Öncelikle merhaba herkese.. Ben uzun zamandır forumda yazılan gebelik belirtilerini okuyordum. Kimbilir aynı yazıları kaç kez okudum.. Ve iki gün önce idrar testinde çok silik bir kırmızı çizgi göründü (Beklenilen regl günümdü). Akşamına bir başka markadan bir test daha pozitif, sabaha dijital testlerden (tahmini kaç haftalık olduğunu gösterenlerden) bir test daha pozitif ve dün kan testinde de pozitif sonuç aldım Rabbime çok şükür. Öncelikle dileyen herkesin bebeğine sağlıkla kavuşmasını diliyorum. Hayırlı dualarınıza benim de ihtiyacım var inşallah.. Lütfen esirgemeyin..
Ben de sizlerle bazı belirtileri paylaşmak istedim, benim gibi çok araştırana belki ufak da olsa faydası dokunur. Üstelik 18 yaşında pko tanısı konmuş, senelerce doğum kontrol hapı kullanmış biriyim. Tahmini 4 haftalığız daha ama belirtilerim şöyle;
-Kasıklarımda şiddetli ağrıyı 2 hafta önce hissettim. Gaz sıkışması çok yaşarım, ona bağlı sanmıştım açıkçası. Tabii gaz sorunum sonrasında da çok arttı.
-Yorgunluğum iyice artmıştı. Son birkaç gündür işten geldiğim gibi uyuyordum sabaha kadar. O bile yetmiyordu. Öğretmen olduğum ve özelde çalıştığım için okulda çok yorulduğumu düşünüyordum. Ayaklarımın altı sızlıyor..
-Tabii ki iştah artışı :) Yediklerim yetmemeye başladı ki uzun bir sürede neredeyse 20 kilo vermiştim. Yediklerime dikkat ediyordum ama cidden yetmemeye başladı.
-Ders anlatırken tahtadan öğrencilere doğru dönerken mesela başımın hafifçe döndüğünü hissettiğim çok oldu.
-Test yapmadan önceki gece sol kasığımda şiddetli batma hissettim. Burada çok okuduğum bir belirti olduğu için zaten sabahına test yapmaya karar verdim.
-İdrarımda herhangi bir koyuluk yoktu. Açıkçası bu moralimi bozuyordu çok okuduğum belirtilerden biri olduğu için ama demek ki herkeste farklı malum..
-Adet belirtileriyle tamamen aynı. Hatta hala kasıklarımda ara ara batmalar var. Ped ile dahi dolaştım regl olacağım diye. Vücut ısım çok düştü, ayaklarım özellikle çok üşüdü.
Ben pko olduğumu ilk öğrendiğimde dediğim gibi 18 yaşımdaydım, küçüktüm. Hep bebeğim olur mu diye ağlıyordum. Ama umudu yitirmemek gerekmiş demek ki. Güzel dualarınıza çok ihtiyacım var. İnşallah bebeğim tutunur. Herkese hayırlı hamilelik haberi almasını diliyorum..