Erken Hamilelik Belirtileri Üzerine Paylaşım Alanı

Yarın görünüyor bat takvime göre de 30.gün yada 29.gün olurum hep bugün 29. gün senin de çizgiyi görmene şaşırdım bana ancak ben görürüm bu çizgiyi gibi gelmişti evet bu laboquik kaset test erken testler bitti regle 1 gün kala olmasına göre çok silik gibi düşündüm ama bana acaba dedirten 18.gün ovu testinde pik görmem 19.günde çatlama oldu yani geç oldu bu ay yumurta hep 14.gündü o kafamı karıştırıyor bakalım bekleyip görücez artık

bak bir de şu olay var bence kesinlikle denemeye değer

"Bebek aspirininin kadınlarda yumurta sayısını artırdığı belirlendi. Bu gelişme, pahalı tedavide 350 - 400 dolarlık bir tasarruf sağladı. Bebek aspirininin kadınlarda yumurta sayısını artırdığını ortaya çıkaran çalışma, Çeşme'de kongrede sunuldu ve derece aldı."​

Pakize Tarzi Tüp Bebek Kliniği ekibi, kliniğe gelen 270 hastaya bir ay boyunca günde bir bebek aspirini verdi. Kadınlarda yumurta sayısı 1.2 oranında arttı.Dr. Halil İbrahim Tekin, tüp bebek yönteminin çok pahalı bir tedavi olduğunu hatırlatarak, 'Yumurta sayısının artması, tedavide tasarruf getirdi' dedi.3-4 yumurtaya kadar artabilirTekin, şunları söyledi: 'Aspirinle kişi başına ortalama 1.2 yumurta artış elde ettik. 31 - 32 yaş grubunda aspirin kullanılmadığı zaman yaklaşık 12 yumurta elde ediyorsanız, aspirin kullandığınızda yumurta sayısı 13.2 oluyor. Bazı kadınlarda 3 - 4 yumurtaya kadar artış sağladık. 1.2 yumurtadan ne olur diye düşünülebilir? Tek bir yumurta bile hastaya gebelik şansı verebilir. Ayrıca 1.2 yumurta, 350 400 dolar tasarruf sağlıyor.'Bir hastalığa daha yararlıDr. İbrahim Tekin, bebek aspirininin tüp bebek tedavisinde bir yararının daha olduğunu söyledi. Tekin şöyle dedi: 'Bebek aspirini tüp bebek uygulamalarındaki otoimmün adlı hastalığa da faydalı. Bu hastalık gebelik şansını çok düşürüyor. Vücudun verdiği reaksiyonu baskılamak için bebek aspirini, bir ilaçla birlikte kullanılıyor ve hastalar gebe kalabiliyor.' (Milliyet)

Çok sağ ol canım denerim muhakkak. Cep telefonundan senin fotolara bakınca daha belirgin bilgisayardan bakınca şimdi bayağı silik sanki yok gibi görünüyor ama dediğim gibi kaset testler çoğunlukla adet gecikmesi sonrası çift çizgi veriyor canım bence bu kıstas olamaz. Erken gebelik testlerinin verdiği sinyal bence doğru. Reglin inşallah gelmez ve emin olmuş oluruz. İnşallah gelmez canım

Bende geçen ayın 27 de aşılama yaptırdım ama akıntı yok goguslerimde ağrı var sonuç bu hafta cumartesi belli olacak

İşte bahsettiğim olay canım ve bu doktor harika biri videoları falan var çok faydalı eğer takip etmek istersen

Gebelikteki hala tam olarak açıklanamamış en önemli değişikliklerden biri de anne adayının vücudunun bebeği kabul etmesidir. Bilindiği gibi, insan vücudu, kendine ait olmayan dokularla karşılaştığında, savunma sistemi devreye girer. Örneğin vücuda bir mikrop girerse, vücut, bu kendine yabancı organizmayı hemen tanır ve bağışıklık sistemi devreye girerek, vücuttan çıkarmaya çalışır.

Aynı durum organ nakillerinde de geçerlidir. Vücudun tanımadığı başka birinin organı nakledildiğinde, bağışıklık sistemi yeni organı reddeder. Bu sebeple, organ nakillerinde, bağışıklık istemini baskılayan güçlü ilaç tedavileri verilerek, vücudun yeni organı kabullenmesi sağlanır.

Anne karnındaki bebek ise tıpkı erişkinler gibi, yarısı anneye yarısı babaya ait olmak üzere 23 çift kromozom taşır. Yani anne adayının taşıdığı bebeğin, dokularının bir kısmı eşine ait olduğu için, aslında kendine yabancıdır. Ama anne adayının vücudu, eşine ait genetik materyali de içeren bebeği kabullenmede hiç de zorlanmaz. Bunu sağlayabilmek için bağışıklık sisteminin baskılanıyor olması, düşünülen mekanizmalardan biridir.

Bağışıklık sisteminin baskılandığının kanıtlayan şeylerden biri de, vücudun kendi dokularına karşı savaştığı bazı bağışıklık sistemi hastalıklarının gebelikte dramatik bir iyileşme göstermesidir. Örneğin, Sistemik Lupus Eritamatosus (SLE) ve Hashimoto Tiroiditi gibi hastalıklar gebelikte iyileşme gösterir.

Gebelikte Romatizmal Hastalıklar

Gebelik süresince kan sayımı değerlerinizde görebileceğiniz bir değişiklik de, akyuvar sayısının artmasıdır. Gebelikte özellikle son dönemlerde artarken, doğumda, 30000 e yaklaşan değerlere rastlayabiliyoruz.

Vücutta bir iltihap göstergesi olarak kullanılan Sedimentasyon hızı (ESR) ve CRP değerleri de gebelikte artar ve gebelik varsa, bu kan değerleri, vücuttaki bir iltihabı göstermede kullanılamaz.
İnşallah canım ama bu ay çok çalışma olmadı bizde zaten yatılı misafirlerimiz fln vardı bir de havuza fln girdim ondan olmaz gibi düşündüm sadece çatlama ve iki gün öncesi yakınlaştık o kadar bu ay aşı olup öyle deneriz detaylı dedik aspirini de denemek istiyordum bakalım olmazsa bide öyle deneriz eğer başka bir sağlık sorunun yoksa ki çoğu hastalığa da iyi gelir zaten aspirin dene canım birde bu çağda yendiğimiz içtiğimiz hormonlu gıdalar yada sigara kullanıyor musun bilmiyorum ama o bile kanı pıhtılaştırmaya yeterli

ve bir tane daha buldum böyle bir haber

Çağımızın hastalıklarından kısırlık, her 100 çiftten 15’inde gözüküyor. Kadınların vücudundaki kronik iltihabik hastalıkların da kısırlığa neden olabildiğine dikkat çeken Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Yard. Doç. Dr. Çağcıl Yetim, “Araştırmalar tedaviye aspirinin eklenmesinin hamilelik şansını yüzde 35 oranında artırdığını gösteriyor” dedi.

1 YIL KORUNMAMANIZA RAĞMEN HAMİLE KALAMIYORSANIZ...

Günümüzde çevresel koşullar, yediğimiz katkı maddeli yiyecekler, obezite başta olmak üzere üreme sağlığını olumsuz etkileyen pek çok neden ve hastalık mevcut. Görülme sıklığı hızla artan kısırlıktan şüphe edilmesi için 35 yaşın altındakilerin 1 yıl, 35 yaşın üzerindekilerin 6 ay süre ile korunmasız düzenli aralıklarla cinsel ilişkide bulunması ancak hamileliğin oluşmaması gerekiyor. Bu sorunu yaşayan çiftlerin mutlaka doktora başvurmaları ve gerekli testleri yaptırmaları tavsiye ediliyor.

GEBELİK ORANINI YÜZDE 35 ARTIRIYOR

Kısırlığa neden olan hastalıklar arasında, enfektif olmayan kronik iltihabik hastalıkların da olduğunu belirten Yard. Doç. Dr. Çağcıl Yetim, “Kadınlarda görülen enfektif olmayan kronik iltihabik hastalıklar spermlerin geçişini zorlaştırabiliyor ya da bu iltihap spermlerin doğrudan ölmesine neden olabiliyor. Vücuttaki iltihap nedeniyle kanda miktarı artan proteinin yani CRP’nin seviyesinin yükselmesi hamile kalma şansını düşürüyor. Kısırlığa yol açabilecek yükseklikteki CRP seviyesi 1.95 mg/l ve üzeri olarak tanımlanıyor. Araştırmalar, kadınlarda yüksek bir iltihap durumu söz konusuysa, günde bir adet 100 mg’lık aspirin alımının gebelik oranlarını yüzde 35 oranında artırdığını ortaya koyuyor. Hatta gebelik planlandığından yaklaşık altı ay öncesinden aspirin kullanımına başlanırsa başarı oranı artıyor” diye konuştu.

İLTİHAP HAFİFE ALINMAMALI

Yard. Doç. Dr. Yetim, doğal yolla hamile kalamayan kadınlarda, kısırlık sebebini araştırmak amaçlı yapılan tetkiklerde eğer iltihap şüphesi varsa CRP kan testinin eklenmesi gerektiğinin altını çizdi. İltihabın kesinlikle hafife alınmaması gerektiğini belirten Yard. Doç. Dr. Yetim, böyle bir durum söz konusuysa tedaviye bir an önce başlanılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Merhabalar. Ben içimde şüphe kafamda sorularla geldim belki yardımı dokunaniniz olur :) son 4 5 gündür sürekli olarak mide bulantısı yanması yaşıyorum. 2 gündür de üstüne bitmek bilmeyen baş donmeleri eklendi. Batı 2 gün geçti şuan ama normalde de 1 2 günlük gecikmeler yaşadığım oluyor diye çok ciddiye almadım henüz. Gerçi geçen ay da hiç uyarisiz 5 gün erken olmuştum neyse. Sürekli mide yanması bulantıları ilk hamileligime çok benzettim ama emin de olamıyorum. Yakinlarimda eczane de yok olsa test almaya koşardım. Ne yapsam bilemedim. Adet sancım da var pazar gününden beri aslında... Belirti mıdır yoksa sakın kalıp beklesem mi birkaç gün daha geçmesini bilemedim... Kararsız kardesinize bir yardım edin :)

bence birkaç gün bekleyin derim tabiki siz yine hamileymişsiniz gibi dikkat edin hareketlerinize ama 1 haftaya kadar gecikme normal karşılanabiliyor yada isterseniz kan testi verin direk varsa şu aralar az bir değerde olsa çıkar

Kan vereyim diye düşündüm de geç aklıma geldi bugün. Bizim sağlık ocağı da haftada 2 gün kan alıyor onu kaçırdım. İşin ters tarafı yarın kayinvalidemler geliyor 1 hafta onların yanına yazlığa gideceğiz. Orda da araba fln olmadan eczaneye gitme imkanı yok. Böyle bir ihtimal takıldı aklima hadi gidelim desem ortalık ayağa kalkacak kesin bu merakla da geçmez o zaman o yüzden çaresiz gibi kaldım biraz

Canım yok sigaramiz hiçbir zararlı alışkanlık yok ama eşimin kolesterol trigliserit sorunu var ilaç kullanacak kadar değil ama etkiliyor. Beslenmeye çok dikkat etmesi lazım bugüne kadar etmedi şimdi beslenmeye dikkat etmeyi deneyecegiz. Çok teşekkür ederim bu bilgiler çok kıymetli. İnşallah sen hamişsindir ama olmazsa da üzülme birbirimize arkadaş oluruz inşallah beraber mücadele ederiz Biz elimizden gelenin en iyisini yaparız gerisi Allah a emanet artık.

Benim eşimde de trigliserit sorunu var kolestrolde sınırda bir de sigara içiyor malesef ben kullanmıyorum. Bakalım bugün adet gerginliği başladı bende çok az bir sancı durumu var kasıkta belde ara ara ama henüz gelen bişey yok daha doğrusu akıntı çok günlerdir zaten ama benim oluyor bu bazen regl gününe doğru akıntı durumu sonra kırmızılar geliyor sanki yine öyle olacak gibi geliyor Allah eşim dahil kimseye bişey demedim testler yanlışsa diye

merhaba
ben troid hapi kullaniyorum
dr folik asit verdi
ikisini ayni anda icebiliyormuyum
ikiside ac karna icmek gerekiyor
troidi olupta folik de kullanan varmi
dr a ulasamadim

Ben de senin gibi yaptım kimseye bir şey dememiştim iyi ki de dememişim bir de laf atmakla uğraşmak çok daha can sıkıcı anladım testlerle biz öğrensek bile adet gecikmesi olmadan bu işin anlamı yok. Yani illaki regl gecikmesi şart. İnşallah gelmez canım inşallah. Allah güzel kalbine göre versin

Son düzenleyen: Moderatör:
merhaba
dr folik asit verdi
dr a ulasamadim
Medinecim kullanabilirsin. Tiroid hapı ayrı folik ayrı. Folik asit takviye vitamin zaten sanıyorum hamilesin veya tiroid problemlerin var hamile kalmaya hazırlık yapıyorsun öncesinde folik asit başladı. Folik asidin tiroidine olumsuz bir etkisi olmaz tam tersine Tiroid sıkıntısı çekenlere folik asit iyi gelir. Bak bu sayfadan bilgi alabilirsin:

Aynen öyle bakalım henüz ağrı var ama akıntıdan başka bişey yok hatta arada diyorum tam geldi bakıyorum yok acaba yine psikolojik geciktirdim mi bilmiyorum 3-5 ay önce bir kez böyle çok belirti hissetmiştim baş dönmelerine kadar ama hiç test yapmadım o zaman son 1 hafta kala hep kasık ağrıları fln oldu sonra hayatımda ilk kez 31. gün adet oldum (benim hep bir ay 29. diğer ay 30. gün olur hiç şaşmaz) ve çok acayip sancılı şekilde yatak döşek yattım resmen doğum yapmış gibi oldum umarım yine öyle olmaz ya bidaha kendime bunu yapmıycam dedim ama ah bu testler nasıl olsa çıkmaz deyip kandırdım yine kendimi yaptım erkenden sonra yine heyecanlar bastı tabi inşallah boşu boşuna gecikmez yine

merhaba
dr folik asit verdi
dr a ulasamadim
Bende kullanıyorum folik asit aşılama yapıldığı için doktor kullanmam gerektiğini söyledi ama ben tok karnına içiyorum aç karnına içtiğim zaman midem ağrıyor benim

İnşallah beklemek çok zor ve hepimiz yapıyoruz binbir heyecanla o acabaların peşine günler düşüncelerle geçiyor. Acaba mı acaba olabilir mi insan bu süreçte kendisini yıpratıyor ve herkes sana boş ver takma kafana umursama düşünme hele bir adetin geçsin dese de öyle olmuyor ve bunu söyleyenler de böyle olmayacağını bence biliyor. Bu şekilde denmesi yerine sabret demek daha samimi geliyor düşünme demek çok saçma çünkü herkes düşünür.
Söylemesi kolay da yaşaması zor nasıl umursamadan beklenir ki insan düşünen bir canlı hisseden. Böyle olunca düşünme kafana takma adeti bekle adetten öncesi mi aman takılma inanma kendini dinleme demek çok kolay da söyleyenler de eğer planlı bir gebelik tasarlayarak hamile kalmislarsa yapamazlar ve yapamamışlardır boş konuşma olarak görüyorum. Hele bir de yaşın varsa çocuksu umursamazliga sahip olmak için fazla olgun fazla planlisindir ve yapamazsın. Demem o ki kendini suçlama bence çok harika bir anne olacaksın önden planlayan düşünen kaygılanan önceden tedbir alan inşallah Allah en kisa zamanda yavruna kavustursun kuzum

aynen öyle bu insanın elinde değil ki ben 3 yıllık evliyim ilk 2 yıl borç harç var çalışmamız lazım dedik işlerimizde iyiydi çok şükür düşünmedik korunduk hep sonra babamı kaybettim kanserden hiç torun göremedi diye çok suçladım kendimi ama hayat işte ölüm nasıl elimizde değilse doğum da değil sonra beni bir korku sardı annemlede bu mutlu duyguyu paylaşamazsam diye kendime mutluluğa çok geç kalmış hissettim ilk iş doktora gittim hamileliğe uygunmuyum diye kan değerlerime baktı tsh baktı d3e baktı herşey normal sadece d3 çok düşüktü d3 kullanıyorum hala 8-9 ay olacak nerdeyse folik asit verdi 5 ay kullandım ara verdim bu ay tekrar başladım smera testi yaptı bide yumurtalıklarıma vajinal ulturasonla baktı hiç sorun yok harika dedi hatta regl bitiminden 4 gün sonra gitmiştim 3mm yumurtan var büyüyen birtane demişti dediği günleri değerlendirdik ama olmadı sonra anladım ki bu elimizde olan bişey değil doğamız kimyamız ne zaman kabul ederse o zaman olacak bişey eskisi kadar üzülmüyorum tabiki ama kafamdan da söküp atacağım bişey de değil yani napıyım çocuk istemiyormuş gibi mi kandırayım kendimi çok saçma bu forumda bu konulara ilgisi olan hiçbir kadın istenmeyen gebelik dışındakiler illaki kafasında düşündüklerini arıyordur yada yazıyordur zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…