Menopoz Erken Menopoz ve fsh

Menopoz nedir ? Belirtileri ve menopoz süreci hakkında paylaşımlar
Bursada önerebileceğiniz merkez veya dr var mı?? Sadece fsh ve amh değerine bakıp tüp bebekten başka çocuğunuz olmaz diyen dr lardan nefret ediyorum..genetik rest ,histeroskopi vb rahim filmleri yapılmadan veya tam anlamıyla tetkikler yapılmadan tüp bebek yapılması içime sinmiyor..hhepatit değerleri yüzünden bile tüp bebek tutmayabiliyormuş örneğin..

deha yı kullandın mı ben cok faydasını gordum e2 ve fsh normale dondu.
kullanmadım ama benim yumurtalıklarımda hiç yumurta kalmamış hepsi dökülmüş bu saatten sonra ne kullansam boş herhalde, hiçbişey işe yaramıyor bende ve daha 32 yaşındayım bu bi baynın başına gelebilecek en kötü şey galiba..

kullanmadım ama benim yumurtalıklarımda hiç yumurta kalmamış hepsi dökülmüş bu saatten sonra ne kullansam boş herhalde, hiçbişey işe yaramıyor bende ve daha 32 yaşındayım bu bi baynın başına gelebilecek en kötü şey galiba..
evlimisiniz? Umut her zaman vardir umudunuzu yitirmeyin.kurler arastirin uygulayin vazgecmeyin savasmaktan.alternatif tipi arastirin ari poleni bali corek otu tarcin incir gibi seyler yumurtaliklara iyi geliyor duymustum.kurleri arastirin.siz elinizden geleni yapin gerisi allahin mucizesi bence.koyvermeyinkendinizi

canım merh. sadece 1 dr bağımlı kalma bunun ıcın başka ne yapılacağını sor yıne bı ıc derım

benım annem 39 yasında menopoz a girdi ben de mi oyle girerim ben cocuklarımı kariyerden sonra istiyorum ama :KK43:

canım merh. sadece 1 dr bağımlı kalma bunun ıcın başka ne yapılacağını sor yıne bı ıc derım

birçok doktora gittik ama netice aynı bu illetin dedavisi yokk.. Bitkisel kürler uyguladım, akupuntur tedavisine gittim çeşitli hormon ilaçları kullandım ama hiçbir faydası yok.

evlimisiniz? Umut her zaman vardir umudunuzu yitirmeyin.kurler arastirin uygulayin vazgecmeyin savasmaktan.alternatif tipi arastirin ari poleni bali corek otu tarcin incir gibi seyler yumurtaliklara iyi geliyor duymustum.kurleri arastirin.siz elinizden geleni yapin gerisi allahin mucizesi bence.koyvermeyinkendinizi

ben herşeyi denedim ama olmuyor

amh yumurta kalıten dekı durum.
tup yaptıracaksan fsh 10 un altında olması gerekır fsh daha onemlıdır.
fsh da yumurta kalıtesı rezervendekı yumurta durumu ıyı mı kotu mu onu gosterır.
Benim fsh 35 lerde idi en son bidaha ölçtürmedim amh 0.4 cıkmıştı tüp bebekle 2 yumurtam oldu Allah ol dedi 1 tanesi tuttu şimdi oğlum 1,5 yasında tekrar dr gitmeyi düşünüyorum hamile kalmak için tek yumurta yeter sayı az diyip üzülmryin otlardan cazgecmeyin ben cok faydasını gördüm adacayı,çörekoto,civanpercemi,soğansuyu,aslanpencesi ara ara içtim haybt bıde incir yiyin tedavi öncesi kaliteli olsun az olsun ALlaha teslim olmak lazim sonra yaradan o cunku o dilerse yoktan var eder umitsiz olmayin benim birde esimde problem vardi en zor vakaydik ama rabbim cok sukur istedi oldu

Benim fsh 35tattimme idi en son bidaha ölçtürmedim amh 0.4 cıkmıştı tüp bebekle 2 yumurtam oldu Allah ol dedi 1 tanesi tuttu şimdi oğlum 1,5 yasında tekrar dr gitmeyi düşünüyorum hamile kalmak için tek yumurta yeter sayı az diyip üzülmryin otlardan cazgecmeyin ben cok faydasını gördüm adacayı,çörekoto,civanpercemi,soğansuyu,aslanpencesi ara ara içtim haybt bıde incir yiyin tedavi öncesi kaliteli olsun az olsun ALlaha teslim olmak lazim sonra yaradan o cunku o dilerse yoktan var eder umitsiz olmayin benim birde esimde problem vardi en zor vakaydik ama rabbim cok sukur istedi oldu
Canim benimde 6 yasinda bi kizim var cok sukur anne olmayi tattim ama benim normal yolla oldu 3 sene once gecirdigim kist ameliyatinda sonra duzenim bozuldu.

benım annem 39 yasında menopoz a girdi ben de mi oyle girerim ben cocuklarımı kariyerden sonra istiyorum ama :KK43:
Canim valla benim annem de 30larda girdi ben cok daha erken tanistim.Kariyer falan hormonlarini mutlaka ara ara kontrol ettir.Gerekirse amh yaptir o rezervi az cok olcuyor ve durumun anlasilir.Bu cok onemli bir problem bircok insan is isten gectikten sonra fark ediyor ve malesef tedavisi de yok.Ben cok sukur erken fark edenlerdenim.Cogu kisi adet olmuyor onemsemiyor doktora gitmiyor bunlar hep hata.Sen kendini kontrol ettir ara ara ozellikle fsh hormonunu , cok da kafana takma herkeste ayni olacak diye bir sey yok sadece temkinli olmakta fayda var.

30 yasindayim. Benim fshim 20.ur cikti lh dusuk testesteron dusuk adini hatirlamadigim iki hormonum daha dusuk. Ama benim gittigim doktor fsh onemli ama amh degeri daha onemli dedi. Amh 1 in altinda dogurganlik cok zormus yumurtaligin tukendigini gosterirmis. Benim amh 0.670

Yani fshi yuksek olup hamile kalanlarin amh degeri de yuksek demekki.
Canim 1 in altinda dogurganlik dusuyor ama imkansiz degil.Benim bundan 1.5 yil once amhim 0.5ti.Bekardim gectigimiz ekimde evlendim tedaviye basladim suana kadar 3 u 1. Kalite 5 embriyom var.Son tedavimde de transfere gittim ama muhtemel kimyasal gebelik.Yarin test tekrarim var.Fshim gecen yaz 30lari gordu.Yani ben bu degerlerle transfere tup bebege tedaviye gidebiliyorsam sen hayli hayli gidersin.Tavsiyem dusuk doz ilac kullansin doktorun.Ben cogu tedavimi sadece klomenle oldum.Az yumurtam toplandi ama kaliteli toplandi.Yuksek doz igneler de vurundum ama hic sonuc alamadim.Daha ayrintili bilgi istersen ozelden de yazabilirsin yardimci olurum.

Benimde fsh 16 larda 26 yasinxayim yedibyasinda oglum var iki ay once olcturmustum en son biraktim pesini artik duzensizdi zaten adetim korunmuyoruz simdi ikinci olur umuduyla allahtan umit kesilmez biraz bekliyecegim olmazsa birbyil falan oyle gitcem bir daha doktora allah herkeze nasip etsin hayirli evlat olsun

Canim 1 in altinda dogurganlik dusuyor ama imkansiz degil.Benim bundan 1.5 yil once amhim 0.5ti.Bekardim gectigimiz ekimde evlendim tedaviye basladim suana kadar 3 u 1. Kalite 5 embriyom var.Son tedavimde de transfere gittim ama muhtemel kimyasal gebelik.Yarin test tekrarim var.Fshim gecen yaz 30lari gordu.Yani ben bu degerlerle transfere tup bebege tedaviye gidebiliyorsam sen hayli hayli gidersin.Tavsiyem dusuk doz ilac kullansin doktorun.Ben cogu tedavimi sadece klomenle oldum.Az yumurtam toplandi ama kaliteli toplandi.Yuksek doz igneler de vurundum ama hic sonuc alamadim.Daha ayrintili bilgi istersen ozelden de yazabilirsin yardimci olurum.

Merhaba fkb2012, burda araştırdığım bu konu ile ilgili yazılarınızı görünce üye oldum soru sorabilmek için, sizin yazdıklarınız bize en uygun olan gibi. kardeşim 3 sene önce erken menopoza girdi şu an 33 yaşında ve bekar. yani bizim için şu an öncelik bebek değil onu menopozdan kurtarmak. bununla ilgili testlerde amh si 0,01 estradiol 13 civarı fsh ise 100 küsürlerdeydi tanı konulduğunda aralıklarla test yapılıyor ama sonuç aldığı hormon ilacının etkisiyle fsh ın biraz düşmesinin ötesine geçemedi. doktor görüşü aldık farklı farklı hepsi yumurta bittiyse dönüş yok dedi. depresyona girdi haliyle, umut arıyoruz bi şekilde. ben böyle sitelere bakarken ibrahim saraçoğlunun kardeşim ile aynı durumda olan bir kadına tavsiyesini dinledim ve 3 sene sonunda ilk defa kardeşimi kür yapmaya ikna ettim.
bunun dışında size sormak istediğim şu; size de erken menopoz teşhisi mi konmuştu yani yumurta bitmiş artık oluşmaz mı denmişti ? burdan ya da özel mesajdan biraz akıl almak isterim sizden mümkünse. umarım yazışalı baya oldu diye mesajım arada kaynamaz .
şimdiden teşekkür ederim

Merhaba fkb2012, burda araştırdığım bu konu ile ilgili yazılarınızı görünce üye oldum soru sorabilmek için, sizin yazdıklarınız bize en uygun olan gibi. kardeşim 3 sene önce erken menopoza girdi şu an 33 yaşında ve bekar. yani bizim için şu an öncelik bebek değil onu menopozdan kurtarmak. bununla ilgili testlerde amh si 0,01 estradiol 13 civarı fsh ise 100 küsürlerdeydi tanı konulduğunda aralıklarla test yapılıyor ama sonuç aldığı hormon ilacının etkisiyle fsh ın biraz düşmesinin ötesine geçemedi. doktor görüşü aldık farklı farklı hepsi yumurta bittiyse dönüş yok dedi. depresyona girdi haliyle, umut arıyoruz bi şekilde. ben böyle sitelere bakarken ibrahim saraçoğlunun kardeşim ile aynı durumda olan bir kadına tavsiyesini dinledim ve 3 sene sonunda ilk defa kardeşimi kür yapmaya ikna ettim.
bunun dışında size sormak istediğim şu; size de erken menopoz teşhisi mi konmuştu yani yumurta bitmiş artık oluşmaz mı denmişti ? burdan ya da özel mesajdan biraz akıl almak isterim sizden mümkünse. umarım yazışalı baya oldu diye mesajım arada kaynamaz .
şimdiden teşekkür ederim
benim amh 0,14.fsh bir ara 55i gördü.1,5 yıllık evliyim.tüp bebek tedavisi görüyorum.ama 0,01 amh ile tüp bebek tedavisi yaptıran arkadaşım var.40 yaşında hamile kalan var.artık devlet izin veriyor.kardeşinize söyleyin çok iyi bir merkeze gitsin ve eğer görülürse yumurtalarını dondursun evlendiğinde kullanır.devlet yeni izin verdi.eğer düşünürseniz gittiğim merkezi tavsiye edebilirim ya da bulunduğunuz bir şehirde iyi bir merkez araştırın.ben konya novafertile gidiyorum.kardeşiniz evli olmadığı için kürlerle vakit kaybetmeyin derim.Allah kolaylık versin bizlere...

yumurta görünmedi kardeşimde doktorlar da 0,01 değeri erken menopoz yani yumurtlamama hali dediler sonraki testlerinde de aynı değer çıktı, bi sey sorucam size, yumurta kontrolü nasıl yaptırılır ? yani kardeşim küre başlamadan önce sadece yasmin kullanıodu şimdi bi de kür eklendi o kadar , normal rutin bi şekilde ultrasonla mı bakılabiliyor yoksa adet olduğu zamanlarda mı bakılıyor ona da ?

yumurta görünmedi kardeşimde doktorlar da 0,01 değeri erken menopoz yani yumurtlamama hali dediler sonraki testlerinde de aynı değer çıktı, bi sey sorucam size, yumurta kontrolü nasıl yaptırılır ? yani kardeşim küre başlamadan önce sadece yasmin kullanıodu şimdi bi de kür eklendi o kadar , normal rutin bi şekilde ultrasonla mı bakılabiliyor yoksa adet olduğu zamanlarda mı bakılıyor ona da ?
her ay adetin 2.-3. günü ultrasonla baktırsın. o zaman görülür sadece.menopzdakiler bile yılda 1-2 kez yumurtluyor 3-5 sene.her ay kontrol ettirsin.görülme ihtimali var...

benim amh 0,14.fsh bir ara 55i gördü.1,5 yıllık evliyim.tüp bebek tedavisi görüyorum.ama 0,01 amh ile tüp bebek tedavisi yaptıran arkadaşım var.40 yaşında hamile kalan var.artık devlet izin veriyor.kardeşinize söyleyin çok iyi bir merkeze gitsin ve eğer görülürse yumurtalarını dondursun evlendiğinde kullanır.devlet yeni izin verdi.eğer düşünürseniz gittiğim merkezi tavsiye edebilirim ya da bulunduğunuz bir şehirde iyi bir merkez araştırın.ben konya novafertile gidiyorum.kardeşiniz evli olmadığı için kürlerle vakit kaybetmeyin derim.Allah kolaylık versin bizlere...
Merhaba gittiğiniz doktoru öğrenebilir miyim

X