Herkese merhaba.
Çok şükür 7 haftalık hamileyim dün bebeğimin kalp atışını duydum Allahtan hayırlısı olsun inşallah isteyen bakabilen herkese nasip etsin Allah.
Sizle yaşadıklarımı paylaşmak istedim aynı durumu yaşayanlar varsa diye.
Adetime 3 gün kala öylesine sipariş ettiğim ovülasyon testini yaptım çok fazla vardı denemek istedim çocuğumuzun zor olucağını hatta
tüp bebek durumunda kalıcağımızı düşünüyorduk çünkü eşimin sperm sayısı az ve hareketi yavaştı.Derken ovülasyon testi kopkoyu çıktı iki çizgide ve düşündüm adet olmama 3 gün kala yumurtluyor olamazdım diye şüphelenip erken gebelik testi yaptım idrarda çok silik çizgi çıktı hemen kan vermeye gittik ve hcg 23 çıktı herkes kimyasal olabilir dedi 2 gün birde hcg baktır dedi. Bu arada adet olucağım gün ve bir önceki gün gece çok ciddi kasık ağrısı ve batmalar ve bel ağrısı çektim 2 gün uyudum öğleden sonra hep. Derken adetim 3-4 gün gecikti değer 376 ydı. 1 hafta geçti değer 3900 küsüre çıktı ve kadın doğuma gittik keseyi gördük minicikti dış gebelik riskide bitmişti ama acaba kesenin içinde bebek olucak mı olmıcak mı korkusu ile 1 haffa daha evde olabildiğince yattım. Derken tekrar gittik bebek görünmedi ama kese çok büyümüştü ve yerleşme yeri görünüyordu sonra 9 gün sonda gittik yani dün bebeğimizin kalp atışını duyduk şimdi bir sonraki randevu 3 hafta sonraya.
Şubat ayından beri solgar folik asit kullanıyordum. Gebeliğimi öğrendiğimde de zaten folik asit kullanan biriydim doktor solgar marka yerine diofol verdi ona devam ediyorum şuan.
Çok uzun oldu ama bu evreye kadar gece uykularım olmadı stresim bitmedi varmı yokmu korkum hiç bitmedi çevrede olumsuz konuşan bir çok insan oldu herşeye rağmen eğer bebeğiniz sizinleyse veya nasipse size oluyor bunu hiç unutmayın. Ve kimseyi dinlemeyin..