Menopoz Erken Menopoz ve fsh

Menopoz nedir ? Belirtileri ve menopoz süreci hakkında paylaşımlar
Merhaba Zene
2009 yazdıklarını okudum. Merak ediyorum bebeğin oldu mu?

zene senın oldu mu cocugun ? kac yasındasın ? kac yasında basladı erken menopoz ?

ben 32 yasındayım. 26 yasında basladı.

son bır bucuk yıldır regl surelerım de bozuldu artık hap bıle duzenlı regl gormemı saglamıyor. en erken 2 ayda bır oluyor. bes ay bekledıgım bıle oldu. sen de durumlar nasıl ?

cocugum olmadı. belkı son bır kez ekım kasım ayında tedavı gorecegım bır tup bebek denemesı. hazır hıssedersem

MErhabalar arkadaşlar..bende sizdenim evlendim 1 ay sonra erken menopoz
zene senın oldu mu cocugun ? kac yasındasın ? kac yasında basladı erken menopoz ?

ben 32 yasındayım. 26 yasında basladı.

son bır bucuk yıldır regl surelerım de bozuldu artık hap bıle duzenlı regl gormemı saglamıyor. en erken 2 ayda bır oluyor. bes ay bekledıgım bıle oldu. sen de durumlar nasıl ?

cocugum olmadı. belkı son bır kez ekım kasım ayında tedavı gorecegım bır tup bebek denemesı. hazır hıssedersem

MErhabalar arkadaşlar bende sizdenim evlendim 1 ay sonra erken menopozla tanıştım.3 kere tüp denedik fakat folükül boş çıktı.daha bunların borcunu ödüyoruz hala .2 senedir ara ara kontrole gidiyorum doktora.bu arada 1 yıl bitkisel olarak içmediğim ilaç kalmadı.hayıt.incir soğan suları civan perçemi vs.cyclo progynova kullanıyorum uzun süredir.geçen 2 ay önce bıraktım 2 ay adet normal bir şekilde oldum fakat sonraaki ay yine aynı sıkıntılar.içimde sıkıntı şeklinde ateş basması oluyor ara ara .tekrar ilaca başladım.. hakkımızda hayırlısı olsun Rabbime sığındım.Her şerde bir hayırdır vardır tabiki ama insan ister istemez çare arıyor derdine bu arada eşimde varikosel var sayı az morfoloji düşük.tüp bebek doktorları ameliyata gerek yok diyor.ama ekimde eşim ameliyat olacak.hayırlısı bakalım.belki o zaman bitkisel bişeyler yaparım.anlatmak istedim problemlerimiz genelde aynı.Allah herkese şifalar versin...

benimde fsh cok yüksek :KK43: fsh 94.20 cok yüksek.. prolaktin 7.70 normal hatta biraz düsük.. ve en kötüsüde amh 0.02:KK42: hormon bantlari verdi dr um.. bu aksam ilkini yapistirdim.. ama icim hic rahat degil.. :KK43: baska bir dr a dami gitsem.. offffffff.

MErhabalar arkadaşlar..bende sizdenim evlendim 1 ay sonra erken menopoz

MErhabalar arkadaşlar bende sizdenim evlendim 1 ay sonra erken menopozla tanıştım.3 kere tüp denedik fakat folükül boş çıktı.daha bunların borcunu ödüyoruz hala .2 senedir ara ara kontrole gidiyorum doktora.bu arada 1 yıl bitkisel olarak içmediğim ilaç kalmadı.hayıt.incir soğan suları civan perçemi vs.cyclo progynova kullanıyorum uzun süredir.geçen 2 ay önce bıraktım 2 ay adet normal bir şekilde oldum fakat sonraaki ay yine aynı sıkıntılar.içimde sıkıntı şeklinde ateş basması oluyor ara ara .tekrar ilaca başladım.. hakkımızda hayırlısı olsun Rabbime sığındım.Her şerde bir hayırdır vardır tabiki ama insan ister istemez çare arıyor derdine bu arada eşimde varikosel var sayı az morfoloji düşük.tüp bebek doktorları ameliyata gerek yok diyor.ama ekimde eşim ameliyat olacak.hayırlısı bakalım.belki o zaman bitkisel bişeyler yaparım.anlatmak istedim problemlerimiz genelde aynı.Allah herkese şifalar versin...

AMİN. ..

MERHABA FATOŞ. KAÇ YAŞINDA OLDUĞUNU MERAK ETTİM.

BİR DE EVLİ VE YA EVLENMEDEN ERKEN MENOPOZ TEŞHİSİ KONULUP ÇOCUK SAHİBİ OLANLARIN BU FORUM YAZMASINI ŞAHSIM ADINA RİCA EDİYORUM.
BENİM VE ZANNIMCA DİĞER TAKİPÇİLER İÇİN UMUT VE MORAL KAYNAĞI OLACAK.
ALLAH' TAN BU HASTALIKLA BAŞA ÇIKMAYA ÇALIŞANLARA YARDIM DİLİYORUM.
ALLAH' TAN DİLERİM Kİ İSTEYEN HERKESE İÇİNDE SİZE DE EVLATLAR NASİP ETSİN.
AMİN. AMİN. AMİN.

Merhaba arkadaşlar bende erken menepoz la bu hafta sonu tanıştım. fsh 105 mıU/ml çıktı son mens tarihim 3 aralıktı normalde de düzensiz bi mens dönemi yaşamadım yaklaşık 15 gündür sıcak basması yaşıyordum reglimde gecikince dr gittim sonuç ortada erken menepozla tanıştım şoktayım sanırım dr um trisequens diye bi hormon ilacı verdi sonrada senelik kontrole gel dedi ,36 yaşındayım ve evli değilim. Başak bi dr sonuçları gösterdim oda AMH istedi bugün bakalım onu yaptırıcam günlerdir internette okuyorum ne yapacağım bende bilemiyorum sanırım :KK43:(((

ALLAH şifa versin Mekelid.

Ben de geçen sene 36 yaşında tanıştım erken menopozla , evli değilim. Ve Tresequens kullanıyorum.
ilk zaman bu çok ağır gelmişti. Ve halen tam olarak atlattığımı söyleyemem.
Hemen hemen doktora gitmeyeli 1 sene oldu. önümüzdeki hafta doktora gideceğim İnşallah .
Rabbim cümlemize şifa versin . Amin.

AMİN. ..

MERHABA FATOŞ. KAÇ YAŞINDA OLDUĞUNU MERAK ETTİM.

BİR DE EVLİ VE YA EVLENMEDEN ERKEN MENOPOZ TEŞHİSİ KONULUP ÇOCUK SAHİBİ OLANLARIN BU FORUM YAZMASINI ŞAHSIM ADINA RİCA EDİYORUM.
BENİM VE ZANNIMCA DİĞER TAKİPÇİLER İÇİN UMUT VE MORAL KAYNAĞI OLACAK.
ALLAH' TAN BU HASTALIKLA BAŞA ÇIKMAYA ÇALIŞANLARA YARDIM DİLİYORUM.
ALLAH' TAN DİLERİM Kİ İSTEYEN HERKESE İÇİNDE SİZE DE EVLATLAR NASİP ETSİN.
AMİN. AMİN. AMİN.

MErhabalar geçmiş olsun öncelikle ben şu an 34 yaşiındayım 30 yaşında öğrendim..düğünden önce adetimde aksama oldu sitresten diye düşündüm ama evlendikten sonra ortaya çıktı..Allah yardım etsin hepimize ilaç kullanmadım geçenlerde 2 ay normal oldu..sonra içimde sıkıntı garip bişey oluyo arada önceleri ateş basardı şimdi o yok.ilaca başladım tabi malesef..

MErhabalar geçmiş olsun öncelikle ben şu an 34 yaşiındayım 30 yaşında öğrendim..düğünden önce adetimde aksama oldu sitresten diye düşündüm ama evlendikten sonra ortaya çıktı..Allah yardım etsin hepimize ilaç kullanmadım geçenlerde 2 ay normal oldu..sonra içimde sıkıntı garip bişey oluyo arada önceleri ateş basardı şimdi o yok.ilaca başladım tabi malesef..

CEVABIN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM FATOŞ
ALLAH ŞİFA VERSİN SANA DA EŞİNE DE .

RABBİM EN TEZ ZAMANDA EN KOLAY ŞEKİLDE HAMİLE KALIP BEBĞİNİ KUCAĞINA ALMAYI NASİP ETSİN. İNŞALLAH .

benimde fsh 80 yaş 24 banada erken menepoz dendi evliyim ve çıldırmak üzereyim.bunun bir çözümünü bulan yokmu?evlat sevgisinden mahrum mu kalacağız

benimde fsh 80 yaş 24 banada erken menepoz dendi evliyim ve çıldırmak üzereyim.bunun bir çözümünü bulan yokmu?evlat sevgisinden mahrum mu kalacağız
aslanpençesi çayı düşürüyor fshı,dhea kullanıyorum o da iyi geliyor.fsh hiç bakmadan tedaviye başlayan doktor da tanıyorum.izmir irenbe kaan bozkurt...

erken menopoz fsh bproblemi olanlar arkadaşlar sorunlarımızı bu başlıkta paylaşalım.
merhaba..bugün dr a gittim kanamam kesilmiyordu ve fshım 36 çıktı.dr erken menopoz başlangıcı olabileceğini söyledi.benim bildiğim kanama azalır benimki fazla acaba fazla kanaması olupta teşhis olarak erken menopoz tanısı konulan varmıdır aranızda?bir ay boyunca kanamam hiç kesilmedi bu arada..

13 yaşımda ilk adet oldum yaklaşık 16-17 yaşıma kadar sonrasında birden kesildi. Hani azar azar gelme yada kesilme durumu olmadı. Doktorlar 18 yaşına kadar düzelir deyip hap ya da tedavi uygulamadı. Tabi bu arada düzelme olmadı,hiç bir zaman adet göremedim. 17 yaşımdan bu yana doktor doktor geziyorum ama ne bir ilaç ne de başka bir şey etki etmedi. Erken menopoz,rahmin küçük,vajinan dar,yumurtalıkların yok :) Alıştım :KK17:
merhabalar arkadaşım bize bu genç yaşta neler oldu böyle bana da doktorlar aynı şeyi söylüyor yıllardır. eken menopoz rahim küçük yumurtalıklar küçük. sen neler yapıyorsun hayat nasıl gidiyor. tedavi altındamısın kür falan uyguluyormusun. bana mutlaka yaz.görüşmek üzre

erken menopoz fsh bproblemi olanlar arkadaşlar sorunlarımızı bu başlıkta paylaşalım.
Arkadaslar yeni üyeyim.ilk defa yorum yapiyorum.ben bir mucize yaşadim.ayni sorunu yasayanlar varsa umut olsun istedom.bana doktorlar erken menopoz teshisi koydular.4 ay adet olamadim.fsh degerim 130 cikti, östrojen seviyem ise 20 den az.moralim cok bozuldu tabiki.doktor önce bir kutu tarlusal verdi adet olmadim.ikinci kutuyu verdi yine olmadim.hormonlarin iflas etmis vücudun tepki vermiyor dedi.tahlilleri gorunce de menopoza girmissin hemen hrt tedavisine basla dediler.ben kabul etmedim.bitkisel tedavi uygulayacagim dedim.internetten arastirdim.bana mantikli gelen ikisini uygulamaya karar verdim.biri hayit tohumu macunu ikincisi testere disli arslan pencesi.hayit macununu gunde 4 kez bir cay kasigi ac karina aldim.testere disli aslan pencesini de gunde iki defa yemeklereden iki saat sonra ictim.bunlari duzenli bir sekilde hic aksatmadan yaptim.arada kafama estikce adacayi civanpercemi cobancantasi caylari da ictim.ama bunlari duzenli yapmadim.bu aradaaslan pecesi toplamda iki ay uygulanacak.bir ay uygulandiktan sonra bir hafta ara verilip ikinci bir aylik periyot uygulanacak.ben ikinci periyodun onuncu gununde adet oldum.adetimin ucuncu gunu tahlil yaptirdim.veeee 130 olan fsh degerim 5.8 e dusmus ve 20 den az olan ostrojen seviyem 214 e cikmis.doktorlardan biri inanamadi sonuca.digeri ise yaptigim kürün tarifini aldi.cok sukur sagligima kavustum.darisi sifa isteyen herkesin basina..

Benim 130 du 5.8 e düsürdüm..hayit tohumu ve testere disli aslan pencesi kullandim.doktorlar inanamiyor sonuca...

X