- 29 Mayıs 2009
- 129
- 1
selam kizlar,
ben yeni uye oldum kadinlar kulubune, esimle 7 ay denedik olmayinca dr. a gittik. Klomen verdi asilamami yapti fakat hastalandim, ertesi ay da kist yaptigi icin asilamayi tekrarlayamadi dr bu ay kendiniz calisin dedi, gecen hafta prs gunu 2. asilamam oldu:) haftaya prs regl gunum, bekliyorum.... ama bu asilamada dr. uma neden en bastan rahim filmi istemediniz benden diye sordum o da ' rahim filmi hastaya zahmetli bi prosedur o yuzden istemedim ' dedi ben de ' bu 2. asilamam da tutmazsa ben istiyorum rahim filmi cektirmek ' dedim, ok dedi, alka adli bi yere gonderecekmis beni mecidiyekoyde. Bugun ise gidemedim belim felaket agriyo bir de sanki regl olmusum gibi rahmimde bi acilar var kasilma, kramp gibi... ama reglime daha 1 hafta var, catlatma ignesinin yan etkileri mi bilemiyorum cunki gecen asilamda boyle agrilarim olmamisti, sadece midede siskinlik, gaz olmustu, beni de araniza alir misiniz?
güzelim hoş geldin aramıza.bu stede doktora yapıyoruz bizlerde:))aşılama derken şu çatlatma iğnelerindn bahsediyorsun anladığım kadarıyla o iğnelerden 5-6 kez oldum ve yan etkileri aşırı şişkinlik,ödem,kas ağrıları (bu herkesde olmuyor) vs. ama rahimdeki kasılma ve ağrılar sadece iğneden olmuyor adet düzeni bozuluyor biraz yani adet miktarı vs. bu yüzden günü günü adet olmayı bekleme bence önce veya sonra oluyor çünkü bu ilaçlar hormonlarla çok oynuyor kendimden pay biçerek söylüyorum herkesde aynı etkiyi yaapacak die bişiy yok yani ayrıca yumurtalarının çatladığı günde kasıklarında sancı olabilir devamlı olmaz ama gün içinde ara sıra tekrarlar ben iki yıldan fazla klomen,estrofem kullandım son 5-6 ayda doktor bunların yanın da dekort vermişti dekort ve estrofem tam hormon ilacı estrofem tam bir kilo makinesi tedavide birbuçuk yılın sonunda tam 10 kilo aldım 58 kilodan 68 e çıktım ve bünyende rekor kırdım ilaçları bırakalı 4 ay oldu 2 kilo vermişim yani öyle hemen de veremiyorsun rahim filmine gelince bende baya bi geç çektirdim meşakati röntgeni çeeken kişiye bağlı bence ben çok ağrı hissetmedim bakırköyde önür rontgen labratuarında çekildim ve iyi geçti ama acele etme tüplerden biri dahi tıkalıysa aşırı ve devamlı adet düzensizliği yaşaman gerek en azından bence mikro enjeksiyona kadar iş giderse o zaman çektirirsin zaten birazda pahalı 1 yıl önce 250,00 tl di.inşallah mikroenjeksiyona gerek olmadan hamiş kalırsın.ayrıca doktor da da çok iş var biz 2 yıl tedavi gördük daha doğrusu gördüm her ay ilaç ilaç 1.5 yıl sonunda doktor yumurtaların normalden daha üst düzeyde geliştiğini ve aşılama olabileceğini söyledi ama her ay aşılama bekledık hep bi sonraki aya bıraktı en son tedaviden bıktım ve bırakıcağımızı söyledim o ay aşılama yaptı(mik.enjeksiyon)oda tutmadı ama o son 6 ayı boşa geçirdik ve boşa para harcadıkşimdi zeynep kamile gitmeyi düşşünüyorum bence sende öyle yap eğer saatlerin uyuyorsa çünkü günümüzde para insanlara fazla tatlı geliyor kültürü- tahsili ne olurssa ollsun fark etmiyor.bu yola başlayıncada insan fazla zaafkar oluyo her denilene inanıp parayı acımıyo ve bi gün bi bakıyorsun 2-3 ay hesapladığın tedavi 2yılı aşmış sonuç ümidin bitiyo,moralin sıfırlanıyo,ve paran ziyan olmuş oluyo bana başlarken biri bunları dese belki burnumun dikine giderdim i,llada özel derdim ama ağzım yandı artık ayrıca doktorlarda bi sorunumuzun olmadığını söylediği halde bu kadar uğraştık yani..en iyisi üniversite hastanesi belki araştırılınca farklı bi neden çıkacak ne belli..