Menopoz Erken Menopoz ve Bitkisel Tedavi

Menopoz nedir ? Belirtileri ve menopoz süreci hakkında paylaşımlar
Yaşın daha çok genç canım.Eminim dönemsel bir şeydir.Doğum kontrol hapı kullandınmı?Kullanım sonrası olabiliyor böyle şeyler.Hormon testlerin ne durumda?

hayır kullanmadım.dr drivadiye bir ilaç verdi onu kullandım iki ay.kullandığım sürece adet görüyorum.ama bu ay kullanmicam.senin dediğin kürü denemeyi düşünüyorum.umarım bir yarar sağlar.

hayır kullanmadım.dr drivadiye bir ilaç verdi onu kullandım iki ay.kullandığım sürece adet görüyorum.ama bu ay kullanmicam.senin dediğin kürü denemeyi düşünüyorum.umarım bir yarar sağlar.

Tahlillerin ne durumda fsh ve e2 sonuçların kaç?

merhabaa ben 31 yaşındayım yaklaşık 3 ay önce adetten kesildim..ve 1 hafta önce erken menapoz teşhisi konuldu ilk önce inanmak istemedim ve başka doktorada gittim ne yazıkki sonuç aynı..

fsh hormonum 52 çıktı :KK43: şuanda ilaç kullanmaya başladım..ben aranızda en yeniyim ve merak ettiğim bir sürü şey var arkadaş olrak msn de görüşmek istiyorum özellikle cinsel sorunları nasıl atlattınız ? adet görebiliyormusunuz ? bitkisel kürleri ilaçlarla aynı zmanda mı kullanıyorsunuz? bana yardım edin...özelden msj atmayı henüz bilmiyorum :KK43: bilgiye ihtiyacım varrr ...

micracım henüz olmadım ya
ama kürü yapıyorum maranki kürüne devam ediyorum
ilaca başladım ilacım yarın bitiyor.
artık bu önümüzdeki günlerde regl olurum.
doktora gidicem sonra inş.
rabbim inş. folikülleride gösterir.

Yahu benim 47lik fsh 70'e çıktı...

15 gün bu dediğiniz çayı içtim,sonra kan verdim...

Sizce bu çaylar yapmış olabilirmi?

merhabaa ben 31 yaşındayım yaklaşık 3 ay önce adetten kesildim..ve 1 hafta önce erken menapoz teşhisi konuldu ilk önce inanmak istemedim ve başka doktorada gittim ne yazıkki sonuç aynı..

fsh hormonum 52 çıktı :KK43: şuanda ilaç kullanmaya başladım..ben aranızda en yeniyim ve merak ettiğim bir sürü şey var arkadaş olrak msn de görüşmek istiyorum özellikle cinsel sorunları nasıl atlattınız ? adet görebiliyormusunuz ? bitkisel kürleri ilaçlarla aynı zmanda mı kullanıyorsunuz? bana yardım edin...özelden msj atmayı henüz bilmiyorum :KK43: bilgiye ihtiyacım varrr ...

Merhaba canım,ben pek çok sıkıntıyı bu çayla yendim ama bunlar kalıcı çözümler olacakmı bilemiyorum.Şu anda en azından rahat uyuyabiliyorum ve regl oluyorum.Cinsel olarakda rahatlattı beni.Yaşın çok genç ama yaşadığımız dünya nedeniyle maalesef ilk adet yaşı bazı çocuklarda 6 ya inmiş,bunun yanında da 25-30 yaşında menapoza giren insanlar var.Ben sentetik hormonları 3 yıl kullandım ama göğüslerimde kistler olduğu için artık kullanmıyorum.

micracım henüz olmadım ya
ama kürü yapıyorum maranki kürüne devam ediyorum
ilaca başladım ilacım yarın bitiyor.
artık bu önümüzdeki günlerde regl olurum.
doktora gidicem sonra inş.
rabbim inş. folikülleride gösterir.

Yumurtalık testi yaptırsana Semoş bi de.Yumurtalıkların durumu nedir?Az da olsa vardır belki.O zaman ilaçla büyütüyorlar onları.

Yahu benim 47lik fsh 70'e çıktı...

15 gün bu dediğiniz çayı içtim,sonra kan verdim...

Sizce bu çaylar yapmış olabilirmi?

Eğer regl olamıyorsanız fsh yükseliyormuş.Doktorum öyle söylemişti.Çünkü beyin sürekli yumurtlaması için hormon salgılıyormuş.

MİCRA canım yumurtalık testi nasıl yapılıyor hangi test oluyor o canım ben bilmiyorum da

ben de yeni üye olanlardanım ama bir yıldır takip ediyorum burayı diyebilirim.iki yıldır da fsh yüksek 20-25 arası değişiyor tedaviyle 12.5 kadar düştü yumurtam da vardı ve kendisi istenilen büyüklüğe geliyordu fakat olmadı son üç aydır adetlerim çok azaldı en son bu ay gelmedi ilaç kullanıyorum bakalım....ama çok korkuyorum yaşım 32 bu yaşta menopoza girmek istemiyorum hayıtın yanında neler kullanabilirim yardımcı olurmusunuz...

MİCRA canım yumurtalık testi nasıl yapılıyor hangi test oluyor o canım ben bilmiyorum da

Kan testlerinin yanında yumurtalıklar jinekolojik olarak inceleniyor ve yapışıklık olup olmadığı,ya da çok az da olsa folikül bulunup bulunmadığına bakıyorlar.Yaşın çok genç sende mutlaka vardır.Vakit geçirmeden iyi bir doktora git.Devlet hastanelerinde de çok iyi doktorlar var canım.

ben de yeni üye olanlardanım ama bir yıldır takip ediyorum burayı diyebilirim.iki yıldır da fsh yüksek 20-25 arası değişiyor tedaviyle 12.5 kadar düştü yumurtam da vardı ve kendisi istenilen büyüklüğe geliyordu fakat olmadı son üç aydır adetlerim çok azaldı en son bu ay gelmedi ilaç kullanıyorum bakalım....ama çok korkuyorum yaşım 32 bu yaşta menopoza girmek istemiyorum hayıtın yanında neler kullanabilirim yardımcı olurmusunuz...

Hayıt östrojenin yüksekse kullan ama benim östrojenimi düşürdü ve çok sıkıntı yarattı.Östrojen olmayınca yumurtlama olmuyor maalesef.Ama rahimsel sıkıntılara iyi geliyormuş.Mesela hiç bir probleminiz yok ama hamile kalamıyorsunuz.Böyle olup 3 ay hayıt kullanıp hamile kalanlar var.Ama erken menapoza hiç bir uzman hayıt vermiyor.

evet oströjen yüksek birazda fazka yüksek ama ben hiç birşey anlamadım hayıt hormonları dengelemiyor mu

o dönem ben sadece dhea ve selenyum kullandım fsh düşerken östrojen de dengeli düşmüştü hayıtta aynı etkiyi yapmıcak mı

o dönem ben sadece dhea ve selenyum kullandım fsh düşerken östrojen de dengeli düşmüştü hayıtta aynı etkiyi yapmıcak mı

östrojenin yüksek olması iyi bir şey,azalınca menapoz başlıyor zaten.Hayıt bu durumu dengeliyor tabiiki ama bizde ne yazıkki östrojen düşük.

benim östrojen hormonum düşük. peki adaçayı yükseltiyomu?

teşekkür ederim mikra verdiğin cevap için bunu duyduğuma kendi adıma çok sevindim ama emin olun aynı kulvarda yol alıyoruz inşaallah hepimizin bebişleri gelsin bekletmeden hemde hiç bekletmeden

selam arkadaşlar
42 yaşındayım. 6 aydır sıcak basmaları oluyordu.ama regl görüyordum.hormonlarımda fena değildi. ancak 2 aydır regl görmüyorum. sanırım menapoz başladı. çok üzülüyorum. uykularıma bile giriyor. bir doktora gidip hormon kullanıcam sanırım ama birde ibrahim saraçoğlundan aslanpencesi aldım.başlıycam. marankiyede başlasammı diyorum. hormon ilacı kullanırken bu kürlerde uygulanırmı acaba. yanıtlarsanız sevinirim

X