Erken Hamilelik Belirtileri Üzerine Paylaşım Alanı

Çok pardon yamukprensescim bir önceki mesajda yazmışsın yani geçmiş günün , peki belirti varmı adet olacağına dair ?

bulantım yok canım ama normal sıradan adet belirtisi var canım,heran adet olacakmışım gibi yani.benim geçen hamileliğimdede midem hiç bulanmamıştı ve adet belirtilrinden başkada hiçbir belirtim olmamıştı,bu nedenle kendimde belirti aramıyorum ve belirtileri baz almıyorum,sizde takılmayın onlara.

gulse84 , aldığım test acon marka ve fiyatı 3.50 tl içeriğini okumadım henüz okuyacağım şimdi adetten önce sonuç verir mi diye ...

Kızlar hamilelk testlerini biraz araştırdım. Adet gecikmesinden 1 hafta önce sonuç verdiğini testlere çok da güvenmeyin derim. Bunlardan bazıları eczanelerde satılmıyor ve doktorlar tavsiye etmiyor.
"Adet gününden 2-4 gün önce sonuç verir" diyenlerin ise doğru sonuç verme oranı %60 larda kalıyor. Biliyorum beklemesi zor ama teste verdiğimiz paralara yazık değil mi. En iyisi kafaya hiç takmamak stres yapmamak ve adet gününün geçmesini beklemek.
Mesela ovulasyon testlerini bile bazı doktorlar tavsiye etmiyor. Nedeni ise strese sebep oldukları için stres etkisiyle hamilelik oluşmaması.

aynen canım aynen,benimkini anlattın sanki.tuvalet kağıdına silince çok hahif açık pembe akıntının arasında bir kanamaydı,iç çamaşırımı bile kirletmedi.1 gün boyunca her tuvalete gittiğimde akıntımın arasında geldi toplam 3 kere falan zaten ertesi günü geçmişti.

şimdilik iyi akşamlar hepinize. yarın görüşürüz umarım. ve güzel haberler duymak isterim. hepimizde negatif çıksa da sonuçlar önümüzde daha çok günler var. hayırlısı olur inş. hoşçakalın

Katılıyorum canım...Aslında doktorlar kan testini bile en erken beklenen regl gününde tavsiye ediyorlar. Daha öncesinde çıkan negatiflerde yanlış olma olasılığı var. Çünkü bazı kişilerde regle çok yakın implantasyon oluyor ve beta hcg implantasyona müteakip salgılanıyor. Bu durumda hamile olunmasına rağmen negatif sonuç alınabiliyor. Çünkü embriyo rahme yerleşmeden gebelik tespit edilemiyor.
Tabi pozitif çıkabiliyor da erken tahlillerde, yerleşme erken olduysa. Pozitiflerde yanlış olma olasılığı yok, eğer kimyasal gebelik vs.değilse. Ama yine de 10 gün içerisinde ultrasonla takip gerekiyor dış gebeliğin ekarte edilmesi için.
Evde idrarla yapılan kitlere gelince, onları adetten önce yapmanın pek bir anlamı yok. Çünkü beta hcg kanda belirli bir seviyeye ulaşmadan idrarda ölçülebilir seviyeye gelmiyor. Bu testlerin hassasiyeti genelde 20-50 mIU/mL. Regl gününden önce de bu seviyelere ulaşılmıyor tabi. En fazla göreceğiniz silik bir çizgidir. Yapılan araştırmalara göre bu testlerin adet günü doğru sonuç verme oranı %90.Yine aynı çalışmaya göre bu testlerin duyarlılığı en fazla adet gecikmesinden 1 hafta sonra olmakta ve %97'ye kadar çıkmaktaymış. Bu nedenle adet gecikmesinin takip eden 1-2 günde yapılan test negatif çıktığında mutlaka 1 hafta sonra test yeniden yapılmalıymış arkadaşlar…..Sonuç : Sabretmemiz ve beklememiz gerekiyor

Haklısınız kızlar ama nerde bizde o sabır , en iyisi kafamızı tamamen başka bir yere vermek ve düşünmemek başarabilirsek tabi :))

elagulcüm bende aynen sen gibi düşünüyorum canım,o yüzden hala içimde küçükte olsa bir umut var,eğer adet olmazsam perşembe yine kan testi yaptırcam.

Umarım perşembe günü güzel haberlerini alırız da yeni yıla anne adayı olarak girersin canım...Darısı bizim başımıza inşallah...

kızlar merhaba bende uzun zamandır yoktum, tekrar aranıza katıldım. Sizlere sormak istediğim birşey var. Ben bu adet olduktan sonra miyom ameliyatı olacaktım (rahmin arka duvarında) ancak adet 6 gün gecikti. Regli günümden yaklaşık 1 hafta önce kahverengi lekelenmem oldu 5-6 damla kadar. Ogün belim kasıklarım fena halde ağrıyordu hatta adet günüme kadar. Geçtikten 3 gün sonra test yaptım negatif çıktı. Şimdi ise hiçbir belirti yok (ağrı-sızı) ancak gecikme olmadan rahmimde batma ve dalgalanma hissi oldu. Test yapmaya korkuyorum aşırı derecede karnım şişti. Bana yardımcı olurmusunuz?

Selamınaleyküm arkadaşlar ben aranıza bugün katıldım,mesajlara baktımda bir bende değilmiş mi bu sorun ALLAH cc hepimize hayırlı zamanda inşallah dileğimizi nasip eder.
benimde adetlerim genelde 30-35 günde olurdu ama son 3 aydır düzenim çok bozuldu.
1.ay 40.günümde 2.ay 52.günümde ve bu 3.ay 52.günümdeyim ve hala adet görmedim 41 ve 49.günler idrar testi yaptım ama negatif kafam ise çok karışık bu arada 3,5 yıllık evliyim ve hiç korunmadım ama nasip olmadı dualar birbirimiz için olsun ALLAH cc emanet olun....

İnşallah hayırlısıyla beklediğimiz gün tez zamanda gelecek. Ben buna hep inandım. Hep hüsranla sonuçlandı ama birgün gerçek olacak inşallah

Merhaba canım. Hİç doktor kontrolünden geçtin mi? Moral bozmak istemem ama, polikistik over olabilir mi gibi geldi aklıma ama...
Bunun tedavisi var, belki bu yüzden gebelik olmuyordur...

Canım lekelenmen yerleşme kanaması da olabilir. Kan testi ile beta hcg baktırdın mı?

Hoşgeldin Asyanurum , benim anlamadığım regl oldunmu gecikmeli de olsa ? Eğer olmadıysan o lekelenme yerleşme kanaması da olabilir.Miyom benimde başımın belası malesef seninki kaç cm ? Benim ki 3.5 cm ve sağ tüplere yakın dedi doktor tüpü tamamen bloke etmesede hamile kalamazsan ondan şüpheleniriz demişti ama hemen ameliyatı tavsiye etmedi çünkü rahime ufak da olsa zarar verebilirmiş.Sen istersen bir test yaptır emin ol derim için rahat olsun.

Akıntı da oldu yani arada...Aynen valla, uzayan yapışkan akıntı da geldi benim, ondan ovulasyon kanaması da olabilir dedim zaten. Benim çamaşırım kirlenmiş, 5-6 damla 1-1,5 milimetre çaplarında damlacıklar vardı. Tuvalet kağıdına da geldi pembe pembe ama seninki gibi gün boyu sürmedi. 1 saat filan belki, sonra gelmedi....Bakalım senin adet gecikecek mi canım. Buraya yaz merak ettim şimdi.

İnşallah hayırlısıyla beklediğimiz gün tez zamanda gelecek. Ben buna hep inandım. Hep hüsranla sonuçlandı ama birgün gerçek olacak inşallah

İnşallah gelicek o güzel günler canım ümidmizi yitirmek yok asla , yeni yıl uğurlu gelsin hepimize inşallah...

22 aralıkta olmam gerekiyordu olmadım tatlım. Kanda gebeliğe baktırmadım henüz. dedimya vallahi korkuyorum artık. Üzülmek istemiyorum. Benim miyomda 2,5 cm. Bende senelerdir var ama önemsenmedi doktorlar tarafından çünkü rahmin arka duvarında herhangibir engeli yok dediler ama. bu doktorda alalım kurtulalım diyor. Kafam karışık valla bu ay çok dua ettim ama bilmiyorum bu lekelenmenin miyomla filan ilgisi olabilirmi

Haklısınız kızlar ama nerde bizde o sabır , en iyisi kafamızı tamamen başka bir yere vermek ve düşünmemek başarabilirsek tabi :))

Düşünmemek de zor. Ben bütün gün kafamı oyalamak için türlü türlü şeyler yapıyorum. Çalışıyorum aslında ama konsantre olamıyorum. Yabancı sermayeli bir firmadayım, Christmas tatili sebebiyle işler de az Bütün gün forumda yeni evlenecek arkadaşlarımızın çeyizlerine bakıp kafamı dağıtmaya, hamilelik topiclerinden uzak durmaya gayret ediyorum ama, sonuç malum, buralardayım yine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…