:

Arabanın cok götürüsü masrafı yok mu sizce? Durduğu yerde bile masraf çıkarıyor bakımı vs
Öncelikle arabayı bir ihtiyaç gözüyle bakıyorsan bır takım masraflarıda beraberınde kabul edıyorsun Çıkracagı masraflarda aldığın arabayla alakalı ve kullanımına bağlı şeyler oluyor tabı kı.Lüks birsey değilde bıraz daha ekonomık 2.el pıyasası olan bır araba alırsan sattıgındada getırısı olacaktır.Kenara attığın parayla dahada netlesır bence yapmak ıstedıklerin

Birikim yapman daha mantıklı. Dolar al altın al ama sakın faize bulaşma derim. Ülke ekonomisine güvenipte borca asla girilmez. Nisan ayında altın bilezik almıştık 6.400 liraya şuanda bilezik 8 bin Küsür lira. Araba yattığı yerde para harcar. Milli emlak takip edebilirsin satılık ucuz arsa lar oluyor imarlı 2 senede ödemeli birikim yapıp ihaleye girip yer almak daha mantıklı gibime geliyor.

Arabaların da yanına yanasilmiyor ve araba ayri bir gider kapısı ...acil arana ihtiyaci yok ise altin ya da usd oneririm
Bır bırıkım üzerinden yola cıkmak daha mantıklı tabi,birsey alacaksanız eskisi gibi hiç birsey yerınde durmuyor altında oyle araba konusuda da 2.el pıyasası çok yüksek evet ama işe vs gıderken bır ıhtiyac olduguda kesin bana göre,sattığı zaman değer kaybetmeyecek bır getırısı var aslında aldıgından daha iyi bır fiyata satabılme imkanı var.

Birikmiş paranız var mı? Diyelim ki 50 bin var, en az 250 bin TL kredi çekmeniz gerekir. Maaşınızdan daha fazlası takside gider ayrıca bin lira aile katkısı da düzenli olacak mı? Nasıl geçineceksiniz?

Anadoluda olmasa bile tekirdağ Civarını değerlendirebilirim aslında.
Ya da değerlenecek bir yerden arsa alabilirsiniz. Sonuçta amaciniz yatırım, yıllar sonra elbette o arsa degerlenir,kendini katlar. Hem siz de yatırım için canhıraş kendinizden calmamis olursunuz, daha düşük bir miktar odersiniz.
Benim de bazı planlarım var ama şimdilik biriktirme aşamasındayım, altın aliyorum. Geçen sene 220 olan bu sene 470. Evin peşinatı birikene kadar bence bir altın hesabı aç, annenden geleni- kendi biriktirecegin kadarını buraya at. KKda bile topik var, "küçük birikimlerden büyük yatırımlara" diye. Önce birikimini yap ki ileride ne yapacaksan elinde pesinatin olsun.
Ve diğer arkadaşlara ben de katılıyorum. Daha genceciksin. Neden hayatini hiç yaşamadan geleceğini garanti altına almak için bu kadar caba içindesin ki?
gelecek önemli ama gençlik de önemli. Hatta şöyle soyleyeyim, gelecegin bir garantisi yok. Trafik kazalarıyla ilgili bir şirkette çalışıyorum- ki sen de sağlıkcisin,iyi bilirsin. İnanın başına bir musibet gelip erken yaşta hayattan kopma ihtimali çok çok fazla. Yani ne kadar yaşayacagimiz bile kesin degil. Elbet geleceği de düşünelim ama bugünden de kopmayalim.
ben senin yaşındayken 25 yaşında hiç yoktan beş ülke görme hayalim vardı. Asgari ücretin biraz üstünde bir işte çalışırdım. Bir ay boyunca tüm avrupayi gezen ucuz bir tur buldum,taksit taksit ödedim ve işten istifa edip bir basima ona katıldım :))
Daha sonrasında da bulduğum fırsatları 3 günlük bile olsa değerlendirdim.
İnan ki ne gorduysem,ne gezdiysem hepsi yanıma kâr kaldı. Haritada gördükçe mutlu oluyorum, TVde benim yürüdüğüm sokakalrda bir filme denk gelince mutlu oluyorum, sohbetlerde konusu geçince -o ülkeyle ilgili anlatacak bir şeylerim varsa mutlu oluyorum...
Elbette sen işini bırakma, istifa falan etme. Ama gençliğini de mal mülk peşinde harcama. Gezmeyi sevmiyorsan sevdiğin şeylere emek ve para harca. Ama bir şeyler yap. "Ailem izin vermez" cümlesini de çok kullanma. İzin istersen tabii ki vermezler,klasik bir Türk ailesiyle. Herşeyini ayarla, ödemelerini yap, onlara da gayet kararlı bir şekilde yapacağın şeyleri şöyle. Endişeleri varsa turda gorevli insanların numaralarını ver. Kendi ekmeğini kazanan birinin annem izin vermez diye düşünmesi bile cok yanlış. Eğer onlar senin bir gün yüzü göremeden çalış/yasa/öl şeklinde bir ömür surmeni istiyorlarsa bu onların problemi. Kendi hayatı için mücadele etmesi gereken , doğru kararlar vermesi gereken kişi sensin.
Anam öyle istiyor,babam üzülmesin,kaynanam kınamasin, sevgilim kiskanmasin,çocuğum kusmesin diye hep baskalrini düşünürseniz kimse size madalya takmaz, 'zaten yapması gereken buydu' derler. kimseye yaranamadiginiz gibi kendi hayatınızı da yasayamadiginizla kalirsiniz

Buyuk bir borcun altina girmek hele ki faizli cok cok mantiksiz duruyor 300e ev bulsaniz faiziyle en az 450 odersiniz ki kac yilda? Basiniza bi is gelse paraniz yetmez cunku odemeniz var. Cok uzun vadede yapilacak bi is degil bu. Siz altin veya dolar biriktirin en iyisi zaten onlarda gayet guzel degerleniyor hic olmazsa ilerde bi sıkıntınız oldugunda birikmisim var diyebilirsiniz borcluluk cok zordur

Merhaba 😊 ev sahibi olmak cok guzel bir sey olur hele de genc yasta ama suan soyleyeceklerım su zaman ıcın cok ucuk gelebilir belki ama bence hıc bir sekılde krediye faize bulasma. Zamanımız da cok yaygınlaştı normallestırıldı ama aslında basımıza aldıgımız en buyuk bela faiz.mesela genelev vs tarzı yerler ıcın verdıgımız tepki veya duyduğumuz hissi faiz ıcın duyamıyoruz cunku adım basi banka vs oyle normallestırdık ki halbukı en buyuk gunahlarına basında geliyor. Faiz alarak bir sey sahibi olacağımızı dolayısıyla rahat edeceğimizi dusunsekte ınan faizli isten hayır gelmiyor. Arastırıp faize bulamadan da bir yolu olup olmadığını ogrenmenı tavsiye ederim umarım beni yanlıs anlamazsın 😊
Ne alaka genel ev ıle banka faizi okuyun Allah askına

Yaşın daha çok küçük böyle uzun vadeli bir borç seni yıpratabilir . Hem hayatın ne getireceğini bilmiyoruz evlilik süreci de çok masraflı bir süreç veya farklı şeyler olur ödemeler sana ağır gelebilir ve birikmiş olmadan sıfırdan ev Alman çok zor . Birikimin olması için bence en güzeli altın uzun vadede kesinlikle getirisi oluyor . Her ay düzenli alabilirsin Veya bankada altın hesabına yatırırsın

Ben bankaya atacagım parayı ev borcuna öderim diye düşünmüştüm burdan da geniş bi kitleye ulasabileceğim icin sormak istedim
Bende çok dusundum ev almayı ama benım paramla burdakı evler oyle bakımsızkı içinede en az 60 bin tl harcamak gerekıyor.Altın hesabı açın.

Hiç hesap yaptınız mı ne kadar ödeyeceğinize dair? Çünkü görünen o ki siz 10 yıllık da 15 yıllık da kredi cekseniz 300 bin TL'yi ödemeye maaşınız yetmeyecek (Bir bankanın uygulamasından baktım. Aylık taksitler 4 bin küsur TL ediyor. Yanılıyorsam düzeltin)

Yaşın genç ev borcu agir gelir diye düşünüyorum... gelirini biriktir altinla falan degerlendir..ileri zamanda elinde hazir paran olur

Merhaba ev almak mantıksız değil. O eve taşınmayacaksan 1000-2000 kira getirisinin krediye katkısı oluyor. Araba ya da arsa aldığında yine borca giriyorsun ama böyle birşey olmuyor. Araba heves ya da ihtiyaç için alınacak birşey asla bir yatırım değil. Ev almanın ufkunu kapatacağını da düşünmüyorum bu devirde ufkumuzu birtek para açabiliyorsa vay halimize. Yukarıda herkesin yazdığı gibi borç zaman zaman ağır gelebilir düğünde vs. paraya ihtiyacın olur. Reklam kampanyaları ve aman bir kere evleniyorsun canımcılar etrafına doluşur. Birikimin altınsa, dolarsa bozdurur bozdurur harcarsın gelinlik, tabak takımı falan en alasından aldırırlar. Bütün birikimin eften püften şeylere gider. Ev alırsan anlık tüketim dürtülerine karşı koymak zorunda kalırsın. Günübirlik harcamaları makul düzeyde tutarsın birikimin de ev olarak yanına kalır.

Şimdi 30000 yazıp sordum 10 yıl geri ödeme aylık 4283 tl imiş

Zaten sizin geliriniz bu kadar

Hadi birazı peşinat desek 3500 geri ödeseniz aylık 500 tl ne yapacaksınız

En adisinden spor ayakkabı 300 tl

Bir babet bile 250 den başlıyor

Yeme içme giyinme genç yaşta ev sahibi olursun da hastalık sahibi de olursun

Apart tarzı öğrenci işi yerlerden kira garantili sistemlerden alabilirsin 1000-1500 kira 1000 aile üstüne biraz da sen koyar ödersin

Yatırım yapacak param kalırsa da al altın at kenara oldu bitti

Tüm paranı asla krediye gömme

Öncelikle merhaba diyerek konuya girmek istiyorum
24yaşındayım, mezun olduğumdan beri aile borclarına yardım ettim kasımda bitiyor çok şükür
Aylık gelirim cok olmamakla 3 bin lira şuan.
Kasımdan sonra ek olarak ailemin katkı da bulanacagı ek bin lira gelirim olacak.

Yatırım amaçlı ev almak istiyorum, istanbulda yaşıyoruz burada evler en asağıya 300 binle başlıyor. Yani bu demek oluyor ki uzun yıllar bankaya borçlanacagım. Siz olsanız bu yaşta cok yüklü bi borcun altına girer miydiniz?
Yoksa bu ev alma işini daha sonraki yıllara ötelermiydiniz?
Ek olarak önümüzdeki 2 3 sene evlenme gibi bi durum yok. Zaten aday adayım bile yok :)
Ev değilde altın çok iyi olur ben ilk atandigimdan beri her ay bı çeyrek aldım ilk aldığımı 140 dan almıştım ucyuz kusure bozdurdum sonra benim maaşım de 2800 falandı bı çeyrek çok etkilemedi beni aynı zamanda ceyizimi de her ay bişey alarak tamamladım hem gezdim tozdum hem birikimimi yaptım evlendigimde çok şükür ailemi çok bı borca sokmadim oyuzden ilk birikimimden beş altı yıl sonra falan evlendim

X