Premature Bebekler Erken Doğum

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
sen moralini yüksek tut canım...
Bu arada sütünü 3 saatte bir sağ ve dondurucuya koy...
onlar kuzuna lazım olacak canım...

arkadaşlar çok teşekkür ederim sizlerin yazdıklaı şeyler bana cidden moral oluyo yoksa hep içime atıyorum sizlerle konuşunca biraz olsun rahatlıyorum çok teşekkür ederim sizlere....

bu sabah bebişim doktoruyla görüşmeye gittim normale dönü dedi kakasında kan geliyodu artık gelmiyo dedi ve daha sonra eşimi aradılar süt istediler getirdim sütü..yarın sabah ntekrar konuşmaya gideceğim işte inş iyi olacak allahın izniyle...

ınşallah canım iyi olacak tabi. Sen yeter ki sütünü ihmal etme 2-3 saatte bir sağ sağdıkça artar inşalah. Şu an onun için yapacağın en önemli şey süt sağıp saklamak. Hepimiz aynı yollardan geçtik. Benim de bebeğim 28 hftalık doğdu ve 52 gün küvezde kaldı. Bu zamanlarda neler düşündüğünü çok iyi anlıyorum ama moralini hep iyi tutmaya çalış. Bebeğinin yanına gittiğinde eğer dokunmana izin veriliyorsa dokun seni hissetsin ve bol bol konuş. Çok daha çabuk toparladığını göreceksin.
Bebeğim şimdi düzeltilmiş 10 aylık biraz kas zayıflıı var onun dışında çok sağlıklı. Şu ana kadar 1 defa soğukalgınlığı bir defa da nezle oldu. Onlar da diş çıkarma dönemlerinde.
Bu minik şeyler hayata karşı o kadar güçlü duruyorlar ki çok kısa zamanda sen de görüp şaşıracaksın zaten.
Allah bebeğini sağlıkla çıkarmayı ve büyütmeyi nasip etsin.

tşk ederim sağıyorum ama ilk zamanki gibi gelmiyo azalıyo sanki korkuyorum.bebişimi uzaktan gösteriyolar yanına almıyolar...süt olması için ne yapmam gerekiyo..ben kefir içiyom,rezene ve helva su falan işte sen ne yaptın sütün gelmesi için..

Canım sütü etkileyen en önemli şey stres, sıkıntı. Çok fazla şekerli gıdayla artmıyor malesef. Bol sıvı tüketip sık sağarsan artacaktır. Ben bebeğim hastanedeyken her 3 saatte bir mutlaka sağıyordum gece iki defa uyanıp bebek emzirir gibi süt sağıyordum. Süt sağma makinesinin sesi odada uğuldarken bazen gözyaşlarıma engel olamıyordum. Herkes bebeğini emzirirken ben bu makineye sağıyorum diye kahrediyordum kendime. Zaten azdı sütüm. Bebeğim eve geldikten sonra ilk 3 gün ona birşey olacak nefesi birden duracak korkusuyla hiç uyumamış başında beklemiştim. O sıkıntı, yorgunluk ve stresle sütüm gitti.
Aman sen böyle bir hataya düşme bol bol dinlen, sıvı tüket ve süt sağ.
Anne sütü bebeğin sinir gelişimini de etkiliyor. İnşallah sütün bol olur.

inş fazlalaşır sütüm sık sık sağıyorum evet en önemlisi stres ve sıkıntıdan uzak duracaksın..yarın inş güzel haberler alırım sizlerlede paylaşırım....

allahım sağlıkla kucağına almayı nasip etsin dualarımız küvezdeki miniklerle birlikte...biz bu acıları yaşamış biri olarak...allahım yardmcınızz olsun canım...

Amin inş bugün doktoruyla görüştüm iyi diyo süt vermeye başlamışlar allahım sana şükürler olsun....

delm maşşllah bebeşine süt için hep moral hep sag eksik etme sagmadıgında kesilir onun için bebgin için hep gül süt gelsin sütün antibiyotik çünkü
bak benim yegenim bagırsaklarından amaliyat oldu ve annesütü istedi doktorlar çünkü bitek o iyi geliyomuş 15 yaşındaydı ve sagolsun annler sagpı veriyolardı çok önemli sabı sabır herşey güzel olacak allahın izniyle

evet ALLAHIN izniyle herşey güzel olacak inanıyotum buna bebeğim evine gelecek kucağıma alıp kokusunu içime çekeceğim..sizler bana çok büyük destek oluyosunuz tşk ederim herbirinize....

dün doktora sütüm azlıyo sanki dedim oda bana elektirikli pompa al dedi ve 3 saatte bir sağ annem memlekette onla konuştum o göndercek bana kargoyla ve bendekiyle 3 saatte bir yapmaya başladım iyi geliyo günde 2 defa yapıyodum normalde tabi azalır dimi...

bugün bebişimin doktoruyla görüştüm besini artırmışlar bu arada 1320 gr olmuş bebişim...

canım benim. hiç kendini üzme. inşallah bebeğin en kısa zamanda toparlanacak ve oradan çıkıp beraber mutlu bir şekilde evinize döneceksiniz. buna çok inanıyorum. artık kendisi emecek sütünü annesi...

arkadaşlar bugün bebeğimi kucağıma verdiler ay çok heycanlandım ve mutlu oldum çok güzel bir duygu ya gayet iyi bebeğim ALLAHIN izniyle daha iyi olacak kızımmm.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…