Tekrar hamile kalınca azda olsa acısı diniyor mu ben çok uğraştım bebeğim olsun diye oldu sonunda tüp bebekle bayagı zordu süreç sonrasında tamam dedik artık bebeğimiz olacak ama sonra kabus başladı bir aydır da devam ediyor ve sonuç bebeğimizi kaybettik dediğin gibi hamile kalınca herşey bitiyor gibi geliyor insana neyle karşılaşacağını bilemiyorsun şimdi tekrar bebek hasreti öekeceğiz süreç nasıl olacak nekadar daha uzun sürecek bilmiyorum oysaki nekadar az kalmıştı kavuşmamıza tekrar başa döndük herşey allahtan deyip teselli olmaya çalışıyorum yoksa düşündükçe insan kafayı yicek gibi oluyor
önceden kayıpları olanlar için Bebek sahibi olabilmek tamamen inanca bağlı.
Bu süreçte bir yıgın makale okudum. Çogu agır tıp dili olan tezlerdi.
Ve tezlerin genelinin sonunda Pisikolojik engel diye bir konu açıyorlar.
Hatta okudugum bir makalede öncesinde kayıpkar yaşayan bin anne üzerinde deneme yapılıyor.
bunlardan 500 tanesine normal gebelik öprenilince yapılan şeyler yapılıyor. Normal bir tedavi süreci oluyor.
Sıradan bir vatandaş gibi.
Diğer 500 kişiye ise özel psikolojik destek saglanıyor
Bu destek hamilelige inandırma . Bebegin dogacagına inandırma vs başlıklarda.
Ve 9. Ay sonunda ilk grubu %32 si yeniden bebeklerini kucaklarına saglıklı alıyorlar.
Pisikolojik destekli gurubu da %86 sı
başarılı oluyor.
Yani inanabiliyormusunuz aradaki farka bakın.
Anlayacagınız anne olarak hamilelikten önce ve sonra bu işin olacagına inanmak zorundayız.
Ve eşlerinizede muhakkak bunu söyleyin size psikolojik destek olsun.
Emin olun bu stres sebebiyle Allah korusun bebeklerimize hiç kavuşamayabiliriz..
İyi düşünün ve iyi olsun herşey.
Lütfen mutlu olalım gelecegin güzel Anneleri.
Umudunuzu asla kaybetmeyin