• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erken Hamilelik Belirtileri Üzerine Paylaşım Alanı

canımm resmı de gördumm :) benımkı senınkınden bıraz daha koyu çizgiydi,bence yarın sabah ılk ıdrarınla bır test daha yapmalısın,cunku en az 4 saatlık ıdrarla yapılması gerekıyomuş aay resme cok svındım yaa ılk yorumunda tek cızgı demışsın ıkıncı de cıft işallah hamılesındır,ben doktora gıtmemeye karar verdim en azından adet gunumu beklemelıyım ondan sonra değerlerım artması gerek tabi yanı kesın hamıleyım demem mumkun değil kızlar dua edın umarım hiçbirsorun yaşamayız hıcbırımız.

haklısın ben de sabah tekrar yapayım,dediğin gibi biraz geçsin doktora öyle gidelim,hayırlısı olsun.

iremay süper bi haber bu :):)

eğer müsaitsen hemen bugün git sonucu al derim ben..yılbaşı süprizi olmuş olur eşine de :)

belirtilerin çoğu bende de var ama bu sabah yaptım ben gayet net tek bir çizgi vardı maalesef..:(
alıştım gerçi ben tek çizgi görmeye bu 4.ay oldu..hala adet görmedim gerçi ama yok içimde iyi bir his :(

ayy !! sen ne şanslısın..işallah gerçekten vardır ve sağlıkla alırsın bebeğini kucağına ..bize de haber ver olur mu canım..
selam cnm çok tesekkurr ederım güzl dıleklerın ıcın dr a pazartesi gıtmeye karar verım en azından değerim daha artmış olur kanamamın olup olmayacağını da takıp etmış olurum..
evet eğer hersey yolunda gıderse ve gercekten hamıleysem buyuk mucıze ılk denemede oldugu ıcın..dua et olur mu allah ısteyen herkese de sana da en kısa zamanda bır bebcık nasip etsin ..

peki sende de açık kahve-açık pembe renkli sıvı geliyor mu?

MPLANTASYON (YERLEŞME) KANAMASI

İmplantasyon kanamaları beklenen adet tarihi ile hemen hemen aynı günlerde gerçekleştiğinden adet görmeyle karıştırılabilmektedir. Fallop tüpü içerisinde karşılan sperm ve yumurta birleşerek çoğalmaya ve endometrium (rahim iç tabakası) içine doğru hızla ilerlemeye başlar. Çeşitli aşamalardan geçerek blastosist aşamasına gelen bebek rahim duvarı içerisinde en uygun gördüğü yere yerleşir ve çoğalmaya devam eder. Blastosistin rahim duvarına yerleşirken kılcal damarlara denk gelmesi implantasyon kanamasına neden olur. Genellikle açık pembe veya kahverengi olur ve ne kadar devam edeceği kadından kadına farklılık gösterir.

Bazı kadınlar implantasyon kanamasını hamilelik lekelenmesi olarak adlandırsalar da bu ikisi aynı şey değildir. Hamileliğin başlarında lekelenmeler çeşitli nedenlerden dolayı olabilir ve her kanama mutlaka implantasyon kanaması değildir.

MPLANTASYON (YERLEŞME) KANAMASI

İmplantasyon kanamaları beklenen adet tarihi ile hemen hemen aynı günlerde gerçekleştiğinden adet görmeyle karıştırılabilmektedir. Fallop tüpü içerisinde karşılan sperm ve yumurta birleşerek çoğalmaya ve endometrium (rahim iç tabakası) içine doğru hızla ilerlemeye başlar. Çeşitli aşamalardan geçerek blastosist aşamasına gelen bebek rahim duvarı içerisinde en uygun gördüğü yere yerleşir ve çoğalmaya devam eder. Blastosistin rahim duvarına yerleşirken kılcal damarlara denk gelmesi implantasyon kanamasına neden olur. Genellikle açık pembe veya kahverengi olur ve ne kadar devam edeceği kadından kadına farklılık gösterir.

Bazı kadınlar implantasyon kanamasını hamilelik lekelenmesi olarak adlandırsalar da bu ikisi aynı şey değildir. Hamileliğin başlarında lekelenmeler çeşitli nedenlerden dolayı olabilir ve her kanama mutlaka implantasyon kanaması değildir.

KANAMA VEYA LEKELENMELER

Bazı kadınlarda hafif bir kırmızı, pembe yeya kırmızımsı kahverengi lekelenme görülebilir. Bu normal bir işarettir ve döllenmeden yaklaşık altı gün sonra döllenmiş yumurtanın rahim duvarına tutunmakta olduğunu gösterir. Ancak hamilelik kanaması ya da lekelenmesi ile birlikte ağrı hissedilmesi dış gebelik belirtisi olabileceğinden derhal doktora başvurulması gereklidir.

KANAMA VEYA LEKELENMELER

Bazı kadınlarda hafif bir kırmızı, pembe yeya kırmızımsı kahverengi lekelenme görülebilir. Bu normal bir işarettir ve döllenmeden yaklaşık altı gün sonra döllenmiş yumurtanın rahim duvarına tutunmakta olduğunu gösterir. Ancak hamilelik kanaması ya da lekelenmesi ile birlikte ağrı hissedilmesi dış gebelik belirtisi olabileceğinden derhal doktora başvurulması gereklidir.

yarın doktora gidecem bu açık renkli gelen şey nedir,tam olarak anlamak için,halk dilinde üstüne görme diyolar, adet kanaması olamaz bu, öyleyse bu 2. çizgi neden,mutlaka gitmeliyim doktora,kib, iyi seneler,pazt. yazarım,byyy

tühh yaa elagülüm..üzüldüm senin adına ama henüz hastalanmadın sanırım dimi?
benimde ilk idrar testim negatif ama bu 3.gecikme günüm..eğer gelmemeye devam ederse hafta içi bir test daha yaparım belki..hevesim kırıldı negatifi görünce ama sağlık olsun..bu ay olmazsa ocak ayında daha çok çalırız artık napalım :):)
gerçi benim kocam yarın gidiyor 10 gün olmucak burda...:(
neyse dönünce artık yapcak bişi yok :):)

kaç günlük bir gecikmen var ela gülüm...kan testinde nasıl çıkmaz yaa..belki de erken diyedir..olamaz mı acaba ?
sonuç ne olursa olsun yılmak yok ok?
moralini bozma canım..

kaç günlük bir gecikmen var ela gülüm...kan testinde nasıl çıkmaz yaa..belki de erken diyedir..olamaz mı acaba ?
sonuç ne olursa olsun yılmak yok ok?
moralini bozma canım..

cnm 2 günlük gecikme oldu. valla dün elime sonuç kağıdını aldım şok oldum. doktor nasıl bi sonuç olmasını istersin dedi önce. ben de hayırlısı neyse o olsun dedim ama gel bana sor. dopktor negatif dedi, gözlerimin içine baktı ne tepki vercem diye, sahte bi gülümsemeyle tyeşekkür ettim ve hemen çıktım dışarı. negatif, negatif, negatif diye sayıklayarakdolaştım. bir süre nereye gideceğimi bilemedim... regl de olmadım, ya psikoloji bir gecikme ya da test için erken diyecem ama kan testinde 3 günlük bile olsa sonuç çıkıyormuş galiba. yani bu ay bişey yok sanırım cnm. sende de neagtif çıkmş sanırım. ne yapalım ilk şoku atlattık galiba. önümüzdeki aylara bakıcaz :) bende dün pozitif çıkarsa eşime en güzel yeni yıl hediyesi olur diyodum ama fiyasko :50:

arkadaşlar ben bişi sorcam çook erken bu soru için ama merak işte ben şimdi 1 hafta içinde aşılama olcam ALLAH cc nasip ederse aşılamadan kaç gün sonra idrar testi yapsam,hastaneye gitmek istemiyorum çünkü o kadaaar çok gittim ki utanıyorum artık :17:

ALLAH ım herkese nasip et dileğini

cnm 2 günlük gecikme oldu. valla dün elime sonuç kağıdını aldım şok oldum. doktor nasıl bi sonuç olmasını istersin dedi önce. ben de hayırlısı neyse o olsun dedim ama gel bana sor. dopktor negatif dedi, gözlerimin içine baktı ne tepki vercem diye, sahte bi gülümsemeyle tyeşekkür ettim ve hemen çıktım dışarı. negatif, negatif, negatif diye sayıklayarakdolaştım. bir süre nereye gideceğimi bilemedim... regl de olmadım, ya psikoloji bir gecikme ya da test için erken diyecem ama kan testinde 3 günlük bile olsa sonuç çıkıyormuş galiba. yani bu ay bişey yok sanırım cnm. sende de neagtif çıkmş sanırım. ne yapalım ilk şoku atlattık galiba. önümüzdeki aylara bakıcaz :) bende dün pozitif çıkarsa eşime en güzel yeni yıl hediyesi olur diyodum ama fiyasko :50:

güzelim aynı senin gibiydim,kan testini yaptırdım,ertesi gün regl oldum,çok üzme kendini,ilk şoku atlatınca kendine geliyo insan,çalışmaya devem,bu ay olacak inşallah...:64::64:

arkadaşlar ben bişi sorcam çook erken bu soru için ama merak işte ben şimdi 1 hafta içinde aşılama olcam ALLAH cc nasip ederse aşılamadan kaç gün sonra idrar testi yapsam,hastaneye gitmek istemiyorum çünkü o kadaaar çok gittim ki utanıyorum artık :17:

ALLAH ım herkese nasip et dileğini

Allah yardımcın olsun ne kadar süre geçtikten sonra aşılamaya niyet ettiniz benim 9 ay oldu 3 ay daha olmazsa dr. gel dedi korkuyorum :2:

merhaba ben kulübe yeni katıldım.Bu ay bebiş düşünmeye başladık adetime 10 gün var gçen hafta bir iki gün mide bulantım oldu.Arkadaşların da gazıyla hamileyim sandım kan testi yaptırdım ama sonuç negatif:( Allah aylarca senelerce bekleyenlere sabır versin.İnşallah en kısa zamanda hamile kalırım çok istiyorummm

kızlar günaydın ;

içmde daha fazla tutamıycam test yaptım ve ikinci çizgi pembe çıktı böle silik

sizce hamile olablirmiyim bugün kan testi yaptırmayı düşünüyorum.

herkes hamilesin diyo :)) inşallah yaa cevaplarınızı bekliyorum.:46::30:

Back