- 10 Kasım 2024
- 40
- 17
- Konu Sahibi yagmurrcan
Oy bu yolda çok uğraşmasın canım umarım Rabbım nasip eder yardım eder bizlere ben 30 35gunde regli oluyordum bu ay 40i geçti hala yok ill defa böle oldu erken menopoz dedi doktor bana folikul gorucem benimde korkum regli olmamak çünkü regli oldukça insanın şansı hep var doktorunuz kimdi insatnbuldami peki sen prp den öncede hangi ilaç lafı kullandın gonal f mi bana ilk gittiğimde 150 ile başlarız falan dedi ama kist yüzünden başlayamadım benim doktorundan fsh duyunca çok yükselmiş bu şekilde tedaviye başlayamam reglide olamamissin regli olursan odasında gel dedi hiç prp den falan bahsetmedi sonra bana dediği sen iyi bir şey için uğraşıyorsun stres yapma dedi şuan daha sakinim bende sadece pregna omega diye takviye ilacı ile omega 3 içiyorum fsh dusurebilirmiyiz hocam dedim fsh düşmez falan diyor ne bilim benimde doktor mu umutsuz benimi oyalıyor anlayamadım her hastanede prp uygulaması var mı acaba hakkını helal et çok yazdım işte insan teselli arıyor peki senin ne zaman olcak transfer allahin izniyleinanın bende buraları o kadar çok okudum ki. İlk gittiğimde fsh 96 ve Folikül yoktu. O ay hap kullandım yine oluşmadı. Doktorum da Prp önerdi. Yaptık fsh 16 ya kadar düştü. Tedavi sürecinde iğne kullanıyorsunuz zaten genelde. Durumunuza göre dozları ve hangisi sizin için uygunsa onu verir doktorunuz bizim gibi hastalarda yakın takip ve süreklilik önemli. Yapması da çok kolay. Başta korkuyor insan kendine iğne yapmaya ama alışıyorsunuz. Benim Prp sonrası foliküllerim ilaca rağmen büyümedi. Diğer ayı büyüdü boş çıktı. Sonra bulmaya başladık sabır gerektiren bir süreç. Biz doktordan yana da şanslıydık. Çok uğraştı pes etmedi sağolsun. Allahın izniyle inşallah sonu da güzel olur. Sizinde inşallah kolaylıkla ilerler süreciniz. Zor biliyorum ama mecbur git gel ile geçen süreç. Takviye olarak folik asit d vitamini argifertil kullanıyorum.